Bir yer de darboğaz var gibi görünüyor. Ekran kartının bozuk olup, olmadığını en iyi anlamak için başka bir anakart takıp, orada deneyebilirsin. İyi anlamak için GPU-z aç, değerlere bak sonra bir benchmark aç (furmark gibi). Onun sonucu internetteki diğer sonuçlar ile karşılaştır. Benzer sonuçlar vermesi lazım. Eğer yarısı kadar veriyorsa bir yerde problem var. Bir de 6900xt kullanıpta, 16 GB ram kullanmak enteresan, ben olsam 32 GB kullanırdım en az, şuan 64 GB kullanıyorum. RAM eğer tek kanal ise (Yani Ramler direk yan yana ise -A1-A2 slotu gibi, o zaman darboğaz olabilir tek kanal olarak). A1 B1 olarak RAMleri ayarlayın, gelecekte işe yarar. |
6900xt performans sorunu ! (4. sayfa)

-
-
Ekran kartı kablosunu y bağlamak ne demek, 8+8 2 adet pini var onları taktım işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bi format at kendine gelsin format atmayı nasıl bilmiyorsun hocam pc ye oyun yüklemekten bi farkı yok ekran kartı takmayı bilen adam format atabilir :D bende aynı sorunu yaşadım format attım düzeldi
-
Hocam herkesin ilk önerdiği şeyi yapman, üşenmeden format atman lazım. Sonrasına bakılır. O kadar yatırım yapıp kart almışsın takıldığın şeye bak. Bir kere atacaksın format gerisi ince ayar.
-
-
6900XT alıp format atamamak da ayıp olmuş.
işlemci ısınıyor da olabilir. fanı normal amd fanı ise ısınıyordur.
-
Kusura bakmayın, atmasına atarım tabi sadece daha önce hiç yapmadığım için bir tecrübem yok, o yüzden, format atmadan yapılabilitesi varsa onu araştırayım dedim, tekrar kusura bakmayın, teknolojiye düşkünüm ancak maalesef haşır neşir değilim
Windows orjinal mi? Oyunlar orjinal mi? Kurduğunuz herhangi bir korsan yazılım mevcut mu? Korsan yükleme yapıldıysa arkaplanda bilgisayarın kaynaklarını sömüren bir bitcoin miner olması ihtimali mevcut.
-
format attım ,herşeyi sildim ,tüm sürücüleri tekrar yükledim
power supplydan 2 adet ayrı 8 pin kablo getirip ayrı ayrı 8 pinleri bağladım yani tek balo ile y bağlantı yapmadım
ram hızlarını biosdan kontrol ettim 3200
bios son sürüm
ancak değişen birşey olmadı.
Allahım nerden aldım ya,durduğum yerde duramadım offfffff
-
Anakart bios update yapin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bios son sürüm olduğunu söylemiştim
Konunun tamamını okumadım, önceki mesajlarda soruldu mu bilmiyorum. Kartta 2 farklı mod için 2 bios olabilir mi? Normal ve sessiz olarak, belki sessiz moddadır şuan eğer ki çift modu olan kartlardan ise.
-
hocam selam;
Ben de 1-2 gündür 6900XT kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 5 3600.
Çözünürlük arttığında işlemci gereksinimi azalıyor. İşlemci dar boğazından çok, istediğimiz gibi ekran kartı dar boğazı yaşanıyor. 4k'da benim işlemcime çok yük binmiyor. Siz de bence testleri 4K ağırlıklı yapıp o şekilde karşılaştırın
Diğer yandan Valhalla'yı referans almayın. Benim izlediğim bir çok incelemede Valhalla performasının her kartta ve her çalıştırmada değişik sonuçlar verdiği için bir çok inceleme listesinden çıkartılmış.
RDR2 gibi daha oturmuş oyunlarda perfomans karşılaştırması yapmanızı tavisye ederim.
Unutmazsan Valhalla için akşam ben de bir deneme yapıp paylaşırım.
-
Merhaba ,
Dün akşam konu sahibinin sistemine bağlandım , durumları yazayım benzer sorun yaşayanlar varsa , bir öngörü oluşmuş olsun.
Konu sahibi birden fazla kereformat çekti, temiz kurulum yaptı, sürücülerin tamamını yükledi , dün çıkan yeni sürücüyü de yükledi. Yani mantık olarak yapılan herhangi bir eksik işlem bulunmuyor.
- İilemci 3900X , stok soğutucusu ile kullanılıyor , sıcaklıklar normal seviyede , Cpu boost yapabiliyor.
- Ekran kartı 2500Mhz e yakın değerlere boost yapıyor ama ramler standart seviyenin üzerine çok çıkmıyor.
- Ekran kartı sıcaklıkları normal seviyelerde.
- Ekran kartı yazılımı , herhangi bir oynamaya yani manuel müdahaleye izin vermiyor. Manuel ayarlamaların tamamında hata verip kapattı kendini ( 5 kere farklı değerlerde).
- Denediğimiz oyun AC Valhalla , 85AVG alıyor, minimum ve maksimum değerler normal, AVG performansı düşük, hatta 6800XT den de düşük. ( Aynı işlemci (OC Yok) ve 6800XT ile benim sistemimde %15 civarı daha fazla performans alınıyor. )
- Oyun orjinal, en güncel sürüm , bendeki sürüm ile aynı , aynı ayarlar.
- Ramler 3200Mhz ve CL16-20-20 olarak çalışıyor.
- Güç kaynağı yeterli ve çift kablo besleniyor.
Sonuç :
- Benim sistemimde ramler 3600Mhz ve CL16 da çalışıyor. 6800XT ile, aynı şartlarda 6900XT den daha yüksek performans alabilmemin sebebi ramler olabilir, malum CPU bu seviye ekran akrtı kullanımı için, 5000 serisine göre daha düşük performans veriyor. Ama aradaki fark düşündüğümüzden fazla.
- Yazılımda manuel müdahaleye hiçbir şekilde izin vermemesi düşündürücü, kartta sorun olma ihtimalini akla getiriyor.
- Daha orantılı yorum yapabilmek için , başka benchmarkı oyunlarda da denemek gerekiyor, bu şekilde aklımızda küçükte olsa oyun sorunlu mu ? soru işaretini kaybetmiş olmak için.
- Manuel ayar yapılamaması ve sürekli sürücü hatası vermesi büyük sorun.
Kartı paketleyip incehesaba geri göndermesini , o arada işlemciyi 5600X e çekip iyi bir hava soğutma almasını , ramleri de daha iyi ramlerle değiştirmesini önerdim. Velevki bu oyunda yaşnıyor sorun diğer oyunlarda performans iyi diyelim , manuel ayar yapamamak saçmalık.
Durum bu şekildedir arkadaşlar, benzer durum ile karşılaşan olursa diye yazdım. Selamlar
-
Muten baba ilgin emeğin için çok ama çok teşekkür ediyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X