Şimdi Ara

'6 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen değil, eleştiren mahkemede! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi kitaplar? Yada hangi kitapsızlar?
  • İslamda böyle birşey yok. Var diyen uydurduğu dinle yaşasın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Evet forum ahalisi, arkadaşın bana verdiği cevapta "mental jimnastik" nedir, kaz nasıl yanmaz onu öğrenmiş olduk.
  • LutSamed L kullanıcısına yanıt
    Öğrenmiş olmana sevindim.

Yalnız ben onu sana cevap olarak yazmadım. Hadisten bahsettiğin için alıntı yapıp (farkettim cevaplamayı seçmişim) nem kapanlara yazdım. Şayet sen de onlardan biri isen ki mesajından öyle bir çıkarımda bulunamadım o zaman üstüne alınabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

6 yaşında çocuk evlenebilir dediği için zaten mahkemede olmaması lazım çünkü eylem yok. Evlendirirse o zaman mahkemeye alırsın.

Eleştiren ise gerçekten eleştirdi mi? Yoksa sizin anlayışınız ile sövdüde siz onu eleştiri mi sayıyorsunuz ben daha çok bunu merak ettim aslında.

Bu arada Kur'an da çocukların evlilik yaşı çok tartışmaya açık bir konu. Bir sürü farklı yorum var. Bu forumda net bilgi verecek kadar donanımlı biri olduğunu sanmıyorum.

Ancak karikateistten gelip kesilmiş ayet koylarlar o olur.
    Bu forumda 14-15 yaşlarındayken de takılırdım. Senin yorumlarını okuyunca saygı duyardım ve bilgili olgun bir kişi olduğunu düşünürdüm. Şimdi 20 yaşın üstündeyim ve görüyorum ki (sadece bu yorumundan değil) alakası yokmuş. Sadece söylemek istedim

• Treth kullanıcısına yanıt
    6 yaşında çocuk evlendirilen olur demek Pedofili yi savunmaktır. İfade özgürlüğü içinde değerlendirilemez.

• 25 tane çocuğu taciz eden herif salındı, Pucca 7 sene aldı. Uyuşturucuyu özendirdiği için falan deniyor ama değil emin olun sırf muhalif diye. Ama sabredin bölündüler, bunlar son günleri. Vatana ihanetten, terörü desteklemekten yargılandığı günleri görücez umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

6 yaşında çocuk evlendirilen olur demek Pedofili yi savunmaktır. İfade özgürlüğü içinde değerlendirilemez.
    O adam kanuna göre deılde elındekı kıtaba gore yorum yapıyor bence hah tabı dogru yanlıs yorumluyor o tartısılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UpTheIrons

Bu forumda 14-15 yaşlarındayken de takılırdım. Senin yorumlarını okuyunca saygı duyardım ve bilgili olgun bir kişi olduğunu düşünürdüm. Şimdi 20 yaşın üstündeyim ve görüyorum ki (sadece bu yorumundan değil) alakası yokmuş. Sadece söylemek istedim

Alıntıları Göster
    O mesaj bir bilgi içermiyor ki zaten. Olması gereken yazıyor sadece.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Bu bahsedilen adamı tanımıyorum ve nasıl biri olduğunu bilmiyorum. Eğer o adam bahsettiğin gibi biri ise tamam.

Yok eğer bu cümlen bir genelleme ise pedofilinin anlamını bilmiyorsundur. Eskiden bir çok millette evlilik diğer fonksiyonlarının yanında akraba sayısını dolayısıyla toplum içerisindeki nüfuzu artırma gibi bir fonksiyonu vardı. Ve bu yüzden hem erkek hem de kız çocuğu velileri tarafından nikahlanirlardı. (Türkler de dahil.) Ancak bunlar istenilen bir yakınlaşmayı garanti altına almak yada erken vakitte iki soyun birleşerek toplum içinde daha güçlü olmasını sağlamak amacıyla yapılırdı. Hiçbir millette bu tür uygulamalarda çocuk halleriyle birleşme olduğunu bilmiyorum. Hatta bir çoğunda kız evlilikten sonra baba evinde kalmaya devam ederdi. Bunu zaten insanı olarak hiçbir toplum kabul etmez. İşte bu şekilde eski toplumların evlilik olayına bakışlarında günümüzdekinden farklı beklentiler olurdu. Bu milletlerin bu durumlarına hiçbir şekilde pedofili denemez.

