Şimdi Ara

Acemi askere yapılan eziyet (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
600
Cevap
3
Favori
43.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
432 oy
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Daimon88

11 yıl boyunca askerlikten bir şekilde kaçabildim, 31 yaşımda bedelli askerlik yaptım, videodaki tiplerle bırak askerlik yapmayı, savaşta bile aynı cephede savaşmam. Bunları söyleyince vatan haini damgasını yedim. Hiç de umrumda olmadı. Buradan bedelli askerlik uygulamasını çıkaran Ak Parti hükümetine tekrar teşekkürler, bizim gibi kültürlü ve medeni gençleri Anadolu çomarlarıyla aynı atmosferi paylaşmaktan kurtardılar. Bedelli askerlik uygulaması yüzünden bile Ak Parti'ye oyumu atarsam şaşırmayın yani.
    Yazdıklarınızdan yola çıkarsak pekte kültürlü ve medeni bir genç gibi durmuyorsunuz. Yasa 93 ve üzeri doğumluları kapsıyordu. Yani bedelli yapabilmek için "elit olmak" gibi bir şart aranmıyordu.

Keşke askerliğinizi normal bir şekilde yapsaydınızda gittiğiniz yerin zeka seviyesini yükseltseydiniz(!)

• O zman disiplin tam gaz desenize

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu insan musveddeleri ve evimdeki köpek uçurumdan düşecek olsa köpeği kurtarıp bunları iterdim aşağıya mağara artığı hanzolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Allah senin gibilerden razı olsun, keşke herkes senin gibi olsa. Askerlik görevimi icra ediyorum bizden önce gelenler terhis oldu daha yeni rahatladık. Adamların kafası aynen anlattığın şekilde, biz ezildik bize öyle yaptılar şöyle yaptılar böyle yaptılar devrecilik yaptılar bastılar size de biz yapacağızdan başka bir şeye çalışmıyordu. Ne kadar konuşursak konuşalım değişen bir şey olmadı. Haziran ayı sonunda yeni asker kardeşlerimiz gelecek ve onlara ben ve arkadaşlarım bu şekilde davranmayacağız, rahat ettireceğiz bizden sonra bu düzen böyle devam edecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkanın varsa bedelli yapacaksın kimse kusura bakmasın normal askerlik yapan herkes az cok bunları görmüştür zaten,ülkemizde askerlik öyle birsey ki 1.teroristler 2.devrecilik 3.komutanlar yani bunların arasında sağ salim çıkabiliyorsan ya çok şanslısın yada askeriyede veya sivilde dayın var baska ihtimal yok
  • Biz ona emniyette devrecilik degil siracilik deriz. İkincisi devrecilik sadece gorev çercevesinde olur. Yani alt devre daha fazla nobet tutar daha fazla temizlik yapar veya techizat tasir. Bu videodaki eziyet zulum ve haysiyetsizlikten baska birsey degil. Benligini tamamlayamamis, insan karakterinden yoksun insanlar bunu yapar. Hele bi gercek anlamda sikayet ciddi makamlarq gitsin o zaman devrecilik mi oluyor yoksa eziyet mi o zaman anlasilir. Devrecilikte veya siracilikta kimsenin yakasini tutup zorla is yaptiramazsin, yapmiyorsa cezq verirsin nobet, temizlik vs.

• PomPom kullanıcısına yanıt
    bizde bedelli askerler mehmet bey deniliyordu
    benim üst devre saf bir uzun dönem asker vardı.gece koğuş nöbetlerinden sonra sabah bedelli askerlere günaydın kalkarmısınız şeklinde uyarılar yapıyordu
  • Kas gücü fazla olan bu adamlar askerden sonra isyankar takılır. Muhtemelen fiziksel bir işten öteye gidemezler. ( hiç bir işi küçümsemiyorum)

videonun sonundaki arkadaşa helal olsun ama bunun devamı da olacaktır.

O elemana her tarafı temizletirler... en sonunda birisi eğitim zaiyati olur birileri...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Kas gücü fazla olan bu adamlar askerden sonra isyankar takılır. Muhtemelen fiziksel bir işten öteye gidemezler. ( hiç bir işi küçümsemiyorum)

videonun sonundaki arkadaşa helal olsun ama bunun devamı da olacaktır.

