Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HighDamagE

Burası internet seni ibretlik seçtim pikaçu burda anlaşılmak için şok etkisi gerek mademki esnaflık yaptın söyle 50 kuruşları alsaydın batarmıydın mahallemde kapadığım dönercide aynı mahallemdeki insanların 5 10 lira taktıkları borçlarını yazdığım bir defter vardı toplamda 47800 küsüratlı alacaklıyım senelerdir kahvede kağıt oynuyorum adamlarla geceleri kimsenin ödemeye niyeti de yok herelde 3 sene geçti söylesene kimler 50 kuruş istemek zorunda kalır ?

insan gibi düzgün kelimelerle de anlatabilirsin derdini internette. yarın kapına şahsa hakaretten polis dayanırsa "he yaw, keşke adam gibi yazsaydım derdimi" dersin. Allah ıslah etsin.

çayı 25 kuruştan satarken bile bize de 50 bin lira borç takıldı, kahve kapandı diye kimsenin ödemeye niyeti yok. biz esnaflık yapıp kapısına dayanmıyoruz çünkü. bakkal amca dayanıyor kapısına adamların rezil ediyor mahalleye, çingenelik olan hariç çıkarıp ödüyor borcunu. evine mi gidersin haber mi gönderirsin, ne yaparsan yap alacağını toplamaya bak. 50 bin liranın peşinden koşulur, 50 kuruşun değil.

pikaçu baban mıydı ?

• Benzerini ben de taksici ile yaşamıştım. ne kadar yüzsüz insanlar var...
  • Adam haklı beyler... Sürekli gittiği dükkandan böyle muamele görmesi müşteriyi küstürür. Dükkan sahibinin ürünün bedelini tam olarak istemek hakkıdır ama müşteri memnuniyeti açısından böyle davranması yanlıştır. Böyle davranırsa müşteri kaybeder. Yeri gelir sürekli müşterinin bir kaç kuruş eksiği çıkar almazsın. Yeri gelir "sonra verirsin" dersin. Bakarsın gariban biridir parası yetmez "tamam olsun" dersin. Falan filan... Bunları bir esnafın bilmesi lazım.

Yok efenim "Büyük marketlerde, restoranlarda böyle yapabiliyor musun?" falan filan deyip de şimdi bana lafı uzattırmayın.

• HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Boş yapma adam zaten küçük esnaf diye gidiyor oraya. 5 liraya kralını yersin lahmacunun. Şimdi 50 kuruşu alıp otursun üstüne. Böyle aç gözlü herifler sinek avlamaya devam eder işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    Konya ya gitmesek inanacağız 7-8 liraymış peh

Bu işten anlayan birine maliyet hesabını sorsanız anlarsınız lahmacunun tek masrafı hamur ve et değil o şirketin giderleri ve karı var adam şirket giderlerinden ve karından kısmayacağı için malzemeden kısıyor

Hatta siz şöyle yapın bazı fırınlar içini sen götürüyorsun onlar lahmacun yapıyor bi deneyin bakalım ne kadar olacak 1 lahmacunun masrafı

• Ben de esnafım. Değişik bakış açısıyla yanıtlamak isterim.

Aslında burda yapılması gereken; konuyu açan arkadaşın dediği gibi 50 krş u almamasıdır. Bunu kendimden örnekle yazmak istiyorum. Allah kimseye vermesin ama esnaflık yaparken dara düştünmü herşeyi hesap ediyorsun. Öyle anlar geliyor ki, 5 krşları toplayıp kaç para çıkacak diye baktığım zamanlar oluyor. Derken beklenmedik yerden vergi, hesapta olmayan ödeme derken iyice dara düşüyor insan. Dediğim gibi anlatması kolay ama umarım kimse yaşamaz bu durumu.

Adamın işleri kesat sanırım anlattığın üzere, kapıda falan bekliyorsa gerçekten bekliyordur birşeyler. Öyle anlar geliyorki sağlıklı düşünemiyorsun, ülkedeki baskı çok çok fazla. Dara düşen esnafa bir tekme de devlet vuruyor, belediye vuruyor.. Biliyoruz ki bu tip ufak detaylar müşteriyi olumsuz etkiliyor ama o psikoloji bambaşka gerçekten. Ben en dar dönemlerimde 25 krş, 50 krş aramadım ama önemli değil dediğimde bile yutkunurdum. Tabi insanlardan kar yapıyoruz. Bu yüzdendir ki; tanımadığım hangi esnaf olursa olsun, bozuğu vs olmadığı halde benden 50 krş veya 1 tl bile eksik alsa, 1 sene sonra olsa da, yolum düştüğünde mutlaka ona götürür parasını öderim.

Çiğ köftecinin sana bu iyiliği yapması çiğ köfteciyi daha iyi insan yapmaz. Sadece koşullar farklıdır. Benim de elimin bol olduğu zamanlar bırakın 25 krş eksik almayı, bizzat ikramlarım oluyor. Hem karşımdaki insanlar mutlu oluyor, hem de ben. Ama aşırı dar zamanlarda bu psikolojiden çıkıyorsunuz. Hele birde evli ve çocuğunuz varsa.

