Şimdi Ara

5 dakikada rush

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an 1v1 'de bronze lig 6. sıradayım. Galibiyet ve malubiyet sayılırım eşit sayılır. Multiye yeni yeni ısınıyorum. Lakin şikayetçi olduğum bir konu var. 5 dakka da rush yapıp oyun kazanmak nasıl bir mantıktır anlyamıyorum. Yani bu şekilde oynayan adamın amacı sadece oyun kazanmak demek ki oyundan zevk almak değil. Yani sonuçta kendi tercihi tabi o şekilde oynamak istiyor olabilir ama sinir olmadan da edemiyorum yani.

Ben gelişmeye çalışıyorum gaz toplamak için bina yapıyorum, yeni birimler için bina yapıyorum. Adam gaz binasını bile kurmadan 3-5 tane barracks ya da gateway yapıp, oyunun 5. dakkası civarında 8-10 tane adamla dalıyor. Ben de ise o sırada en fazla 3-5 tane asker oluyor önlem amaçlı. Çünkü gelişmeye harcıyorum parayı.

Bir kere çok sinir oldum ben de rush yapayım dedim. Üst üste iki oyun kazandım protos ile daha 10. dakikası dolmadan. Sizler e düşünüyorsunuz acaba bu konuda?

• Sen kazanmak istemiyorsan ligdeki durumunu neden söylüyorsun?. Rush bir stratejidir saygı duymak lazım. Karşı koyamıyorsan yada yapamıyorsan zaten iyi bir oyuncu değilsin. İyi bir oyuncu değilsen üst sıraları haketmiyorsun. Oyun strateji oyunudur. En iyi stratejiyi yapan kazanır en uzun sürede en büyük savaşı yapan değil. Saygı duymak lazım. Çabuk bitirmek lazım.
  • rush daha çok ligle ilgili bir durum dostum inanırmısın bilmiyorum ama ben aynı rush ı yaparak bronz dan gold lige yükseldim tabi bazıları yemiyordu o rush ı ama çoğunluğu çatır çatır alıyordum

sonra gold ligde zorlanmaya başladım çünkü adamlar rush a karşı koymaya başladılar taktik değiştirdim farklı şeyler denedim falan platinum a girdim şimdi o ilk başlarda yaptığım rush ı düşünmüyorum bile yedirmek baya zor

rush dediğin şey lig değiştirdiğinde haras a giriyor harass dediğim şeyde adama sürekli saldırıp sürekli baskı altında tutarak gelişmesine engel olmak

yani sana tavsiyem şu bi maçı alabileceksen ne kadar che4ese bi taktikse almaya çalış liginde yüksel bi süre sonra yediremez olacaksın zaten onu gerçekten senin seviyende adamlarla oynamaya başlıyacaksın

o zaman oyunun asıl seviyesi ortaya çıkıyor zaten

şimdilik oynamana milleti yenmene bak sonra anlarsın olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil to the Metal -- 23 Ağustos 2010; 12:51:18 >

• öyle düşünürsen oyundan çabuk soğursun.. rush atarsın veya yersin oyun ilk dakikalarda kazanılır veya kaybedilir bunlar olacak.. yalnız bazende karşılık verilir ve bir bakmışsın oyun süresi 1 saate dayanmış.. sen ona o sana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Sen kazanmak istemiyorsan ligdeki durumunu neden söylüyorsun?. Rush bir stratejidir saygı duymak lazım. Karşı koyamıyorsan yada yapamıyorsan zaten iyi bir oyuncu değilsin. İyi bir oyuncu değilsen üst sıraları haketmiyorsun. Oyun strateji oyunudur. En iyi stratejiyi yapan kazanır en uzun sürede en büyük savaşı yapan değil. Saygı duymak lazım. Çabuk bitirmek lazım.

Ya illaki her başlıkda böyle senin gibi artis cevaplar veren biri olacak değil mi. Mesajımın neresinden anladın kazanmak istemediğimi? Sonuçta herkes kazanmak isityor ama benim tercihim oyundan zevk alarak kazanmak. Kaldı ki böyle oynayanlara da saygı duyduğumu ama gene de kendi kendime sinri olduğumu söyledim. Daha bunun üstüne saygı duyman lazım falan filan diyorsun. Önce mesajımı adam gibi oku (tabi cevap yazacaksan). Sonra da tartışma çıkaracak bir üslupla yazı yazma ki hepimiz burada sakin bir şekilde fikirlerimizi düşüncelerimizi paylaşalım. Ayrıca rush'ın bir strateji oladuğunu düşünmüyorum. Diğer arkadaşlar belirtmişler zaten üst liglerde böyle bir olayın olmadığını. Ben de o şekilde tahmin ediyordum zaten. Süresi yarım saati geçen hatta bir saati geçen çok zevkli maçlarım oldu. Kaybettim, kazandım ama zevk aldım. Umarım bu tarz oyuncuar daha çok çıkar karşıma. Yoksa ben de yükselmek adına paso rush kasıcam mecburen.

• üst liglerde olmamasının nedeni çoğu kişinin alt liglerde yapılan basit rushları yemeyecek olması ve rushi yediremezsen tek ayaklı bir durumda kalıyorsun ve karşındaki de belirli bir seviyede olduğu için %80 kaybediyorsun ondan kimse rush yapmıyor ama bu oh oyundan zevk alalım diye değil sadece yediremeyeceğini bildiği için
    rush starcraftın - belki de çoğu rts - nin ana stratejisidir. strateji değildir demek çok subjektif ve tabanı olmayan bir yorum gibi geldi.
    rush yapmak istemiyorsan o rushları nasıl durduracağına kafa yorabilirsin tabi rushı durduruken yapacağın micro sırasında baseinin belirli seviyede gelişimine de odaklanmalısın. Örneğin terran oynuyorsan rush ları önlemek en kolayıdır. klasik 2 supply bir barracks ile girişi kapayıp (bir barracks bir factory de olabilir ama bu senin için erken gibi) rushı önleyebilirsin (bronze de sanmyorum ama zerg se karşı taraf baneling le gelirse sıkıntı olabilir bu nedenle sonraki supplylarını da kapı önüne yapmaya devam edebilrisin) protossan yine pylon ve gateway i kapı önüne konuımlandırıp alanı daraltarak ve daha sonra hızlı 1 cybernatic ile sentry çıkartıp force field la rush sırasında girişi kapayabilirsin zerg ken rush yememek için de gelişimi biraz ağırdan alıpling roach yapsan zaten yeter
    karşındakini işçilerinle scout etmek çok önemli tabi erken bir spawning ppool ya da 2-3 eklentisiz barracks ya da erken 2 gateway den zealot basılması gibi durumları gördüğünde rush geldiğini anlayıop onu durdurabilirsen avantaj sana geçecektir
    GG.

• Zaten ilk olarak kapıyı kapatmakla başlıyorum. Rushları %60 - 70 engelliyorum ama gene de zarar görmüş oluyorum tabi sıkıntı oluyor. Amaç olarak sadece beni rahatsız ederek gelişmemi yavaşlatmak strateji olarak kabul edilebilir. Ama oyun kazanmak için rush yapmak bana pek strateji gibi gelmiyor. Stratejiden çok yarışa benziyor. En hızlı mineral toplayıp en hızlı marine, zealot, ling kim basacak yarışı gibi biraz. Tabi dediğim gibi kendi düşüncem bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    counter strike 1.5 e bot atma???
    16 yıl önce açıldı
    1.5 saat antrenman yaptım ama...
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Zaten ilk olarak kapıyı kapatmakla başlıyorum. Rushları %60 - 70 engelliyorum ama gene de zarar görmüş oluyorum tabi sıkıntı oluyor. Amaç olarak sadece beni rahatsız ederek gelişmemi yavaşlatmak strateji olarak kabul edilebilir. Ama oyun kazanmak için rush yapmak bana pek strateji gibi gelmiyor. Stratejiden çok yarışa benziyor. En hızlı mineral toplayıp en hızlı marine, zealot, ling kim basacak yarışı gibi biraz. Tabi dediğim gibi kendi düşüncem bunlar.

Yukarıda arkadaşların belirttiği gibi üst düzey oyuncular arasında kimse rush kasmaz. Zira başarısız bir rush 100% kaybedilmiş oyun demektir. Sen de büyük oranda rush'ı kesiyorum demişssin, burada yapman gereken hiç vakit kaybetmeden elindeki birimler iler rakibe saldırman. Eğer dur biraz derlenip toparlanayım, şu upgrade de bitsin vs. dersen rakibin sana yetişme şansı olur. Rush yapmak uğruna ekonomisinden ciddi oranda ödün vermiş demektir, bir yandan asker üretip bir yandan elindeki birlikleri rakibin üstüne salarsan insiyatifi ele geçirmiş olursun.

