Şimdi Ara

46,5 TL 2 adet VOONKA VİTAMİN D 1000 IU 102 YUMUŞAK KAPSÜL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
4
Favori
3.378
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• eczaneden reçetesiz devit 50 bin 200 bin d vitamini alabilirsiniz bunların yarı fiyatı.k2 vitaminini de ezbere kullanmayın kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir şey belki size göre değil belki aynı anda ecoprin kan sulandırıcı içiyorsunuz bence de bi aile hekimine görünüp dozajı ona göre durumunuza göre d vitamini alın.

• hocam sizce nasıl alınır mı marka güvenilir mi? gerçi paylaştıysanız güveniyorsunuzdur

Onun yerine şunu öneririm damla formunda olduğu için ve ayrıca K2 vitamini de içerdiği için vücut tarafından emilimi daha yüksek ve daha faydalı olan Ocean D3K2 öneririm ;

akakce.com
    Ocean D3K2 20 ml Damla Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/vitamin-mineral/en-ucuz-ocean-d3k2-20-ml-damla-fiyati,81027941.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• eczaneden reçetesiz devit 50 bin 200 bin d vitamini alabilirsiniz bunların yarı fiyatı.k2 vitaminini de ezbere kullanmayın kanın pıhtılaşmasını sağlayan bir şey belki size göre değil belki aynı anda ecoprin kan sulandırıcı içiyorsunuz bence de bi aile hekimine görünüp dozajı ona göre durumunuza göre d vitamini alın.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli arkadaşlar. Bu tür vitamin,mineral besin desteği vs. gibi ''tamamlayıcı ürünleri'' almadan lütfen bir hekime görünün. Vitamindir ne zararı olabilir demeyin. Hiperkalsemi (kalsiyum fazlalığı) den böbrek hasarına kadar bir sürü riski olan bir durum. Önce eğer ''gerekiyorsa'' değerlerinize bakılır sonra ''gerekiyorsa'' size uygun olan tedavi düzenlenir.

Not: Sadece öneridir kimseyi etkilemek istemem.

yorumunuzda haklısınız tabii ki,

ancak ülkemiz, demir ve d vitamini eksikliği çok görülen bir yer.

o nedenle günlük ihtiyaca binaen alınması -bence- sorun olmaz diye düşünüyorum,

not: sizin dediğiniz gibi ; "öneridir kimseyi etkilemek istemem"

• kocaballi kullanıcısına yanıt

Hocam benzer düşünceyle ben de kullanmıştım ve alerji yapmıştı daha sonra kullanmayı bırakmıştım. Bir süre sonra kan verdiğimde değerlerimin normal olduğunu o yüzden ekstra olarak aldığım için vücudun tepki verdiğini söylemişti doktor. Bu yüzden kullanmadan önce doktora danışmanın en faydalısı olduğunu düşünüyorum.

hastanede D vitamini testi yaptırmak,vitamini yazdırmak çok zorlaştı bi süredir,çeşitli bahanelerle sallıyorlar.

Edit: Sebebini yazmış bir doktor.

Ömer Oğuzhan Ünsaltwitter
    “Sağlık Bakanlığı'nın tetkik sistemi çok ilginç, sorgusuz sualsiz bir hastadan MR, BT ve bir sürü pahalı tetkik isteyebilirsiniz ama D-vit isterken büyük bir blok konuluyor. Çok ilginç bir durum...”
    https://twitter.com/omeroguzhannn/status/1500713666622144513

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisverisadami -- 9 Mart 2022; 0:29:11 >

Sayın hocam durumu size açıklayayım. Bu test daha önceleri aile hekimleri tarafından da talep ediliyordu. Ama aile hekimlerinin laboratuvar ve röntgen tetiki kotası vardır. Aşırı bir talep oluşup da lüzumlu lüzumsuz herkes bu testler için aile hekimine gidince devlet 1. Basamakta bu testin istenmesini kaldırdı. Yani siz uzman hekime giderseniz ( endokrinoloji dahiliye örnek olarak yazıyorum) doktor sizden bu testleri isterse sorunsuz çalışılıyor.

• Benim d vitamini 3.7 ye düşmüştü uzman hekim doz ayarlayarak vitamin vermişti. D vitamininiz eksik olabilir fakat bunun dozunu ayarlamak lazım birşey olmaz demeyin yan etkisi çoktur böbrek yetmezliği, kısırlık, kemik erimesi, kireçlenmeye bile yol açar. Marketten aldıklarınızın çoğu zaten etkili değil para vermeye bile gerek yok. En iyisi hekime başvurmak yoksa kullanmayın güneşe çıkın daha iyi.

