Şimdi Ara

Acemi askere yapılan eziyet (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
3
Favori
40.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
432 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeffogu

    Asosyal ve geek olduğunu neye göre tespit ettiniz acaba ? Asosyal olmayan birisi nasıl davranır mesela karşısında 10 kişi böyle davranırken ?
    Kendince tespit yapmış işte. Gözlük takıyor = geek, etrafında 3 tane dızo varken sesi çıkmıyor = asosyal.
  • Bu tarz bi dangalagi askerde dovup kafasina 6 dikis atildiktan sonra iyilik melegine donustugunu gordugum icin pisman degilim. 7 gun +2 saat nobet cezasi almistim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tipler hemen hemen her bölükte var. Tabi bunların tam tersi olanlarda var. Kompleksli insanlar bunlar. Hayatta bir baltaya sapma olmamış ama olduğunu sanan, lafta delikanlı, sözde milliyetçi ama gerçekte 3-5 kişiyle hareket eden, tek kaldığında korkudan ödü kopan, ilk kötü durumda kaçan tipler.

    10 sene önce kısa dönem olarak doğuda görev yapıyorduk. Acemi birliğinde takım komutanı sözleşmeli çavuş biriydi. Takımda gazeteci, emniyet amiri, mühendis, öğretmen gibi doğru düzgün insanlar vardı. Komutan kalkıp durduk yere o tüfeği bi yerinize sokarım burda emniyet amiri, avukat falan sökmez gibi durduk yere kendi kendine triplere girerdi.

    Acemilik bittikten sonra normal er olan askerlerde bu tarz davranışlar bulunmaya çalıştılar. Birisi nöbetteyken beni arayarak "asker nöbette şunu yaptın, nöbet bitsin askerliğini yakacağım, ben ali baş çavuşum" dedi. Neyse nöbet bitti Ali baş çavuşun yanına gittim, komutanım beni nöbetteyken aradınız böyle böyle dediniz" dedim. Ben demedim dedi. Komutan çok sinirlendi. O sözde şakayı yapanları buldu ağızlarına etti.

    Sonra ben karargah çavuşu oldum, kuzu gibiydiler. Ama içlerinde çok saygılı efendi çocuklarda vardı.Ayrıca bazı kürt kökenli arkadaşlar vardı. Bu videodaki gibi tiplere karşı harbiden karşı geliyorlardı. Hatta bize gelip "abi siz kısa dönemsiniz komutanlar sever sizi, sakın bunlar gibi tiplere kendinizi ezdirmeyin ve hep birlik olun" diye güzel uyarılarda yapmışlardı.




  • WhyNot? kullanıcısına yanıt
    Fazlası var eksiği yok ne yazık ki..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan gözlüklü çocuğa oldu , ve bu konu 1 hafta sürmeden unutulacak , ayakkabı için iten kız gibi video paylaşan suçlu olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğimi yeni bitirdim, Şubat ayı ortasında, askerlik görevimi 6 ay onbaşı, çavuş olarak tamamladım.

    Bulunduğum yerde kısmen devrecilik yapılırdı. Ben bir şeylere sabır gösterdim. Allah içimi biliyor ki ben altımdan gelen kişilere aynısını yapmam dedim.
    Ve üst devre diye tabir edilen arkadaşları karşıma aldım hepsi ile akşam konuştuk. En çok ben bunlara öğüt verdim yaşımda bunlardan 3-4 yaş büyük olduğu için.
    Üst devreleri bunlara devrecilik yaptığı için bunlarda bize yapacakmış. Bak kafaya. Size yapılan zulümü zulüm yaparak mı bastıracaksınız dedim. Siz küfür ediyorsunuz sizde küfür edilen mi olmak istiyorsunuz dedim. Velhasıl bunlar yapacağını yaptı ben sabır gösterdim. Birçok arkadaşıma da sabır tavsiye ettim.

    Gel zaman git zaman bana onbaşılık rütbesi verdiler. Ve çavuş sayılıyorsunuz. Ben bana bu görevi uygun gördüğü için komutanımın yanına gidip kahve bile ikram ettim. Çok asil bir adamdı.
    İnanın onbaşı olmamla birlikte hiçbir ER arkadaşıma ne emir verdim, ne onları ezdim, sadece bana saygı duymayabilirsiniz ama Rütbe esastır ona saygı duyacaksınız derdim. Askerlik sonuçta.
    Gececilik devriye on başılığı yaparken arkadaşlarımı kaldırırken anne edasıyla rica ederek kaldırırdım. (İstisna olan saygısız tipler hariç).
    Er arkadaşlarıma yemekhanede artan meyve vb. besleyici gıdalardan gece acıkırlar diye ikram ederdim.
    Böyle yapmamdaki tek amaç şu, "Ben devrecilik yapmazsam bunu buradan kaldırırsam bunlarda alttan gelene yapmaz" bu böyle devam eder, çok iyi bir şeye vesile olmuş olurum.
    Ama bir yere kadar aklım yetti ama gücüm yetmedi. Ben yapmasam da arkadaşlarım benden çok çavuşluk taslar, rütbesi varmış gibi davranırlardı. Bilirsiniz bu tipleri.
    Birbirinize kötü konuşup küfür etmeyin diye nasihat verirdim. Daha çok detaylı anım vardır.
    Ben askerliğe giderken "Peygamber Ocağı" diyerek gittim. Hep öyle olsun istedim. Keşke herkes öyle düşünüp hareket edip ciddi olsa. Tam bir ciddiyet içinde olsa.

    Askerde yapmadığım iş kalmadı. Çok şükür vatan borcumu ödedim. Mümkün olduğunca nefsime basıp her işi yaptım. Tam bir nefis terbiyesi yapabileceğim yer dedim...
    Allah 'a şükür durumum olduğu halde askerden gelir gelmez hesapladım 6 ayda yol paralarım, yediğim, içtiğim her şey dahil harcadığım para sadece 900 TL küsür.

    Velhasılı kelam, bu gibi tipler hep var olacak. Siz arkadan gelen yiğit gibi iyi olun arkadaşım.




  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Aklıma takıldı 88 li olduğumu nerden biliyorsunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birlik komutanının bu videoyu gördüğünü ve iştimada ziyaret ettiğini düşünsenize :D İzlemek isterdim
  • ne diye hala orda duruyorsa çocuk. git kamutana falan haber ver
  • Kyk yurdunda kalırken ilk gelene bunun 10 katı şaka yapılırdı. Daha sonra can ciğer pare olurduk.

    Ancak askerlikte devrecilik adı altında çok şey yapılıyor. Bırakın erleri subaylar arasında bile devrecilik var. Burada yorum yazan 20 lik tayfa nereden bilsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otoata

    Birlik komutanının bu videoyu gördüğünü ve iştimada ziyaret ettiğini düşünsenize :D İzlemek isterdim
    Güneydoğu değilse birşey olmaz. Veya güneydoğu ya gönderen birlik değilse.
    Ancak güneydoğu ise sıkıntı şu. Yarın dolu şarjor ile nöbet tuttuğunda bu kişi azıcık akıl problemi varsa delik deşik eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rütbelilere karşı da eski disiplin kalmadı deniyor, içtimalarda rütbelilerin karşısında çekirdek yemeler vs doğru mu? Biz 300 m den bir üsteğmen yüzbaşı görsek selama geçerdik, b.k paçadan akardı :) hey gidi günler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemil-mustafa

    Rütbelilere karşı da eski disiplin kalmadı deniyor, içtimalarda rütbelilerin karşısında çekirdek yemeler vs doğru mu? Biz 300 m den bir üsteğmen yüzbaşı görsek selama geçerdik, b.k paçadan akardı :) hey gidi günler.
    İçtimada en arkadayken sigara yakayım komutan gelene kadar içerim demiştim. Adam gelmiş içtimayı falan alıyor ben farkında bile değilim. Derken sigara ağzımdayken komutanla gözgöze geldik ve işte o an..... devamını yazmaya gerek yok tahmin gücünüze bırakıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Türkiye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Ne zaman yaptınız yakın zamanda mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemil-mustafa

    Ne zaman yaptınız yakın zamanda mı
    Birkaç yıl önce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.