İyi günler arkadaşlar. Benim laptopum ASUS TP501UB GT940M ekran kartı var. Harici ekran kartını herkes mini pci-e üzerinden takmış ve hızı sn'de 984,6 MB/s. USB 3.0 Gen 1 5Gbps yani 625 MB/s. Araştırmalarıma göre Powercolor diye bir marka thunderbolt 3 girişi ile bağlanan içinde Amd RX570 Ekran Kartı olan Harici Ekran Kartı Kutusu yapmış fiyatı 500 euro. Benim laptopta thunderbolt 3 yok. Ama mini pci-e saniyede 984,6 MB/s ise 2 tane USB 3.0 1250 MB/S yapıyor hesaplarıma göre. İnternette Thunderbolt 3 HUB var birsürü. Thınderbolt 3 to 2x USB 3.0 mesela. Ben bu HUB'u Harici Ekran Kartı Kutusuna bağlasam ve 2 tane USB 3.0 5Gbps çıkışı elde edip laptopumun 2 tane USB 3.0 girişine taksam Ekran Kartını Mini Pci-e hızında çalıştırma şansım var mı? Matematiksel değerler 2 tane USB 3.0'ın 1tane Mini Pci-e'den daha hızlı olduğunu gösteriyor. Ama bilgim olmadığı için sizden bilgi almak istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
www.amazon.de
PowerColor Mini Pro RX570 8GB eGPU Thunderbolt 3: Amazon.de: Computer & Zubehör
Amazon.com: VAVA USB C Hub, 7-in-1 USB C Adapter for MacBook/Pro/Air (Thunderbolt 3), with 4K USB-C to HDMI, 3 USB 3.0 Ports, SD/TF Cards Reader, 100W Power Delivery for iPad Pro/MacBook/Type C Devices: Computers & Accessories