O elemana her tarafı temizletirler... en sonunda birisi eğitim zaiyati olur birileri...
    Video sanirim 2-3 senelik tezkerelerini cerceve yapmislardir coktan :) alt devreyi koruyanida bulmuslar eleman tesekkur etmis herkese

• Daha lisede 14 yaşında bir çocukken kaldığım yurtta devrecilik olayını bitirdim. Yanımda böyle bir muamele yapmaya kalkan veya doğrudan bana bu muameleyi yapmaya kalkan adam o askeriyenin sınırından adım attığı an uzun bir süre kalmak üzere hastaneye gider. Videonun sonundaki adama helal olsun. Bu eziyeti yapanlarla birlikte ses çıkarmayan korkak şerefsizler ise daha kötüsünü yaşarlar umarım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersen o yılan döner dolaşır bir yerde sokar seni.

• Hepimiz biliyoruzki askerde alt üst tertip meselesi var,ama bunların yaptığı cep telini almaya kalkmak kurcalamak cantayı karıstırmak,şerefsizlikten başka bir şey değildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: brktmr

Daha lisede 14 yaşında bir çocukken kaldığım yurtta devrecilik olayını bitirdim. Yanımda böyle bir muamele yapmaya kalkan veya doğrudan bana bu muameleyi yapmaya kalkan adam o askeriyenin sınırından adım attığı an uzun bir süre kalmak üzere hastaneye gider. Videonun sonundaki adama helal olsun. Bu eziyeti yapanlarla birlikte ses çıkarmayan korkak şerefsizler ise daha kötüsünü yaşarlar umarım. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersen o yılan döner dolaşır bir yerde sokar seni.
    kardeş haklisin ama seni sag elim cebimde bayiltirim. kendinizden bu kadar emin olmayin cok sikinti yasarsiniz hayatta

• Arkadaşa üzüldüm. Buram burak asosyal duruyor, ezmek için üstüne gitmişler.

5 yıl önce bende bilerek askere gittim. Bedelli hakkımı kullanmadım imkanım olduğu halde. Çünkü kaptıracak o zaman param yoktu.

Acemilik müthiş geçti. Herkes lisans mezunu kafa dengi bitirdik. Sonra düştük bu elinde canım anam papatya gül olan anten kafaların yerine.

Düştük ama acemilikten gelen 12 lisans mezunu ile. Kışla 30 kişi. Bunlar başladılar denemeye bizi, su basarız komutana söyleriz ezeriz geçeriz. Komik olan elinde tesbihli anten benden küçük, onu geç Astsubay Çavuş bile benden küçük. 31 yaşında da abimizde var kaçmışta kaçmış lisans mezunu.

Bir gün maç izliyoruz yemekhanede, izledik bitti sonra koğuşa geçtim. 3 kişi geldi komutan (benden küçük ) seni görmek istiyor. Neyse efenim gittik. Sen nasıl yemekhanede sigara içersin kapalı alanda. İçmedim dedim. İçmişin yalan söyleme, yat kalk çök vs

Sabah oldu. Kışla komutanı yarbay ile kıdemli başçavuş geldiler. İçtima oldu spor için yerinize geçin denildi. Ben gençler birşey söyleyecem dedim (sporu yaptıracak çavuş(benden küçük ilkokul mezunu) başlamadan önce) Anayasa 318. maddesine göre spordan sonra dilekçe vereceğim dünkü olay için. Hepinizi tek tek isim isim yazıyorum. En kötü cimere burasını sorgulatmak için teftiş isteyeceğim dedim.

Sen kimsin 1 hafta olmuş gelmemişin bizi şikayet ediyorsun vs vs. Bilerek bekledim. 318 bilmiyorlar belki düşünürler akşam arkasına sığındıkları düşük rütbeli çavuşları ile.
    Akşamında beni yine çağırdılar. Hayrola şikayet edecekmişin vs. sen kimsin ne ayaksın düzen bozuyorsun dün geldin.
    Ben sigara içmedim, içti dediniz. Şimdiden yalan başlayacaksa başlamadan şikayetimi veriyorum gelen üst rütbeliler ilgilenir gerekirse günlerce denetime kalır görülür durum dedim.

5 ay paşa gibi askerliğimi yaptım.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.