Şimdi Ara

Acemi askere yapılan eziyet (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
3
Favori
43.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
432 oy
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıllardır olan devam eden hadise. Buna yol verende bölük komutanları ve bölük astsubayi asil hesap sorulmasi gereken o unuformasina ihanet eden rutbelilerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tum askere gidenler ilk gittiklerinde bu kadar şiddetli olmasa da benzer teşebbüslerle karşılasmistir. Özellikle kısa donemler ve acemiler. Acemiler de kendilerine yapılani bir sonraki acemilere yapacak. Böyle gelmiş böyle gider

Orijinalden alıntı: 07_SeRHaT_07

Bu mesaj silindi.
    Konudan defolup git.

Orijinalden alıntı: emir66

Tum askere gidenler ilk gittiklerinde bu kadar şiddetli olmasa da benzer teşebbüslerle karşılasmistir. Özellikle kısa donemler ve acemiler. Acemiler de kendilerine yapılani bir sonraki acemilere yapacak. Böyle gelmiş böyle gider
    Burasi ozgur bi forum olsa keske

• Hiç bir halt yapamazsın. Sen nasıl bana kendinden bu kadar emin olma diyorsan aynısı senin için de geçerli. Çok gördüm sallana sallana gelip yalvara yalvara gidenleri. Düştüğüm en kötü durum kalabalığın beni sıkıştırması oldu. Ondan da alnımın akıyla çıkıp hakedenin suratındaki bazı kısımların yerlerini değiştirdim. Haklı olduğum herhangi bir durumda sınır tanımam. Gücüm yetmiyorsa başka yöntemlere başvururum. O intikamı almadan da durmam.

Orijinalden alıntı: brktmr

Hiç bir halt yapamazsın. Sen nasıl bana kendinden bu kadar emin olma diyorsan aynısı senin için de geçerli. Çok gördüm sallana sallana gelip yalvara yalvara gidenleri. Düştüğüm en kötü durum kalabalığın beni sıkıştırması oldu. Ondan da alnımın akıyla çıkıp hakedenin suratındaki bazı kısımların yerlerini değiştirdim. Haklı olduğum herhangi bir durumda sınır tanımam. Gücüm yetmiyorsa başka yöntemlere başvururum. O intikamı almadan da durmam.
    Valla hocam askeriyede öyle ağız burun değiştirmek olmuyor öyle, hadi diyelim 4-5 kişiyi hakladın adamlar darp raporu aldı kaç ay askeri hapsanede permatikle su çektirirler sana allah bilir :) Askeriye de kolay kolay kimse kimseye vuramaz istersen dağdan pkklı indirip getir yapacağı şey horoz gibi göğüs tokuşturmak olur. Bu gözlüklü arkadaşın tecrübesizliği işte acemilik. Yapmıyom kardeşim dese ya da cevap vermese, götleri yiyorsa dövsünler. Şu da var ki başçavuşundan uzmanına hepsi devreciliği destekler üst devreyi kayırır. Yani dövemeselerde yüksek ihtimal tuvalet tıkanınca ya da nöbetçi lazım olunca eksik etmezler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 7 Haziran 2020; 1:18:50 >

• zaten atanamamisim kafam bozuk basvurdum askerlige. kisa donem cikti o vakit. once kutahya sonra diyarbakir.

diyarbakir'da ise tamamen uzun donemlerden olusan ucaksavar bolugundeydim. gittigim ilk hafta kimseyle muhattap olmadim selam verenin selami aldim gectim. bizde vardir bazi itler. sessiz birini bulunca yuklenmeyi dalga gecmeyi severler. bir gun yemek sirasindayken bolukten biri poset dur bakalim sen yokken biz vardik diyerek onume gecti. ben de cevirip attim kafayi. sonra yemekhane karisti. ayni bu videolardaki itler gibi agzi vardi, boyle devrecilik oynamayi da seven tipler. sonra bolukte bi aptal sayginlik olustu. ben ceza vs beklerken 1 hafta sonra mebs'e bölük cavusu yaptilar.

asil tav oldugum olay ilse boyle itler yuzunden biz de hakkimizi ararken onlara benziyoruz. resmen bizi kendi seviyesine cekiyor.
    Askeriyenin içinde herkesin gözü önünde birini dövecek kadar salak değilim hocam. Akıllı olmak lazım. Yazdığım mesajları tekrar okuyun. "Askeriyeden dışarı adım atmaz..." dedim. Olay anında başa çıkamayacaksam "ağa da sensin/sizsiniz paşa da" der çeker giderim. Sonrasında başına geleni kimin yaptığını dahi anlamaz. Bu devirde böyle iş halletmek lazım. Diğer türlü yapanın yanına kâr kalıyor.

Eskiden uzun dönem toplam 4 celp kaldığı için, yazıcı, haberci, telsizci, kantinci, çaycı, doldur/boşalt görevlisi, sayman vb. öğrenmesi zaman alabilen görevlerde genelde uzun dönem tercih edilirdi. Bunlar askerde kaymak görevlerdir. Biz kısa dönemler sadece 2 celp dönemi kaldığımız için tam işi öğrendiğimiz aşamada gidiyorduk. Dolayısıyla komutanlar daha çok kalacak 'akıllı' uzun dönemleri bu görevlere seçiyordu.
    Şimdi süre aynı olduğu için nispeten kafası çalışan adamı seçerler bu görevlere. Yani güzel işler üniversite mezunlarına gidecek artık.

Onun dışında kısa dönem her zaman bir nebze daha el üstünde tutuluyor komutanlar tarafından. Yeri geliyor adam seninle muhabbet ediyor. Hiç bişey olmasa az çok hak hukuk bildiğin için yasaya uymayan durumlardan uzak tutuyorlar şikayet vb. yememek için.
    Askeriyede komutanların en büyük korkusu Cimer'den şikayet almaktır. Cimer başvuruları çok dikkate alınıyor ve cidden tırsıyorlar, bu yüzden de kısa dönemlere bulaşmıyor kimse pek.
    Sağ sağlim git gel, hiç bitmeyecekmiş gibi gelen ama sonuçta doğan güneş dediğin bir yer. Umarım iyininsanların arasına düşersin. Ben inanılmaz güzel bir askerlik süreci yaşadım, biraz da şansım yaver gitti görevlendirme olayında. Umarım güzel geçer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Devrecilik bu değil millet devreciliği çok yanlış anlamış görev icabı yaptırılan birşeye zaten ses çıkarma gibi bir lüksünüz yok en yeni asker olarak nedir bu atiyorum yemekhaneye yardıma adam lazımdır en alt devre kimse onlardan dönüşümlü gider bu tarz şeyler.Öyle donunu atletini yıkatma koguşa su basma vs bu tarz şeyler olmaz olamaz.Öncelikle kimse hakkını yedirtmeyecek ama bunu yaparkende askerde olduğunu unutmayacak.Ben emekli asker çocuğuyum küçükken hatirlarım yemekhanede askerlerle yemek yediğim zamanlar olmuştu.Askerlik güzel şey bizde yaptık her sağlıklı türk vatandaşı gibi görev dışı hiç birşeye göz yumdurmadım.Her salı günü temizlik gereği koğuşlara su basılırdı özellikle izlerdim koğuşlar oda tarzıydı bizim birlikte bir koğuşta 20 ranza vardi mesala o koğuşta yatanlar kimse kendi koğuşundan sorumluydu en alt devre diye koğuş koğuş gezdirilip eziyet edilmedi.Komutanlarıda suçlamayayın arkadaşlar mesai bittikten sonra evlerine gidiyor o insanlarda onlarında aileleri var asker arkadaşlarımızın olduğu gibi.Yat yoklamasını aldıktan sonrada nöbetci astsubay zaten bir durum olmadıkca uğramaz.Nöbetci subayı zaten çok önemli durumlar dışında göremezsiniz bile.Napıcak komutanlar gardiyan gibi başında mı dursun koğuşun nöbetçi çavuş kimse o ilgilenir bu tip durumlarla oda karaktersizse böyle şeyler yaşanır ama bu demek değilki video da yaşanan şey devreciliktir olacak hayır bu devrecilik değil bu bildiğin suç kafasına göre iş yapiyor dalga geçiyor şikayet edilir aynısı sabah içtimada kendisine yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onraktas27 -- 7 Haziran 2020; 7:38:11 >

• Tam bir Geri zekalı devreci zihniyetli tipler.
    Sizin bırakın kurumsal hayatı, herhangi bir yerde amele olarak çalışmaktan başka çareniz yok.
    Muhtaç olduğu için amelelik yapanları tenzi ediyorum.
    Tam bir beyinsizler ordusu.
    Kapatın bu konuyu, adminler!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür kısa dönem yaptımda bu üst devre denilen tipler bana bu şekilde yaklaşamadılar, yoksa bitmezdi benim askerlik.

Devreciliğin asıl sebebide bazı komutanların bunu desteklemesidir.

Teğmen'in üst devrelere, yeni gelen askerler için "onları ezin, eğitim verin, bizi fazla uğraştırmayın" dediğini duymuştum. Sonrasında bu üst devre denilen tipler her gece sabaha karşı 3'de yeni erleri uyandırıp güya eğitim veriyorlardı.

Çok şey var yazılacak bu videodan daha kötü şeyler.

Sonuç olarak, devrecilik bitirilmediği sürece bu olaylar son bulmaz. Adam askere geldiğinde ne yaşıyorsa ona ne yapılmışsa, üst devre olunca onlarda aynısını yapıyor.
  • Alayı anası babası tarafından ezilmiş kendinden zayıfı görünce hemen artislenen tipler işte.Sondaki herif çıkıp laf edince ee hayırdır ee ee demekten başka bişey bilmiyor döt korkusundan.Bu tipler her yerde var susar alttan alırsanız kendilerini bişey sanıyorlar üstlerine yürüyünce kedi kesiliyorlar hemen :))

• konu altında videoyu savunuyormuş gibi düşünenler olmuşta. Sanırım arkadaşların yaşları küçük..Büyüklerinizden babalarınızdan hiç askerlik anıları dinlemediniz mi ? Sırf x şehirli olduğu için dayak yiyen adamlar olmuş, ben bu videoyu savunmuyorum ama benim yaptığım dönemde bir komutan devrecilik yapan karşısında beni bulur demişti o dönem devrecilik olmadı. Yani benden öncekiler duvarları gece yıkamış patates soydurtma çök kalk vs vs bunların hepsini yaşamışlar. Ha uzun dönemde bakarsak her sene biraz daha yumuşamış, çünkü askerde bazı insanlar anılarıyla bazı insanlarda analarıyla hatırlanır diye bir söz vardır...

Eminim bu videodan sonra 2-3 ay sıkı şeyler olur sonra gene eski düzen devam edilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolorisback -- 7 Haziran 2020; 9:47:16 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.