Ekran kartı sorunu
Merhabalar,
GTX 760 kullanıyorum (9 yıldır tek sahibiyim, son iki yıldır oynama yoğunluğum kalan yıllara takla attırır)
Geçen hafta bir oyunu Steam üzerinden açtım (500mblik düşük boyut bir oyun), ekrana ilk gelen görüntüden sonra dondu ve reset attım.
(Bu arızadan 1 ay önce de 2-3 kez oyun sırasında donma oldu ve reset attım -arıza geliyorum demiş galiba- ama sorunun sabit diskten olduğunu sandım)
Açıldığında yatay kırmızı çizgiler vardı (sadece siyah üzerinde görünüyor) GPU-Z'de bellek bilgisi görünmüyordu, Windows tuşu+G bilgisinde de VRAM %0 idi.
GPU çalışıyordu, eski oyunları oynuyordum (50-300mb arası, genelde zaman yönetimli küçük boyutlu oyunlar). Bugün, sekiz gün sonra VRAM da tekrar çalışmaya başladı.
Orta-düşük seviye oyunları (örneğin 2d oyunlar) tekrar kasılmadan oynayabiliyorum. (Aygıt yöneticisinde Kod 43 uyarısı vardı, o da geçti, GPU-Z'de bellek bilgisi geri geldi)
Ama 2GB boyutunda orta ayar 3D bir oyun denedim (Pumpkin Jack), ana menüye gelmeden ekran görüntüsü bozulup, bilgisayar yine donuyor.
Reset atmak zorunda kalıyorum. FurMark testinde de 3-4 saniye sonra donuyor.
Hiçbir şey yapmayınca her şey çalışıyor gibi görünüyor. Film izlemek, düşük boyutlu oyunlar (indie vb) oynamakta sorun yokmuş gibi görünüyor.
Ekran kartını başka bir bilgisayarda henüz test edemedim.
VRAM kendiliğinden düzelebilir mi?
Güç kaynağı ya da anakart mı bozuk acaba?
İşlemci: i7 2600K 3.40
Anakart: GA-B75M-D3V (Rev. 2.0)
Bellek: GSKILL DDR3 1600mhz 2x4GB
Güç kaynağı: Seasonic 620W 80+ Bronze
Asus N61JQ-JX092V Kablosuz Bağlantı Sorunu
|
Harici disk ve USB aygıtları
|
Klima motorundan gelen ses
|
Çok komiksin Türk Telekom
|
Star Wars koleksiyon kartları
|
TTNET AKK'den mi çalıyor?
|
1000-2000TL Kasa tavsiyesi (Tasarım için)
|
Fotoğraf için Tarayıcı
|
PSU tavsiyesi
|
Meslek: Grafik Tasarımcı
Son Giriş: 21 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.427
İkinci El Bölümü Mesajları: 86
Konularının görüntülenme sayısı: 6.096 (Bu ay: 153)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 671 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar