Şimdi Ara

Acil'de 6 saat bekledim ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16'sına kadar beklemek zorunda değilsin, yarın sabah doktorlar gelmeden 7:30-8:00 gibi gidersin, sıranı alırsın, 50 numaradan önceyse öğleden önce 50. numaradan sonra ise öğleden sonra muayeneni olup çıkarsın...

Diğer taraftan normal mesai saatlerinde bir hastanede 50 doktor var ise mesai saatlerinin dışında acilde maksimum 5 doktor oluyor, adı da o yüzden acil, gerçekten önemli şeylere bakılsın diğerleri tatil yapabilsin diye.

Ona da ek olarak özel hastane acilinde bildiğim kadarı ile öyle aşırı uçuk ücretler de alınmıyor, bi kaç ay önce istanbulda arkadaşım rahatsızlanmıştı, devlette çok sıra var diye özele gittik, serum ilaç muayene vs hepsi toplam 120 lira gibi bir tutar ödedik...

Son olarak; baş dönmesi için bir bardak soğuk suya bir limon sıkın için iyi gelir bana geliyor en azından

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

iPhone 11

BMW E38 740i

• Gözü seğiren kişide de beyin kanaması veya tümör olabilir. Hangi şehir, hangi hastane sizinkisi? Senede en az 30 defa acillik oluruz. En fazla bekleme süremiz acil durumlarda 3 dakika, normal durumlarda 10. Yoksa yine seçim çalışması konularından mı bu?

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Öncelikle geçmiş olsun. Belki işinize yarar diye paylaşıyorum. 28 Aralık 2017 tarihinde başlayan, çok şiddetli olmayan ancak denge problemine yol açan ve sürekli olan baş dönmesi şikayetim vardı. Her ne kadar baş dönmem başlarda çok şiddetli olmasa dahi yarattığı hastalık psikolojisi ve ilerleyen günlerde şiddetinin artmasıyla birlikte sık sık tekrarlayan panik atakları da tetiklemesiyle ytağa düştüm. Yaklaşık 2 hafta teşhis için gitmediğim branş doktoru ve yaptırmadığım tetkik kalmadı. Fiziksel bir bulgu bulunamayınca psikolojik olduğu düşünülerek psikiyatr tarafından ilaçlar yazıldı. Hala baş dönmelerim ve ataklarım devam ediyor bu arada. Annem şakayla karışık bir tek göz doktoruna gitmediğimizi, ona da gidip tüm ihtimalleri ekarte edebileceğimizi söyledi. 0.25 astigmat çıktı. doktor bu yapıyor olamaz ama yazıyorum gözlüğü bir bak bakalım dedi. Sonuç ne mi? Beni tam 1 ay yatağa düşüren ve işime bile gitmeme engel olan şey yalnızca 0.25 astigmat çıktı.

evet hocam bende astigmat ve miyop var ama çoktandır gözlük kullanmıyorum...

önce nöroloji sonra göz doktoruna gidicem sağolun

• Ota b.ka acile gidenler icin bu kadar beklemek bence normal

Adam karin agrisina acile gidiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen gün arkadaşım burnu akıyor nezle olabilirmiş diye acile gitti. Arkadaşlar bazi cahiller yüzünden acilde gerçekten ihtiyacı olan kişiler bekliyor. İşten kaçmak okuldan kaçmak için kendinize başka neden bulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 7 Mart 2018; 0:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne diyim eski hali daha iyiydi o zaman. Saka bir tarafa saglık onemli.Yurtdısında nasıl acaba yani acile hasta ambulaslamı goturuluyor yoksa kendi arabası ile gidip acilde muayene olan varmıdır? Bayramda ankara diş ağrısı için gecenin 1 inde cebecide devlet hastanesine gittik oncelik cocukların ve yaslılarındı 1 saat surmedi. Sonucta dis.Sizinki ciddi bence yarın sabah gidin sıra alın bekleyin norolojiyi.

Aciliyete bakıyor bunlar.

• Demek ki yeşil alan hastasıymışsın. Başı ağrısa acile giden insanlar yüzünden acil servisler bu durumda.

Intel Core i5 8600K Soket 1151 3.4GHz 6MB Cache - ASUS GeForce GTX 770 ROG Poseidon - MSI Z370 A PRO - GSKILL 16 GB RipjawsX DDR4 2400MHz - THERMALTAKE NIC C4 CPU Cooler - High Power 600W 80+Gold GD Performance - cooler master elite rc-430 - SANDISK 120GB Extreme Sata 3.0 SSD - WD 1TB - LOGITECH MK320 2.4GHz WIRELESS DESKTOP - logitech gamepad f710 - Creative SBS A320 2+1 Speaker
  • Eger siddetli bas agrisi yoksa acil durum degil ordaki hekim arkadaslar anamnez de sorarlar

Zaten agri olursa direk kanama suphesiyle kirmizi alana alinip bt cekilir

Sadece bas donmesiyse genelde vertigo teshisi koyarlar sonra poliklinikten kbb veya noroloji sirasi alirsiniz

Bence artik devlet sehir hastaneleriyle sagliktanda cekilecek amerikadaki gibi sadece sari ve kirmizi alandaki hastaya odeme yapacak gerisi paran varsa yasarsin

Orijinalden alıntı: alikartall

acillerde yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan diye bölümlere ayrılır. Bu aciliyet durumlarına göre senin durumun yeşil alan 373 no ile girdigin acilde 2 saat bekleme yapmışsın. 15:41 giriş saatin. 17:47 ise muayene saatin. keşke gönül isterki kimse beklemesin fakat günlük 1000 kişinin başvurduğu bir acil de yeşil alan için bekleme süreleri malesef uzayabiliyor. Tekrar geçmiş olsun

o zaman şehir hastanesini gidip yozgata yapmayacaksın insanın olmadığı yere hastane yaptılar

Orijinalden alıntı: Insanmodoff

quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

quote:

Orijinalden alıntı: Zedd

quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

quote:

Orijinalden alıntı: Zedd

quote:

Orijinalden alıntı: makise-

sigortanız varsa özelin acilini sigorta karşılar diye biliyorum.

özele gittim , biz birşey yapamayız , alt katta nöroloji bölümüne görünün dediler onlarda 200tl istedi.

adamlar para için acilde bakmadılar

Hocam acilde triaj olayı var durumun aciliyetine göre sıralanıyor yani sizden sonra gelen önünüze geçebilir çünkü baş dönmesi tehlikeli bir şey değil. Acilde anlaşılacak ve tedavi edilecek bir durum da değil nöroloji polikliniğine gitmeniz lazım. Acil hayati tehlikesi olan hastaları uzman hekim gelene kadar hayatta tutmak için var temelde. İyileştirmek zorunda değiller yani. Herkes acile gittiği için sıra oluyor zaten.

şu an çok kötüyüm , sürekli başım dönüyor ve bu şekilde ayın 16'sına kadar aldığım nöroloji polikliniğini bekleyeceğim.hayati tehlikesi olup olmadığını nasıl bilebiliyorsun anlamıyorum ki belki tümor var belki başka birşey... bu normalmi sence ? benim 16'sına kadar bu şekilde beklemem normalmi ?

Tehlikeli bir şey olabilir haklısınız ama gerekli uzman doktor acilde bulunmadığı için orada ancak size serum takıp eve gönderebilirler. Önemli bir şeyiniz varsa da tedavi olamazsınız yani. 16 sına iyi bulmuşsunuz randevuyu aslında, hiç randevu alamayanlar var. Sağlık hizmetleri fazlasıyla yetersiz, ideal bir sistemde bir iki gün içinde randevu alabilmeniz lazım bence.

Bir de hastane yaptı diyolar ya akp ye hiç anlamıyorum.

Dünkü çocuk olduğun için anlamaman normal.Acilde bile para alınırdı bir zamanlar.Çok gazete manşeti vardır hastane parasını ödeyemediği için karısını bırakıp kaçtı,tedavi olduktan sonra çareyi hastaneden kaçmakta buldu vs gibi.Insanoğlu nankör ve unutkandır.Iste herkesin akp karşıtı olmasına ragmen nasıl oluyor da seçim kazanıyorlar ağızlarının cevabı;UNUTMAYANLAR VAR.

Kac senesinden bahsediyorsunuz? 2000 oncesinde amerikada zencileri hastaneye almiyorlardi, zamanin mekanin getirdigi her olasilikta getirecegi seyleri iktidara yikip drama yapmayin lutfen.

Turkiyeye adsl'i de akp getirdi bunun icin gidip oyumuzu satmiyoruz.

• Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Sebebi bilinmeyen karın ağrısı acildir, kitapta öyle yazar

Yok hastalik neymis ya hasta degilsen oncelik aciliyeti olanlarda falan filan. Ne iciriyorlar la size?

Bu islerde niyet okunmaz. Kafa lan bu senin ruzgardan doner bazisinin tumorden.

Hastabeye gideceksen tumor mu olmasi gerekiyor? Yada kesin hasta degil o zaman 2 saat bekletelim mi diyecez? Ciddi anlamda zeka ozru gerekiyor boyle biseyi savunmak icin.

Herkes yillik aylik bir ucret veriyor ve saglik hizmetinden esit sekilde yararlanmak istiyor.

Burada elestirilecek kisim hastanin niyeti yada hasta oldugunu dusunen kisinin hastaneye gitmesi degil hastanelerin doktor ve saglik personeli kapasitesinin azligidir. Onlarca taseron calistiracaklarina kadroya alsinlar. Milletten saglik sigortasi diye para almakta problem yok ama vatandas hasta olunca “hasta degildir ki bas agriyor diye hastaneye mi gidilir teaaa!?” Diye akp sevicilik yapilsin.

Bir diger sacma seyde bunlar 2000 oncesinde hasta kuyrugu bilmem ney diye oy topluyorlardi. Simdi 21. Yy soylediklerini katiyla yapiyorlar.

Yakinda seker benzin kuyruklari da olur. Malum benzin zaten pahali seker de de fabrika ozellestirmesi ile baya bi adim atacaklar hamd olsun.

Umarim bu katiline asik topluluk surum surum surunur.

• Allah cumlemizin yardımcısı olsun arkadaşlar.

15 Temmuz da gazi olaydik yedi sulalem rahat ederdi.!!!

Orijinalden alıntı: tommyvercetti07

Sebebi bilinmeyen karın ağrısı acildir, kitapta öyle yazar

Madem acil madem kitapta öyle yaziyor o zaman neden yeşil renk veriyorlar?

Acil derecesi neymiş bu karın ağrısının?

Detaylı anlat bizde bilelim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.