Bu yazdıklarımı herkesin anlamasını beklemiyorum çünkü içinde olmadan anlamak zor. O yüzden karşısında cips yemek falan, sadece adamı daha da üzersin. Seni de anlıyorum, empati kurmak zorunda da değilsin. Sen de epey para kazandırmışsın adama, o da mahçup hissediyordur eminim.

Parası olana, bozuk para aramak daha zordur emin olun, kimse kimseye 50 krş için 100 tl bozdurmak istemez.

Not: Lahmacuncu değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman984 -- 30 Kasım 2017; 12:53:52 >

• Aynısını gidip çalıştığın bankaya yapmayı denesene bir. De ki sizde yıllardır hesabım var şunun üstünü tamamla 50 kuruş şeklinde.

Milyonları götüren bankalara yapamazsın küçük esnafla oynarsın. Kaldı ki zaten o parayı gözden çıkarmışsın ödeyeceğin parayı bilerek girmişsin adam da hakkını almış senin cebindeki bozuk var veya yok kimseyi ilgilendirmez.
  • 50 kuruş yine iyi 10 kuruş verisyonu var bende. Bir adam döner aldı 1 Tl eksik çıktı veremedi adam. Yani bozuk yok tüm verdi ama dönerci de bozamadı. Sonra bana sordu, '' kardeş 1 tl bozuk var mı ayarlayalım senin hesaba gelince'' dedi. Cebimdeki bozuklukları saydım 90 kuruş çıktı. Al abi 90 kuruş var dedim. Tamam o zaman neyse olmaz dedi. Adama sonraki gelişinde 1 Tlyi getirirsin dedi. O da 2-3 haftada bir gelirim buraya dedi. Sonra da' '' bozamıyorum abi sonra getir gelirken'' dedi. Adam gitti sonra. 10 kuruşun lafını yaptı adam. Bu olaydan sonra eski dönercime geri döndüm. O bu konuda çok iyi. Eksik çıkınca sonra getiririm derim, önemli değil der hep. Ama içime sinmez götürürüm ben. Verince de' 'vermeye gerek yoktu arada öyle olur' 'der. Niye oraya gitmiyordum derseniz de hijyen konusunda 1 tık altta. Ama adamlar daha iyi. Benim de 10 kuruşum eksik çıksa aynısını yapacak anlaşılan. 10 kuruş kazanacağım diye kaybetti müşterisini. Esnaf zor durumda olabilir tamam da o adam oraya bir daha gitmez. Uzun vadede zarara girer. Dönercinin durumu da kötü değildi bu arada. Dönerin tamamını bitirmiş yemi döner takacaktı akşam. Ve kalabalık olur genelde ufak bir yer olsa da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilas -- 30 Kasım 2017; 13:39:38 >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Allah belanızı versin.

madem ıslah olmaya niyetiniz yok. pikaçu ile beraber topunuz gün yüzü görmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 30 Kasım 2017; 13:43:32 >
  • Bkz: Bir işletme nasıl batar.
  • quote:

Esnaf haklı marketci paranı bozarken gıkın çıkmıyoda küçük esnafmı battı gözüne

Piyasa 17 tl ve 100 tl taşıyıp 50 kuruş vermemek icin 40 takla atan senin gibi şam kurnazı dolu bi aklı tamam senmisin nicelerini görüyo o adam

Birde senin gibisine o saatte hizmet vermiş paranı bozmuş adam 100 lirayı bırak 50 kuruş getirince paraüstü alırsın demesi lazım

Senin sözünün değeri osuruktan hallice 50 kuruş için yolunu değiştiren adamsın sen 50 kuruşu sonra vereyim desen kimse inanmaz lahmacuncunun yeri yurdu belli 50 kuruşu götürünce alırdın 100 liranı geri

Ayrıca müşteriliğininde kıymeti yok piyasa lahmacuna aç adam dolu sen gitmesen başkası gider

ÇOMAR..

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

Kucuk hesaplar yaparak buyuk kazanamazsiniz. 50 kurus kimi zaman yere dusurulen para. Kimi zaman 50 kurusum olmuyor adam sorun degil diyor kimisi bul diyo beni de ayar ediyor sikistiriyor. Surekli gittigim yerlerde bile yasadigim oluyor. Gecen Carrefourda 25 krs onemsemedi kasiyer dedim eksik bosver bosver dedi, boyle insanlar da var ben de kimi yerlerde 19dur tutar 20 verir ustu kalsin derim tamamlanir yani nolcak bence arkadas hakli

Carrefour gibi yerlerde böyle yapamazsınız. Eleman çalışan gün sonu maaşından kesilir, en kötü carrefoura bile binlerce müşteri giriyor, hele bide varoş yerdeyse eksik veren çok olur, yapmayin etmeyin yazık çalışana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • popeyex kullanıcısına yanıt
    Kendisi yapti param vardi veriyim dedim kabul etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Konya ya gitmesek inanacağız 7-8 liraymış peh