Ancak bu bahsedilen adam bu sözüyle ne kastetmiş bilmiyorum. Şayet bahsettiği şey çocuk hali ile birleşme ise tabiki dediğinde haklısın hatta bu adamda başka sorunlarda vardır. Ne var ki ben aklı başında bir adamın böyle bir şey kastedecegini sanmam.

• Bu Ülkede Böyle Olaylara Şaşıranları Artık Kınıyorum, Kınamak Nasıl Eylemse Artık :)
    Kardeşim, bir şey öğrenmişliğim yok. zira bağlamsal olarak yüzyıllardır değişmeden aktarılan, VE ÇOK NET ANLAŞILAN, dinsel metinlerin yanında senin söyledi laf-ı güzafı kulağıma dökmem.

Hadis çok açık söylüyor. O öyleydi, bu böyleydi tarzı kaz yanmasın yorumlamalarına gerek yok. O yorumlamalar işin içine girerse Kur'anı komple yalanlamamız gerekir, örneğin:

%2,5 Zekat emri, ayet indiği zamanda bir sosyal yardımlaşma, vergilendirme sistemi olmadığı için, gelir iştsizliğini düzenlemek adına inmiştir. Şu an devlet benden gelirimin %40'ını aldığı için Kur'anın bu emri hükümsüzdür dediğin gibi dinden çıkarsın.

Sen o yüzden yorum katma. Metin ne diyorsa odur.
    Sen Arap kızlarının diri diri gömüldüğünü okuduğunda aslını astarını araştırayım dedin mi?
    Vergi ve zekat ayrı şeylerdir. Zekat ibadettir. Ve farzdır. İhtiyaç yoksa bile verilmesi zorunludur. Ki her zaman ihtiyaç olur. Ancak islamın devlet ekonomisini yalnız zekattan sağladığını sanıyorsan yanılıyorsun. Şimdi uzatmamak için girmiyorum. Ancak islam geldikten çok kısa bir süre hen siyasi olarak hem de ekonomik olarak yeryüzündeki en büyük güç oldu. Zekat eşittir vergi anlayışı yanlıştır.

Bunu kastettiğini sanıyorum. Yanı yazından bunu anladım.

Ben Kuranın ve hadisin nasıl anlaşılması gerektiğini gayet iyi biliyorum. Ne diyorsa öyledir. Günümüzdekiler gibi işime geleni tevil etmem. Ancak burada sandığın gibi Allah Rasulu şöyle demiyor: 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenin. Biraz oku ve anla. Hadiste Aişe r.a diyor ki Allah Rasulu benimle evlendi. Yanı Allah rasulünün hiçbir sözü yok. Bu sadece bir sahabenin sözü. Ayrıca farklı o kadar çok kaynakta Aişe r.a evlendiği zaman aşağı yukarı 17 yaşında olduğu geçer. Bu kesindir.

Şimdi senin anlamadığın kısım şu. 17 yaşında evlenen biri farklı bir yaş söylüyorsa ya yalan söylüyordur (imkansız) ya da farklı bir açıklaması vardır. Ben de sana arap dili ve kültürü acısından bunu açıkladım.

• bigelow B kullanıcısına yanıt
    Evet. Neden gömdükleri Kuranda yazıyor ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsin. Yada istersen kısaca anlatabilirim.

• İslam düşmanlığı yapmış. İnşallah büyük bir ceza alır da İslam düşmanlığı yapmadan önce iki kere düşünür artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İyi de o senin öyle yorumlaman. Ben de farklı yorumladım. Yorum katıyoruz ya.

Hatta gel şu yorumu da katalım: 3500 yıl önce Tevrat'ta ortaya çıkan Domuz yemeyin emri domuz insanda tenya hastalığı yaptığı içindi. Günümüzde tıp gelişti, insanlarda tenya yapmıyor eskisi gibi. O yüzden Kur'an'ın emri hükümsüzdür.

Ha al bu da bir yorum.

Kadın yalnız başına seyahat edemez deniyor. Eskiden hani diyorsun ya o zaman farklı, yaşları sayılmazdı. O eski eskilerde de adli tıp mı vardı kadının başına kötü bir şey gelse failini bulacak ve cezalandıracak? O yüzden başına kötü şey gelmesin diye seyahati yasaklamış Kur'an. E şimdi? Hani yorum katıyoruz ya, şimdi GPS'i var, adli tıpı var, kamerası var, kurşun dahi geçirmez camlu arabası var, e o zaman Kur'an'ın o hükmü de geçersiz. İnanmayın o zaman?

Diyorsun 17 yaşında evlendi, neden üç yıl bekledi o hâlde? Hadis diyor ki altıda evlendi, dokuzunda (muhtemelen adet görmesiyle) gerdeğe girdi. 17 yaşında biriyle evlensen üç yıl neden beklersin?

İşte kardeşim sen kendi yorumunu, o zaman öyle yaşı sayılmazdı vs diye katma. En sahih addedilen Buhari'de yazıyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Offf çok ağır oluyor deme böyle şeyler ya. :)
    Bilmiyorsun anlatıyorum cevap vermeye çalışıyorsun. Önce bir oku yazdığımı anla. Söylediklerimin neresinde yorum var? Söylediklerimin hepsi olan şeyler.

Domuz yememe emri bunun içinmiş. Neye göre uydurdun bunu. O kıt bilginle doktorluk mu tasliyorsun? Bugün zararsizmis. Domuzun zararları o kadar fazla ki ve bunlar bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Biraz aklını kullanan batılılar bile domuz yemezler zaten.

Kadının yolculuğu ile ilgili yorumun inanılmaz saçma. Tüm bayanların o imkanları var mı? Bu imkanlar günümüzde var o yüzden bayanların başına hiç bir şey gelmiyor! Değil mi? Eskiden güçlü ve savaşmayı bilen kadınlar vardı o zaman onları neden istisna etmedi. Saçmalama.

Ben sana anla diye açıklama yapıyorum. Kalkmış yorum diye bana birşeyler uyduruyor. Örneklerinin ne alakası var. Hepsi saçmalık.

Neden 3 yıl bekledi. Onlar evlendikleri zaman Mekkedeydiler. Tabi sana göre o kadar işkence ortasında hemen bir ev düzüp eve geçmeliydiler. Ama olmadı işte ne yaparsın. Ancak medineye hicretten sonra eve geçebildiler. İşte bu, olan şey. Senin ki ise yorum. Gelmiş saçma örneklerle çaptırmaya çalışıyor.

Bu en sahih Buharide geçiyor. Doğru. Ama laf anlamıyorsun işte. Buharide diyor ki Aişe r.a dedi ki 6 yaşındayken. Yanı bu söz Allah Rasulünün s.a.s. sözü değil. Aişe r.a nın sözü. Bunun neresini anlamadın.

Ve kaynaklarda Aişenin r.a peygamber s.a.s ile KESİNLİKLE 17 yaşındayken evlendiği geçiyor. Yanı 6 yaşında evlenmesi İMKANSIZ. Ben de sana diyorum ki bak bu yüzden böyle demiş. Tekrar söylüyorum ben bu sözümle Kuranı veya sünneti yorumlamıyorum. BU AİŞENİN R.A SÖZÜ.

Yani 6 yaşında evlilik diye birşey gerçekleşmemiş. Nasıl anlamıyorsun.

Sorularla İslamiyet
    Cahiliyye döneminde, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü, Kur'an'da ifade ediliyor mu? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/cahiliyye-doneminde-kiz-cocuklarinin-diri-diri-gomuldugu-kuranda-ifade-ediliyor-mu-0

Ayrıntılı anlatım nerede? Nerede yüzlerce kız çocuğunun gömülmesi? Nerede bu küçük cesetlerin kalıntıları? Aklına hiç yaşanmış birkaç olayın alınıp süslenerek anlatılmış olabileceği geldi mi?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.