Aile hekimleri tamam hocam da daha ileri gitmişler yazılanlara göre uzman hekimlere de sınır koymuşlar.Twitter'da yorumlara bakarsanız uzman doktorlar da biz bakmıyoruz diye göndermişler,benim arkadaşıma da aynı şekilde özelde yaptır demişlerdi.Çevremde d vitamini yüksek olan kimse görmedim hiç.Annemin d vitamini düşük olduğu belli eski sonuçlara göre,aile hekimine yazdırmaya gitti,hekim önce kana bakalım dedi(sizin dediğiniz gibi bakamadıkları halde),kan alıp ilçeye yolladılar,sonuçlara göre gerek yok yazmaya dedi.Halbuki enabızdan baktığımda bakılmamış zaten d vitaminine.Reçetesiz pahalı da değil eczanede,illa kafamıza göre alıp kullanıcaz yani başka yol bırakmıyorlar.

• d vitamini bağışıklık için çok elzem bir vitamin ama gel gör ki milyarlarca dolarlık ilaçları karşılayan (hatta bi ömür) bi o kadarda pandemide aşıya bedel ödeyim en ücra köşedeki vatandaşı aşılamak için koşturan sağlık sistemi , d vitamini için engel çıkarıyor , neden çünki sürekli hasta olun ilaç kullanın sisteme sürekli müşteri olun hasta olmadan önlem alırsanız ilaç sektörü nasıl döner sonra ucuz bi d vit ile koca sistem iflas mı etsin , elbette hayır ...

Bir ara d vitamini modasına uyup da kafasına göre kullanan kişiler yüzünden hastane acillerinde hipervitaminoza giren vakalar yoğunlaşmıştı. Hoş aynı moda şu sıralar iyot konusunda var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kapitalistlerin genel kuralıdır, bir sistem işlerine gelmiyorsa, sistemi tıkayıp halka acı çektirip, sistemden şikayet ettirirler. Sonra da sizin için sistemi değiştirdik deyip, hem halkı kazıklarlar hem de alkış alırlar.
  • maho1428 M kullanıcısına yanıt

Yalnız güneşe çıkmak D vitamini sokmaz vücuda, vücutta provitamin D şeklinde alınan vitaminin vücutta D vitaminine dönüşmesine yardımcı olur.

O yüzden besinle almak isteyen olursa 3 adet orta boy mantarı bir süre güneşe koysun (çok değil tabii bozmayın) daha sonrasında yerseniz günlük D vitamini ihtiyacınızı da bu şekilde karşılayabilirsiniz.

evet depolanır fakat çok fazla vücudda kalmaz 1 gün içinde yarılanıyor , uzun süreli vücudda kalmıyor o açıdan kg uygun hergün yeterli miktarda d vit alımı sağlık için elzemdir

Günlük 1000IU içeren hap kullanırsanız overdose olmanız pek mümkün değil.

Sakın ucuz diye şu 20binlik Devit denilen şeyi almayın. Hatta onu bir ara yasaklamışlar eczanelerde reçetesiz almayı Şuan durum ne bilmiyorum. Karaciğerinize yazık. Doktorlar devit benzeri 20k lık haftada 1 kullanılan d vitamini yazabiliyor hala(babama yazdılar). Siz gidip eczaneden almayın satsalar bile. O harbiden tehlikeli.

Güneşe çıkmayla d vitamini toplarım diye düşünmek maalesef biraz zor iş. Kış aylarında güneş ışınları D vitamini üretecek kadar etkili değil. Güneşte dursanda üretemiyorsun.

Yazın ise tam güneş tepedeyken kremsiz olarak 15 dakika güneş altında durman lazım her gün.12-1 arası resmen kızarman lazım yani :D

Ben kapalı ortamda çalıştığımdan d vitaminimin düşük olmaması mucize olur diyerek Nutraxin d3 kullandım bir kutu.

Gözümde seyirme vardı o gitti, psikolojik olarakta düzeldim diyebilirim. Şimdi solgar kullanıyorum ikiside 1000IU.

Günde 1 tane kullanarak overdose olmanız mümkün değil zaten. Doktora sormadan kullanmayın ama bu dozda kullansanızda pek risk yok.

Benim tavsiyem almışken solgar marka almak ama bu fırsatta güzelmiş.

Bu arada internette okudugum bir makalede şöyle bir şey yazıyordu: bir adam kan örneğini 100 tane hastaneye göndermiş d vitamini testi için, test sonuçlarının hiç biri birbirine uymuyormuş.

Random sayılar çıkmış resmen :D Yani hastanede d vitamini ölçümü yaptırmak garanti bir çözüm değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 13 Mart 2022; 12:1:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.