Şimdi Ara

9800X3D işlemci için anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gönül X870E'den yana tabii ama fiyatlar 15 binden başlıyor. 10 bin civarında B850 çipsetli anakartlar var. Siz ne önerirsiniz? Elimde 3 adet USB 3.0 genişleme kartı var. Yani 3+1 PCIE yuvası lazım bana. (Biri zaten ekran kartı) Bir de M2 NVME SSD takılacak. Oyun bilgisayarı için 15-20 binlik anakartlara gerek yok herhalde?

EDİT: Satın aldığım parça listesi bu akşam itibariyle şöyle:

Geriye anakart ve 2TB M2 NVME SSD kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 1 Ağustos 2025; 22:32:7 >

• Sen sorun yaşamadıysan, beğendiysen kullanabilirsin tabii. Ses kodek konusunda alc897-alc1220, 2004'te Intel'in tanıttığı hd audio tabanlı olması lazım. Hatta Azalia olarak geçer. Alc1220 bundan bariz kaliteli. Lakin kulaklık/hoparlör giriş seviyesi ise farkı hissetmezsin.

Alc4080 ise usb audio 2.0 üstünden iletişim sağlıyor. Denilen gibi sorun yaşama ihtimalin var. Alc 1220'nin biraz daha iyisi ama asıl fark usb tabanlı veriyoluna geçmiş olması. Bu alc4080 yanında ess sabre DAC olanlar var, onlarda ses kalitesi oldukça iyi. Zaten amiral gemisi anakart alan birisi eğer kaliteli ses istiyorsa gider yanına kaliteli ses kartı alır.

En basitinden anakart kontrolcüsünde asrock, asus, msi, nzxt Nuvoton kullanırken Cigolayt, maxsun, jginyue gibi anakartlarda ITE marka kullanılıyor.

Son kullanıcının fark edebileceği bir fark değil ama tercih yaparken benim Nuvoton kontrolcülü modellerden yana oluyor.

Asrock'un DOS ekranına benzer BIOS arayüzüne en azından sade diyebiliyorken Cigolayt'a vermişler 48'li boya setini, hepsini kullanmış  

Tabii 99'da dual bios gibi dahiyane çözümü göz ardı etmiyorum ve ultra durable ile katı kapasitör kullanan Gigabyte.

Lakin cpu/ram olmadan bios güncelleme bios flashback(2010'da rampage iii extreme olmalı), 2000'lerin başlarında otomatik Overclock ( günümüzün ai Overclock'ın ilkel hali), uefi bios, 2019 ai overclock, vrm konusunda Digi+ VRM ile ilk dijital VRM, Pcie slotlarını güçlendiren SafeSlot hep Asus.

Digi+'tan bir sene önce MSI hibrit tip DrMOS kullanmıştı. Işıklandırma sistemini ilk kullanan mystic light.

Senin durumun özelinde ek PCIe USB genişleme kartları dolasıyla daha fazla slot ihtiyacın varsa ona göre seçmelisin ayrı konu ama genel olarak Asus ve MSI kalite konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum.

@Lyrazed tabii alacak kişinin tercihi. Orası öyle de burada malum birden çok kişi bir konudan yararlanabiliyor. Özellikle ana konularda güzel kullanıcı deneyimleri oluyor.

Senin mesajın birkaç ay önce zaten o zaman ile şimdinin piyasa fiyatları aynı olmayabilir. Günümüze göre F/P olduğunu düşündüğüm modelleri, bilgi paylaşma amacıyla yazdım.

• Pcie 5.0 anakart istegi yoksa 6-7 binlik duzgun vrmli anakartlarda isini gorur.
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b850-plus-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905257923.html

Usb 4 istersen bu fiyat bandinda msi/asus x870-p var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 19 Temmuz 2025; 11:32:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRM'i düzgün olan 6-7 bin civarı dediğiniz hangi anakartlar?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-pro-b650-s-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,399772916.html

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1084338854.html

Ve bunlarin matx benzerleri ,bazen tuf b650m-e 6 civarina dusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 19 Temmuz 2025; 11:56:7 >

• b850 serisinde f/p olarak önerebileceğim iki anakart. MSI B850 Gaming Plus ve Gigabyte B850 Gaming X.

İkisi arasından Msi tercih ederdim bios güncelleme sıklığı ve arayüzü açısından.

• Tuf Gaming B850-PLUS başka seçenek de yok gibi bir de rog strix var o da aynı vrm sayısı daha pahalı. Tuf da olmaz diyorsan Msi b850 gaming plus daha aşağısını veya b650 de önermem çünkü pcie 4 performans farkı yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFFGONG -- 19 Temmuz 2025; 19:20:41 >
  • Kasa beyaz olduğu için uygun fiyata bulursam beyaz anakart almayı düşünüyorum. Bunlar yaramaz derseniz dediklerinizin indirime girmesini beklerim.

Gigabyte B850M Aorus Elite WIFI6E Ice

Gigabyte B850 Eagle Ice

Gigabyte B850 Eagle WIFI7 Ice

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    overclock için anakart tavsiyesi
    17 yıl önce açıldı
    7800x3d için anakart
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Matx sorun degilse senin icin aorus elite iyi.
    Eagle lar ayni ztn farki wifi 7 biri,bence eagle da yeter 9800x3d icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reasonable Doubt -- 19 Temmuz 2025; 20:39:5 >
  • Micro ATX olduğunu fark etmemişim. ATX kasaya küçük gelir herhalde.

Beyaz sistemlerde Msi b850 gaming plus da beyaz soğutucuları ile çok sırıtmıyor bence. Üstüne zaten beyaz komponentler takacaksınız. Yok süt beyazı sistem yapacaksanız Asus b850-a veya gigabayt b850 aorus elite ice versiyonları kalıyor elde.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

Grafik kartı zaten Powercolor Red Devil 9070 XT, simsiyah. Sırf beyaz kasayı indirimden aldım diye beyaza yöneldim, yoksa kafamda hiç yoktu. Artık olduğu kadar.

Gpu keşke en azından nitro+ olsaydı gri haliyle daha iyi olurdu. Kasayı nereden aldınız bilmiyorum ama incehesaptan aldıysanız hafta hafta aynı kasanın diğer rengini de indirime sokabiliyorlar. Ben sırf o yüzden kasanın siyahını beklemek için sistemi anakart kutusunun üstünde kullandım 3 hafta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gönlüm Nitro+'taydı ama 2 hafta önce indirime girmiş, bir daha uzun süre indirime girmeyebilir; liste fiyatı 37-40 bin civarında saçma bir fiyat. Elimde grafik kartı, kasa, işlemci var; hepsini İncehesap indirimlerinden aldım. Bir de beyaz 879 TL'ye 3lü Thermalright beyaz RGB fan sipariş verdim Beta Teknoloji'den (Gaming.gen.tr). İndirim kovalamaya devam. Kasayı beyaz almayı düşünmüyordum ama öyle kısmet oldu. Aslında 217 istiyordum ama ben 207'yi aldığım gün stoğa girdi galiba ve fiyatı da 6500-7500 TL arasında. Bence fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Temmuz 2025; 11:35:29 >

Şöyle söyleyeyim size, ilk indirime 25 mayısta girmeye başladı incehesap Nitro+ sadece 2 hafta es geçti. İki kere 36k dan bir kere 35k dan ve en son 33k dan satıldı. Bence tekrar indirime girerdi. 217 207 nin makyajlı hali gibi. Daha şık bence de. Ama Lianli ürünlerini şuan sadece incehesap ve sinerji de bulabiliyorum. Sanırım distribütörleri onlar. Ve saçma bir fiyat politikaları var. Bilerek fiyatı şişik yazıyorlar gaming gecesinde olması gereken seviyeye indiriyorlar. Normalde 80 dolarlık bir kasa Lian li 217 ve Türkiye şartlarında 4k yı aşmamalı.

217'nin fiyatı yurtdışında 120 $ civarında. Türkiye'de fiyatlar zaten fuhuş. 5 bin civarına inerse alınabilir ama boş bir bilgisayar kasası için 5 bin TL benim için biraz fazla gibi. Çok güzel kasa, o ayrı mesele.

Nitro+ tekrar 33 binin altına düşerse elimdekini iade edip bunu alabilirim. Hakeza 217 indirime girerse 207'yi iade edip onu alabilirim. İncehesap'ta iade süresi kaç gün acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Temmuz 2025; 14:28:13 >

Normalde 15 gündü ama geçen ay 1 aya çıkarıldı iade süreleri.

Çok iyi olmuş, o zaman 3-4 haftam daha var. Bekleyelim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Temmuz 2025; 17:33:52 >
  • Şimdi fark ettim de Sapphire Nitro+ 9070 XT ve Powercolor Red Devil 9070 XT'nin özelliklerinde "Interface: PCI-Express 5.0 x16" ve "Bus Standard: PCIE 5.0 x16" yazıyor. Grafik kartından tam performans almak için anakartın PCIE 5.0 destekli olması mı gerekiyor? Hangi anakartlar bunu destekliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 21 Temmuz 2025; 20:41:6 >

B850, x870, x670E, b650E chipsetli anakartlar pci-ex 5.0 destekler. Ama pci-ex 4.0 la arasında gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum. Araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 21 Temmuz 2025; 21:19:41 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.