Şimdi Ara

8 yıl çalışıp ‘yakıtsız çalışan manyetik motor’ yaptılar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Antalya'da mühendis, fizikçi, teknik tasarımcı ve motor teknikerinden oluşan bir grup 8 sene süren çalışmayla yakıtsız çalışan motor projesini tamamladı. Patenti alan ekip motorun prototipini üretmek için kamu kurumlarından ve özel kuruluşlardan destek bekliyor. Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, motorun ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirterek, yalnızca otomotiv sektöründe değil, elektrik enerjisinden tarıma ve savunma sanayiye kadar çok geniş bir alanda kullanılabileceğini söyledi.

Antalyalı bir grup, 8 yılda yakıtsız çalışan motor tasarlayarak uygulanabilir duruma getirdi ve yaptıkları başvuruyla patentlerini aldı.

Grubun sözcüsü motor teknikeri Birol Yılmaz, “Ekibimizin çalışmalarına üniversiteden hocalarımız da katkı verdi ve tüm dünyanın özlemle beklediği yakıtsız çalışan manyetik motor projemizi tamamladık. Şimdi sırada motorun prototipini üretmek var. Bu yüzden devletimizden ve özel sektörden destek bekliyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ MOTORLARDAN ÇOK DAHA AVANTAJLI

Yılmaz, günümüzde yaptıkları buluşun büyük başarı olduğunu belirterek, “Öncelikle ülkemiz, sonra da insanlık için çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Bu motor ülkemiz ekonomisine çok büyük katkılar yapacak. Ülkemizde zaten yetersiz olan fosil yakıtların dönemi bitiyor. Bu motorla petrole bağımlılığımız azalacak ve elektrikli motorlardan da çok daha avantajlı” şeklinde konuştu.

NASIL ÇALIŞTIĞINI ANLATTI

Geliştirdikleri motorun sıfır yakıtla çalışan, sıfır egzoz salınımına, daha az sese sahip, şarj, dejarz gibi elektrik gereksinimleri olmayan, güneş enerjisi ve hidrojene ihtiyacı bulunmayan bir sisteme sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, “Termodinamik bir tasarımı aerodinamiğe dönüştürüp manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirdik. Sistemde çok güçlü mıknatıslar var. Bu mıknatısların çalıştığı bir sistemde büyük bir mekanik güç üretiyoruz” diye konuştu.

OTOMOTİV, SAVUNMA SANAYİ VE TARIMDA KULLANILABİLİR

İcat ettikleri motorun yalnızca otomotiv sektöründe değil, elektrik enerjisinden tarıma, savunma sanayiye kadar çok geniş bir alanda kullanılabileceğinin altını çizen Yılmaz, “Patent içinde gizli tutulmuş bilgilerimiz de var. Prototip aşamasında bu bilgileri de paylaşacağız. Motorumuz, kullanım amacına göre istenilen ebat ve istenilen güçte üretilme imkanına sahip. Örneğin bir model hesaplamasında motorumuz 3485cc de 523 hp, 620nm, 390kw güç elde edebiliyor” dedi.

“PARA DEĞİL, PROTOTİP İÇİN DESTEK İSTİYORUZ”

Motoru mükemmelize edip hayata geçirebilmek, prototipini üretebilmek için önemli bir desteğe ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle kamu kurumları ile özel sektöre çağrı yaptıklarını belirten Yılmaz, “Biz kimseden para istemiyoruz. Bu önemli buluşu en mükemmel haliyle ve devletimiz ile milletimizin önüne koyacağız. Tamamen yerli ve milli imkanlarla yapılabilecek bir çalışma. Türk ekonomisine çok büyük avantajlar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/8-yil-calisip-yakitsiz-calisan-manyetik-motor-yaptilar-5992101/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknik detay belirtilmeyen bu tarz haberlerin hepsine gündem değiştirmek için çıkartılan asparagas haber olarak bakıyorum. Yakın zamanda bir LPG ustası da 100 kilometrede 1 litre yakan kare pistonlu motor yapacaktı, bakanlar dahi ziyaret etti. Ne oldu?

Dediklerinin doğru çıkacağına hiç ihtimal vermesem de umarım ben yanılırım da haberdeki gibi bir motoru tasarlamışlardır. Fakat bu kadar atıp tutulan haberde en ufak bir teknik detay belirtilmemesi inandırıcılığını kaybettiriyor. Sanırım sürekli mıknatıs destekli senkron relüktans motor tasarımına benzer bir yapı kullanmışlar, yakında açıklarlar diye düşünüyorum.

Son olarak enerjinin korunumu yasası gereği enerji yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez, sadece şekil değiştirir diyerek yazımı sonlandırayım.
    Arkadaşlar ben de hiperuzay iticisini 6.kademe yaptığımda yerli muhrip üreteceğim inşallah. Yalnız biraz deut lazım var mı yollayabilecek ?

Bıkmadınız kardeşim bıkmadınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Böyle bir motor olsa şu haberden sonra Amerikan Başkanı dahil herkes telefonla arar Nobel fizikçileri gelir bu adamları sorar.

"Ülkemizde zaten yetersiz olan fosil yakıtların dönemi bitiyor."

Maşallah ileri görüşlülüğe bak be millet 2000 model araç alamıyor. 90 larda kaldı fosil yakıt bitecekmiş. Fosil yakıt bittiğinde elektriği neyden elde edeceksin komşu ülkelerden kaçak hat mı ?
  • Hemen togg’a takalım gitsin. Vizontele’de ki emin gibi olacak ama bir makina mühendisi olarak benimde aklıma gelmişti.

• Teknik detay belirtilmeyen bu tarz haberlerin hepsine gündem değiştirmek için çıkartılan asparagas haber olarak bakıyorum. Yakın zamanda bir LPG ustası da 100 kilometrede 1 litre yakan kare pistonlu motor yapacaktı, bakanlar dahi ziyaret etti. Ne oldu?

Dediklerinin doğru çıkacağına hiç ihtimal vermesem de umarım ben yanılırım da haberdeki gibi bir motoru tasarlamışlardır. Fakat bu kadar atıp tutulan haberde en ufak bir teknik detay belirtilmemesi inandırıcılığını kaybettiriyor. Sanırım sürekli mıknatıs destekli senkron relüktans motor tasarımına benzer bir yapı kullanmışlar, yakında açıklarlar diye düşünüyorum.

Son olarak enerjinin korunumu yasası gereği enerji yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez, sadece şekil değiştirir diyerek yazımı sonlandırayım.
  • Her sene bir tnae manyetik motor haberi cikiyor. Artik bunun cikmasina mi sasirmak lazim yoksa insanlarin hala inanip paylasmasina mi sasirmak lazim bilemiyorum.

Termodinamik bir tasarımı aerodinamiğe dönüştürüp manyetik enerjiyi mekanik enerjiye çevirdik.
    Su cumlede adam bildigi teknik terimlerin hepsini pesese siralamis.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/bedava-enerji-pesinde-kosan-manyetik-akincilar-1069667/
    bursada bugün
    Türk mucitler Cenevre'ye çıkarma yaptı
    http://www.bursadabugun.com/haber/turk-mucitler-cenevre-ye-cikarma-yapti-200121.html

https://www.haber3.com/guncel/yakitsiz-motor-icat-etti-haberi-303024
    www.plastikciyiz.biz
    TÜRK MUCİT YAPTI: 1 LİTRE BENZİNDEN 300 LİTRE GAZ
    https://www.plastikciyiz.biz/haberler/girisimcilik/8637/turk-mucit-yapti-1-litre-benzinden-300-litre-gaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 17 Ağustos 2020; 21:36:59 >

• Haberde yer alan tek resimde manyetik motor yerine içten yanmalı motor resmi koymuşlar. Sanırım haberi üreten senarist, temel motor bilgisine dahi sahip değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene, her ay çıkıyor bu haberler. "Yok falanca sanayide beleş çalışan motor geliştirildi, yok filanca usta peynirle çalışan motor üretti."

Sanayideki ilkokul terk Mehmet emminin aklında gelen motor, Mercedes, BMW, VAG vs gibi markaların çalıştırdığı yüzlerce mühendisin aklında gelmiyor ne hikmetse
  • Boş haber. Boş boş boş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Külliyen yalan .

• Bu tip hayalleri kurması çok zevkli olabilir ama bunlar hayal. Sınırsız enerji, kendi kendine giden motor falan bu tip patent başvuruları 140 yıldır red ediliyor yurt dışında.

• Daha önce yapıldı:

• Elektrik motoru manyetizmayla calismiyomu

• Arkadaşlar ben de hiperuzay iticisini 6.kademe yaptığımda yerli muhrip üreteceğim inşallah. Yalnız biraz deut lazım var mı yollayabilecek ?

Bıkmadınız kardeşim bıkmadınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Böyle bir motor olsa şu haberden sonra Amerikan Başkanı dahil herkes telefonla arar Nobel fizikçileri gelir bu adamları sorar.

"Ülkemizde zaten yetersiz olan fosil yakıtların dönemi bitiyor."

