Şimdi Ara

'6 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen değil, eleştiren mahkemede!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı Nurettin Yıldız’ın “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” söylemlerine, sosyal medya üzerinden tepki gösteren gazetemiz yazarı Zafer Arapkirli hakim karşısını çıktı. Arapkirli hakkındaki suçlamaları reddederek, medeni kanunu savunduğunu dile getirdi.

İslamda böyle bir şey var mı ? 6 yaşındaki çocuk evlenebilir mi ?(Bilmediğimden soruyorum)

• 6 yaşında çocuk evlenebilir dediği için zaten mahkemede olmaması lazım çünkü eylem yok. Evlendirirse o zaman mahkemeye alırsın.

Eleştiren ise gerçekten eleştirdi mi? Yoksa sizin anlayışınız ile sövdüde siz onu eleştiri mi sayıyorsunuz ben daha çok bunu merak ettim aslında.

Bu arada Kur'an da çocukların evlilik yaşı çok tartışmaya açık bir konu. Bir sürü farklı yorum var. Bu forumda net bilgi verecek kadar donanımlı biri olduğunu sanmıyorum.

Ancak karikateistten gelip kesilmiş ayet koylarlar o olur.
    Tüm alemler ve insanlar için indirilen bir kitapta hayatın temel yapı taşlarından birisi olan aile/evlilik kurumu için getirilen düzenlemelerin yoruma açık olması, anlaşılır ve net olmaması her zaman çok ilginç gelmiştir bana.
    Kuran'a göre başka türlü sünnete göre başka türlü uygulama başka türlü. Hep çeşit çeşit.
    şimdi evlenebilir demek o adamın görüş ve zihniyeti adam söylemde bulunmuş eylemde bulunmamış yani 6 yaşındaki çocuğu evlendirmemiş

nu söylemden ötürü eleştiri uslubunu kaçırırsanız mahkeme de olabilir siniz

Top 8 diye bi film vardı orda insanlar birbirlerini yapmadıkları şey için mahkemeye verip hapse attırabiliyo Türkiye de o şekle dönüyor
  • 6 yaşında çocuk evlenebilir dediği için zaten mahkemede olmaması lazım çünkü eylem yok. Evlendirirse o zaman mahkemeye alırsın.

Eleştiren ise gerçekten eleştirdi mi? Yoksa sizin anlayışınız ile sövdüde siz onu eleştiri mi sayıyorsunuz ben daha çok bunu merak ettim aslında.

Bu arada Kur'an da çocukların evlilik yaşı çok tartışmaya açık bir konu. Bir sürü farklı yorum var. Bu forumda net bilgi verecek kadar donanımlı biri olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

6 yaşında çocuk evlenebilir dediği için zaten mahkemede olmaması lazım çünkü eylem yok. Evlendirirse o zaman mahkemeye alırsın.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ahahaha önce tecavüze uğradın iması, şimdi ufak çocuksun iması. aman kardeşim devreleri çok zorlama sana fazla bu kadarı
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İstese de topu Arapların çalıştığı inşaata kaçamazdı, eskiden Arap mı vardı memlekette?!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

ahahaha önce tecavüze uğradın iması, şimdi ufak çocuksun iması. aman kardeşim devreleri çok zorlama sana fazla bu kadarı

Alıntıları Göster
    Attığın mesajların hakkı bu yapacak bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

İstese de topu Arapların çalıştığı inşaata kaçamazdı, eskiden Arap mı vardı memlekette?!

Alıntıları Göster
    Yok artık. Suriye savaşından önce Arap yok mu sanıyorsun sen bu ülke de.. Vallahi evden çıkmayan insanlarla muhatap oluyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

6 yaşında çocuk evlenebilir dediği için zaten mahkemede olmaması lazım çünkü eylem yok. Evlendirirse o zaman mahkemeye alırsın.

Tüm alemler ve insanlar için indirilen bir kitapta hayatın temel yapı taşlarından birisi olan aile/evlilik kurumu için getirilen düzenlemelerin yoruma açık olması, anlaşılır ve net olmaması her zaman çok ilginç gelmiştir bana.
    Kuran'a göre başka türlü sünnete göre başka türlü uygulama başka türlü. Hep çeşit çeşit.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Alıntıları Göster
    Kaç kişi aramice biliyor ki ? Arabın kendisi düzgün çeviremiyor daha. Bilgisizliğimize yanalım ne diyeyim.

• quote:

Yok artık. Suriye savaşından önce Arap yok mu sanıyorsun sen bu ülke de.. Vallahi evden çıkmayan insanlarla muhatap oluyoruz

Alıntıları Göster
    'İnşaat diken, inşaatta çalışan'

Lafı nerenden anlıyorsun?

• quote:

'İnşaat diken, inşaatta çalışan'

Lafı nerenden anlıyorsun?

Alıntıları Göster
    İstanbul Fatih özellikle Aksaray bölgesi eskiden beri Arapların yerleşik olduğu yerlerden birisi.

İnşaat dikmek dükkan açmak vs. işte biz ne yapıyorsak aynını yapan tonla insan dolu oralar. Yeni bir şey değil bu o bölge ezelden beri Arapların yoğun olduğu yer.

Hem zaten ben o mesajı bu adamın Arap takıntısından dolayı yazdım. Bu üye sabahtan akşama kadar Arap aşağı Arap yukarı başka bir şey bilmiyor kafayı Araplarla bozmuş

• şimdi evlenebilir demek o adamın görüş ve zihniyeti adam söylemde bulunmuş eylemde bulunmamış yani 6 yaşındaki çocuğu evlendirmemiş

nu söylemden ötürü eleştiri uslubunu kaçırırsanız mahkeme de olabilir siniz

Top 8 diye bi film vardı orda insanlar birbirlerini yapmadıkları şey için mahkemeye verip hapse attırabiliyo Türkiye de o şekle dönüyor
  • quote:

Kaç kişi aramice biliyor ki ? Arabın kendisi düzgün çeviremiyor daha. Bilgisizliğimize yanalım ne diyeyim.

Alıntıları Göster
    Aramice ne alaka? Kuran aramice mi, ya da indirildiği peygamber aramice mi konuşmuş?

Arapça dediginizi varsayarak, kendi anadilinde dahi sizin dediginiz gibi anlaşılmıyorsa nasıl tüm insanlara rehber olacak bu kitap?

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Aramice ne alaka? Kuran aramice mi, ya da indirildiği peygamber aramice mi konuşmuş?

Arapça dediginizi varsayarak, kendi anadilinde dahi sizin dediginiz gibi anlaşılmıyorsa nasıl tüm insanlara rehber olacak bu kitap?

Alıntıları Göster
    Kur'anın yazıldığı dil Arapça değil Aramice bildiğin üzere.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Oranın eski halini de biliyoruz...Yine Akp doneminde Arap nufus patlama yaptı

Ayrıca bakalım laf attığın arkadaş orada mı oturuyor? Sen onunla 'aklınca' kafa bulmuşsun, ben de eski Tyrkiye'de vu kadar Arabın olmadığını belirttim

• quote:

Oranın eski halini de biliyoruz...Yine Akp doneminde Arap nufus patlama yaptı

Ayrıca bakalım laf attığın arkadaş orada mı oturuyor? Sen onunla 'aklınca' kafa bulmuşsun, ben de eski Tyrkiye'de vu kadar Arabın olmadığını belirttim
    Yahu Suriye savaşından sonra tabiki sayı arttı o zaten malum bir konu üstünde durmaya gerek bile yok. Ve evet harbiden kafa buluyorum onunla tabiki topu cidden bir inşata filan kaçmamıştır yada kaçsa ne olacak bu bildiğin bir dalga geçme kalıbı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.