Şimdi Ara

6.0 Güncellemesi Alanlar SD kartı dahili hafıza olarak kullanabiliyor musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
35.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 6,0 ile gelen özellik olarak SD kartınızı dahili bellek olarak biçimlendirmenizi ve kullanmanızı sağlıyor fakat sanırım her telefonda yok.

6,0 güncellemesi alan ve telefonlarına harici sd kart takılan arkadaşlar telefon modeliniz ve sizdeki durum nedir merak ettim.
    GeneralMobile 4G de varmış örneğin bir videoda htc var diye gördüm. Ama benim LG3 de sadece taşınabilir bellek olarak biçimlendirme çıkıyor. Sağolsun LG bu modu 6,0 ile g3'e sunmamış. G4 forumuna sordum lakin cevap alamadım orada da. En güzeli konu açayım dedim, güncelleme geldikçe hangi firma nasıl destek sunuyor görelim kullanıcı geri dönüşleri ile.

G3 de durum bu;

6.0 Güncellemesi Alanlar SD kartı dahili hafıza olarak kullanabiliyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Ocak 2016; 0:32:57 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Edit:Problem cihazda sanırım formattan sonra bütün hepsini taşıyabildim yeni deneyimlerimi olumlu olumsuz 3. mesajıma gireceğim.

Konuyu açmanızda yarar var benimde sormak istediğim bir soruyu burada 6.0 kullanıcılarına sormak isterim.

GM4G sd kartı dahili olarak ayarlamış olmama rağmen çok boyutlu uygulamaların sadece apk sının yer değiştirmesi olayının bize yararı ne olacak pardon ? 700 mb uygulama 2 sn de taşınıyor , hafıza değerlerini kontrol ettiğimizde değişen bir şey olmuş olmuyor sd karta taşınmış diyor ama esas dosyaları sd karta taşımıyor ? Ne yararı var bunun peki?

Facebook uygulamaları başarı ile taşınıyor sanırım geliştiriciye bırakmışlar yine işin ucunu ...

Format attım hala aynı illa rootmu gerekli ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 5 Ocak 2016; 13:50:15 >

"Everything around you that you call life was made up by people that were no smarter than you.
    And you can change it, you can influence it…"
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

Konuyu açmanızda yarar var benimde sormak istediğim bir soruyu burada 6.0 kullanıcılarına sormak isterim.

GM4G sd kartı dahili olarak ayarlamış olmama rağmen çok boyutlu uygulamaların sadece apk sının yer değiştirmesi olayının bize yararı ne olacak pardon ? 700 mb uygulama 2 sn de taşınıyor , hafıza değerlerini kontrol ettiğimizde değişen bir şey olmuş olmuyor sd karta taşınmış diyor ama esas dosyaları sd karta taşımıyor ? Ne yararı var bunun peki?

Facebook uygulamaları başarı ile taşınıyor sanırım geliştiriciye bırakmışlar yine işin ucunu ...

Format attım hala aynı illa rootmu gerekli ...

Bunu bilmiyordum, çoğu kişininde bu özellikten haberi yok sanırım nette düzgün bir inceleme de bulamadım zaten. Bunun yerine aslında indirirken sorma durumu olsa ya da kurarken SD karta kurayım mı dese daha iyi olurdu. Eğer durum dediğiniz gibiyse hiç bir anlamı yok bu özelliğin. 6,0 da test edip 7 de vereceklerdir herhalde. Lolipopta önceden erişim izni özelliğinin gizli şekilde bulunması gibi.

Ben de sd karta direk uygulama kurabileceğiz diye heves etmiştim. Mesela spotify inatla dahili belleği dolduruyor, ben istiyorum ki cache de çevrim dışı müzikler de sd karta kurulsun ama adamlar buna çözüm üretmiyor hiç bir şekilde.

Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Spotify'ı da atabiliyorsunuz taşı diyorsunuz cache ile birlikte taşınıyor ama sürekli logout yapıyor müziklerde hata oluyor vsvs. Facebook'da da böyleydi düzelttiler logout yapıyordu her uygulamayı kapattığımızda ama update sonrası sorun yaratmadı.(Edit3: Hatırladığıma göre taşıyabiliyorduk ama formattan sonra Maalesef taşıyamıyorum Spotify'ı...)

Düşüncem geliştiriciyle alakalı mesela RealRacing 3 adamlar kendi alt yapılarını oluşturmuşlar veri çekip cachede tutuyorlar ama sistem bu cache i oyanatamıyor. Sonuçta sizde bilirsiniz geliştirici farklı bir sistem kullanıyorsa bu sistemi taşıması zor olabilir.

Bariz yaşadığım sorunlardan bir başkası ise donma takılma sd kartla alakası mı var bilmiyorum ama (Class 10 şu 48mb/s okuma sandisk 16gb) Twitter mesela taşınabilen uygulamalardan ve sd karta taşıdığım zamanlarda arada tamamen donup 1 sn sonra çözülüyor keza Facebook-Messenger-Instagram'da da aynı şekilde bu problemi yaşıyorum diye dahili hafızaya geri taşıdım.

Bu arada bunlar benim deneyimlerim henüz developer forumlarında araştırmaya başlamadım farklı cihazlarda farklı sd kartlarla farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

Not:Söylemeyi unuttuğum bir şey var bu iki mesajımda format atmadan önce yaşadığım problemlerdi dün format attım yeni deneyimlerimi paylaşırım yakın zamanda

Edit: Real Racing 3(2.95gb)-Spider-Man(781mb)-Trials Frontier(344mb) şu an SD kartta görünüyor RR3 ü silip bir daha yükledim 3 gb hepsini SD karta atmış yani ya çözmüşler ya da benim deneyimlerim formattan sonra değişecek gibi.

Edit2: Facebook-Messenger-Instagram-Twitter SD karta tekrar taşıyacağım deneyimlerimi yakın bir zamanda girerim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 5 Ocak 2016; 13:41:25 >

"Everything around you that you call life was made up by people that were no smarter than you.

• Fotoğraflarda görüldüğü gibi Spotify maalesef taşınamıyor.

Facebook-Instagram-LinkedIn-Messenger-SnapChat-Skype-Shazam-Firefox Beta-Speed Test-Es File Explorer-Real Racing 3-Spider-Man-Trials Frontier Bu uygulamalar ve bir kaç uygulama daha toplamda 5.23 GB başarı ile SD karta taşındı eskiden taşıyor diyip sadece Apk olarak taşıyordu fakat formattan sonra cache ile birlikte taşıdı

Google Photos cache leri de SD kartta 280mb yer kaplıyor.

%99 Google uygulamaları taşınamıyor.

Twitter taşınamıyor.

Eskiden sorun yaşadıklarımda şuanda sorun yaşamadan taşıdım. Denememi istediğiniz oyun-program varsa yazabilirsiniz.

Fotoğraflar için buraya tıklayın.

Takılma-Donma-Yavaşlama-Logout hakkında ise yakın zamanda mesajımı editlerim ve ya yeni bir mesaj girerim zira test edebilmek için biraz zaman geçmesi gerekli.

• CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    cevabınız ilginiz için teşekkürler fotoğraf falan eklemişsiniz uğraşmışsınız. Konu sizden başka kimsenin ilgisini çekmedi sanırım. :)

Formattan sonra düzelmiş olabilir büyük ihtimal bazen böyle saçmalıklar oluyor android de, hard reset atmak gerekiyor maalesef. Programı taşıdıktan sonra sonraki bütün cachleri sd karta atıyorsa bu da güzel bişey tabi çok hızlı bir sd kart lazım dahili hafıza gibi olmayacaktır kıytırık kartlarda yavaşlama söz konusu olur mutlaka.

Ama şu anda sd kartı dahili olarak kullan diye ayarladınız değil mi ve hala spotify sorun çıkartıyor. Demek ki geliştirici kanadında çözülmesi gereken bazı şeyler var. :D

Aslında telefonların dahili hafızaları çok hızlı SSD gibi çalışıyorlar SD kart hantallık yaratabiliyor, eski bir samsung sd kartı taktığımda telefonda bariz yavaşlama görüyorum açlışta, uygulama kullanımında sd kart kullanılmasa dahi. toshiba 16gb var class10 onu takınca biraz olsun rahatlıyor. Ama hiç SD kart yokken telefondaki anlık tepki süreleri daha hızlı gerçekleşiyor. Psikolojik mi bilemedim :) Samsung EVO 32 GB mı alsam diyorum bazen acaba onlarda durum nasıl, çok övüyorlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Ocak 2016; 20:19:57 >

Ne mutlu Türküm Diyene

• CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    İstersek hem sd karta hem dahili depolamaya uygulama yükleyebiliyor muyuz ayrıca gm4g de ekran ve hoparlöründe sorun yaşadınız mı? Cevaplarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sadece destekleyen uygulamalarda geçerli taşıma olayı. Ekranım kırılmıştı yeni taktılar 5 tane ölü piksel var ekran sararması var var da var servisi çok kötü.

