Şimdi Ara

6.0 Güncellemesi Alanlar SD kartı dahili hafıza olarak kullanabiliyor musunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
35.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Lenovo a7000 de (malum 8 gb dahilisi) hafıza kartına attığımız çoğu program saçmalıyor. Whatsupp i geri aldım dahiliye.
    Kart 16 gb team c10 kargo kart.

    Bu telefon daha ust güncelleme de almaz sanırım. Sıkıntı devam edecek gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Dat

    Samsung J5'e verdi 6.0 ile

    J5 kullanıyorum ama taşınabilir olarak biçimlerdir çıkıyor sadece. Sizdeki 2016 mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhiTeRaVeN kullanıcısına yanıt
    2015 j500-f hindistan güncellemesi yüklü kardeş sorunsuz sd ye uygulama taşınıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Dat

    2015 j500-f hindistan güncellemesi yüklü kardeş sorunsuz sd ye uygulama taşınıyor

    Cevap için teşekkürler. Bende bazı uygulamaları taşıyabiliyorum. Ancak dahili hafıza gibi gösterme olayı olmuyor. Sendeki sürümde dahili hafıza olarak biçimlerdir seçeneği var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhiTeRaVeN kullanıcısına yanıt
    Yok kardes bence o stockda olmaz zaten rootlaman gerekir. Eski telefonumda yapardim. Rootlu şekilde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xperia m5 de android 6 öncesi var olan özellik yok oldu, dahili hafıza olarak biçimlendir seçeneği çıkmıyor, dahili hafıza da dolu güncelleme alırsa belki çözülür
  • Konuyu baştan sona okudum. Cevabını kesin olarak almak istediğim bazı sorularım olacak.



    1) Hafıza kartını dahilî bellek gibi biçimlendirdiğinde uygulamalar, dosyalar filan nasıl nerede barınıyor? Başka bir deyişle Windows'taki RAID 0 mantığı ile mi çalışıyor, yoksa Windows'taki sanal olarak bölünen -örnegin aynı HDD'de C bölümü, D bölümü gibi- partisyonlar mantığıyla mı çalışıyor?



    Eğer partisyon mantığıyla çalışıyorsa -ki öyle görünüyor- Android kurulan ve güncellenen programların otomatik veya manuel olarak istenilen bölüme kurma özgürlüğünü vermesi lazım. Yoksa hiçbir anlamı yok. Dosya taşımalarının hiçbir manası yok. Yukarıdaki soruyu sorma sebebime gelirsek hafıza kartını biçimlendirirince de sistemde görünmüyor denmiş. Madem öyle o zaman ben telefonun hafızasını bir USB kablo ile Windows 10 yüklü Pc'de nasıl görüyorum? Hafıza kartı ve dahilî depolama aynı dosyalama sisteminde olması gerekiyorsa ve bu durumda hafıza kartını başka sistemde farklı dosyalama sistemi sebebiyle kullanamıyorsam o zaman benim telefonumun kendi hafızasını bilgisayarda görmemem lazım ama içindeki her bir klasör ve dosyayı görebiliyorum. Hafıza kartım zaten NTFS ve onu zaten görüyorum.



    Yok eğer partisyon mantığıyla değil de RAID 0 mantığıyla çalışıyorsa o zaman kurulan her uygulama, kaydedilen her dosya, ön bellek dosyaları filan telefonun hafızası ve hafıza kartında rastgele pay ediliyor demektir. Bu da çok anlamsız. Biz telefonun belleği kullanılmasın derken hem bu hem de hafıza kartı kullanılıyor. Şimdi yazarken düşündüm de RAID mantığı olamaz. O zaman düşük boyut hangi bellekteyse o geçerli olur ki zaten saçma bir olay. O zaman belleklerden biri pert olsa tüm dosya ve programlar hiç olacak ki nereden bakılırsa bakılsın yalan.



    Telefon HTC One M9 Android 6.0 Root filan yok. Kendi ROM'u.



    Birkaç hafta önce pek ihtiyacım olmasa da yine de ileriye dönük olarak, lazım olur kullanırım mantığıyla Sandisk Ultra 128 GB Micro SDXC bellek aldım telefona. Satın alırken 2 temel amacım vardı.



    1) Daha önceden HTC One M8 kullanan arkadaşım telefonun kendi hafızasını dolu olarak kullanıyordu. Anime, oyun, müzik vesaire. Telefon belleği yetmeyince Micro SD bellek alıp ne var ne yok hafıza kartına doldurdu. Sonrasında da telefonun ciddi derecede hızlandığından bahsetti. Bu ilk sebebim.



    2) Zaman zaman annemlerdeki dizüstü bilgisayardan evimdeki bilgisayara, evimdeki bilgisayardan dizüstü bilgisayara büyük dosyalar taşıyorum (Çoğunlukla 1080p filmler, nadiren oyunlar vesaire). Harici HDD de var da dizüstü, haricî HDD'i artık görmüyor, tanımıyor ve bunu bir türlü çözemedim. Telefonumun kendi hafızası film konusunda yeterli olsa da bu her zaman yeterli olacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca oyun konusunda zaten asla yetmeyecektir. Bir de 10 GB civarı filmleri sürekli telefonun hafizasına taşımak kes-kopyala-yapıştır yapmak içime sinen bir şey değil. Flaş bellekler malum kullanıldıkça hücreleri ölmeye başlıyor ve azar azar performans kaybı yaşıyor. Dahilî bellek en azından benim ellerimle yıpranmasın. Neticede telefonun belleğini söküp değiştirmiyoruz.



    Bu konuya nasıl geldim?



    Bugün Windows'ta yaşadığım bir sorunu çözmek için elimde Windows 10 DVD'sinin olmadığını fark ettim. Telefona uTorrent kurup Windows 10 ISO dosyasını çekmek çok geç aklıma geldi. uTorrent'i kurduktan sonra inecek dosyayı direkt dahilî hafızaya kurması için ayarladım. Ayarı yaparken uygulamayı kaldırırsan indirdiklerin hafıza kartında barınmaya devam eder gibisinden İngilizce bir şeyler dedi. Yav he he diyip geçtim. Aptal program kendi yine haricî bellekte oluşturduğu klasöre atmış, dosyayı bulmam uzun sürdü. Dosyayı ararken telefonun ayarlar>depolama kısmında Sandisk SD Kartı çıkar diye bir şey gördüm. Tereddüt ede ede dokundum. Normalde şu yapılsın mı diye uyarır diye düşünürken kartı iptal etti direkt. Ama bu 10-15 saniye telefonun sol üst kısmında beliren SD kart simgesi durdu. Hafıza kartını çıkarın diyor. Torrent halen iniyor görünüyor. Söve söve halen daha dosyayı arıyorum, inmeye devam ettiğine göre telefonun belleğini kullanıyor olmalı. Neyse SD kart simgesi gitti. Bir baktım torrent hata vermiş bellek kaynaklı. Harici SD kart görünmüyor. Bellek bozuk veya tanınmıyor filan biçimlendirilsin mi diyor. O arada veya telefonu yeniden başlatınca mı dedi hatırlamıyorum; sanırım yeniden başlatınca. O zaman hafıza kartını gördü. Dahilî bellek olarak kullan ve sadece depolama amacıyla kullan diye seçenekler çıktı. Dahilî olarak kullanınca hafıza kartını başka bir yerde kullanamazsınız gibisinden bir şeyler yazdı. Ben zaten depolama amacında olduğum için tereddüt etmedim. Bu konuda bahsedilenlere de bu olay neticesinde rastladım yoksa haberim olmayacaktı. Aslında uygulamaları harici belleğe kurma konusunu araştırmıştım ancak root vesaire ile olur yoksa olmaz deniliyor. Root olayı bana göre değil.



    Google ve diğerleri bunu bizzat kendi geliştiricileriyle sağlamadığı sürece bu iş yaş.




  • Asus Zenfone 2 sd kartı dahili hafıza gibi kullanabiliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafıza kartınızı dahili hafıza olarak kullanmayın. Hafıza kartının amacı, özelliği her cihazda kolayca çalışabilmesi,taşınabilmesidir dosyaların.

    Ama dahili hafıza olarak ayarlandığında bu özelliğini yitirir ve geri dönülmek istenildiğinde içindeki tüm veriler kaybedilir.
  • Hocalarim lenovo a7000 ayni sekilde 6.0 guncellemeli hafiza jarti bos ama ne varsa dahili hafizaya atiyor surekli dahili hafiza dolu deyip duruyor cozum bulamadik? Hafiza kartina uygulamayi yukletemiyorm
  • Sandisk 16gb 40lik denedim.Dahili olarak kurma secenegini seçtim. ancak sd kartın 40lik olduğu icin yetersiz olduğu uyarısı geldi ve kuramadım.
    HTC Desire eye kullanıyorum.
    Acaba yazma okuma hızı kaç olan sd kart kullanmak gerekiyor? 80 lik u3 olanlar mi olmali illaki?
    Ayrıca uygulamaların sd karta tasinabilecegini mağazalarda kimse bilmiyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat5454

    Sandisk 16gb 40lik denedim.Dahili olarak kurma secenegini seçtim. ancak sd kartın 40lik olduğu icin yetersiz olduğu uyarısı geldi ve kuramadım.
    HTC Desire eye kullanıyorum.
    Acaba yazma okuma hızı kaç olan sd kart kullanmak gerekiyor? 80 lik u3 olanlar mi olmali illaki?
    Ayrıca uygulamaların sd karta tasinabilecegini mağazalarda kimse bilmiyor:)

    Ben de desire eye kullanıyorum, telefonun kendi hafızası yetmemeye başladı birleştirmek istiyorum ama yorumlara göre taşıma konusu yine sıkıntılıymış, ne yapmak lazım bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihb1993

    Hocalarim lenovo a7000 ayni sekilde 6.0 guncellemeli hafiza jarti bos ama ne varsa dahili hafizaya atiyor surekli dahili hafiza dolu deyip duruyor cozum bulamadik? Hafiza kartina uygulamayi yukletemiyorm

    Bende Lenovo A7000 deki bu hafıza dolu uyarısının çözümünü arıyorum.Siz ne yaptınız ?
  • A7000 taşıma sorununu ben de çözemedim. Dahili olarak biçimlendirdiğim 32 GB kart var. 27 GB müsait görünüyor ama 1 GB lik navigasyon uygulamasını taşı diyince yeterli yer yok diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinoner -- 28 Ocak 2017; 10:51:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sd kartı telefonuma dahili hafıza olarak ayarlamıştım 5 6 ay bu şekilde kullandım. 1 hafta kadar önce telefon birden uyarı verdi 'sd kartı biçimlendirin' diye deniyorum ancak yarıda kalıyo ve tel kendini yeniden başlatıyo. Pc de denedim birkaç farklı adaptörle sd kart korumalı, salt okunur uyarısı alıyorum. En azından içindeki dosyaları kurtarabilme şansım var mıdır acaba ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • gm 4G de dahili olarak formatladım ancak sorun şu pc den usb ile bağladığımda sd kart gözükmediği için dosya atamıyorum bu soruna nası lçözüm bulabiliriz ?
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    yok hocam bulamadım sen naptın
  • Ben de yeni nougat telefonumda hafıza birleştirme yaptim

    Class 10 kartım olmasına rağmen, okuma yazma hızı acayip düşük çıktı. Internal memory 104 mb/s hızında, birleşince 15. Ben de ayrı ayrı devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadbul


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihb1993

    Hocalarim lenovo a7000 ayni sekilde 6.0 guncellemeli hafiza jarti bos ama ne varsa dahili hafizaya atiyor surekli dahili hafiza dolu deyip duruyor cozum bulamadik? Hafiza kartina uygulamayi yukletemiyorm

    Bende Lenovo A7000 deki bu hafıza dolu uyarısının çözümünü arıyorum.Siz ne yaptınız ?

    Sorun devam ediyor hala.Rom yükledim bir ara iyidi ama memnun kalmadım stock roma döndüm hafıza sorunu devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.