< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Teknik detay belirtilmeyen bu tarz haberlerin hepsine gündem değiştirmek için çıkartılan asparagas haber olarak bakıyorum. Yakın zamanda bir LPG ustası da 100 kilometrede 1 litre yakan kare pistonlu motor yapacaktı, bakanlar dahi ziyaret etti. Ne oldu?
Dediklerinin doğru çıkacağına hiç ihtimal vermesem de umarım ben yanılırım da haberdeki gibi bir motoru tasarlamışlardır. Fakat bu kadar atıp tutulan haberde en ufak bir teknik detay belirtilmemesi inandırıcılığını kaybettiriyor. Sanırım sürekli mıknatıs destekli senkron relüktans motor tasarımına benzer bir yapı kullanmışlar, yakında açıklarlar diye düşünüyorum. Son olarak enerjinin korunumu yasası gereği enerji yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez, sadece şekil değiştirir diyerek yazımı sonlandırayım. |
Hemen togg’a takalım gitsin. Vizontele’de ki emin gibi olacak ama bir makina mühendisi olarak benimde aklıma gelmişti.
|
Arkadaşlar ben de hiperuzay iticisini 6.kademe yaptığımda yerli muhrip üreteceğim inşallah. Yalnız biraz deut lazım var mı yollayabilecek ?
![]() Bıkmadınız kardeşim bıkmadınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Böyle bir motor olsa şu haberden sonra Amerikan Başkanı dahil herkes telefonla arar Nobel fizikçileri gelir bu adamları sorar. "Ülkemizde zaten yetersiz olan fosil yakıtların dönemi bitiyor." Maşallah ileri görüşlülüğe bak be millet 2000 model araç alamıyor. 90 larda kaldı fosil yakıt bitecekmiş. Fosil yakıt bittiğinde elektriği neyden elde edeceksin komşu ülkelerden kaçak hat mı ? |
Haberde yer alan tek resimde manyetik motor yerine içten yanmalı motor resmi koymuşlar. Sanırım haberi üreten senarist, temel motor bilgisine dahi sahip değil.
![]() |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 17 Ağustos 2020; 21:36:59 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 17 Ağustos 2020; 23:41:51 > |
|