Şimdi Ara

50 kurus için 100 tl bozan lahmacuncuya girmedim,baktı durdu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
16.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
272 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: collossus

quote:

Orijinalden alıntı: theobserver

Bizim de yazın her akşam dondurma aldığımız bir yer var. Her akşam olmasa da haftada en az 4 gün 50şer liralık dondurma alırız. Bir gün dondurma 51 lira tuttu ve bizde 50 lira varken kalan 1 lira için 200 lira bozdu.

50 liralık mı? Yoksa sen?

Evet evet ben.... aile apartmanında yaşayan ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yerinde olsam başka yerden paket lahmacun alır dukkanın önünde veya gorebılecegı bi yerde yerdim abur cubur hafif olmuş böylelerı anlamaya bilir.

• alcnarslan kullanıcısına yanıt
    Akşama kadar o sokaktaki esnaflık yapan bakkalına kasabına lokantasına toplamda 50 kişi 50 kuruş vermese günde 25 lira gitti desene o zaman :) ayda 750 lira yapar yılda 9 bin lira...o sokakta esnaf olan her esnaf parası çoksa onemsemiyorsa eyvallah ama aksi takdirde yılda 9 bin lirayı kimse çöpe atmaz.

• Geçenlerde metro kartına para atacaktım 20 tl vardı en az bozuk makineden yükleyeceğim için üstünü de vermiyordu bozdurmak için bi su alayım dedim yakındaki bi bakkaldan suyu aldım 20 tlyi verdim abla dediki bozuk yoksa sonra verirsin geçerken bozmayalım bunu Abla dedim bozdurmak için alıyorum neyse güldü bozdu sonra Yer İzmir

• Ulan lahmacuncu sana sesleniyorum 50 kuruşta gözün kaldıysa bari sonra bi ara bırakırsın sorun değil desene, seni sonradan görme urfalı seniiiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa.coban

Akşama kadar o sokaktaki esnaflık yapan bakkalına kasabına lokantasına toplamda 50 kişi 50 kuruş vermese günde 25 lira gitti desene o zaman :) ayda 750 lira yapar yılda 9 bin lira...o sokakta esnaf olan her esnaf parası çoksa onemsemiyorsa eyvallah ama aksi takdirde yılda 9 bin lirayı kimse çöpe atmaz.

Esnaflık bu kadar basitse ürüne 50 kuruş zam yapsın nasıl olsa 50 kuruş bir şey değil. 100 kişiye satsın ürünü günde 50 tl ayda 1500 tl yılda 18 bin tl. Oldu mu? Sadece 50 kuruş zamla 18 bin tl? Bu kadar basit değil o işler günde 50 kişi vermeyecekmiş maksimum 1-2 olur günde.

• Böyle yapan esnafa en güzeli kartla ödemek... eli ayagina dolaniyor

• Adamdan aldigin malin degeri 17.50 ise onu vereceksin.gelip burda laf cambazligi yapmayacaksin.git bim yada a101 e 17tl ver bakalim ne diyecek sana.

• skyfor kullanıcısına yanıt
    Ama siz iyi okumadınız sanırım ben o sokakta esnaflık yapanların toplamda vazgececeği rakamı belirttim bir yerde 50 kişi değil o dükkanın bulunduğu caddedeki esnaflar toplamda diye devam ediyor benim eski yorumum

• Doğru bir tanedir ve esnaf arkadaş yanlış yapmıştır,bu kadar basit.Dahada uzatmanın manası yok.
    yukarıda arkadaşın dediği gibi büyük marketler ile esnafı bir tutmayın.
  • Ülkede ticaret yapamıyoruz, küçük esnaf kan ağlıyor diyenlerin %80 i böyle, Ticaret ahlakından yoksun, 3-5 in hesabını yapıp büyük resmi göremeyenler.

Bende bir kaç keç şahit oldum böyle bir durumu. Adam iş yerinin sahibi olduğu halde 50 kuruşun hesabını yapıyor. Oysa bizden olsun dese seni daha çok cezbedecek oradan daha çok alışveriş yapacaksın ama bunu düşünemiyorlar işte.

Tabi bunu alışkanlık haline getirip sürekli eksik para verenleri hariç tutuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Yuhlan esnafi savunanlar var cidden forum ölmüş.

Bir daha gitme hocam böyle böyle adam olur bunlar kimler kimler nerelerdeyken batıp gidiyor bugun bunu yapan yarin baska turlu canini sıkar her yer lokanta nasilsa o vermese baskasindan alirsin

Yakını esnaftır veya geçim kaynağı burdan sağlıyorlardır ondan savunuyorlardır veya birde onların açısından bakıyorlardır

Misal bana göre kötü giden bir ekonominin tepkisi en önce esnaflardan alırız. Şirketler karşılarlar. Ama esnaflar direk hissederler kötü ekonomiyi.

Ki hani şöyle bir şey de var , yine tanıdık esnaflarda kısmen böyleleri çıkıyor.

Kurumsal olanlara bi söyle bakalım 1 tl eksik ne diyorlar? Onlarda hiç taviz yok mesela istersen 30 kere alışveriş yap.

Burada suç genelleme olarak esnaflarda değil tanıdık sürekli alışveriş yaptığın bazı esnafların böyle cimriliğe düşmesi

Ama gel gör ki işin reel boyutunda vermekte zorunda değiller
    Tıpkı sizin oradan alışveriş yapma zorunluluğunuz olmadığı gibi

Bizim ülke niyeyse esnafla akraba ilişkisi içindeler, ne gerek var adamda kazanıyor sende ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 1 Aralık 2017; 9:8:32 >

• sen kurnazlık yapmışsın
    17.50 tutacak hesabı bildiğin halde niye cebinde 117 tl varken adama direk 100 tl uzatmıyorsunda kurnazlık yapıp 17 tl yi uzatıyorsun ???
    cebimdeki bozuklardan kurtulayım mantığıyla yürüdüğün için adamda kurnazlık yaptığını farketmiş olabilir. 21 tl tutan birşey için 20 tl uzatıp 1 lira bozuğum yok demem hiçbir zaman. uzatırım 100 tl yi adamda hakkını alır para üstünü verir.
    sen oradan sık sık alışveriş yapıyorsun diye seni tanımak zorunda değiller. senin gibi 100 lercesi geliyordur o dükkana hergün.
    senin söylediğin 50 kuruş veya 1 lira çıkışmadı durumlarını sineye çekecek tek yer mahalle bakkalındır. fazlasını bekleme diğer esnaflardan.
  • Bunun tanımak tanımamakla ilgisi yok, esnaflık adabı o 100 tl'yi bozmamayı gerektirir. 50 kuruşla ne sen zengin olursun ne de esnaf fakir olur
  • 50 kurus lafini eden adamin dukkanina girmem dayi devamli musteriysen bide

• Duygusal düşünmemek lazım.

• Daha dün akşam 4 tane çay içtik esnaf çay bahçesinde, 4 çay 6 lira yapıyor 10 tl verdim, abi dedi 1 tl var mı bende de hiç bozuk yoktu, 5 tl geri verdi sonra uğradığında verirsin dedi... Esnaflık budur, bence

• Seneler once bir kuruyemisciye girdim, dondurma almistim heralde.Neyse adama parayi verdim adam koydu telefonla konusuyor bu arada , telefonu kapatti lale tekrardan para istiyor dedim verdim, oda hayir vermedin ,verdin vermedin derken almiyorum ulan o parada sadakam olsun deyip ciktim.

O dukkan kac kere el degistirdi her onunden gecince o mevzu aklima gelir ve yeminliyim o gunden beri oradan hicbirsey almadim .

Dondurmada magnum degil ha, cebimdeki bozuk para kadar max felandi sanirim .

• bizim burda lahmacunun tanesi 1.5 tl, boyutları biraz küçük ama 5 tanesiyle çok rahat doyuyorsun. 5 liraya lahmacun nedir
  • Herkes esnafa salvo yapmış ama, sen kaç kere esnafa 50 kuruş fazla vedin peki ? Esnaf sana 50 kuruş eksik verseydi emin ol dünyayı yıkardın başına. Dünya sadece sizin çevrenizde dönüyor sanki. Adamın hakkını olanı alması bile suç olmuş ya. Garip dünya vesselam.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.