Şimdi Ara

overclock için anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki anakartlardan hangisini overclock için tavisye edersiniz? Veya sorunlu olduğu için uzak durmam gereken anakartlar varmı?q9550 işlmeci ile kullanacağım.

Şimdiden teşekkürler?

INTEL BOXDX38BT INTEL X38 DDR3 FSB 1333MHz LGA775 ANAKART

ASUS MAXIMUS FORMULA INTEL X38 1333MHz FSB SOKET 775 ANAKART

ASUS P5N-T Deluxe NVIDIA nForce® 780i SLI FSB 1333MHz DDR2 1200MHz SOKET 775 ANAKART

ASUS P5Q3 DELUXE WIFI INTEL P45 / ICH10R DDR3 FSB 1600MHz SOKET 775 ANAKART

GIGABYTE GA-X48-DS4 INTEL X48 ICH9R FSB 1600MHz DDR2 1200 LGA775 ANAKART

ASUS P5W64 WS PRO INTEL 975X/ICH7R SOKET 775 ANAKART

ASUS NCLV-DS2 INTEL E7320 NOCONA 800MHz DUAL XEON (SERVER) ANAKART

ASUS P5Q DELUXE INTEL P45/ICH10R DDR2-1200 FSB 1600MHz SOKET 775 ANAKART

ASUS P5NT WS NVIDIA NForce SOKET 775 ANAKART

ASUS P5E3 INTEL X38/ICH9R DDR3 RAM SOKET 775 ANAKART

ASUS P5Q-E INTEL P45/ICH10R FSB 1600MHz SOKET 775 ANAKART

ASUS P5CR-L INTEL E7221 (SERVER) ANAKART

• Nedir bu ASUS fanatikliği

Overclock düşünüosanız öncelikle INTEL'in anakartlarını kafadan atın. Bunlarla hiç oc yapılamaz.

Daha sonra ASUS'un ne kadar sorunlu boardlar ürettiği malum, zaten her b*ku üretmeye çalıştığı için (anakart,ekran kartı,ses kartı,kasa,soğutucu,monitör,opitk sürücü,modem,notebok,cep. tlfnu,pda vs.) adam gibi bi ürünleri yok! ASUS'un hiç bir bilgisayar parçası ürününü tavsie etmiorum. İşleri güçleri reklam. O yüzden Asus anakartları da listeden çıkaralım.

Ayrıca P35/P45 yongaları X38/X48 yongalarından overclock için daha yatkınlar. Kısacası size direkt P45 yongalı anakart almanızı tavsie ederim.

Benim şuanda kullandıgım rekortmen BIOSTAR T-POWER I45 dünya fsb overclock rekoru elindendir. Müthiş performanslıdır. Hava sogutmayla rahatlıkla 600 fsb yapılabilir. Tek kelimeyle bu konuda mükemmeldir.
    BIOSTAR T-POWER I45 İnceleme(hava sog-655fsb // ln2 sog.-705fsb):http://site.hard*warena.com/Biostar-TPower-I45-Incelemesi.html [linkteki yıldızı siliniz]
    Rekor link(734fsb):http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=396491

Diğer seçenek olarak GIGABYTE'ın anakartlarına bakabilirsniz. EP45-DS3R daha çok tercih edilen modeldir, (Raid oldugu için). Ama Raid yapmicaksanız daha ucuz olan EP45-DS3L modelini tercih edebilirsiniz. Bu markanın Extreme ve DQ6 modelleri oc konusunda daha da iyiler, fakat fiyatları abartılı oldugundan ve DS3R modeline göre fiyat farkına değecek bi artı saglamadıklarından pek tercih edildiklerini söliyemem.
    EP45-DS3R inceleme(520fsb):http://site.hard*warena.com/Gigabyte-EP45-DS3R-Incelemesi.html [linkteki yıldızı siliniz]

İncelemelerde görüldügü üzere E8600 işlemcisiyle yapılan testlerde; BIOSTAR T-POWER I45 boardu GIGABYTE EP45-DS3R boarduna hava sog. ile 135fsb, ln2 sog. ile 185fsb fark takıyo Yani BIOSTAR kendini bu konuda kanıtlamış.

Diğer iyi bi seçenek olarak DFI'ın anakartlarını es geçmemelisiniz DFI'ın P45 yongalı LanParty serisinden, DK , LT , UT modellerine bakabilirsniz. UT modelleri DFI'ın en pahalı en uç noktadaki anakartlarıdır, sırasıyla LT ve DK gelir. DK modelleri UT ve LT'ye göre daha ucuzdur.

Başka bir seçenek olarak da MSI'ın anakartlarına bakabilirsiniz. MSI bnm gözümde, sağlam, stabil ürünler üreten fakat pek overclock yanlısı olmayan bi marka olarak görüorum. Gerçekten çok gsl ürünleri var, tavsie edilir, fakat oc konusunda , bazı istisnalar dışında, anakartları da ekran kartları da pek oc edilemio.

Eğer isterseniz bnm kullandıgım BIOSTAR'ımı size verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 4 Aralık 2008; 13:50:10 >

• Ayrıntılı yanıtınız için çok teşekkürler.
  • siz niye biostarı satıyosunuz peki...

Eğer isterseniz bnm kullandıgım BIOSTAR'ımı size verebilirim.
  • Biostar hımm ben alayım o almazsa kaç kuruş. pm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonuldagi

Biostar hımm ben alayım o almazsa kaç kuruş. pm.

seni aşar..

965 chipsetli eski bi anakarta hem de intel marka, yani oc perf. sıfır olan bi anakarta 175YTL istiosan, bnm biostar için dunyaları istemem gerekir

o yuzden aman bana bulaşma.

sen 175YTL'ye İntel DG965WHKMR satmaya calısıosun:
    http://www.sahibinden.com/intel_dg965whkmr_raid_glan_ses_vga_dual_ddr2_1066fsb_ich8WQQaXQQ10547505WQQpXQQdisplayitem

bi de gelmişsin bana BIOSTAR I45 anakartım için hiç pazarlk bile etmeden direkt " 220 ytl çalışır benden. " demişsin.

Allah aşkına uzak dur benden.

• Yıllar önce verdiğim ilanı bile bulmuş

sende yenisi 300 lira olan anakarta kaç lira yazmışsın :D Ben unuttum. Taksitlisi ha peşin değil Peşin
    275 e kaç tane istersin.
    hatta sana 220 tyl ye yenisini satan yerde göstereyim. Nealsak.com
    Verirsin verirsin vermezsin benim gibi turşunu kurarsın.

İyi fiyat vermişim satsaydın

ha bide sahtekarlığı görseniz hiç kullanılmamışmış yukarıdada benim kullandığım
    anakartı satayım diyo Allahın sevgili kuluymuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gonuldagi -- 15 Aralık 2008; 2:54:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    İşlemci için Fan tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şahsen ben ASUS MAXIMUS FORMULA INTEL X38 1333MHz FSB SOKET 775 ANAKART kullanıyorum oc performansından da çok memnunum ama sen Q9550 alacaksan eğer bu işlemciler buçuklu çarpana sahip bu yüzden buçıklu çarpanları destekleyen bir anakart alırsan daha iyi oc yapabilirsin. buçuklu çarpanlarıda X48 chipsetli anakartlar destekliyor. fiyatı biraz pahalı ama Gigabayte X48 DQ6 bu iş için iyi bir anakart
  • DFI LANPARTY DK .... para problem diilse DFI LANPARTY UT serisi .... overclock konusunda başarılı anakartlardır ...
  • cok fazla kulaanılan bır anakart oc performansı yuksek oldugunu tercıh edılen bır anakart oldugunu okuduklarım ve ıncelemer de gorduklerımden soyleyebılırım fıyat performansta mantıklı bır secım olabılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 1 Ocak 2009; 21:36:29 >

•  overclock için anakart tavsiyesi

Gigabyte EP45-DS3R anakart ve Intel P45 yonga seti video incelemesi..

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=272

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 1 Ocak 2009; 21:37:01 >

• asus p5n-d anakartta manual oc secenegı yokmu arkadaslar oto var %5 10 15 20 gıbı bılgısı olan varmı manual nasıl yapılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.