Şimdi Ara

Acil'de 6 saat bekledim ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 saatte sıkıntıdan insan daha kötü olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel 'ler o kadar yüksek değil film 100 tl alıyorlar 100 150 tl 'de muayene uzman doktor tarafından ve ilaçlar da hastalığın durumuna göre değişiyor 20 'den 40 80 'e kadar çıkıyor ama büyük hastalık ise ve ameliyat ya da yatırma durumu olursa ciddi masraf çıkar ama onun dışında check up denilen şeyi bile tanıdıklarımdan duyuyorum 400 500 tl 'ye yaptırdık diyorlar.. Ama devlet te başınıza gelen olay bir şey diyemiyorum bizim burada hiç böyle bir şeye denk gelmiyorum kim gitse ne güzel özel hastan gibi olmuş bayağı ilerlemiş devlet hastaneleri diye anlatan anlatana ki bir yakınım için 1 2 gün kaldım hastane de o biçim yapmışlar her şeyi tek kuruş vermeden çıktık..

Şu ülkede en çok yatırım yapılması gereken sağlık. Özellikle acile 2 tane doktor koymak kadar mantıksız bir şey yok.

O koyduğu doktorların çoğu da ağrı kesici, iğne yaz gönder mantığı ile çalışıyor.

Bana göre hastenerin bazı bölümleri gece de çalışmalı.

İnsan sadece sabah 9 akşam 6 bandında hasta olmuyor.

Ama param var diyelim özele gitsem anın da gidemeyeceğim hastane yok öyle değil mi?

Eee denmemiş miydi? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.?

Hastaneler çok yetersiz. Gerçekten çok sıra var ve sadece 2 doktor çalışıyor.

• Geçmiş olsun artık randevu almak imkansız hastaneler hekimler yetersiz. Vatandaş hastaneye gitmek İstemiyor çok ileri boyuta gelmediği sürece hastalığı çünkü randevu geç veriliyor ve hekimlerin ilgilenmesi hasta ile kısıtlı ve zayıf sırada onlarca kişi var. İşin en kötü yanı ise hala Türkiye’de hastanelerde eksik olan araç gereçler ve hocası YÖK diye kapalı olan bölümler. Bugün boşa harcanan siyasi paralar ile hastane yapılır içi doldururulur ve garibana ücretsiz ilaç dağıtılır. Ama bu ülkeye bunlar fazla bakara makara diyenlerin peşinden koşmak daha çok kazandırır bizlere.

O sebeple bekletilmişsinizdir.
  • Bir kaç gün önce oğlumun ayağı burkuldu daha 1.5 yaşında edirnede üniversite hastanesinde çocuk acili varmış diye apart topar götürdüm. Normal acile aldılar bizi film çekildi . Sistem yavaşmış neredeyse 1 saat bekledik sisteme düşmüyor sağ olsun doktor bey gitti film çekildiği yerde baktı geldi ve birde ortapedi doktoru görsün dedi tamam dedik bekliyoruz gelen yok adamın toplantısı varmış hafta içi yoğunluğunda bizden başka 3 hasta daha vardı 2:00 dan 5:30 kadar bekledik beyfendi teşrif edemedi bize yardımcı olan doktor birkez daha muayene etti bir kaç gün sonra ağrısı devam ederse gelin dedi. Şimdi bu çocukta kırık yada çatlak olsa daha bebek acısını anlatamaz derdini söyleyemez günlerce çekecekmiydi ? Evet kimsenin de umrundu olmayacktı çünkü toplantı daha önemli ...Bir de acilin otoparkı ücretliymiş ( ilk defa burda gördüm) verdik ücretimizi gittik.

• Boş konu.

Avcilar Hospital bnm de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanta_resmi -- 5 Mart 2018; 15:30:56 >

Bundan sonra acil'e gitmeden önce okur incelersin. Böylece ACİL'e laf etmeden önce kendine bakarsın.

https://www.avivasa.com.tr/i/Assets/pdf/acil_durum_parametreleri.pdf
  • Para her şeyin kapısını açar.Dünyanın düzeni bu ama sen gece vaktinde acile gidersen baş dönmesi sebebiyle beklersin ve bundan şikayet etmenin mantığı yok.Doktorlar ne yapsın.O kadar tıp fakültesi açıldı hala eksik çok.Bazıları da diyor hastane gece de çalışsın.Hastaneler zaten gece de çalışıyor.Sen normal muayene için gece vakti keyfine göre hastane mi çalısacak dalga mı geçiyorsunuz.

Ülkedeki sağlık sistemi çok iyi falan demiyorum ama abartıldığı kadar kötü değil yapmayın etmeyin.Bir günde düzelecek işler değil bunlar.Gerekirse sağlığın için de para ödeyeceksin gidip özele.Bir telefona 2000 lira veriyoruz ama yılda 1 kere hastanede iyi bir hizmet için 200 lirayı çok görüyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim hem SGK hemde tamamlayıcı özel sağlık sigortam var. Sağolsun şirketim bunu bana ücretsiz olarak sunuyor. 2 gündür rahatsızdım. Kalktım bugün özel hastaneye gittim. Dahiliye'de sıra yok. Beni hemen acile yönlendirdiler. Acil doktoru hemen tetkik istedi kan, idrar ve CPR mı nedir ondan daha devlet hastanelerinde görmedim öyle bişey. Tam 1 saat sonra tüm sonuçları aldım. Hemen ilaçlarımı yazdı ve yolladı. Hastane deseniz pırıl pırıl. Köşe başı su sebilinden tutunda ortalıkta bi ihtiyacınız varmı veya yardım lazım mı diye gezen hostes kızlar, o kadar nazik ve düzgün kan alan hemşireler neler neler...Aynı hastaneye belimde yaşadığım sorundan da 2 sene önce gitmiştim tabi oraya gitmeden devlete başvurmuştum. Bi tomografi çektiler sonuç 15 gün sonraya MR 2 ay sonraya MR sonuçlarını tahmin bile edemiyorum o da herhalde 1 ay sürer. Gittim yine aynı hastanaye muayene 5 dk. Tomografi 5 dk. MR çekimi ile beraber 20 dk. Sonuçlar hemen gitti ama öğle tatili idi bende bi yemek yiyip hemen göstermiştim

Sonuç: Paran varsa sağlık hizmetinden daha iyi faydalanıyorsun. Ama birde şöyle bir gerçek var bizde başı ağrıyan hastaneye, acile koşuyor. Normalde sevkleri aile hekimlerinin yapması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

quote:

Orijinalden alıntı: Zedd

quote:

Orijinalden alıntı: makise-

sigortanız varsa özelin acilini sigorta karşılar diye biliyorum.

özele gittim , biz birşey yapamayız , alt katta nöroloji bölümüne görünün dediler onlarda 200tl istedi.

adamlar para için acilde bakmadılar

Hocam acilde triaj olayı var durumun aciliyetine göre sıralanıyor yani sizden sonra gelen önünüze geçebilir çünkü baş dönmesi tehlikeli bir şey değil. Acilde anlaşılacak ve tedavi edilecek bir durum da değil nöroloji polikliniğine gitmeniz lazım. Acil hayati tehlikesi olan hastaları uzman hekim gelene kadar hayatta tutmak için var temelde. İyileştirmek zorunda değiller yani. Herkes acile gittiği için sıra oluyor zaten.

Peki bu adam nasıl iyileşecek.

Bazı bölümlere 15 gün sonraya randevu veriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• doğudan batıya hastanelerde acile girdim 5-10 dk dakikadan fazla beklemedim zaten durum acilse bekletmezler bile. ne yapıyorsunuzda ne yaşıyorsunuz anlamak güç . velhasıl hükümet istifa

• oda bir şey mi ben karın ağrısıyla gittim apandis çıktı ve başka hastaneye acil olarak ambulansla gittim ama ameliyat olmak için tam 10 saat bekledim biraz daha bekleseydim apandisim patlıyormuştu yani sizinki bişey değil merak etmeyin ben apandis acısıyla 10 saat bekledim allah düşmanıma bile vermesin.

Sistem düzgün filan değil. Hele ki İstanbul’da hiç değil. Koskoca kalp hastanelerinde kalp mr’ı yok. Kalp mr’ı randevusunu çok uzun süre sonraya veriyorlar örnekse.

Ayrıca safra kesesinde hareketli bir taş tespit edildi bir diğer gidişinde. Bize söylenen derhal alınması gerektiği idi fakat ancak bir hafta sonraya yer olduğu idi. O taş o bir hafta içinde pankreatit yapabilir denildiği için yine özelde yaptırdık.

İyi filan değil sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Mart 2018; 22:33:38 >

• İlk başta şunu söyleyiyeyim. Türkiye'nin en yoğun hastanesine gitmişsin. Acil bir durum olabilir yada olmaya bilir orasını kestiremiyorum. Ama şçyle bir durum var. Türkiye'de normal doktora randevu alamayan adam acile geliyor. Bu yanlış bir şey bence ilk başta aile hekimine gitmeniz gerekiyor. Daha sonra aile hekimi gerekli görürse seni uzmana yollaması gerekiyor. Böyle yapmasalar biraz daha rahatlar ama güllik gülistanlık olmaz tabi. Ne yazık ki bazı sağlık personellerimiz çok bilinçsiz halk zaten besbeter. Köpeği ambulansa almadı diye sağlık görevlisini döven var. Kısacası sistem sıkıntılı kimsede bir sıkıntı yok.

Ekleme: Sağlık sorunlarınızın %70 birinci basamak sağlık kuruluşlarında (Yani aile hekimlerince) giderilebiliyor. İllan uzman doktora gitmeye gerek yok. Bazı aile hekimleri sinek avlıyor. 36 saat nöbet tutan acil hekimi yeri gekiyor 1000'den fazla hastaya bakıyor. Tabi ki doğal olarak anası ağlıyor. Hatalar yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Look At Me -- 6 Mart 2018; 2:2:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.