Şimdi Ara

Android telefon PC ye USB kablosu ile bağlanmama çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
4
Favori
309.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki bilinen bir durum ama paylaşmak istedim.Android telefon PC ye USB aracılığı ile bağlanamıyordum.

Ara kısmına USB yazdım.Aygıtları ve yazıcıları görüntüle kısmından andorid USB yi buldum.Ünlem işareti vardı.Sorun gider'i seçtim.Doğru olan driveri yükledi ve bağlandı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonu Bilgisayara Bağlayınca Sadece Şarj Oluyor Sorunu: Çözümler

Android telefonunuzu bir USB kablosuyla bilgisayarınıza bağladığınızda, yalnızca şarj olduğunu fark ediyorsanız aşağıdaki çözümlere göz atın:

• Kabloyu ve bağlantı noktalarını kontrol edin: Farklı bir USB kablosu ve bilgisayarınızdaki farklı bir USB bağlantı noktası kullanmayı deneyin. Hasarlı veya gevşek bağlantılar soruna neden olabilir.
    • Telefonunuzun kilidini açın: Bazı telefonlar, kilitliyken bilgisayara bağlanmaya izin vermez. Telefonunuzun kilidini açın ve tekrar bağlayın.
    • USB aygıtını değiştirme: Telefonunuzun USB aygıtını "Dosya Aktarımı (MTP)" olarak ayarladığınızdan emin olun. Bu seçeneği telefonunuzun "Ayarlar > Bağlantılar > USB" bölümünden değiştirebilirsiniz.
    • Sürücüleri güncelleyin: Bilgisayarınızın telefonunuz için en son sürücülere sahip olduğundan emin olun. Cihaz yöneticisini açın, telefonunuzu bulup sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle"yi seçin.
    • Hata ayıklama modunu etkinleştirin: Telefonunuzun geliştirici seçeneklerini etkinleştirin ve "USB hata ayıklamasına izin ver" seçeneğini işaretleyin.
    • Bağlı cihaz USB'den şarj oluyor hatası: Bu hata, telefonunuzdaki bir yazılım sorununun göstergesi olabilir. Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu işlem tüm verilerinizi sileceğini unutmayın.
    • Telefonunuzu yeniden başlatın: Telefonunuzu ve bilgisayarınızı yeniden başlatmak, geçici yazılım sorunlarını çözebilir.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra telefonunuzu bilgisayara yeniden bağlamayı deneyin. Sorun devam ediyorsa, telefonunuzun üreticisine veya bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ya arkadaşlar ben sony xperia z2 kullanıyorum daha sabah telefonum pcye bağlandı fakat daha sonra bağladıgımda sadece şarj edildi pc telefonu okumadı telefondada bağlanıldı uyarısı gelmedi ama şarj etmeye devam etti .s acaba neden bi yardım alabilir miyim :)) şimdiden teşekkürler :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ddselin17

Ya arkadaşlar ben sony xperia z2 kullanıyorum daha sabah telefonum pcye bağlandı fakat daha sonra bağladıgımda sadece şarj edildi pc telefonu okumadı telefondada bağlanıldı uyarısı gelmedi ama şarj etmeye devam etti .s acaba neden bi yardım alabilir miyim :)) şimdiden teşekkürler :(

ayarlar , geliştirici seçenekleri , usb hata ayıklama modu'nu çeltikle.
    sonra pcye bağla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -1907fb-

quote:

Ya arkadaşlar ben sony xperia z2 kullanıyorum daha sabah telefonum pcye bağlandı fakat daha sonra bağladıgımda sadece şarj edildi pc telefonu okumadı telefondada bağlanıldı uyarısı gelmedi ama şarj etmeye devam etti .s acaba neden bi yardım alabilir miyim :)) şimdiden teşekkürler :(

sonra pcye bağla.

öyle bişey yokki sonyde nasıl yani anlamadım.s xperia care'dende baktım olmuyor yani baska kablolarlada denedim sadece şarj ediyor bilgisayarda okumuyor sadece şarj yani hiçbişey anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddselin17 -- 26 Ağustos 2014; 20:57:58 >
  • quote:

quote:

sonra pcye bağla.

Kardeşim, sabahtan beri kafayı yiyecektim. Dediğini yaptım, 30 sn de sorun çözüldü. Allah razı olsun...
  • quote:

quote:

sonra pcye bağla.

Denedim olmadı
  • Mutatio kullanıcısına yanıt
    cihazı mtp bağlamak yerine kamera olarak bağla. sonra yeniden mtpye çevir. bu işlemleri yaparken cihaz pcye bağlı olsun.

geliştirici seçenekleri aktif değil ise;

1- Telefonunuzun AYARLAR – TELEFON HAKKINDA – SÜRÜM BİLGİLERİ bölümüne girip YAZILIM SÜRÜM NUMARASI bölümünü 7-8 defa hızlıca tıklayınız ve GELİŞTİRİCİ HAKKIna sahip olunuz.

2- Telefonunuzda AYARLAR – GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİ bölümüne girip USB HATA AYIKLAMASI bölümüne çeltik koyuz.

bir çok telefonda bu şekilde yapılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cihazı mtp bağlamak yerine kamera olarak bağla. sonra yeniden mtpye çevir. bu işlemleri yaparken cihaz pcye bağlı olsun.

1- Telefonunuzun AYARLAR – TELEFON HAKKINDA – SÜRÜM BİLGİLERİ bölümüne girip YAZILIM SÜRÜM NUMARASI bölümünü 7-8 defa hızlıca tıklayınız ve GELİŞTİRİCİ HAKKIna sahip olunuz.

2- Telefonunuzda AYARLAR – GELİŞTİRİCİ SEÇENEKLERİ bölümüne girip USB HATA AYIKLAMASI bölümüne çeltik koyuz.

Düzeldi hocam teşekkürler, çok sağolun
  • Mutatio kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun :)

• şurada tüm yolları ele almışlar.

Telefon Bilgisayara Bağlanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemmetin

Hocam halâ gormuyor, sadece sarj ediyor.
    Baska 2 telefonu goruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 23 Temmuz 2018; 21:49:58 >
  • bende huawei mate 10 pro var dediğin her şeyi yaptım usb hata ayıklama modu, usb bağlandığında her zaman sor seçeneği aktif. ama sadece şarj oluyor.
  • aynı sıkıntı bendede var
  • Bendede aynı sorun var ben general mobile 6 kullanıyorum 3-4 gün önceye kadar sorunsuz bir şekilde bağlanıyordu sonra birden bağlanmamaya başladı sadece şarj oluyordu çözümü hiç bir yerde bulamadım yardım ederseniz çok sevinirim
  • olmuyor , başka bir sorun var gibi.

• Arkadaşlar ben şu şekilde çözdüm, internette söylenen hiçbir şey işime yaramadı bunu anlatmak insanlık borcumdur: (Öncelikle sıkıntımı anlatayım aynı olanlar denesin sadece) Telefonumu bilgisayara bağladığımda şarj oluyor ama ne telefon bilgisayarı ne de bilgisayar teli görüyordu. Bilgisayar USB aygıtınızda arıza olabilir gibisinden bir şeyler diyordu. Sorunun nerede kaynaklı olduğunu anlamaya çalışırken izlediğim yöntemler:

1- İki farklı Data kablosuyla denedim -olmadı

2- İki farklı PC de denedim ''Biri Win7 diğeri Windows10 yüklüydü'' -olmadı

3- OTG ile telefonuma USB Bellek, Mouse, Laptop Hard Diski bağlayabildim

4- Youtubedeki ve İnternetti bütün çözümleri denedim olmadı.

Kısacası arkadaşlar bu sorun ne bilgisayardan kaynaklıydı ne windowsdan ne de herhangi bir arızalı parçadan, bu sorun sadece sadece telin yazılımından kaynaklıydı.

ÇÖZÜM: Telinizi fabrika ayarlarına sıfırlayın (Fotoğraflarınız vs. Kişisel verilerinizi kaybetmeden)

• Benim başıma gelen ve çözdüğüm olay belki sizinde başınıza gelmiştir.

kasa uzakta diye usb kablosu almıştım ve telefon ipad falan ona bağlıyordum şarj ediyordu fakat dosya atmak için klasör çıkmıyordu.

O aldığım ara kablosunu çıkardım orjinal telefonun usb kablosunu 2.0 usb girişe taktım düzeldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.