"Bir gece ansızın..." ![]() |
51 yıl önce bugün, Kıbrıs'ta gökyüzü.





-
-
- Osmanlı İmparatorluğu, Kıbrıs’ı 1571’de Venediklilerden fethetti. Ada, 308 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kaldı.
- Sultan II. Abdülhamid, 1878’deki Kıbrıs Sözleşmesi ile adayı İngiltere’ye kiraya verdi. Bu, Berlin Kongresi öncesi yapılan gizli bir anlaşmaydı.
Anlaşmaya göre mülkiyet Osmanlı’da kalacak, yönetim geçici olarak İngiltere’ye verilecekti
- 1914’te, Osmanlı İmparatorluğu I. Dünya Savaşı’nda İngiltere’ye karşı saf tutunca, İngiltere Kıbrıs’ı ilhak etti.
- 1923 Lozan Antlaşması ile Türkiye, Kıbrıs üzerindeki tüm haklarından resmen vazgeçti.
Yani: Osmanlı aldı, Abdülhamid kiraya verdi, İngiltere savaş fırsatını kullanıp kaptı. Ve biz de Lozan’da “tamam” dedik.
51 yıl sonra, kıbrısdaki kardeşlerimiz hala osmanlı müslümanları ve kimlikleri yok. var da yok yani. bir tek biz tanıyoruz, başka tanıyanları yok.
-
-
Osmanlı Müslümanı nedir ? Adamlar halis muhlis Karaman Türkü. Neden böyle acayip acayip tabirler uyduruyursunuz.
Zaten çevremizde Turklerin yaşadığı bir avuç toprak var onlara da bi zahmet Türk demeyi öğrenelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok büyük iş yapıldı destan yazdi Kahraman Türk Silahlı kuvvetleri. Şehitlerimiz ve gazilerimiz den Allah razı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 20 Temmuz 2025; 9:25:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıbrıs doğumlu olan Kıbrıs vatandaşları yıllardır güneye giriyor.
Türkiye doğumlu olanlar güneye giremiyor.
Sonradan vatandaşlık alanları kabul etmiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunlar değiştirilse güzel olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
RTE nin muhtemel açıklamasi: Kıbrıs zaferi Araplar, Kürtler, Türkler, Afganlar, Çinliler, Japonlar vs.nin ortak zaferidir !
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kıbrıs Halkı da Türklere bayılıyordu zaten…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birilerinin beğenmediği eski Türkiye ve her şeye rağmen kazandığı bir başarısı,
O zamana laf edenler şimdi elleri cebinde yürüyor diye dış işleri bakanı alkışlayan kitle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnansetek -- 20 Temmuz 2025; 11:5:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya'nın karşı çıkmasına rağmen Kıbrıs'ı ve orada yaşayan Türkleri kurtarmak için askeri operasyon yapabilen bir Türkiye vardı eskiden.
Peki ya şimdi?
Yunanlılar Ege'de adalarını zapt edip üzerlerine askerleri yığarken ağzını açamayan bir Türkiye var.
BOP planı işlesin diye, Amerika dedi diye, onbinlerin katili PKK ve öcalana yaranmaya çalışan bir Türkiye var.
Teröristin verdiği beyanla kendi genel kurmay başkanını hapse atmış bir Türkiye var.
Parasıyla hava savunma sistemi alıp kullanamayan bir Türkiye var.
Projenin başında olan ülkelerden biri iken, parasını verdiği halde savaş uçaklarını alamayan bir Türkiye var.
Mülteci toplama kampına dönüştürülmüş bir Türkiye var.
Teşekkürler AKP.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 20 Temmuz 2025; 11:59:23 > -
Sen giderde şalvarlıları adaya doldurursan adamlar tabi memnun kalmaz.
-
Basını ele geçirdi 24 saat propaganda yapıyor herkes senin gibi değil.
-
Biz adayı venediklilerden aldık yani italyanların atalarından güneyde yaşayanların hiç bir hakları yok! adayı işgal etmiş durumdalar esas işgalcı onlar onlar "Maruni"
Hazırlık yapıp adayı fetih etmek lazım Akdeniz'i Türk gölüne çevirmeliyiz.
-
Alaylı Ekonomistyoutube
📝 Açıklama (Description): Güney Kıbrıs'ta tartışma büyüyor! Ana muhalefet partisi AKEL, İsrailli vatandaşların stratejik bölgelerden mülk satın alarak adayı "işgal ettiğini" öne sürüyor. Peki bu durum Kıbrıs'ın geleceğini nasıl etkiler? Gerçekten bir tehdit mi var? Son gelişmeleri bu videoda keşfedin. 🔔 Abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın! 🔍 Anahtar Kelimeler (Tags / Keywords): Güney Kıbrıs İsrail AKEL Kıbrıs mülk satışı Kıbrıs siyaseti Kıbrıs krizi İsrailli yatırımcılar Doğu Akdeniz Kıbrıs işgali iddiası Kıbrıs haberleri 📈 Trend Etiketler (Hashtags): #Kıbrıs #GüneyKıbrıs #İsrail #AKEL #SiyasiKrizi #Yatırımcılar #DoğuAkdeniz #KıbrısHaberleri #Shorts #Gündemhttps://www.youtube.com/shorts/1Xw0tOe78Gs -
Osmanlu müslümanı derken ak parti müslümanı demiş oluyoruz. 14 temmuzda hepsi fetocu islami terörist idi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski Türkiye'de böyle şeyler yapılabiliyordu, yenisinde kendi toprağın işgal edilse gık çıkaramıyon.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllardır satamadılar ya kıbrısı. Annan planıyla gidecekti rumlar istemedi. Abd bastırırsa orada bir çözüm süreci başlar.
-
Kıbrıs harekatına giden süreç aslında bugün Türkiye'de uygulanmak istenen 'Türkiyelilik' kavramının ne kadar içi boş ve tutarsız olacağını gösteren en iyi örneklerdendir.
Kıbrıs Cumhuriyeti Londra ve Zürih anlaşmasına göre 1960 yılında Türkler ve Rumlar olmak üzere 'iki asli kurucu' unsur olmak üzere kuruldu.Bu devlette Cumhurbaşkanı 'Rumlardan' Cumhurbaşkanı yardımcısı ise 'Türklerden' seçilecekti.Milli Meclis,Belediyeler,devlet memurlukları vs hep Rumlar ve Türkler arasında paylaştırılmıştı.Mesela şöyle örnek vereyim;Meclisin %60'ını Rumlar oluştururken %40'nı Türkler oluşturacaktı.Devlet memurluklarına %70'i Rumlar ve %30'u Türkler olmak üzere istihdam edileceklerdi.15 belediye varsa bunların 9'u Rumlara ait olacak 6'sı Türklere ait olacaktı...Tüm bu oranlar 'örnek' oranlardır ama gerçektende Londra ve Zürih anlaşmaları ile Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasında böyle oranlar vardı.
Peki sonuç ne oldu?Türkler ve Rumlar kardeş kardeş yaşadılar mı?Hayır...Rumlar en başından beri devletin paylaşılmasına karşı çıktılar.Anlaşmalarda ve anayasada yer alan oranlara göre Türklere ne mecliste ne devlet memurluklarında ne de belediyelerde yer verdiler.Her yere Rumları atadılar.En nihayetinde Kıbrıs Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Makarios ve EOKA lideri Girivas önderliğinde 1963'ün Noel haftasında 'Akritas' soykırım planını devreye soktular.Adada bulunan tüm Türklere yönelik 'imha' operasyonu başlattılar.Eğer TMT 1958'de kurulmamış olsaydı Türklerin Kıbrıstan silinmeleri bir haftayı bile bulmazdı.
Bugün Kıbrıs adasında eğer iki toplum barış içerisinde yaşayabiliyorlarsa bu tamamen adadaki Türk ordusunun varlığı sayesiyledir.1974'te Türk askerinin adaya çıkmasıyla beraber akan kan bıçak gibi kesilmiş ve iki tarafada 51 yıldır süren bir barış verilmiştir.
Fakat bugün adadan Türk askeri çekilse adada yeniden kan gövdeyi götürür.Zira Rumlar hiçbir şekilde Türklerle beraber yaşamak istemiyorlar ve genç Rumlara Türk nefreti aşılamaya devam ediyorlar.2004 yılındaki Kofi Annan Planına bile tamamen Türkiye ve KKTC aleyhine olmasına rağmen Türkler destek vermiş ancak Rumlar tamamen kendi lehlerine olan bu planı reddetmişlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 21 Temmuz 2025; 12:38:32 >
RTE nin muhtemel açıklamasi: Kıbrıs zaferi Araplar, Kürtler, Türkler, Afganlar, Çinliler, Japonlar vs.nin ortak zaferidir !
|
Dünya'nın karşı çıkmasına rağmen Kıbrıs'ı ve orada yaşayan Türkleri kurtarmak için askeri operasyon yapabilen bir Türkiye vardı eskiden. Peki ya şimdi? Yunanlılar Ege'de adalarını zapt edip üzerlerine askerleri yığarken ağzını açamayan bir Türkiye var. BOP planı işlesin diye, Amerika dedi diye, onbinlerin katili PKK ve öcalana yaranmaya çalışan bir Türkiye var. Teröristin verdiği beyanla kendi genel kurmay başkanını hapse atmış bir Türkiye var. Parasıyla hava savunma sistemi alıp kullanamayan bir Türkiye var. Projenin başında olan ülkelerden biri iken, parasını verdiği halde savaş uçaklarını alamayan bir Türkiye var. Mülteci toplama kampına dönüştürülmüş bir Türkiye var. Teşekkürler AKP. |
Osmanlı Müslümanı nedir ? Adamlar halis muhlis Karaman Türkü. Neden böyle acayip acayip tabirler uyduruyursunuz. Zaten çevremizde Turklerin yaşadığı bir avuç toprak var onlara da bi zahmet Türk demeyi öğrenelim. |
Çok büyük iş yapıldı destan yazdi Kahraman Türk Silahlı kuvvetleri. Şehitlerimiz ve gazilerimiz den Allah razı olsun.
|
Sen giderde şalvarlıları adaya doldurursan adamlar tabi memnun kalmaz. |
Birilerinin beğenmediği eski Türkiye ve her şeye rağmen kazandığı bir başarısı,
O zamana laf edenler şimdi elleri cebinde yürüyor diye dış işleri bakanı alkışlayan kitle |
Osmanlu müslümanı derken ak parti müslümanı demiş oluyoruz. 14 temmuzda hepsi fetocu islami terörist idi.
|
Biz adayı venediklilerden aldık yani italyanların atalarından güneyde yaşayanların hiç bir hakları yok! adayı işgal etmiş durumdalar esas işgalcı onlar onlar "Maruni" Hazırlık yapıp adayı fetih etmek lazım Akdeniz'i Türk gölüne çevirmeliyiz. |
Benzer içerikler
- türkiye nin ab ye girmesinin faydaları ve zararları
- migpack apk
- ömer aktaşöz
- 2025 düğün masrafları
- defacto boykot mu
- mugem uçak gemisi
- dünyanın en zengin ülkesi
- en uzun menzilli elektrikli araba 2025
- iphone fiyatları zam
- formula 1 türkiye"ye ne zaman gelecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X