Şimdi Ara

9800X3D işlemci için anakart tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler alc4080 ile ilgili bir kaç yerde uzak durulması gerektiğini okumuştum. Şuanki anakartımda da alc1220 var ama sorun x570 chipset sanırım. Dac her zaman çözüm olmayabiliyor usbc ile bağlantı yapanlar sesin aynı şekilde bozuk olduğunu belirtmişler, dijital çıkış aldığımız ham sesin de iyi olması gerek. Pci usbc kartı kullanarak sorunu çözdüğünü söyleyenler de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen sorun yaşamadıysan, beğendiysen kullanabilirsin tabii. Ses kodek konusunda alc897-alc1220, 2004'te Intel'in tanıttığı hd audio tabanlı olması lazım. Hatta Azalia olarak geçer. Alc1220 bundan bariz kaliteli. Lakin kulaklık/hoparlör giriş seviyesi ise farkı hissetmezsin.

Alc4080 ise usb audio 2.0 üstünden iletişim sağlıyor. Denilen gibi sorun yaşama ihtimalin var. Alc 1220'nin biraz daha iyisi ama asıl fark usb tabanlı veriyoluna geçmiş olması. Bu alc4080 yanında ess sabre DAC olanlar var, onlarda ses kalitesi oldukça iyi. Zaten amiral gemisi anakart alan birisi eğer kaliteli ses istiyorsa gider yanına kaliteli ses kartı alır.

En basitinden anakart kontrolcüsünde asrock, asus, msi, nzxt Nuvoton kullanırken Cigolayt, maxsun, jginyue gibi anakartlarda ITE marka kullanılıyor.

Son kullanıcının fark edebileceği bir fark değil ama tercih yaparken benim Nuvoton kontrolcülü modellerden yana oluyor.

Asrock'un DOS ekranına benzer BIOS arayüzüne en azından sade diyebiliyorken Cigolayt'a vermişler 48'li boya setini, hepsini kullanmış  

Tabii 99'da dual bios gibi dahiyane çözümü göz ardı etmiyorum ve ultra durable ile katı kapasitör kullanan Gigabyte.

Lakin cpu/ram olmadan bios güncelleme bios flashback(2010'da rampage iii extreme olmalı), 2000'lerin başlarında otomatik Overclock ( günümüzün ai Overclock'ın ilkel hali), uefi bios, 2019 ai overclock, vrm konusunda Digi+ VRM ile ilk dijital VRM, Pcie slotlarını güçlendiren SafeSlot hep Asus.

Digi+'tan bir sene önce MSI hibrit tip DrMOS kullanmıştı. Işıklandırma sistemini ilk kullanan mystic light.

Senin durumun özelinde ek PCIe USB genişleme kartları dolasıyla daha fazla slot ihtiyacın varsa ona göre seçmelisin ayrı konu ama genel olarak Asus ve MSI kalite konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum.

@Lyrazed tabii alacak kişinin tercihi. Orası öyle de burada malum birden çok kişi bir konudan yararlanabiliyor. Özellikle ana konularda güzel kullanıcı deneyimleri oluyor.

Senin mesajın birkaç ay önce zaten o zaman ile şimdinin piyasa fiyatları aynı olmayabilir. Günümüze göre F/P olduğunu düşündüğüm modelleri, bilgi paylaşma amacıyla yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Tabi tabi benim itirazım yok zaten, koskoca bölüm bir avuç insan mesaj atıyoruz.  Bir kaç ay öncesini geçtim. 1 gecede baronlar %20 yi çakıveriyor. Piyasayı takip ettiğim için anlık fark edebiliyorum.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

Sen mesaj attıktan sonra genelde yazmıyorum. Tekrara düşmesin diye. Lakin AM5 tablosunda geceler heba edince yazayım dedim bi de SPL's psu tablosu var o da aynı  Tavsiye ederim kaliteli içerikler.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. İleride 9800x3D veya bir ihtimal 9900x3D'li bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Anakart olarak bu model uygun olur mu? İşlemciyi kullanmamda bir sorun yaşar mıyım?

Henüz 9k fiyatına da düşmüşken B850 Gaming Plus almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI B850 GAMING PLUS WIFI6E AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-b850-gaming-plus-wifi6e-amd-b850-soket-am5-ddr5-8200mhz-oc-m-2-anakart.html
  • HackAv kullanıcısına yanıt

Sorun çıkartmaz, 9950x3d filan kullanabilirsin. Giriş - orta seviyesi model denilebilir.

10k civarında b650 tomahawk - tuf b850m plus wifi varken fırsat olarak gelmedi.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben de Anakart arayışındayım, msi x870e tomahawk var aynı fiyatlar şu an. İzlenimleriniz nasıl?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • LenZz L kullanıcısına yanıt

Tomahawk serisi MSI'ın üst seviye modellerinden biridir. Ama şu andaki en düşük fiyatı 16.599 TL. Bence bir anakart için fazla, ama tabii herkesin bütçesi farklı. 12-13 bin bandında bulursanız kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 27 Ağustos 2025; 18:51:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.