Şimdi Ara

Yeni anakartta ez debug led yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi h110m pro vd anakart var power tuşuna bastığımda önce anakarttaki D ram yazan yerde led kırmızı ışık yanıyor sönüyor, sonra hemen altındaki vga yazan yerde kırmızı ışık yanıyor ama pc açıldığında o ışıklar sönüyor bir sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

EZ Debug LED'leri Anlama ve Sorun Giderme

EZ Debug LED'leri, anakart üzerindeki küçük ışıklar olup, bilgisayarın başlatılması sırasında donanım bileşenlerinin durumunu göstermek için kullanılır. MSI anakartlarında, bu LED'ler genellikle işlemci, bellek, ekran kartı ve depolama aygıtlarının durumunu gösterir.

Anakartınızda bir EZ Debug LED'i yanıyorsa, bu, bilgisayarınızın o belirli bileşeniyle ilgili bir sorun olabileceği anlamına gelir. Hangi LED'in hangi bileşeni gösterdiğini öğrenmek için anakartınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

Yaygın EZ Debug LED sorunları şunları içerir:

• İşlemci LED'i: İşlemciyle ilgili bir sorun olabilir, örneğin doğru takılmamış veya arızalı olabilir.
    • Bellek LED'i: Bellekle ilgili bir sorun olabilir, örneğin bellek modüllerinden biri gevşek veya arızalı olabilir.
    • Ekran Kartı LED'i: Ekran kartıyla ilgili bir sorun olabilir, örneğin doğru takılmamış veya arızalı olabilir.
    • Depolama LED'i: Depolama aygıtıyla ilgili bir sorun olabilir, örneğin sabit sürücü veya SSD arızalı olabilir veya bağlantısı kesilmiş olabilir.

EZ Debug LED'leri, bilgisayar sorunlarını teşhis etmede yardımcı olabilir. Yanıp sönen veya sürekli yanan bir LED, o belirli bileşenle ilgili bir sorun olduğunu gösterir. Anakartınızın kullanım kılavuzuna başvurarak sorunu daha da daraltabilir ve uygun çözümleri bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu videoyu kendim çektim bu şekil oluyor.https://www.youtube.com/watch?v=6O1nAon82PA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctkeray -- 18 Ağustos 2016; 22:34:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctkeray

Bu videoyu kendim çektim bu şekil oluyor.https://www.youtube.com/watch?v=6O1nAon82PA

Bilgisayar açılırken donanımları kontrol ediyor.Eğer bilgisayar açılmıyorsa, açılmamasının hangi donanımdan kaynaklı olduğunu o ledlerden anlayabiliyorsunuz.Sorun yoksa bilgisayar açıldıktan sonra o ledler sönüyor.Ben bilgisayarı toplarken rami tam oturtamadığım için açılmamıştı o ledler yardımıyla sorunu anlamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdm6

quote:

Orijinalden alıntı: Ctkeray

Bu videoyu kendim çektim bu şekil oluyor.https://www.youtube.com/watch?v=6O1nAon82PA

Bilgisayar açılırken donanımları kontrol ediyor.Eğer bilgisayar açılmıyorsa, açılmamasının hangi donanımdan kaynaklı olduğunu o ledlerden anlayabiliyorsunuz.Sorun yoksa bilgisayar açıldıktan sonra o ledler sönüyor.Ben bilgisayarı toplarken rami tam oturtamadığım için açılmamıştı o ledler yardımıyla sorunu anlamıştım.

Konu eski ama bende msi b150 m3 anakartta ez debug ledlerinden dram ve vga açılırken 1 kere yanıp sönüyor ama pc de bi sorun yok ne yapmalıyım.

• roronoar R kullanıcısına yanıt
    Bişey yapmana gerek yok eğer sorun olsaydı o ledler sürekli yanıp sorunu giderene kadar da sönmezdi.Bilgisayar her açıldığında sistemi kontrol ediyor.Benim anakarttada aynı şekilde.
  • bi sıkıntı çıkarmaz eğer durmasaydı olabilirdi ama sistem konrolü veya başka bir şey yapıor olabilir ama yinede sana bi sıkıntı çıkarmaz
  • erdm6 kullanıcısına yanıt
    Anakart açılırken EZDEBUG LED'lerin bir kere yanıp sönmesi, anakartın ilgili bileşenleri kontrol ettiği anlamına geliyor. Eğer sürekli yanarsa bir sorun demektir.
  • Arkadaşlar bende ez debug led vga ışığı sürekli yanıyor ne yapmalıyım?

• Sorun yok. bu yalnızca sende olmuyor .
  • Ben sistemi yeni topladım ve daha hiç açamadım.
    Bende boot LED yanıyor ne yapmam lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.