Şimdi Ara

Nvidia Geforce Mx150 Performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer V3-571g intel i5-3230M 12GB ddr3 1TB "GeForce 730m 4gb ddr3"

*** Yeni aldığım bilgisayar

Acer A515-51G-51RY Intel i5-8250U 4GB ddr4 1TB "GeForce MX150 2gb ddr5 "

** CS go performans

eski donanımla aldığım fps 90-200
    Yeni donanım da 20-180

** Genel performans

Yeni bilgisayar daha yavaş çalışıyor. Alt tab geçişlerinde de bilgisayar tamamen kilitleniyor. Fps aşırı düşmeler oluyor. Oyunda takılmalar çok fazla. Özellik olarak cpu ve gpu arasında hız konusunda çok fark olmasına rağmen bu sorun neden kaynaklanır.
    Her iki bilgisayar Windowslar güncel driverler güncel gpu geçişleri normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• CS:go oynuyorsunuz ram konusu çok ta önemsenecek bir şey değil.

linkte iki ekran kartının karşılaştırması yapılmış, görüldüğü kadarıyla aralarında öyle ahım şahım bir fark yok,

gelelim sorununuza sebep şu ki GT730M driver konusunda oturmuş ve uyumluluğu yeni MX150 e göre çok daha fazla olan bir kart. MX150 ise yeni olmasına nazaran Driver yönünde daha çok yol katetmesi gereken bir kart gibi görünüyor.

yazılımsal sorun olduğunu ilerleyen dönemlerde gelecek driver güncellemeleriyle çözüleceğini düşünüyorum sorunun.

• Bu linki daha öncede gördüm games kısmı da boş. Testlerine de güven duymadım.

Bu linkte baktigimda benchmark ları arasında gpu frekansları arasında dağlar kadar fark far. Buna istinaden almıştım daha çok. performansın bu kadar kötü olmasını bende beklemiyordum 5 yıllık 730maden kötü çıkmasıda enteresan.

• Harddisk taratma sansin var mi? Ben 1050Ti vardi. İstedigim performansi alamiyodum. 1 TB WD blue Hdd vardi. Ssd aldim. Performansi gozle gorulur. Bir fark oldu.

Pc ne kadar iyi olursa olsn. Sistem en dusuk donanima gore hareket eder.

• Konu hortluyor ama ben çoğu kişiye yardımcı olacağımı düşünüyorum. Büyük ihtimal ekran kartınızda (mx150) sıcaklık limiti var. Bunu GPU Tweak 2 programıyla yukarı çekebilirsiniz.
    Bende de vardı gpu sıcaklık limiti 65 dereceydi. GPU sıcaklığı 65 derece olduğu an güç kesiyordu ve fps dropları yaşanıyordu. Bunu Gpu tweak 2 programıyla çözdüm. Oyunlarda genelde 70-80 derecelerde oynatır. Sıcaklık limitini bu seviyelere ayarlarsanız drop yaşamazsınız. Çok abartıp limiti fazla arttırmayın. Maks 80-85 öneriyorum ben.
  • egemen676799 E kullanıcısına yanıt
    Denemediğim şey kalmadı hocam sadece Cs go da oluyordu bu durum Dediğinizi yaptım ve sorunum çözüldü Always 3d clock özelliğini açınca çözüldü. Çok Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD HD Radeon 7670M Driver sorunu.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.