Stereo ofis müzik sistem tavsiyesi?
Bir süredir ofiste müzik dinlemek için çeşitli sistemler bakıp duruyorum. Bir çok plan dahilinde farklı senaryolar kafamda kurdum ama hep kararsız kaldım. Sizlerinde 10 m2 ofisim için fikrinizi almak istiyorum.
Deezer hifi kullanıyorum. Çizimle uğraştığım için vaktimin büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçiriyorum. Çok sık misafirlerim oluyor. Her telden müzik dinlerim. Öyle sürekli jazz vb dinleyen biri değilim.
Plan1: bütçe 15 bin
Bilgisayar + 24 bit stereo dac + edifer tarzı aktif monitör hop.
Plan2: bütçe 10 bin
Bilgisayar + 24 bit stereo dac + yamaha crx 370 müzik seti
Plan3: bütçe 30 bin
Bilgisayar + arcam sa20 amp dac + klipsch monitör pasif hop.
Sürekli Dönen metale dc akım nasıl verilir?
Bir elektroliz düzeneğine sahibim. Anot kendi ekseninde dönmesi gerekiyor. Bunun için bir dc motor ile çok yavaş bir hızda anot dönmektedir.
Kendi ekseninde dönen sürekli Dönen anota + elektriği nasıl verebilirim?
Hifi ses kartı önerisi
Merhaba,
İyi bir render bilgisayarım var. Buna bir ses kartı ve aktif hoparlör bağlamak istiyorum. Ancak piyasada stereo ses kartı hiç bulamadım. Genellikle oyun ve sinema için çöp ses kartları var. 7.1 ceraative, asus vb. Bildiğiniz dahili anakarta takılan stereo - optik çıkışı olan 24 bit ve üstü ses kartı var mı?
Dts 5.1 CD-Audio & Cd yazmak
Son zamanlarda İnternetten dts 5.1 müzik cdleri indiriyorum. Bu tip dosyalar,
Art klasörü: içinde albüm jpeg resimleri
müzik.waw müzik dosyası
müzik.cue uzantılı bir dosyası oluyor.
Ancak bunları android tv vb. Şekilde ev sinema sisteminden ses alamadım. Blurayden Cd şeklinde dinleme yapmak istiyorum.
Albümleri bir Cd ye veya dvd yazmak mümkün mü?
DTS ve dolby dijital bir ev sinema sistemim ve aynı formatta araba ses sistemim var. (arabamda center hop bulunuyor bildiğiniz evdeki 5.1)
Müzik Cd lerini dvd changer veya blurayden dinlemek istiyorum.
Daha önce benzer Cd yazanlar oldu mu?
Avr tavsiyesi
Merhaba,
Bende bir Sony dh520 var. Bunu kaldırıp yükseltme yapmak istiyorum. Yeni modellerden önerileriniz neler olabilir? Sıfır tercihim. Bütçem 50 bin civarı. Ses gücü önemli değil kaliteli bir şey arıyorum.
Ağırlıklı olarak mi box kullanıyorum.
Netflix Deezer ve İnternet radyo dinliyorum.
Yamaha kule vs 5.0 hop var. Woofer kullanmıyorum.
Aynı tabloyu birden çok ikincil anahtar yapma
Bir tablo ilişkisi ile ilgili mantık ve basit bir sorum olacak.
Tekrarlayan bir tabloyu ikincil anahtarla kullandığımızı düşünelim. Bu tabloyu ikincil anahtarla birden fazla kullanabilirmiyiz.
Örneğin çalışanlar diye bir tablomuz var, bu tabloda giriş yılı ve çıkış yılı olsun.
Biz yıl tablosu oluşturup iki kere mi ilişkilendireceğiz?
Yoksa giriş yılı ve çıkış yılı diye ayrı iki tablo oluşturup ayrı ayrı mı ilişkilendireceğiz?
Sanırım dünyanın başka bir ülkesinde olsaydık, bu gün anma gösterileri, saygı törenleri, çiçekler vs. olurdu. Ama kimsenin umurunda değil gibi. Şehitleri saygıyla anıyorum.
- Turgay Bulut (Taksici)
- Cemal Özdiker
- Elvin Buğra Arslan (Çankaya Üniversitesi öğrencisi
- Oğuzhan Dura (Vakıflar Genel Müdürlüğü başmüfettişi)
- Eyüp Ensar Ulaş (Çaycı)
- Destina Peri Parlak (Lise öğrencisi)
- Kemal Kalıç (Emekli uzman çavuş)
- Elif Gizem Akkaya (Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi)
- Zeynep Başak Gülsoy (Ufuk Üniversitesi öğrencisi)
- Nusrettin Can Çalkınsın (Gazi Üniversitesi öğrencisi)
- Ozan Can Akkuş (ODTÜ öğrencisi)
- Atakan Eray Özyol (Lise öğrencisi)
- Mehmet Alan (Tabiat Tarihi Müzesi personeli)
- Nevzat Alagöz (Polis)
- Dorukhan Yusuf Özdemir (Lise Öğrencisi, Altınel Basketbol Genç Takım Kaptanı)
- Mehmet Emir Çakır (Lise öğrencisi)
- Feyyaz Aydın
- İsmail Karagöz
- Kemal Bulut (Umut Bulut'un babası[20])
- Ayşe Bilgilioğlu
- Fehmi Çetinkaya
- Bağdat Çermik
- Perihan Çermik
- Muharrem Çermik
- Mehmet Yurtsever (CHP Keçiören eski ilçe başkanı)
- Murat Gül (Özel güvenlik görevlisi)
- Hamide Sibel Çetinkaya (Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi Edinme Merkezi personeli)
- Sevinç Gökay
- Erdem Soydan
- Berkay Baş (ODTÜ öğrencisi)
- Taner Kılıç (Çaycı)
- Kerim Sağlam (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi)
- Sümeyra Çakmak (Gazi Üniversitesi öğrencisi)
- Ferah Önder (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü personeli)
- Feyza Acısu (Gazi Üniversitesi öğrencisi)
- Yaşar Durakoğlu (Emekli sanat tarihi öğretmeni)
wav formatı yeniden cd
İyi bir müzik dinlemek için ses formatlarını iyi anlamaya çalışıyorum. Eskiden 320 KB mp3 dinlerdim, daha sonra mümkün mertebe flac formatına geçtim.
Son zamanlarda sd kart vb. Teknolojisi gelişti, artık mb sorunu kalmadı. Bende evdeki cd lerimi wav formatında olduğu gibi kaydetmeye başladım.
Aynı parçanın 1)deezer hifi 2)wav ve 3)flac formatlarını dinleyerek kulağımla kendimce test ettim. Wav formatı belirgin şekilde iyi.
Çoğumuz cd deki dosyayı cd player ile çalarak cd kalitesini analiz ediyoruz. Oysaki cd deki parçayı bilgisayara, telefona, vb aldığımızda bunu amfi, teyp, kulaklık 🎧 vb ile dinlediğimiz de cd playerdan da iyi bir ses elde ediyormuşuz.
Sanırım cd player da sonuçta bir dac. Ve onun ne kadar kaliteli olduğu önemli oluyor. Kalkıpta bilgisayarın cd okuyucusunu kullanınca yada basit bir CD çalan bluray player gibi bir aletten çalınca cd nin kıymetini anlayamıyoruz.
Bu güne değin, flac da sıkıştırılmış ses kaybı olmaz cd ile aynı şeyi duyarız deniliyordu. Bende sürekli cd player ile çalanı kıyaslayıp evet böyleymiş diyordum. Belki premium bir CD 💿 player ile de güzeldir. Cd deki wav dosyasını Hard diskinize aldığınızda belirgin şekilde wav Herşey den daha iyi çalıyor.
Hatta o kadar iyi ki, plakdan dinliyormuşuz kadar iyi hatta belki plakdan da daha iyi.
O yüzden kaliteli müzik dinlemeyi seven herkese flac vb artık vazgeçmelerini cdlerdeki parçaları telefona vb sıkıştırma dan almalarını bir de böyle dinlemelerini (cd player dan çalmadan) tavsiye ediyorum.
Makas atma, aşırı hız İstanbul kaos trafiği
Sıkışık trafikte yol vermeyenler, hatalı park edenler, yola çöp atanlar, yaya ya yol vermeyenler vs. Bütün bunlara bir nebze olsun dayanabiliyorum. Ancak,
Bu gün e5 e yan yoldan girmek istedim. Sola Sinyali mi verdim solum boştu ama arkadaki araç hızla gaza basıp beni orta yol ayrımına sürmeme sebep oldu. Düşünün fren yapıp orta alanda durup e5 e öyle girebildim.
Sonra varacağım yere geldim.
E5 e den çıkmak ve yan yola girmek istedim. Sağa Sinyali mi verdim ve sağ aynama baktım. Yol boş belki 500 metre mesafede geride bir araç var. Tam girecekken birde baktım o araç yanımda 1 karış farkla direksiyonu kırıp şeridime kendimi zor attım.
Yanımda ki arabanın hızı tahminim 140-160 olmalı. Adam yan yolda 160 la gidiyor. Beni sağladıktan sonra da en sol şeride 3 şerit birden bolozlama daldı.
Bu normal sıradan bir e5 günlüğüm. Artık sıradanlaşmış bir ana yola İstanbulda giriş çıkışım. Bütün bunlar direkt canıma yanımda taşıdığım ailemin canına kast edilmesi. Başıma tabanca nişan alarak ateş edilip kurşunun 1 karış beni sıyırması ile eşdeğer.
Artık ciddi ciddi araba kullanmayı bile bırakmayı düşünüyorum. Şuanda İstanbulda kaza olmamasının ana sebebini size söylüyorum.
Trafik o kadar sıkışık ki kaza olmuyor. Bu kadar katil sürücü varken trafik sorununa çözüm bulmasınlar zaten.
Haber siteleri problemleri
Haber sitelerinde haber okumak işkence halini alıyor. Acaba bu siteleri yapanlar hiç telefondan sitelerine girip haber okuyorlarmı merak ediyorum.
Mesela bir habere tıklamak istiyorsun ekran hop kayıp başka haber açılıyor. Geri dönüp aynı habere tekrar tıklıyorsunuz yine bir sonraki sayfaya geçiyor yine yanlış haber.
5 tane haberi atlıyorsun slaytta giriyorsun habere geri gidiyorsun. Tekrar en başa dönüp tekrar 5 tane slaytı atlıyorsun.
Reklamlar konusuna hiç girmiyorum.
Meslek: Kimyager
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.284
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.800 (Bu ay: 187)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.493 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic