Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki;

Hesap yapmayan da, nasılsa eşek eti var diyerek 50 kuruşu sorun etmiyorsa?

:)
  • Benzeri olay benim başıma geldi. Polis memuruyum bir gece gorevine giderken cüzdanı evde unuttum aşağı indim motora atladım gidiyorum aklıma geldi. Sigaram kalmamıştı, köşedeki marketten de sigara alırdım sürekli yeni açtılar batmasinlar diye. Polis olduğumu o sokakta oturduğumu sürekli önünden geçtiğimi de biliyor. Dedim usta bi sigara ver de sabah bırakırım cüzdan evde kaldı diye. Bana borca veremiyoruz dedi. Lan **** senin 10 lirana mi kaldim diyemedim o geceyi sigarasız geçirdim ama onu da hiç unutmadım bir daha uğramadım dükkanina. Adamına göre muamele yapsalar eyvallah, herkese aynı tavır olmaz. Esnaflık bu değildir. Verecek adam var vermeyecek adam var. Tavuğu vermeyeyim diye gelecek danadan olmak da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam ara ara gittiğim yer diyor

esnaf önemli değil bi dahaki geldiğinde verirsin dese anlarım

sanki lahmacuncu kurumsal şirket tam parayı almak için 100lira bozmuş

bende olsam bi daha ugramazdim oraya

market le benzin le karsilastiranlar olmuş orda heralde tam para vericeksin kasadaki eleman senin vermediğin kurusu cebinden mi ödesin orda fiş defter hesap tutuyor patronuna hesap vermek için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyi Migros'ta, Kipa'da ya da ne bileyim Boyner'de, YKM'de "bozuk 1 lira yok 198 lira var" diyorsa helal olsundur, % 100 haklıdır, aferindir. Ama yok sadece küçük esnafa yapıyorsa ego tatminidir.
  • herife bak ya sigara istiyor adam vermedi diye fırça kayıyor kendinde hak görüyor, sana borç vermek zorun damı o bakkal. sen önce esnaflık yapta gör bakalım senin gibi kaç kişi öyle hesap bırakıp kaçıp gidiyor, birde polis sen ne olmuş savcı olsan genede kendin de hak göremezsin o adam 10tane sigara da 10lira kazanmıyor sana güvenip 10lira içerimi girsin.

danayı tavuğu boşver senin gibi müşteriden kurtulduğu için sukretmistir adam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepiniz haklısınız.
  • İyi yapmışsın bir daha gitme oraya sinek avlasınlar, sürekli gelip giden müşterisinden 50 kuruş almak için 100 lirasını bodurmak için sokak sokak dolaşan esnaf olmaz olsun, zaten 5 liraya pahalı satıyormuş birde kalkmış 50 kuruşun hesabını yapmış, insan derki tamam abi gerek yok ya da en kötü ihtimal sonra verirsin der.
  • 5 tl lahmacun ? o yediğin lahmacun değil senin acıyı basmış sen lahmacun sanıyorsun

Antalya'da yaşıyorum yaşadığım yer pek lükste değil burada bile 7 tl
  • Esnaf var esnafcık var. Millet nasıl zengin oluyo sanıyosun 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 30 Kasım 2017; 23:25:47 >
  • Ac adam para kazanır , açgözlü adam hiçbişey kazanamaz.

Esnafligin kuralıdır ikram ufak indirim pazarlik.Biz bazen zorla 20 liralık yemek söylüyoruz yazın kola içiriyoruz iki kişiyse 2 tane söylüyoruz.15 20 sene öncesinden bisey almış simdi ihtiyacı olunca dükkana gelen müşteriler oluyor.

Bazen insan kazanmak daha iyidir 3 kuruş kazanmaktan.Konuyu açan arkadaş haklı

• Bir ara mersinde minübüsçüler takıntı yapmıştı para bozmayı.Yolculardan biri parayı bozacam diye dikkati dağılır korkusuyla söylendi ne var dedi küsürü kalsa.

Bilerek yapıyorlar adet edindiler demişti.

Bende o günden sonra cebimde bozuk olmadığında binmeden sorardim sukadar var bozarsan binerim diye.

Lahmacuncu 2.5 liraya ayran satıyorsa 50 kuruşuda almasın arkadaş.Kimse haklı falan demesin.Çok işlek falan biryerde değilse zaten sürekli olma durumuda yok.

Gazete satmıyor , ya da somun ekmek satmıyor ki ne kazanıyor diyesiniz.

• Konu sahibi niye ban yedi?
  • Ben konuda bahsi gecen 50 kurus. arkamdan konusmaniz hic hos degil.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Migrosta boynerde çalışanların veya sahibinin insiyatifinde olan bir durum yok. Her şey açık ve net. 1 lira eksik verilince o para çalışandan çıkacak sonuçta firma sahibinden değil.

• Aynisini zamaninda 13 sene once bi ekmek icin ( ekmek 250.000 tl) 5.000.000 lirayi bozan adama yapmistim. Hergun istisnasız bir paket tekel2000 ekmek v.s alirdim. Bi gıcık oldum esnaf bozmasina hergun hic üşenmedenbakkalin onunden, ust gecitten karsiya gecip alisveris yapip geri döndüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: parietale

50krş olayına odaklanıp büyük resmi kaçırıyorsunuz. 50krş hesabı yapan adam o lahmacuna 40-50liraya kıyma alıp koymaz. Kedi köpek eşek domuz ne bulursa kaktırır. Geçmiş olsun.

Bence tam tersidir. u adam 50 kuruşun hesabını yapıyorsa işini hakkıyla yapıyordur. Yoksa "aman booooşşşşver, nasıl olsa kıymaya para mı veriyoz sanki" der geçer.
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Tatava yapma la adam haklı 50 kuruş için 100 lira bozulduğu nerede görülmüş bizimde ailemiz esnaftı taksim gibi bir yerde kimseninde 50 kuruşu için 25 kuruşu için( eğer ki adam çok cins değilse bozmadık) kaldı ki adam zaten daha önce gittiğini ayak alışkanlığı olduğunu söylüyor. Sizin gibiler esnaf olduktan sonra bozuldu ortalık asıl market ile esnaf bir mi? Marketler kuruşuna kadar alır çünkü o adamlar orada çalışandır. Kendi esnafından da arada beklersin bu tip incelikler. Bu senin baktığın gibi bir olay değildir. Eminim ki bende burada ki bir çok kişide esnaf a gittiğinde 50 kuruş yok dese adam estağfurullah sorun değil der geçer. Çünkü illa ki onunda bozuğu olmadığı zaman olur. Bu işler böyledir. Esnaflık ile marketçilik arasında ki fark budur. Sürç-ü lisan veya imla hatadı yapttıysak affola hafif çakırız. İyi forumlar herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

Bu olayı bide lahmacuncunun tarafindan dinlemek lazim belki seni sevmemistir belki sen bidaha gelme diye yapmıştır ?

Sevse ne sevmese ne nikahlanacaklar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

hiç anormal bi durum değil neden çünkü yıl 2017 2018e gircez siz hala bu devirde dürüstü saygılı esnafmı bekliyorsunuz bu devirde onlar eskidendi esnaf batmıyor artık intihar ediyor bile bile kendi mezarını kazıyor o eski iyi göbekli esnaf amcalar çok eskilerde kaldı bi elin 10 parmağını değil şimdi bir elin 5 parmağını geçmiyor dürüst esnaf bulmak denk gelmek iğneyle kuyu kazmaya benziyor hepsinin tek tek batması dileğimle inşallaah

aynen öyle bizim burada bir tane terzi amca var. öyle güler yüzlü, nayif ki hani çekiyor seni dükkana. eski esnaflar öyle. birde geçenlerde başkasının pantolonunu almak için başka terziye gittim adam dövecek gibi konuşuyor. 1 defa giden bir daha gitmez o tavırdan sonra. eline 3 kuruş para geçen dükkan açıyor artık. öyle oluncada esnafların kalitesi düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 1 Aralık 2017; 0:51:38 >

• Bu devirde alıyorlar senin için 50 kuruş birşey değildir ama adam 3 lahmacun bir içecekten 5 lira kazaniyorsaniz bunu 4.50 ye düşürmek bence uygun değil.

Sonuçta cebinizde paranız var. Paran olmasa zaten boşver der sen teklif etmişsin ayrıca bozarsanız 100 var diye. Adamda matematiksel hesap yaptıysa 17 sende kalacak şekilde 17.50 yi oradan almıştır. 99.50 liran kalmıştır cebinde. Söylemeden abi 17 bozuk var sonra birakiririm desen adam yok olmaz geç bulaşıkları yıka demezdi sanirim :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.