• Oyunun amacı en kısa zamanda ve en etkili taktikle rakibini yenmektir. Bunun için rakip rush için müsaitse rush yapmamak hata sayılır. Sen şu anda zevk alıyor olabilirsin ben 15 dakikayı geçen maçlardan çok sıkılırım. Üssüne gömülüp cliff kenarlarını siege tank turret doldurup yatan terran'la karşılaştıgımda gg basıp çıktıgım da olmuştur. Zevkler tartışılmaz ama genel olarak yapılması gereken rakibin işini çabuk bitirmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terranfan -- 23 Ağustos 2010; 17:14:56 >
  • Başarısız bir rush, %100 kaybetmek demek değildir. Zerg için, rush başarısız da olsa, kısa sürede toparlanabilirsin.

Ama arkadaşların dediği gibi. Bir seviyeden sonra, ne rush atabiliyorsun, ne de rush yiyorsun.

Önemli olan, sürekli scout yapmak. Rakibin gelişmemesi için de sürekli tacizde bulunmak. Kendi üssüne sıkışıp, kendince gelişeyim dersen, o oyunu unut.

Bunun dışında da, yine de, arkadaşlarınla oynayıp "arkadaşlar ilk 15 dk saldırı yapmıyoruz" gibi kurallar da koyabilirsin. Onun da ayrı bir zevki var tabi.
  • quote:

Önemli olan, sürekli scout yapmak. Rakibin gelişmemesi için de sürekli tacizde bulunmak. Kendi üssüne sıkışıp, kendince gelişeyim dersen, o oyunu unut

ben zerg lerele oynuyorum silver ligteyim bütün deneyimli terran ve protoss oyuncuları girişi kapıyorlar nasıl taciz edeceksinizki???

overlord transportla arkadan dalmak veya ikinci üssü açmasını bekleyip çullanmaktan başka bir taktik geliştiremedim çok hızlı değilseniz pasif kalmaya mecbursunuz
  • en sevmedıgım olay 5 dakkada besıktas olayı , onlıne oynuyorsan yapıcak bısı yok bfme2 de onca vakıt harcadım rush un kralını yapabılıyorken yıne de savunma ve gelısme olayına gırıyordum bu zevk meselesı , stratejıye ac bırı olarak rush cazıp gelmıyor su an sıngle oynuyorum orda bıle gelısmeye yonelık her hareketım ..

sende en basta savunmaya yuklen gelen az sayıdakı bırlıklerı puskurtecek kadar bırım uret gecırme , ıcerde napıyosan sana kalmıs sonra , mac yapa yapa bunu oturtabılırsın , ıyı oyunlar
  • Normal rush olsa hadi neyse bazıları cannon rush yapıyor evlere şenlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

en sevmedıgım olay 5 dakkada besıktas olayı , onlıne oynuyorsan yapıcak bısı yok bfme2 de onca vakıt harcadım rush un kralını yapabılıyorken yıne de savunma ve gelısme olayına gırıyordum bu zevk meselesı , stratejıye ac bırı olarak rush cazıp gelmıyor su an sıngle oynuyorum orda bıle gelısmeye yonelık her hareketım ..

sende en basta savunmaya yuklen gelen az sayıdakı bırlıklerı puskurtecek kadar bırım uret gecırme , ıcerde napıyosan sana kalmıs sonra , mac yapa yapa bunu oturtabılırsın , ıyı oyunlar

hocam sen pek sc2 oynamadın heralde?

quote:

Orijinalden alıntı: YoK

Normal rush olsa hadi neyse bazıları cannon rush yapıyor evlere şenlik

scouting scouting scouting

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil to the Metal -- 24 Ağustos 2010; 1:27:44 >

• üst seviye oyuncular rush yapmaz gibi bir algı oluşmuş burada...

Morrow'u izledik adam reaper la işi götürdü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

üst seviye oyuncular rush yapmaz gibi bir algı oluşmuş burada...

Morrow'u izledik adam reaper la işi götürdü...

aynen öyle. olayı rush değil push olarak görmek lazım bence ittiriyorsunuz karşınızdaki zayıfsa siz ittirince yere düşüyor zayıf değilse hemen geri çekilmeyi bilmeniz gerekir çünkü bu defa kontradan golü siz yersiniz... Turnuvaları izliyoruz işte adamlar oyunun 5. dakikasından 45. dakikasına kadar sürekli savaşıyorlar büyük kapışma olmasa bile rahatsız ediyorlar açık kolluyorlar. Dolayısıyla ben rush sevmiyorum öyle sevmiyorum böyle sevmiyorum yok kazanmak için ne gerekiyorsa yapmanız lazım zaten yapmazsanız direk kaybediyorsunuz

