Tahlil sonuçları
Arkadaşlar merhaba, ben 31 yaşında 180 boyunda 110 kilo herhangi bir sağlık problemi olmayan erkek bir bireyim. Kısmı cinsel isteksizlik nedeniyle hormon tahlili yaptırmıştım ve testosteron seviyem düşük görünüyordu. Zamanınızı çalmak istemiyorum, tahliller farklı tarihlerde yapılmış tahliller, genel olarak bir halsizlik mevcut. 7 aydır Australian row ve şınav çekiyorum bunun yanında yeni yeni koşmaya başladım 110 kilodan 102 kiloya düştüm. Genel bir güç artışı mevcut ancak bana yetersiz geliyor. Tahlillerimi yorumlayıp testosteron seviyemin neden düşük olabileceğini söyleyebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.
Renault Symbol Cruise Control
Arkadaşlar merhaba, bu konuda aracıma nasıl cruise control eklediğimi anlatacağım amacım aynı ise girişmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak. İşlemi yaparken Ögretmen kardeş adlı YouTube kanalındaki arkadaşın videosundan faydalandım. Bazı noktalari atladığı için eksik noktalarda yardımcı olması için konuyu açıyorum.
Benim aracım 1.5 dizel touch paket 2013 model. 2013 altına olmuyor diye biliyorum. Benzinli modellerde debriyaj altındaki müşür bulunmuyormuş harici almak gerekiyormuş. Öğretmen kardeşin videosunu izleyin ekstra işlemler için.
Öncelikle işlem için gereken şeyler 1 adet psa grubu cruise control kolu ve göğüsteki cruise control tuşu aktiflestirme switchi.
Psa kolu bu görseldeki. Içindeki filme zarar vermeden kirmizi ile gösterdiğim yerden sıfır olacak şekilde testere yardımı ile kesin
Bu da göğüse takılacak buton. Göğüsteki cam açma kapama tuşlarınin yanında bulunuyor. Boş olan tuşu çıkarıp görseldeki takılacak arkasında soket hazır.
Psa kolunun içini açtığınızda içinde sokete giden 7 ya da 8 tane yol bulunur. Bu yollardan 4 tanesi kullanılacak. Kontrol aktiflestirme butonlari voltaj farkindan dolayı kullanilamiyor. Göğüsteki voltaj12 iken direksiyondaki 4 volt.
Aşağıdaki görselde set+ resume set - ve ortak hat yollarını kullanacağız. Bu yollara birer kablo lehimleyip dışarı çıkarın sadece 4 kablo ben cruise ve limit yolları için de kablo çektim ama olmadi sadece 4 kablo
Bu da benim yaptığım
Benim yaptığımda kullandığım kablolar siyah pembe beyaz ve yeşil kablolar. Şimdi dirençleri lehimleyelim.
Bu işlem için 250,400,900 ve 1800 lük dirençler kullanacağız. Dirençlerin hepsi yüzde yüz doğrulukta olmak zorunda değil. +10 - 10 olsa da çok problem olmaz. Yapmaya çalıştığımız şey şu semada görülüyor.
Dirençlerin lehimlenmiş hali.
Ben 400lük direnç bulamadim 2 adet 200lük direnci uç uca elleyip 400 elde ettim. 2 den fazla kullanmayın art arda.
Dirençleri multimetre ile ölçün hata olmasın olası bir hata sıkıntıya sokabilir sizi.
Dirençleri 1800+900+400+250 olarak uç uca lehimleyin. 4. Kanaldaki ortak ucu 1800ün ucuna ekleyin. Resume hattından gelen 2 numaralı kabloyu 1800 ile 900 arasina lehimleyin. Set+ hattından gelen 1 numaralı kabloyu 900 ile 400 arasına lehimleyin. Son kalan set- kablosunuda 400 ile 250 arasına lehimleyin. 250lik direncin ucuna da bir kablo lehimleyin bu kablo birinci kablomuz (direksiyon altındaki sokette 2 kablo var ve sokete 2 kablo baglanacak.) ikinci kablomuz da ilk bagladigimiz ortak hattan alınacak yani 1800 luk dirence bagladigimiz ilk kablo olacak. Kısacası direnç zincirinin bir başlangıç bir de bitiş noktasından iki kablomuz çıkacak. Bu da yukarda paylaştığım görseldeki gibi olacak. Sonrasında bir elektrik bandı ile guzelce sarın ve sonuç şu şekilde olsun.
Burda araca monte ettiğim aşamadan çektiğim fotoğraf. Iki adet kisa vida ile ve bir bıçak yardımı ile önce kablonun geçeceği deliği ayarlayıp sonra den getirere vidalama yapın.
Aşağıdaki görselde direksiyonun üst kısmında airbag soketinin yanındaki soket. 2 kablonun denk geldiği yer sol üstteki 2 delik. Bu deliklere jumper kablo yardımı ile araca monte ettiğimiz kolu bağlayalım.
Bağlantı öncesinde multimetre yardımı ile total direnci ölçün. 3.35 bi direnç değeri elde etmeniz lazım.
Konsoldaki tuşu da sokete takip yerleştirdikten sonra odb2 cihazı ile ve ecu Tweaker programi veya Ddt4all ile beyinden cruise controlü etkinleştirmemiz gerekiyor. Konsola tuşu takarken panelin sökülmesi lazım bunun için de alttan kademeli olarak tutup çekerek çerçeveyi çıkarın.
Şimdi geldik beyinden etkinleştirme kısmına. Öncelikle aracınızın aküsünün sağlam ve dolu olduğundan emin olun ve kontağı açın aracı çalıştırmayin motor ışığınin yandığı yerde kalsın. Ve göğüse monte ettiğimiz switchi cruise control kısmına getirelim ki aktif olsun.
Telefonunuza ECU TWEAKER programini indirin. Ve ecu.zip dosyasını indirin. Googlea ecu zip yazdığınızda çıkacak 105 mblik dosya işinizi görecek. Uygulamanin da 1.85 lik versiyonunu indirin.
Odb2 cihazını aracınıza bağlayın (odb soketi torpido gözünün içinde) daha sonra Bluetooth ile bağlanın şifresi 1234 olur muhtemelen.
Uygulamayi açtığınızda Bluetooth ile bağlantı yapıp karşınıza şu ekran çıkacak.
Arama kısmından sandero 2 yi seçin.
Sonra engine control module seçip alttan da v42 ile başlayıp 01 ile biteni seçin.
Gelen sayfadan cruise ve ajout option seçin şöyle bir sayfa çıkacak.
Ustteki - tuşuna basarak uzaklaştırın.
Sol üstteki ayar butonundan gecikmeyi 1000 yapın
Lectures kısmı disabled yazıyor ise bağlantı
sağlanmış demektir. Alttaki kısmı enabled yapın ve sağdaki authorisation butonuna basin enabled olsun. Sonrasında
Ecriture kısmındaki first start yes olarak seçin ve first start butonuna basin. Böylece cruise control butonlari sisteme taninmis olacak.
Devam ediyoruz
Meter cluster seçip cluster olup 4.7 4.8 olanlardan herhangi birini seçip General configuration ardından general configuration screen seçiyoruz.
Karşımıza şöyle bir sayfa çıkıyor.
Bu sayfada CC SL ACC kısmında sonundaki seçeneklerden CC/SL seçiyoruz. Ve akabinde sayfanın altındaki değişiklikleri uygula seçeneği olan prise en compte seçeneğine tıklayarak son adımı uygulamış olalım. Göstergedeki tüm ışıklar yanıp sönecektir ve böylelikle işlem tamam. Şimdi kontak kapatın cruise control tuşunu da kapatın ve kontak açıp cruise control kısmını tekrar aktiflestirin. Göstergede cruise controlü göreceksiniz.
Kablolu kulaklığı kablosuza çevirme
Arkadaşlar merhaba, elimde çok sevdiğim bir kablolu kulaklık var audio technica cks99. Ve şuan Bluetooth kulaklık arıyorum. Incelediklerimin ses kalitesi çok kötü ve kulakta durmuyor. Ancak bendeki kulakliktan çok memnunum. Merak ettiğim konu, bu kulaklığı herhangi bir Bluetooth kulaklığın sistemini kullanarak Bluetooth kulaklığa çevirebilir miyim? Deneyen var mi? Performans verir mi?
Komşu rahatsız etme projesi
Beyler merhaba, alt üst yan komşum bana aşırı derecede rahatsızlık veriyor. Sürekli bir koşuşturmaca velet zırlamasi biseyler itip cekmeler. Gece çalıştığımdan mütevellit gündüzleri uyumam gerekiyor. Göze göz dişe diş diyerek ben de halden anlamayan komşularımı rahatsız etmek istiyorum.
Projemde 1 adet Samsung 1200 telefon ve bir de titreşimli masaj aleti kullancam.
Öncelikle hem alt hem üst komşu etkilensin istediğim için tahta süpürge saplarıni birleştirip tavandan yere kadar bi sütun olusturcam. Tavan ve yer arasında sıkışan tahta sap, üzerindeki titreşimi hem yukarı hem aşağı iletebilecek.
Telefonda 6 adet alarm kurulabiliyor. Her alarmı gece 1 2 3 4 ve 5 gibi uykunun ağır olduğu saatlere kuracağım. Ve telefonun titreşim motorundan bir hat çekeceğim.
Bu konuda size danışmak istediğim teknik konu ise, projede telefonun titreşiminin yetersiz olması durumunda, ekstra titreşim motoru kullanacağım bu titreşim motorunu telefon yeterince besleyemeyecek dolayısıyla ekstra pil takviyesi yapmam gerekecek. Sonuç olarak telefonun titreşim motoruna gelen on off komutunu, bu ekstra titreşim motorunu aç kapa yapmakta kullanabilir miyim?
Oksijen sensörü testi
Arkadaşlar merhaba, aracım d4fa kod numaralı crdi 110 beygir motor. Yakıtın fazlalığından dolayı bi takım testler uyguluyorum. Gidişinde cekisinde herhangi bir problem sarsıntı vuruntu yok sadece gaza yüklenince siyah duman atıyor az miktarda.
Sensörleri kontrol ettiğimde oksijen/lambda sensörünün üzerinde ezik gördüm fotoğrafta göründüğü gibi. Motorun servis kitapçığında gösterilen şekilde, sensörün direnç değerini ölçüm. Oda sıcaklığında 3.5 ohm değer veriyor. Kitapçıkta 20 derecede 9.2 ohm değer vermesi gerektiğini söylüyor. Acaba testi doğru mu yapıyorum emin olamadım. Ocakta ateşte ısıtınca 5 ohmye kadar yükseliyor. 6 pinli olduğundan oluşturduğu elektrik akımını nasıl olcecegimi anlayamadım. Anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
Hangi ayakta ne olduğu şemasıni da ekledim. Doğru ölçüm için yardımcı olabilecek biri varsa minnettar olurum. Sensör bozuk olduğu taktirde yenisini alacağım.
Lenovo z580 Wifi kartını aktiflestiremiyorum!
|
|
24 Ekim 2018 Kamil Koç firmasinda yolcuyum
|
Philips 43bdl4012n alınır mı?
|
Powerbank ile ilgili, bilenler buraya
|
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 467
İkinci El Bölümü Mesajları: 35
Konularının görüntülenme sayısı: 11.102 (Bu ay: 320)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 228 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic