Şimdi Ara

6900xt performans sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
5.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba lütfen yardım kafayı yiyeceğim sorun ne anlamadım.

Sistemim.

Ryzen 9 3900X.

ASUS TUF Gaming X570 PLUS.

Corsair 850 Watt 80 Plus Gold.

16 GB Corsair 3200 RAM.

500 GB Samsung 970.EVO SSD.

Bu sisteme 6900XT alarak ekran kartımı yeniledim.

Ancak FPS değerleri çok düşük ve GPU sıcaklığı yüksek 78 - 80 derece.

FPS örneği CS:GO 2K da ortalama 126 FPS.

Witcher 2K da 60 FPS.

Valhalla 2K da 94 FPS.

En son driver ı AMD Support'dan indirip kurdum.

Ne yapmam gerekiyor?

• Yorumlar ilginç. 3900X, 3950X, 5900X, 5950X oyun işlemcisi degildir, bunu yıllardır söylüyoruz zaten. 5ghz yada yakına boost erden frekansı yüksek işlemci oyun işlemcisidir. Bu işlemcilerin amacı çoklu işlem gücü gerektiren uygulamalar.

Ama 3900X yetmiyor besleyemiyor filan, bunlar abartılı tabirler. Ben testi 6800XT ile koydum yukarıya, işlemcide ramlerde OC filanda yok. Ne alakası var besleyememekle? 5900X şuan iyi oyun işlemcisi desek dahi 4.5Gzh den 4.8ghz e ciksanir performans artar, 5ghz yapsanız yine artar. 5.5ghz olduğunu varsaysak performans sabit mı kalır ? Hayır, yine artar. Peki ozaman yetmiyor mu denir buna? Bu işin doğası bu hız yapmak istiyorsan motor güçlü olacak. ( Her işlemci gpu lari kısıtlar, anakart kısıtlar ramleri, işlemci kısıtlar ramleri, SSD kısıtlar tüm sistemi, psu kısıtlar vs vs.)

3900X ve 6800XT, ki ikiside stok halde ben konu sahibinden yüksek performans alıyorsam yüksek ihtimal yazılımsal, düşük ihtimal doannimsal sorun var demektir. Kısıtlama yaptığını varsayiyorsak, neden benimkinden daha iyi kartla benden %15 den fazla düşük performans alıyor ?

İşlemcin yetmiyor.., hee yetmiyor. Dun aynı mevzuyu mediamarkette çalışan bir arkadaş ile yaşadık, darbogazin ne demek olduğunu bilmek yaşamak deneyimlemek gerekiyor.

Aida64 de ram testi yap bakalım, sonuçlarına. Belki ramlerin cl22 De çalışıyor ?
    Psu dan çift kablo çek tek kablo değil.
    Format çekmemissin driverlari düzgün kaldırıp kaldiramadigin belli değil, bu konuyu açmak için birşeyler yapmış olman gerek.

Önce bunları dene sonra üzerine konuşalım, ama kartın bozuk filan değil. Durum kullanıcı ile alakali.
  • GPU ve cpu oyun/benchmark esnası kaç mhz'e kadar çıkıyor?

• kusura bakmayın ,nasıl bakacağım msı afterburner ile mi

• Ram tek adet 16 gb mi?
  • hayır 2 adet 8 gb ,slotlar da doğru

• drxxx87 D kullanıcısına yanıt

afterburner olabilir, kullanım esnası gpu-z açık tutup kontrol edebilirsiniz, radeon sürücü aktif iken "ctrl+shift+o" kombinasyonu ile bakabilirsiniz...

• dediğiniz kombinasyonu yapınca ölçüm ekranı çıkıyır ,orada gpu hızını göremiyorum.

gpu kul

gpu sclk

gücü

current temp

junction tem

fan

vram kullanımı

mclk

bunlardan hangisi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 590 ısınma problemi
    6 yıl önce açıldı
    RX 580 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tecrübe ile sabit bu saçma sorunları ne hikmetse AMD ekran kartları yapıyor özellikle Nvidia ekran kartlı sistemden AMD ye geçince oluyor.

Tavsiyem temiz bir format atın bir benzeri VEGA56 ile başıma gelmişti.

• Gram şakam yok benim sistem şu :

AMD ryzen 5 3600xt
    Msi gtx 1650 4gb gdrr6
    8x8 ddr4 Ram 2400 mhzz
    Asus prime a320m e anakart
    1 tb harddisk
    240 GB ssd
    500 w psu var

Senden daha iyi alıyorum abi walhalla hariç misal Red dead redemption 2 ultra yüksek ayarlarda ayarlarda 60 70 fps
    Gta 5 ultra ayarlarda 100 130 arası
    Metro exodus ultra ayarlarda 60 sabit
  • evet hakikaten nvdia 2080 den ,amd ye geçtim

bu arada gpu sclk:2460mhz lerde

gpu mclk :1988mhz

sıcaklık 80 derece

• Hocam kartına göre fps lerin düşük bence bir içini açın temassızlık kablo kopukluğu varmı bide ramle bios pilini çıkarın Bi işe yararmı bilmem ama deneyin derim
  • Allah Allah kafayı yiyeceğim ya,o kadar para verip eski kartımdan daha kötü performans alıyıorum

Bence iade edin sonra da 300ü serisinden alın nvidia İn amd normalde fiyat performans ekran kartları var ama yeni çıkardıklsrın da yetişemiyor 3090 a
  • içini falan açmayın gerek yok. ddu ile sürücüleri tamamen silin ve sıfırdan yükleyip tekrar bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ardsul -- 19 Ocak 2021; 21:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam temizinden formatlayın derim diğer arkadaş gibi
  • ben anlamam ki ya formatdan off,bu kartı takmadan ddu ile nvdia sürücülerini sildim sonra kartı takıp driverları yüklemiştim ,şimdi ddu ile amd yi silip tekrar yüklesemmi

• Hw monitor ile ramler olması gerektiği frekanstamı bir bakın derim. Docp önemli.
    İşlemci olması gereken frekanstamı bakalım.
    Gpu kullanımı oyun esnasında %kaç ve kaç mhz de kontrol edin.
    Ekran kartının bios switch i varmı kontrol edin.
    Ekran kartını 2 farklı psu cıkısından besleyin tek kanaldan 300w çekmek her psu da doğru olmayabilir.

Son olarak virtual super resolution kullanarak çözünürlüğü 4k da deneyin. Sonuçlara etkisi ne bi görelim. Nereden sıkıştığını anlayalım.

3. Parti trixx, msi afterburner rgb yazılımları gibi programları devre dışı bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgarnufel -- 19 Ocak 2021; 21:59:55 >
    userbenchmark yap
  • hocam kusura bakmayın basamak basamak anlatır mısınız?

hwmonitor programın indirince bu dediğiniz değerleri mi göreceğim

bu arada gpu sclk:2460mhz lerde

gpu mclk :1988mhz

sıcaklık 80 derece

• mesela valhalla da benchmark yaptım

6900xt performans sorunu !
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.