@Yazılımcı Online
    Hocam maalesef Spotify şuanlık desteklemiyor benimde arşivi tamamlasam 2-3 gb yer kaplıyor ama diger uygulamalar sd ye tasindigi icin problem olmayacagini dusunuyorum.

Bugünkü deneyimlerim sonucu facebook ve RR3 de ani takilmalar yasiyorum hele facebook illet ediyor video izlerken surekli donuyor takiliyor sacmaliyor o yuzden dahili hafizaya geei tasiyacagim facebooku. Ya benim Sd kartimdan kaynaklaniyor ya da sistem verimli calismiyor.

Onemli bir konuyu konusuyoruz aslinda hocam ,yeterli bilgiye herkes ulassin elbet okuyordur forumdaşlarımız

Bu arada umarım yakın zamanda siz de bu özelliği tam anlamıyla kullananlardan olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 6 Ocak 2016; 1:42:40 >

• aslında rootlu telefonlarda bu iş çok kolay..

xposed frameork'taki xinternal sd modülü ile sd card ile dahili hafızayı swap'lıyorsunuz... hafıza kartına atmaktan çok daha kullanışlı bu şekilde...

@fenerli1965
    Sadece destekleyen uygulamalarda geçerli taşıma olayı. Ekranım kırılmıştı yeni taktılar 5 tane ölü piksel var ekran sararması var var da var servisi çok kötü.

@Yazılımcı Online
    Hocam maalesef Spotify şuanlık desteklemiyor benimde arşivi tamamlasam 2-3 gb yer kaplıyor ama diger uygulamalar sd ye tasindigi icin problem olmayacagini dusunuyorum.

Bugünkü deneyimlerim sonucu facebook ve RR3 de ani takilmalar yasiyorum hele facebook illet ediyor video izlerken surekli donuyor takiliyor sacmaliyor o yuzden dahili hafizaya geei tasiyacagim facebooku. Ya benim Sd kartimdan kaynaklaniyor ya da sistem verimli calismiyor.

Onemli bir konuyu konusuyoruz aslinda hocam ,yeterli bilgiye herkes ulassin elbet okuyordur forumdaşlarımız

Bu arada umarım yakın zamanda siz de bu özelliği tam anlamıyla kullananlardan olursunuz.

Bir kaç gündür bakınıyorum normal telefonlarda nasıl olur diye. Rootlu telefon varsa oluyor her program taşınıyor ama sadece program taşınıyor, linkleme yapamıyorsunuz. Mesela gm4 'de dahili olarak biçimlendir deyince dosya sistemi değişiyor mu ? hala fat32 mi kalıyor hocam baktınız mı ?

Ben bir harici rootlu programla spotfiy'ı taşıdım mesela ama sadece apk ve program dosyalarını taşıdı. Müzik dinledikçe indirilenler yine sd karta iniyordu. Ne anladım bu taşımadan o zaman, zaten 5,0 dan beri olan bir seçenek bu bazı programları özelliklerinden sd kart'a taşı deyince taşınıyordu :D

APP2SD diye bir program buldum. Link2SD den biraz daha iyi çalışıyor gibi. Linkleme içinse dosya sisteminin değişmesi lazım kartta, fakat linux dosya sistemine geçince de bu sefer sistem hafıza kartını görmüyor reset atınca hata veriyor oraya taşınan uygulamalar yüklenmiyor.

Yani program cachelerinin sd karta mı kaydedilsin dahili hafızaya mı kaydedilsin diye bir seçenek sunulması çok mu zor ya da programcıların bunu yapması. youtube, spotfiy, facebook gibi programlar sağlam cacehe tutuyorlar uzun süredir kullanıyorsanız.

Bazı testler yapıyorum bakalım, becerebilirsem anlatacağım rootlu kullanıcılar için. xposed hiç kullanmadım G3 de bazı sistem dosyalarını silmek gerekiyor o yüzden girişmedim, 6,0 da falan sorunlu biraz.

Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

@fenerli1965

@Yazılımcı Online

Bir kaç gündür bakınıyorum normal telefonlarda nasıl olur diye. Rootlu telefon varsa oluyor her program taşınıyor ama sadece program taşınıyor, linkleme yapamıyorsunuz. Mesela gm4 'de dahili olarak biçimlendir deyince dosya sistemi değişiyor mu ? hala fat32 mi kalıyor hocam baktınız mı ?

Ben bir harici rootlu programla spotfiy'ı taşıdım mesela ama sadece apk ve program dosyalarını taşıdı. Müzik dinledikçe indirilenler yine sd karta iniyordu. Ne anladım bu taşımadan o zaman, zaten 5,0 dan beri olan bir seçenek bu bazı programları özelliklerinden sd kart'a taşı deyince taşınıyordu :D

APP2SD diye bir program buldum. Link2SD den biraz daha iyi çalışıyor gibi. Linkleme içinse dosya sisteminin değişmesi lazım kartta, fakat linux dosya sistemine geçince de bu sefer sistem hafıza kartını görmüyor reset atınca hata veriyor oraya taşınan uygulamalar yüklenmiyor.

Yani program cachelerinin sd karta mı kaydedilsin dahili hafızaya mı kaydedilsin diye bir seçenek sunulması çok mu zor ya da programcıların bunu yapması. youtube, spotfiy, facebook gibi programlar sağlam cacehe tutuyorlar uzun süredir kullanıyorsanız.

Bazı testler yapıyorum bakalım, becerebilirsem anlatacağım rootlu kullanıcılar için. xposed hiç kullanmadım G3 de bazı sistem dosyalarını silmek gerekiyor o yüzden girişmedim, 6,0 da falan sorunlu biraz.

yukarıda yazdığımı dene bir de...

xposed framework'ü yükleyip xinternalsd modülü ile sd card ile dahili hafızayı swapla... telefon dahili hafıza olarak sd card'ı kabul edecek bunu yaptıktan sonra...

• LG G3 için SD kartı internal memory olarak göstermeyi halletmişler. Bulidprop'a bakmak hiç aklıma gelmemişti :) Ben deneyemedim SD kart kırıldı da :) ;

If you will use your sd-card as internal storage then you must edit your build.prop.

You need ROOT on your LG G3

- open build.prop
    - scroll down to "ro.lge.adoptable_storage=false" and change FALSE in TRUE
    - save build.prop
    - reboot phone
    - go to "Settings" --> "General" --> "Storage & USB" --> "Portable Storage"
    - select sdcard "random numbers and letters"
    - select the three dots --> "Setting"
    - apply "Format as internal"

- thats all

Tested with stock marshmallow 30B on D855 32GB.

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/general/mod-adoptable-storage-function-d85530b-t3293039

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 19 Ocak 2016; 22:30:52 >

Ne mutlu Türküm Diyene

• Bu spotifyin cazibesi nedir,mp3 leri PC den telefona atıp dinlemekten farkı nedir ücretli olması mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende de HTC Desire 816 var. Sandisk' in 80 mb/s lik hafıza kartını aldım uygulamaları sorunsuz taşıyıp kullanabiliyorum ancak söyle bir problem var; hafıza kartına taşıdığım uygulamaları guncelledigim zaman telefon hafızasına geri dönüyor ve tekrar taşımak zorunda kalıyorum. Özellikle sıklıkla güncelleme gelen uygulamaları tekrar tekrar taşımak can sıkıyor. Bu konu hakkında bilginiz var mı acaba?

• çok salak bir durum maalesef.
  • Gm Android 4g var bende. SD kartı dahili yaptım seçeneklerden. Ancak, yine eskiden taşınabilen uygulamaları taşıyor. Hepsini yine taşımıyor.SD kartım mı uygunsuz yoksa tüm uygulamaların dahili olabileceği efsanesi sadece bir HAYAL miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysalistan -- 3 Ağustos 2016; 9:05:11 >
  • Yine tüm uygulamalar dahili hafızaya taşunamıyor. Eskiden taşınanlar taşınıyor sadece. Onlarda elle ve tek tek. Otomatik sadece resimleri taşıdı. Bwnim kartta mı sorun var? (SD kartı dahili hafıza olarak tanıdığı halde)

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.