Maşallah ileri görüşlülüğe bak be millet 2000 model araç alamıyor. 90 larda kaldı fosil yakıt bitecekmiş. Fosil yakıt bittiğinde elektriği neyden elde edeceksin komşu ülkelerden kaçak hat mı ?
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bordan
  • Haberde bahsedilen şekliyle termodinamiğin 1. yasasına aykırı. Detaylı şekilde projeyi görmek isterim. Patentin ne için veya kim tarafından alındığını belirtselerdi keşke. En azından açar, incelerdik.
  • anladığım kadarıyla mıknatıslarla kuvvet üreten bir motor yapmışlar. anlamadığım şey ise madem amaç mıknatıs kullanılıyor, neden hala piston koyup ağırlığı arttırmışlar. bana pek akıllıca bir tasarım gibi gelmedi.

ilk hareketi dışarıdan alıp sonrasında sadece mıknatısla çalışan motor tasarımları zaten var.
    bunların 1 tonluk bir yükü hareket ettirebilecek kadar büyük güç üretecek hale getirmek için çok güçlü mıknatıslar gerekecektir.

her hareketin bir bedeli vardır. bu motorun hareket üretmek için tükettiği şey nedir onu da açıklasalarmış keşke
    ne yazık ki kare piston kokusu alıyorum bu haberden. kare piston olayında da ne kadar salakça birşey olduğundan bahsedenlere kızanlar vardı.

keşke bu amcalar 8 yıl boyunca yeni bir motor yapmak yerine mevcut tasarımları daha verimli hale getirecek birşeyler düşünselerdi. eminimki çok daha faydalı olurdu. şu an türkiyenin ihtiyacı olan icat değil mevcut teknoloji.
    sanki normal elektrikli veya içten yanmalı motoru tamamen hallettik de, iş teknolojiyi ilerletmeye kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 17 Ağustos 2020; 23:41:51 >

• youtubeda buna benzer yuzlerce motor var. yoktan enerji var etmek nedir lan. ac termodinamigi oku. hadi usendin 8 sene ugrasacagina 8 dakika faraday okusan yeterdi. sabit manyetik alan hicbir ise yaramaz enerji de yoktan varedilemez. ha ama su var dalga gecmiyorum adamlar ugrasmis caba gostermis kahvede batak atacagina

• Diyelim ki haber doğru ve bu motor mevcut pistonlu motoru çöpe atacak,

İyide biz zaten dünya motor üretiminin ana parçaları olan piston vb. De dünya liderlerinden biriyiz. Konyada olsun bir çok fabrikamız var ve bunlar ile dünyadaki en büyük pazar paylarından birine sahibiz. Bunun ülkeye avantajı değil dezavantajı olur.

Bu şuna benzer giresunlular artık fındık ekmeyin ben fındık yerine gofrette kullanılacak başka bir şey buldum, bununla ekin ekmeden fındık üretilecek demek gibi olur. Sonra ne olur giresunun elinden fındık üretim liderliği gidi verir. Bizim fabrika sahipleride piston makinelerini ellerinden çıkarı verir.

Ayrıca,

Mıknatıs motorlarda kullanılan bir sistem. Adı da magnetik motor. Çinliler milyonlarca üretiyorlar.

Fizikde enerji yoktan var edilemez.

Yine bir başka sorunda şu, bir ürünün projesi yani plan yada autocad çizimi diyelim maliyet ve iş gücü böyle bir sistemde prototipinden daha pahalıdır. Yani proje tamam prototipine para bulunamamış diyor. Git kardeşim Bayrampaşa sanayine ne istiyorsan yaptır madem. Lazer desen 10 TL ye keserler kum dökün desen 200 TL ye halledersin...

Buda şuna benziyor, ben ev aldım ancak kiraya verebilmek için bana yardım edin...gibi kimse böyle bir şey söylemez. Mühendislerden oluşan bir ekibin olacak onlara maaş vereceksin üni. Den proflar olacak danışmanlığı saati 100 $ adamlar bunlar... 10 TL lik lazeri kestiremiycen...

• Her sene aynı terane bir bıkmadı gitti. Beleşe peynir fare kapanında bile yok.
  • Helga dedi ki "Türk erkekleri bir harika. Türkiş raki, şiş kebap"
    Bizim jenerasyon hatırlar bunu. Eskiden hayat daha güzelmiş be.

• Sonsuz enerjideki problem yeterince anlaşılmıyor... Sonsuz enerji olduğu için testleri çok uzun sürüyor. Siz sanıyor musunuz ki Erke dönergecinin testleri yirmi senede bitecekti... Onun testi mesela kıyamete kadar sürecek daha. İşte o zaman mükemmelize olacak. Piyasaya güçlü çıkmak önemli.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.