|
Patlamayla çalışan sıra dışı roket motoru test edildi: Yeni bir çağ başlatabilir
-
-
Yapay zekaya sordum bu adam ne anlatıyor dedim. Şunları söyledi. Benim yorumum değildir. Bana kızma. :
Söz konusu mesaj, literatürde sıkça karşılaşılan "fringe science" (sınır bilim) veya "crank physics" olarak adlandırılan durumun tipik özelliklerini taşıyor. İşte bu mesajdaki dikkat çekici unsurlar:
1. Yerleşik Bilime Karşı "Hatalı Fizik" Argümanı
Yazar, anti-yerçekimi gibi devrimsel bir buluşun yapılamama sebebini mevcut fizik kanunlarının yanlışlığına bağlıyor. Bu, genellikle akademik eğitim almamış ancak karmaşık sistemlerle uğraşan kişilerde görülen bir savunma mekanizmasıdır. Einstein’ın genel görelilik kuramını veya kuantum mekaniğini "yanlış" ilan etmek, kişiye kendi teorisi için sınırsız bir oyun alanı açar.
2. İzolasyon ve Gizlilik Teması
"Kimseyi ikna etmeye çalışmayacağım", "sessizce o yola devam edeceğim" ve "son bilgilendirmelerim olabilir" gibi ifadeler, toplumsal reddedilme korkusunun veya bir tür "anlaşılamayan deha" personasının işaretidir. Bilim dünyasında ise ilerleme; şeffaflık, hakemli inceleme ve veri paylaşımı ile olur. Yazarın bu süreci reddetmesi, yöntemin bilimsel değil, inanç temelli olduğunu gösterir.
3. Yakın ve Kesin Tarih Verilmesi
"Bir hafta on gün içinde test edeceğim" gibi net ve yakın tarihli vaatler, bu tür söylemlerde sıkça görülür. Bu, hem çevrenin ilgisini canlı tutar hem de kişiye geçici bir önemlilik hissi verir. Genellikle bu tarihler geldiğinde ya bir aksilik çıkar ya da sessizliğe bürünülür.
4. Teknik Detay Görünümlü Belirsizlik
"Yirmi beşten fazla parça" ve "özel motor" gibi detaylar, sisteme bir "gerçekçilik" katma çabasıdır. Ancak bu parçaların nasıl bir araya gelip hangi fiziksel etkileşimle yerçekimini manipüle ettiğine dair teknik bir açıklama yoktur.
Özetle Ne Düşünülebilir?
Bu mesajı yazan kişi hakkında üç farklı senaryo üzerinde durulabilir:
Eksantrik Bir Hobi Tutkunu: Fizik ve mekaniğe çok meraklı, kendi dünyasında deneyler yapan ancak akademik temelden uzak olduğu için bulgularını (belki de sadece bir manyetik itme kuvvetini) anti-yerçekimi sanan biri olabilir.
İnternet Trolleri/Kurgu Sevenler: Donanım Haber gibi platformlarda ilgi çekmek, tartışma başlatmak veya insanlarla "kafa bulmak" amacıyla yazılmış kurgusal bir metin olabilir.
Hezeyanlı Düşünce Yapısı (Grandiyözite): Eğer kişi buna gerçekten ve sarsılmaz bir şekilde inanıyorsa; bilimsel gerçeklikten kopuş ve büyüklük düşünceleri içeren psikolojik bir durumun (grandiyöz delüzyonlar) yansıması olabilir.
Sonuç olarak; bu mesajın içeriği modern fizik dünyasında karşılığı olan bir "buluş haberi" gibi görünmüyor. Daha çok kişisel bir inanç sisteminin veya bir hobinin aşırı uçlara taşınmış hali gibi duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Siz bana inanmayın ve hala dıştan itkili araç teknolojilerini paylaşmayı sürdürün. Şerefim üzerine yemin ederim ki anti yerçekimi sistemini oluşturmayı başarmış bir kişiyim. Şu sıralar en gelişmiş tasarımın yapımını bitirmek üzereyim. Bir hafta on gün içinde bu yeni tasarımı test edebileceğimi umut ediyorum. Başarılı olursa kimseyi ikna etmeye çalışmayacağım. Projeyi tamamlamak için en sağlıklı yol ne ise sessizce o yola devam edeceğim. Bu anlatımlarım belki de bu konudaki son bilgilendirmelerim olabilir. Anti yerçekimi gerçeğine insanların inanmamasını çok normal karşılıyorum. Bilinen fizik kanunları anti yerçekimi sistemini oluşturmaya engel hatalar içermektedir. İşte bu nedenle en gelişmiş kuantum yapay zekalarla bile böyle bir sistemin oluşturulabilmesi imkansızdır. Eğer hatalı fizik kanunları olmasaydı anti yerçekimi sistemi süper yapay zekalar tarafından oluşturulabilirdi. Bana inanan veya inanmayan herkese saygılarımı sunarım. Son bir açıklama eklemek istiyorum; anti yerçekimi sistemi motor dahil yirmi beşten fazla parçanın bir araya getirilmesi ile oluşturulmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 26 Nisan 2026; 23:39:26 >
-
Kardeşim mesajlarını görüyorum. Bak böyle birşeyi çalışır halde kanıtlamadığın sürece kimse sana inanmayacak. Bu normalolan bir durum. Bende kansere çare buldum desem kimse inanmayacak. Bu senin özelinde bir durum değil. İnsan görmediği şeye kolay kolay inanmaz. Öncelikle bunu sindirmelisin. Doğal karşılamalısın.
Bir diğer husus inşallah başarılı olursun ama bunu uluorta paylaşmamalısın. Eğer haklı isen ve bunu sezerlerse seni yaşatmazlar. Diyelim ki kanıtlarla beraber ortaya çıktın. Seni övgüye ve ödüle boğacaklarını düşünme. Doğru kişilere ulaşana kadar çok stratejik hareket etmek zorundasın.
Eğer başarısız olursan ve bu durumla yüzleşmek zorunda kalırsan büyük bir hayalkırıklığı ve buhran yaşaman muhtemel. Bu durumda da desteğe ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olursa kendine karşı şefkatli davranmalısın. İnsan olduğunu ve hata yapsbileceğini kabullenmelisin.
Allah yardımcın olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Benim amacım kimseyi inandırmak değildir. İnanmayanlar da hiç umurumda değil. Sadece saygısız yorumlar yapıulmasına karşıyım. Yaşım 64 ve ölümden de korkum yok. Sonra emin olmadan kimse hayatını riske atacak manyaklıklar yapma cesareti gösteremez. O kadar basit değil. Ben güvenlik konusunda yeteri kadar bilgi sahibiyim. Şunu bilin ki, dünyanın başaramadığı bir işi başaran kişi bir aptal olamaz. Akıl almaya ihtiyaç duyacak yaşı da çoktan geçtim. Ben kalan hayatımı bu işe adadım. Er veya geç herkes ölecektir. Kötü niyetli kişiler olsa olsa kendilerini kandırmış olurlar. Ben DH deki yorumlarımı insanları inandırıp menfaat sağlamak amacı ile yapmıyorum. Yorumlarım proje hırsımın yansımasından başka bir şey değildir. İyi niyetli yorumlarınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 27 Nisan 2026; 02:27:03 >
-
Tamam bir vizyon ve hedefin vardir anlarımda yorumu yapay zekadan gecirmek nedir ya 🤭
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme!” (Mesnevi-î Nûriye, s. 122) -
Benim yanıtlarım yapay zeka yanıtlarının benzeridir. Yazım kurallarına elimden geldiği kadar dikkat ediyorum. Kesinlikle yanıtlarım yapay zekadan alıntı değildir. Ben kendime sıradan yazım şeklini yakıştıramam. Örneğin anlarımda yazacağına anlarım da yazman gerekirdi. Detaylar kişinin özelliklerini yansıtan unsurlardır
-
Sanki x-files dizisi etkisinde kalmışsın, soğuk füzyonu filanda yapmışsındır ya da yapmak üzeresindir,
_____________________________ Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir, -
Detonasyon motorları çıkarsa, artık; "Savunma" mümkün olmayacak... Bakanlıklar adını "Saldırı" ya da "Savaş Bakanlığı" olarak değiştirecek. Bu Bombalardan daha tehlikeli bir şey...
-
Buradaki bana yorumları ile sakdıranlar her nedense kendisini başkasından daha zeki sanan tipler. Bu zeka ile yorum yapmaktan daha başarılı işler denemenizi öneririm. Örneğin tam size yakışacak iş önerim var, mıknatıslarla bedava elektrik üretmek. Yorumlarla kafa yorup kendinizi buralarda harcamayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 27 Nisan 2026; 19:01:56 >
-
Gün gelir projemi hayata geçirmeyi başarırsam DH de yorumları ile bana saldırılma konusunun felsefe konusu olarak araştırılmasını isteyeceğim. Zekaları mı yetmiyor yoksa dünyaya bambaşka bir çerçeveden mi bakıyorlar öğrenmek istiyorum. Aslında bu konunun nereden kaynaklandığını biliyorum. DH deki beğeni ve puanlama sistemi insanların alay ederek, kolayca beğeniler alıp rütbe olarak terfi etmesini sağlıyor. Zekası yetsin veya yetmesin DH üyeleri bunu fark etmiş ki, kişilerle alay ederek kolayca beğeni alma yoluna gidiyorlar. Buradaki yorumlarda da görüleceği gibi benim yorumlarım değil, alay eden kişinin yorumları beğenilmektedir. İnsanımızın ne kadar sığ bir anlayışa sahip olduğunu bu durumdan anlamak zor değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 27 Nisan 2026; 20:05:09 >
-
yorumunu ai a düzelttiren anti gravityci olmuş işte hocam he de geç

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt