Şimdi Ara

5 dakikada rush (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes prof kesilmiş, nasihatlar, buralarda akıllı ol modları falan. ne adama saldırıyosunuz arkadaş. adam oyun 5 dk sürmesin sevmiyorum demiş di mi, verdiğiniz cevaplara bak, yok oyunu öğren, rush öğrenmeden gelme... ne alakası var adamın sorduğu şeyle, sizin oynadığınız oyun 10 dk sürüyosa herkes sizin gibi mi oynasın illa ki?.. tek amacınız kazanmak galiba.

birader bu sözüm de sana anladığım kadarıyla senin için kazanmaktan ziyade keyif almak önemli, oyun uzun sürsün istiyorsun. macro deniyo birader senin sevdiğin gibi uzun oyunlara, yani gelişiyosun, zaman geçiyor, oyun uzun sürüyor falan. sen ancak öyle oyun sevenlerle oynarsan zevk alırsın. onun dışında 10 dk'da rush yapıp yeniyorum dersen de yakında üst lige geçersin belki kendi seviyende kişilerle daha çok karşılaşırsın, o da etkiler tabi aldığın keyfi.

ama hepsine yok derseni tek amacın kazanmaksa da saçma sapan 'taktikler' de yok değil, eski sayfalarda da var bazı videolarda.

• Vallaha dediğim gibi rushları durduruyorum artık. Sağlam bi savunma arkasından gelişip dalıyorum. Bu başlığı açtığımdan beri 1 kere rush yedim. Diğer oyunlarım oldukça zevkliydi. 1 kere de kendim rush yaptım.

Yani forumda insanların düşüncelerini açıklaması bile suç olmuş. "Ben sevmiyorum sizler ne düşünüyosunuz" diye soru soruyorum oyun bilmememden, kazanmak istmememe kadar laflar ediliyor. Napalım sağlık olsun. En azından söylediklerimizi anlayanlar da çıkıyor da muhabbet oluyor.
  • hayir simdi masum oldu ama yukarda resmen rush yapanlari kazanmak icin oynayan zevk alma ihtiyaci hissetmeyen tipler olak nitelendirmissin, simdi kelimeleri biraz degistirince, cok masum gorundun

olaya bir butun olarak bakmani tavsiye ederim, rush da bu isin bir parcasi,
    e bende - 20 tane carrier basip ussumu silip supuren adama deli oluyorum , kazanacagi belli 20 carrierla uzaktan vura vura,, zevk almaya oynamiyo mu yaaa derim,,,, boyle boyle suyu cikar, daha tonla ornek cikar ;;

adamin butun uniteleri sahanin ortasindayken sen hoop 10 tasiyiciyla adamin ana ussune indiriverirsin, kiskivrak kalir adam.. o da der ki bu ne ya adam gibi savassana tum adamlarinla ortaya gelip! :D
    hain DRop! HAin Rush ! Hain Carrier!

ama bunlarin hepsi strateji..

Rush da yaptirtma onlemini al, carrier da yaptirtma, bos birakma o kadar vakit, , scout yap onceden gelebilecek dropu gor.. iste bunlari Yaptirttmamaktan zevk al! olay burda zaten! strateji bir butun dusunun, tanki arkaya siegeledim one marine koydum, diil bu kadar basit diil..
    kural koyalim ortada ordular bi sure sonra savasssin dersen ne ligi yapilir bu oyunun ne de sen 1-2 ay sonra oynamazsin artik sIkilirsin,

1-0 0-1 mantigi yok ki burda rush var rush yok diye bisiy yok ki, 5.dakkada yokladi seni rush mi? 3 saniye sonra 5:03 dakikada saldirdi rush mi?? siyah beyaz yok ki burda adi ustunde REAL time strateJi ,
    Bunu mantigini kavramaya calisin, veya ne biliyim tecrube edinmeye devam, anlsilacak ne demek istedigimiz sonuca..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Ağustos 2010; 1:26:12 >

• Açıkcası rush ın bir strateji olduğunu ben de düşünmüyorum,bana göre rush oyunu fazla uzatmadan çabucak bitirmek veya mid game ve end game de karşıdaki rakipten korkuluyorsa yapılan bir "hamle" dir.Strateji kurup saldırmak bana göre düşünmeyi,karşı tarafı scout edip anti-ünite leri yapmayı ve daha birçok detayı içinde barındıran bir bütündür.Ama herhangi bir zeka gerektirmeyen,ezbere yapılan ve "adam bas yolla" mantığına dayalı olan rush kesinlikle bir strateji değildir,olamazda.Dediğim gibi rush bence basitliğe kaçan bir hamledir
  • rush olmalı o da bir stratejidir fakat bazen rushu abartıyorlar tamamen sacmalık oluyor ve bence bu oyunun bir eksisi olarak görüyorum. 5 dk yı gec 130 sn de yenılebilirsin terranla yapamazsın ama protosla kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sargeist

Açıkcası rush ın bir strateji olduğunu ben de düşünmüyorum,bana göre rush oyunu fazla uzatmadan çabucak bitirmek veya mid game ve end game de karşıdaki rakipten korkuluyorsa yapılan bir "hamle" dir.Strateji kurup saldırmak bana göre düşünmeyi,karşı tarafı scout edip anti-ünite leri yapmayı ve daha birçok detayı içinde barındıran bir bütündür.Ama herhangi bir zeka gerektirmeyen,ezbere yapılan ve "adam bas yolla" mantığına dayalı olan rush kesinlikle bir strateji değildir,olamazda.Dediğim gibi rush bence basitliğe kaçan bir hamledir

İşte benim demek istediğim de bu zaten. Ben demiyorum ki en güçlü adamlarımızı yapalım orta buluşup kapışalım. @gimmeluck arkadaşın rush dışında söyledikleri resmen bir stratejidir. Mesela drop olayı. Savunmada ki boşluğu bulup drop yapınca adam gerçekten çaresiz kalıyor. Mesela bu ciddi bir strateji. Veya karşı tarafın hangi üniteleri yaptığını görüp ona göre atak belirlemek bu da oldukça önemli bir strateji. Ama rush da hiç bir şekilde düşünülecek, kafa yoracak bir şey yok. İşçi bas sadece mineral topla hızlı bir şekilde adam yapıp karşı tarafın kapısından dal. Yani düşünecek hiç bişey yok. Belli zaten ne yapılacağı. Ama dediğim gibi öyle oynamak isteyen varsa kendi bileceği iş.

Bizim de az çok tecrübemiz vardır RTS'de. AoE, Red Alert, C&C, Rise Of Nation, Starcraft oynamışlığımız hem multi hem single da oldukça vardır. Zamanında battle.netten oynardım sc. Yeni oyunda tabi biraz adaptasyon sorunu oldu. Şuan 90 oyunu bitirdim 1v1'de 50 win 40 lose ile oynuyorum. Bakalım bu aralar sürekli favori çıkıyor karşıma herhalde yakında lig atlamış olacağım. En son 6 maçlık seri yakaladım 3 favoriydi.

• Konuyu açan arkadaş sevmiyorum dememiş yalnız. "Sinir oluyorum nasıl bir mantıktır anlamıyorum" demiş. Zaten multi ye yeni yeni ısındığını söylemiş. Rush bu oyunda bir stratejidir. Sadece rakipten korkma adına yapılan birşey değil. Zaten kimden neden korkucaksın. Find match yapıp oyuna giriyorsun karşına tanımadığın biri çıkıyor. Rakibini yavaşlatmak için rush yaparsın. Rakibin rush ı çıkaramıyosa kaybeder. Ben 3 dakikada aldığım oyundan da keyif alıyorum 1 saat süren oyundan da. 3 dakikada yenilsemde keyif alıyorum 1 saatte de. Yenilince dönüp bakıyorum nerde hata yaptım diye. Multiplayer oyunun mantığıda budur zaten. Yenince oo süper taktik yaptım diyip kaybedince pfff eziğe bak uyuz diye konuşmak hazımsızlıktan başka birşey değil. Kaldıki lig maçlarından bahsediyoruz burada. Herkes harıl harıl lig atlama puan kazanma sevdasında. Sen kalkıpta adama diyemezsin ki birader rush yapmayalım uzun uzun oynayalım. O zaman arkadaşlarınla custom game oynayacaksın.
    Multiye yeni yeni ısındığını keyif almak istediğini söylemiş. Bunun yolu bol bol replay izlemek değişik stratejileri ve antilerini öğrenmek. Bunu söylerkende de prof um şöyleyim böyleyim diye ahkam kesmiyorum.
    Herhangibir taktik hoşuna gitmeyebilir ama o taktiğe saçma sapan, mantıksız demek için gerekçelerin olması lazım. Şu şu eksi yönlerinden dolayı yapan için zararlı bir taktik ben yapmıyorum diyebilirsin.
    Neyse sonuçta oyunda yapılan herşey stratejidir ve herşeyinde antisi vardır. Oyundan keyif almak istiyorsanız kesinlikle bunun bir oyun olduğunu unutmamak lazım. Sonrada bol bol replay
    İyi oyunlar diyeceğim ama oyunda sorun var 2 gündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Genserico

Konuyu açan arkadaş sevmiyorum dememiş yalnız. "Sinir oluyorum nasıl bir mantıktır anlamıyorum" demiş. Zaten multi ye yeni yeni ısındığını söylemiş. Rush bu oyunda bir stratejidir. Sadece rakipten korkma adına yapılan birşey değil. Zaten kimden neden korkucaksın. Find match yapıp oyuna giriyorsun karşına tanımadığın biri çıkıyor. Rakibini yavaşlatmak için rush yaparsın. Rakibin rush ı çıkaramıyosa kaybeder. Ben 3 dakikada aldığım oyundan da keyif alıyorum 1 saat süren oyundan da. 3 dakikada yenilsemde keyif alıyorum 1 saatte de. Yenilince dönüp bakıyorum nerde hata yaptım diye. Multiplayer oyunun mantığıda budur zaten. Yenince oo süper taktik yaptım diyip kaybedince pfff eziğe bak uyuz diye konuşmak hazımsızlıktan başka birşey değil. Kaldıki lig maçlarından bahsediyoruz burada. Herkes harıl harıl lig atlama puan kazanma sevdasında. Sen kalkıpta adama diyemezsin ki birader rush yapmayalım uzun uzun oynayalım. O zaman arkadaşlarınla custom game oynayacaksın.
    Multiye yeni yeni ısındığını keyif almak istediğini söylemiş. Bunun yolu bol bol replay izlemek değişik stratejileri ve antilerini öğrenmek. Bunu söylerkende de prof um şöyleyim böyleyim diye ahkam kesmiyorum.
    Herhangibir taktik hoşuna gitmeyebilir ama o taktiğe saçma sapan, mantıksız demek için gerekçelerin olması lazım. Şu şu eksi yönlerinden dolayı yapan için zararlı bir taktik ben yapmıyorum diyebilirsin.
    Neyse sonuçta oyunda yapılan herşey stratejidir ve herşeyinde antisi vardır. Oyundan keyif almak istiyorsanız kesinlikle bunun bir oyun olduğunu unutmamak lazım. Sonrada bol bol replay
    İyi oyunlar diyeceğim ama oyunda sorun var 2 gündür.

Ne gibi bir sorun var? Ben iki gündür takır takır oynuyorum. Dün farklı olarak 2 kere Dc yedim. Bunun dışında birşey yok.

• Achievement lar açılmıyor resimler görünmüyor. Sorun olduğunu görünce ne single player mission oynadım ne de lig. 2 gündür tower defense takılıyorum solo
  • rushın bana göre neden strateji olmadığını açıklamıştım mesajlarımda.

Oyunda ki sorun 2 gündür portrler ve achivmentlar gözükmüyor
  • Web sayfasındada sorun yok, ama oyun içinde ne achievment nede portre göstermiyor.Yalnız multiplayer veya campagin oynayabilirsiniz, puanlarınız ve achievmentlerınız kaydediliyor, orada bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Web sayfasındada sorun yok, ama oyun içinde ne achievment nede portre göstermiyor.Yalnız multiplayer veya campagin oynayabilirsiniz, puanlarınız ve achievmentlerınız kaydediliyor, orada bir sorun yok.