• Daha öncede buna benzer bi konuda aynı şeyleri yazmıştım. Arkadaşlar önce oturun yemeyin içmeyin bi dünya replay izleyin hatta sc1 den başlayın replaylere. Starcraft dendiği zaman 12 yıldır yapılabilecek herşeyin strateji olduğu bi oyun akla gelir. İster rush yaparsın ister cannon rush ister 1 işçiyle direk işçi temizlemeye gidersin ister işçilerin ortasına indirme yaparsın ister cloak ünitelerle base e girersin ister reaper kasarsın vs vs. Bu ezikliktir böyle strateji olmaz böyle oyun olmaz gibi söylemler starcraft ta yoktur. Oyunun izin verdiği herşey stratejidir. Zaten rush a karşı bi tavrın varsa hiç multi oynama daha iyi. Bir dönem starcraft dendiğinde hatta zerg dendiğinde akla ilk gelen kelime rush olurdu. Zerg için olmazsa olmazlardan biriydi. Artık çoğu kişi öğrendi nasıl savunulacağını.
    Bu arada mutlaka saldırıyı düşünün sürekli. Savunmayı düşünen kesinlikle kaybeder.
    İyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar şu an 1v1 'de bronze lig 6. sıradayım. Galibiyet ve malubiyet sayılırım eşit sayılır. Multiye yeni yeni ısınıyorum. Lakin şikayetçi olduğum bir konu var. 5 dakka da rush yapıp oyun kazanmak nasıl bir mantıktır anlyamıyorum. Yani bu şekilde oynayan adamın amacı sadece oyun kazanmak demek ki oyundan zevk almak değil.Yani sonuçta kendi tercihi tabi o şekilde oynamak istiyor olabilir ama sinir olmadan da edemiyorum yani.

Ben gelişmeye çalışıyorum gaz toplamak için bina yapıyorum, yeni birimler için bina yapıyorum. Adam gaz binasını bile kurmadan 3-5 tane barracks ya da gateway yapıp, oyunun 5. dakkası civarında 8-10 tane adamla dalıyor. Ben de ise o sırada en fazla 3-5 tane asker oluyor önlem amaçlı. Çünkü gelişmeye harcıyorum parayı.

Bir kere çok sinir oldum ben de rush yapayım dedim. Üst üste iki oyun kazandım protos ile daha 10. dakikası dolmadan. Sizler e düşünüyorsunuz acaba bu konuda?

Tartışma başlatan sensin. Birkere açtığın konu baştan saçmalık. "Rush yapıyorlar sinir oluyorum" die konumu açılır. Üstüne yazının içerisinde " saygı duyuyorum" adına birşey göremiyorum. Yazının içinde özellikle belirttiğim yere bak. " sadece kazanmak için oynuyorlar" Pardon sen ne için oynuyorsun?
    Oyunlar illa 30dk 1 saatmi sürecek? Herkez senin gibi base yapılandırıp 40 saat savaş çekmek zorundamı?
    Boşa polemiğe girme benimle. Sana kafanı takmaman için ben ve benim yazımın altındaki arkadaş cvp yazmış zaten ki bu cvplar bile fazla.
    Rush yapıyorlar ne zevk alıyorlar diye bir başlık olamaz, olursada zaten tartışma konusu olur. İlla iş yerinde insanların sinirini hoplatıcaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elyria -- 24 Ağustos 2010; 11:36:07 >

• rush yine iyidir. stratejidir.

dün oynadığım bir oyunda zerg vs zerg yapıyoduk elemanın tekiyle. adam 4 tane dipdibe hatchery bastı. zirilyon tane savunma binası yanlarında. bende noob diyip fantezi yapmaya başladım oyunla bulmuşum keki diyip.

20 dk sonra bi daldı 200 supply zergling. Adamın basesinin girişinden benim basenin girişine kadar zergling kuyruğu vardı saklamış herif zerglinleri haritanın köşesine stok yapıyomuş ben asıl 1 üniteden zirilyon tane basanlara uyuz oluyorum. tam ben adama sağlam daldığımda hepsini saldı üzerime. benden önce yıktı tüm binalarımı oyunu aldı. halbuki oyunu fırsatım varken bitirsem kaybetmeyecektim. 1v1lerde zevk filan olmuyor. tamamıyle kendini geliştirme amaçlı oynayacaksın. dahada acımam kimseye.

• Hahaha gülmek istiyorsanız indirin izleyin, mükemmel bir rush örneği! Kahve sigara yaparak oyunu oynuyordum ve az daha boğuluyordum

http://www.mediafire.com/?zsi7qrrso0tisy4
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.