Şimdi Ara

Acemi askere yapılan eziyet (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
3
Favori
43.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
432 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öğrenmesi zaman almıyor hocam, o görevde daha uzun süre kalabilecek adamları alıyorlar. Askerde hiçbir işin öğrenmesi uzun değil. Bizim tümende de aynı muhabbet vardı. Ben uzun aradan sonra personel şubeye yazıcı olan ilk kısa dönem idim. Bana da ilk geldiğimde uzunlar, kısaları yazıcı yapmıyorlar işi öğrenmesi uzun sürüyor sonra da gidiyor muhabbeti yaptılar. Askerliğim biterken şubedeki uzun dönemden daha fazla şey biliyordum, komutan da beni onun üstünde tutuyordu. Orada maaşla çalışan sivil memurdan daha fazla iş yapıyordum. Gitmeden önce de komutan bana kısa dönemlerden yerine adam hazırla dedi. Benimle beraber orası kısa dönem asker tercih etmeye başladı.

Bunun dışında kısa dönemlerin bir diğer dezavantajı son güne kadar çalıştırılmaları, uzunlar neredeyse 3 ay kala yatış moduna geçiyor ben ancak 1 hafta şubeden uzak kalabildim o da albayın sözüyle yoksa bizim başçavuşa kalsa terhis günü bile çalışırdım

Ve evet, CİMER büyük sıkıntı askerde. CİMER başvurularına biz baktığımız için biliyoruz. O yazışma süreci, sürekli Ankara'ya hesap verme durumu büyük angarya onlar için. Bir personel CİMER'e şikayet edilmişse üstünden çok fena azar yiyor, o yüzden çok dikkatliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 7 Haziran 2020; 11:50:58 >

• Komutanların çok payı var bu devrecilik muhabbetinde , çoğu sesini çıkarmıyor ve böyle sessiz, gariban anadolu çocukları eziliyor.Devrecilik askeriye de bir hiyerarşi olması açısından gereklidir fakat karşındaki insanı çok afedersiniz bir köpek gibi kullanmak değildir sadece bir üstü olduğunu bilsin diye vardır.

Bu itoğlu itler yüzünden millet askerlikten soğuyor.Bunlar adam olana kadar eziyet edicen şerefsizlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay devrecilik değildir. Devrecilik basit islerin en alt tabakinin sirayla yapmasi demektir. Burda eziyet var, iskence var, alay var. Yapanlar da aile terbiyesi almamis, sevgi gormemis or... Cocuklari oldugu belli.
    Diger cocuk mazlum, gariban, yeni belli ki.
    Ne diyeyim son anda bir cocuk cikmis ancak yetmez daha fazla olmasi lazim.
    İste burda malum irkla olayin alakasi olmadigini goruyoruz. Yapanlar Kürt son anda olaya mudahale eden de Kürt. Yani olay irkta degil insan olmakta, vicdan sahibi olmakla alakali.

Yeni kardeslerime tavsiyemdir, kendinizi ezdirmeyin. Gerekirse dayak yiyin ancak ezdirmeyin.

• Askerde devrecilik sözde vardır kurallarda ve tüzükte yoktur. Ben kısa dönem yapmıştım usta birliğine geçtiğimde de bu eşgallerden ayıkladığım için 1 ay askerliğim uzamıştı 15 er günden 2 tane uzatmam vardı. Ses çıkarmamazlık yapmayın. Gözünüz yemiyor mu o zaman aklınızı kullanın ama asla bu şekilde kendinizi ezdirmeyin gideceklere tavsiye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapılan kesinlikle çok yanlış onu öncelikle belirteyim.
    Ancak benim dikkatimi çeken şey forumda ne kadar çok ödlek ,tırsık adam olduğu. Yorum yazanların yarısı konudan bağımsız acaba bende gidince böyle birşey yaşar mıyım korkusuyla antin kuntin soru soran tiplerle dolu.
    Korkmayın kardeşim karşınıza böyle tipler bir tek askerde değil her yerde çıkabilir en fazla iki dayak yersiniz olur biter nedir yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Haziran 2020; 13:59:40 >
  • Bu olayın sebibi şu Birliği alayı tim artık kaç tane asker varsa tek beden tek ruh yapmassan eğitmessen ezmesseler bu olaylar olur ben karakoldaydım 1 kişi alkol içti diye tam 1.5 ay eğiştim taş taşıma aklına gelebilecek nasıl pis iş varsa hepsini çekdik koğuş bile giremezdik sonra ne oldu kimse suç işlemeye başladı en sıkıntılısından en sessizine kadar hepsi mum oldu iş eğitimi ve cezayı toplu çekmede

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 yıl önce askerliğimi yaptım, ilk günde 2 tane delikanlı gelmişti bunun gibi tabi ben rütbeli gittim neyse. Tanımadılar vs derken eski boksörüm birde çok birşey hatırlamıyorlar olayla ilgili :) inş. Cezasını bulurlar

• Cimer işine girmek bir çok şeyi feda etmektir arkadaşlar. Ben farklı bir sebeğten dolayı bir komutanımı şikayet etmiştim. Birkaç hafta sonra bütün komutanlar büyük sıkıntılar yaşadı, bir sürü soruşturma geçirdiler. Heyet geldi Ankara'dan bütün bölüğü soruşturdu.

Küçük bir şikayet, çok büyük bir olaya dönüştü. Üstelik benim ismimi de çat diye tabur komutanıma göndermişler. Normalde gizli olması gerekiyordu. Bütün şikayet metni, her türlü bilgim adamın önündeydi. Alay komutanına bile gitti olay.

Ama tabi ki yeni bir şikayet ihtimalini göze alamadıkları için hep mesafelerini korudular bana karşı komutanlar. Korkulan ama içten içe nefret edilen bir kişi haline geldim.

Şikayet etmeyin demiyorum, hakkınızı arayın ama bu ihtimalleri de göz önünde bulundurun.

-mesajı düzenlemek durumunda kaldım-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 7 Haziran 2020; 17:36:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babyonboard

Bu olay devrecilik değildir. Devrecilik basit islerin en alt tabakinin sirayla yapmasi demektir. Burda eziyet var, iskence var, alay var. Yapanlar da aile terbiyesi almamis, sevgi gormemis or... Cocuklari oldugu belli.
    Diger cocuk mazlum, gariban, yeni belli ki.
    Ne diyeyim son anda bir cocuk cikmis ancak yetmez daha fazla olmasi lazim.
    İste burda malum irkla olayin alakasi olmadigini goruyoruz. Yapanlar Kürt son anda olaya mudahale eden de Kürt. Yani olay irkta degil insan olmakta, vicdan sahibi olmakla alakali.

Yeni kardeslerime tavsiyemdir, kendinizi ezdirmeyin. Gerekirse dayak yiyin ancak ezdirmeyin.
    Ona devrecilik değil sıracılık diyorlardı ben askerdeyken en azından yanlış mıyım

Orijinalden alıntı: thriller89

Cimer işine girmek bir çok şeyi feda etmektir arkadaşlar. Ben farklı bir sebeğten dolayı bir komutanımı şikayet etmiştim. Birkaç hafta sonra bütün komutanlar büyük sıkıntılar yaşadı, bir sürü soruşturma geçirdiler. Heyet geldi Ankara'dan bütün bölüğü soruşturdu.

Küçük bir şikayet, çok büyük bir olaya dönüştü. Üstelik benim ismimi de çat diye tabur komutanıma göndermişler. Normalde gizli olması gerekiyordu. Bütün şikayet metni, her türlü bilgim adamın önündeydi. Alay komutanına bile gitti olay.

Ama tabi ki yeni bir şikayet ihtimalini göze alamadıkları için hep mesafelerini korudular bana karşı komutanlar. Korkulan ama içten içe nefret edilen bir kişi haline geldim.

Şikayet etmeyin demiyorum, hakkınızı arayın ama bu ihtimalleri de göz önünde bulundurun.

-mesajı düzenlemek durumunda kaldım-
    Zamanlama hatası yapmışsın genelde askerlik biter bitmez yapıyorlar o yazdıklarını göze alamayanlar sonra askerde kalan alt devrelerini arayıp son durumu öğreniyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenark -- 7 Haziran 2020; 17:53:9 >

• Ben asteğmen olarak görev yaptım böyle şerefsizleri iyi bilirim hemende yüz bulurlar. Üst devre olunca havalarından geçilmez. Az ağızlarına sıçmadım bu şerefsizlerin.

• Askerlik bitince bana faydası olmayacaktı. Şikayet ettiğim şahıs bir süre bölükten uzaklaştırıldı disiplin cezası aldı. Bir çok konu da düzeltildi bu vesileyle. Ayrıca askerliğim bittikten sonra da bir albay beni cepten arayıp, şikayet ettiğim kişinin TSK ile ilişiğinin kesildiğini belirtti. Teşekkür ettim.

Orijinalden alıntı: thriller89

Askerlik bitince bana faydası olmayacaktı. Şikayet ettiğim şahıs bir süre bölükten uzaklaştırıldı disiplin cezası aldı. Bir çok konu da düzeltildi bu vesileyle. Ayrıca askerliğim bittikten sonra da bir albay beni cepten arayıp, şikayet ettiğim kişinin TSK ile ilişiğinin kesildiğini belirtti. Teşekkür ettim.
    İşte sen göze alıp girmişsin bir yola sonucunu aldıysan ne mutlu sana

• Her celp döneminde böyle tiplemeler vardır geçmişte de vardı bugünde olacaklae gelecekte de sivilde bir baltaya sap olamamış olanlar burada kendini holding sahibi sanıyor benim askerlik yaptığım dönemde de böyle çeyrek mafyalar vardı sürekli arazi olarak bunların mafyacılık oyunlarından kurtuldum tsk'nın bir düzenleme yapması gerekiyor önüne geleni kurum içerisine sokmak doğru değil birde örgütçü tayfa vardı her akşam bir köşeye toplanıp kendi aralarında gizlice kürtçe konuşurlardı bir çoğu da pkk sempatizanıydı.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.