Bu işten anlayan birine maliyet hesabını sorsanız anlarsınız lahmacunun tek masrafı hamur ve et değil o şirketin giderleri ve karı var adam şirket giderlerinden ve karından kısmayacağı için malzemeden kısıyor

Hatta siz şöyle yapın bazı fırınlar içini sen götürüyorsun onlar lahmacun yapıyor bi deneyin bakalım ne kadar olacak 1 lahmacunun masrafı

iyi güzel de kardeş

ben konyalıyım o nolacak

ağustosta kore dönüşü gittim daha

akşehirde 6lira, hıdırlığa gidersen 7 ama

konya içi 6-7-8 lira

yol kenarında 10 lira

şimdilerde havzan vs 11e çekmiş demişti abim

bir işletmenin yemek maliyeti fiyatının %30-40 civarındadır

ankarada çalışırken belediyenin araçtan bir ytl'ye alırdık sıkma portakalı işletmede 5ytl'ye giydirirdik

burada bir ablamız mekanında limonata yapmaya erindi, uludağ limonata koyuyor, bardağı 8liradan satıyor, bir şişeden 3bardak çıkıyor

sektörü iyi biliyorum, kuzenlerin pastanesi vardı

baklava, düğün pastası, dondurma, poğaça açma vs aklına ne gelirse yaptım

maliyetini gör elin gitmez almaya

5kilo undan 200grlık en az 40 parça civarında çıkartırız rahat

sen 40lira veriyosun bir liradan, ben una 7.5 lira veriyorum, yumurtam var işte, 3-4kaşık bizim marka katkı var sonrası ver suyu

ne zaman ki halk yediği kazığı bilecek, esnafa akıllı ol para bende diyecek

körü körüne çakalı savunmayacak

o zaman fiyatlar düzelir

lan madoda kola 8lira, ama sizin mantıkla o kaliteli koladır kesin, benim usta 2.5liraya satıyor o kola suludur kesin

• Haketmişsin bu devirde esnaftan alışveriş mi yapılır,azalarak bitiyorlar zaten hepsi kendi sonunu kendi hazırladı.
  • Daha kötüsü var,porsiyon köftede atıyorum şimdi kafadan 6 köfte olması gerekirken acele ile 7 köfte atıp tabağı adama verdikten sonra maşa ile o bir köfteyi tabaktan geri aldığını gördüm.Adama baktım bir tepki verecek mi diye yok aldı tabağını oturdu yerine.
    Bana yapacaktı yeminle o tabağı kafasına geçirmessem adam değildim.Bunu gördükten sonra son gidişim oldu oraya.
    Esnaflıktan zerre nasibini almamış insanlardan uzak durmak iyidir.
  • Mekan pahalı olabilir, ucuz olabilir çok yiyebilirsiniz az yiyebilirsiniz hiç önemli değil. Ama bu yapılan açgözlülük.

Bir gün yeni açılan bir ciğerciye gittik arkadaşlarla. Daha önceki gün açılmışlar. Neyse yedik içtik. Hesabı öderken malum türk heabı taktiğinde kargaşa çıktı biri tatlıyı ben ısmarlıyorum dedi öbürü yok olur mu öyle şey falan dedi. Adamlar 80 liralık hesapta 12 liralık tatlıya bizden olsun dediler bir anda.

Bu mekan açıldıktan sonra 4. Gün fullendi ve hala da aynı kalitede seviyede gidiyor. Bizde aynı arkadaşlarla buluştuğumuzda hep oraya gideriz.

Adam orda 12 liranın hesabını yapmayıp belkide o günden bu güne bizden yüzlerce lira kazandılar...

Bazıları da işte böyle..
    Olur mu öyle şey tabi alacak falan diyenler haklılar ama yapılan şey etik değil. Ben birdaha hayatta gitmem oraya mesela. 50 kuruş için kendi bacağına sıkmak bu.
    Sanki bankasın anasını satayım 50 kuruş zarar etsen bir müşteriden nolur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 30 Kasım 2017; 17:12:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

Bizim burda lahmacun 2.50 tl bence iyi yapmışsın hll

5 lirada olsa 10 lirada olsa içine et koymuyorlar, sanırım adetten böyle içini hep kıkırdak ,et artıklarıyla, kemikle hatta bir keresinde bildiğin mercimekle dolduruyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

Bizim burda lahmacun 2.50 tl bence iyi yapmışsın hll

5 lirada olsa 10 lirada olsa içine et koymuyorlar, sanırım adetten böyle içini hep kıkırdak ,et artıklarıyla, kemikle hatta bir keresinde bildiğin mercimekle dolduruyorlar.

Ben kendim hazılıyor fırında pişirtiyorum. Hazır yenmezzzz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theobserver

Bizim de yazın her akşam dondurma aldığımız bir yer var. Her akşam olmasa da haftada en az 4 gün 50şer liralık dondurma alırız. Bir gün dondurma 51 lira tuttu ve bizde 50 lira varken kalan 1 lira için 200 lira bozdu.

50 liralık mı? Yoksa sen?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.