Kaydedilmede sorun yoksa ok.
  • Gereksiz bir Sorun yani . Bende oyuna girip çıkıyorum hatta dün 3 tane oyun attım. Sorun var dediğinizde şaşırdım.
  • Arkadaşlar dün akşam hayretle izlediğim bir olay geldi başıma. Adam 5 dakikada rush olayını 1. dakikada rusha döndürmüş. Herif bana işçilerle daldı ve base'imin oraya baracks yapmaya çalıştı haliyle yapamadı. Bende 2 tane zealotla dağattım adamı. Yani böyle bir rushıda ilk defa gördüm bunca oyundan sonra. Şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar dün akşam hayretle izlediğim bir olay geldi başıma. Adam 5 dakikada rush olayını 1. dakikada rusha döndürmüş. Herif bana işçilerle daldı ve base'imin oraya baracks yapmaya çalıştı haliyle yapamadı. Bende 2 tane zealotla dağattım adamı. Yani böyle bir rushıda ilk defa gördüm bunca oyundan sonra. Şaka gibi

Dün benim başımada öyle bişey geldi. Benim dediğim takım arkadaşımın. Düşmanın birtanesi zerg. Adam daha 2-3 . dkk da zergling yapmış 6-8 tane gönderdi benim takım arkadaşın üssüne. Adam işçilerle temizledi bunu. Herif kaçırmaya çalıştı zerglingleri, bu da kovalıyor işçilerle. İyi gülmüştüm gece gece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar dün akşam hayretle izlediğim bir olay geldi başıma. Adam 5 dakikada rush olayını 1. dakikada rusha döndürmüş. Herif bana işçilerle daldı ve base'imin oraya baracks yapmaya çalıştı haliyle yapamadı. Bende 2 tane zealotla dağattım adamı. Yani böyle bir rushıda ilk defa gördüm bunca oyundan sonra. Şaka gibi

AI'ye karşı her zaman tutar da insana karşı bunker rush'da bayağı komik olmuş doğrusu. Herhalde vs. AI oynarken bir yerlerde görmüş duymuştur ve (AI'ye karşı) işe yaradığını farketmiştir bir de insana karşı deneyeyim demiştir.

(Ya görmezse varsayımıyla herhalde) Barracks'ı dikerim, hemen peşine bunker dikip marine çıkarıp oyunu alırım demiştir ama bayağı zevzek bir deneme tabi ki.

Ya da bir ihtimal SCV'ler birbirini repair eder, arada probe'ları ayıklarım belki diye düşünmüştür ama olacak iş değil tabi.

• protoss rush için kaç tane
    zealot , stalker vs. kullanıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

protoss rush için kaç tane
    zealot , stalker vs. kullanıyorsunuz

Stalkerla rush olmaz. Hızlı başlangıç olur. Onun içinde yine en az 6-8 tane lazım. Zealot göndercem dersen 3-4 tane gönder. Ama sürekli besle onları. 3 tane yapıp durma.3 tane hazır olunca gönder. Diğerleri hazırlandıkça gönderirsin.
  • Stalker pek rush yapılabilecek bir ünite değil. Stalker mid-game'in başlarında işe yarar. Zeo ise arkadaş gerekli cevabı vermiş.
  • Rush taktiği evliler için birebir. İş güç için bilgisayar karşısına geçilir, sonra masaüstündeki simgeden gaza gelinir.. 5 dakkada beşiktaş deyip, oyun açılır, SCV'leri sesini duyan eş, terliklerle siege tank gibi 50'lik vuruşlar yapmaya başlar tabi öncesinde çene saldırısı var. Siz de bu harass'e dayanamayıp, rush yaparsınız.. olur öyle şeyler.. :D

Bak yine oynayasım geldi.. Müdür beyin yazısını pazar gecesine erteyeleyip, şu mübarek cuma gecesinde birkaç can yakmak için kısayolumuza tıklayalım..

Eyvallah..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.