Şimdi Ara

450 ton altınımız, neden başka ülkede (İngiltere'de) duruyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
5
Favori
14.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin 490 ton olan Altın rezervinin 450 tonunun, İngiltere Merkez Bankası Bank Of England’da emanette olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama, Türkiye’nin karmaşık gündeminde yeterince ele alınmamıştı. Hiçbir bağımsız devlet, geleceğinin güvencesi olan birikmiş servetini, başka bir devlete; borç vermezdi, emanetine koymazdı, rehin bırakmazdı. Türkiye’de, askeri harcamalar artıp dış borç ödeme sınırını aşarken ve ekonomik bunalım derinleşirken, hazine 450 ton altını neden ve ne karşılığı yabancılara teslim etmek zorunda kalmıştı? Libya’nın 200 milyar dolarına el koyan Batı’ya nasıl güven duyulacaktı? Elde kalan son devlet varlıklarını, “Varlık Fonu” adı altında elden çıkarılmasının, altın olayıyla bir ilişkisi var mıydı? Soruları halâ yanıtsızdı.

    450 ton altınımız, neden başka ülkede (İngiltere'de) duruyor?


    Düyûn-u Umumiye ve acı sonuçları:
    Osmanlı Devleti, ilk dış borcu 1854 yılında almış ve kendini yıkıma götürecek borç sarmalına yakalanmıştı. Yüksek faizle alınan borçlar, saray yapımı gibi tüketim harcamaları ya da askeri giderler için kullanılmıştı. Üretimsizliğe bağlı gelir yoksunluğu nedeniyle, alınan her borç yeni bir borcu gerekli kılmış ve Osmanlı devleti, 1875 yılında iflasını ilan etmek zorunda kalmıştı. Alacaklılar, 1881 yılında İstanbul’da toplanmış, üst yönetimini Avrupalı devletlerin oluşturduğu ve devlet gelirlerini alacaklılar yararına yönetmek üzereDüyun-u Umumiye İdaresi kurmuşlardı. Padişah ll. Abdulhamid döneminde yapılan bu anlaşma Muharrem Kararnamesi olarak anılmıştı. Osmanlı Hükümeti, Muharrem Kararnamesi’nin 8. maddesi gereği; tahsil edilmesi kolay devlet gelirlerini, “mutlak ve değişmez” bir biçimde borç ödemelerine ayırmıştı. Bu gelirler şunlardı: tütün ve tömbeki (nargile tütünü) rüsumatı (vergileri), ipek öşürü (ondalık vergi), pul ve ispirto resimleri (harçlar), tütün ve tuz inhisarları (tekelleri), İstanbul ve civarı balık avı vergisi, Bulgaristan vergisi, Kıbrıs gelirleri, Doğu Rumeli vergisi, gümrük resimlerinde ve gelir vergisinde oluşacak gelir artıkları. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yapılan Lozan Konferansı’ylaDüyunu Umumiye rejimine son vermiş ve yeni devletin üzerine düşen borçlardan ülke kurtarılmıştı. Böylece siyasi bağımsızlık yanında mali bağımsızlığımız da sağlanmıştı. Türkiye’nin 2002’de 130 milyar Dolar olan brüt dış borcu 2016’nın ilk yarısı itibariyle 421.4 milyar Dolara çıkmıştı. Bu çok hızlı ve yüksek bir artıştı ve Türkiye’nin yaşadığı cari açıknedeniyle (cari açık: kazandığından çok harcamak gibi bir şey) ödenebilirlik boyutunu çoktan aşmıştı. Türkiye AKP elinde maalesef Osmanlı’da olduğu gibi, borç alarak borç ödeyen bir ülke haline gelip tıkanmıştı.

    Hazine Altınları Neden İngiltere’ye Aktarılmıştı?
    İşte Hazine altınları, borç miktarının arttığı ve ödeme güçlüğü çekildiği bir aşamada İngiltere’ye yollanmıştı. Gönderimin nedeni ve amacı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Bu nedenle, irdelemeyle bir sonuca ulaşmak zorundayız. Durum şudur: Türkiye altın rezervinin tümüne yakınını (% 92), emanet adı altında rehin bırakmıştır. Bu durum, verilen ödünün dışardan gelen ciddi ve önemli bir dayatmanın mecburi karşılığı olduğunun kanıtıydı. Ve İngiltere bu tür rehin’lerin hiçbirisini geri ödemeye yanaşmamıştı.

    Merkez Bankası’ndaki rezervin önemli bölümü, özel şirketler ya da kişilerden tahvil senedi ve kredi karşılığı alınan paralardan oluşmaktadır. Yani Hazinenin kendi parası olmamaktadır. Yeterli rezerv bulunmazsa, günü geldiğinde tahvillerin ödemesi yapılamayacaktır. Ekonominin kırılganlığı ve yaşanmakta olan çatışmalı ortam gözönüne alındığında, yapılan işin yol açacağı felaketler kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Kaldı ki İngiltere’nin Türkiye ile kurduğu ticari ilişkiler konusunda sicili kirlidir. Birinci Dünya Savaşı öncesinde, Osmanlı devletinin parasını peşin ödeyerek yaptırdığı gemileri bile, savaşı gerekçe yaparak teslim etmeye yanaşmamıştır. Fırsatını bulduğunda bir gerekçe uydurup 450 ton altınımıza el koyma olasılığı vardır.

    Altınlar Rehin mi Bırakıldı?
    Belki de bu altınlar borca karşılık rehin bırakılmıştır. Dış borcumuzun önemli bölümü, devletin kefaletinde özel şirketlere ait borçlardır. Özel şirketler ekonomik durgunluk ve dolardaki artış nedeniyle güç durumdadır, dışarıya olan borçlarını ödeyememe olasılığı vardır. Bu durumda devlet kendi borcuyla birlikte özel şirket borçlarını da ödemek zorunda kalacaktır. Oysa, bugün Türkiye borç alarak borç öder duruma düşülmüş durumdadır. Gelir düzeyi düşük, ürettiğinden çok tüketen bir ülke haline gelen Türkiye, süreklilik arz edencari açıkla, borç ödemek bir yana, günlük yaşamını bile borç alarak yürütmeye çalışmaktadır. Bu nedenle, eğer 450 ton altınımız borca karşılık rehin bırakıldılarsa, altınların geri verilmemesi oldukça yüksek bir olasılıktır.

    Maalesef AKP Türkiye’si, Osmanlı’nın son dönemine geri dönmüş durumdadır. Borçlar ödeme sınırını aşmış, gelirler oldukça azalmıştır. Artık Türkiye varlıklarını satarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Borç ödeyemez duruma düşen Osmanlı İmparatorluğu, borç ödeme işini Düyunu Umumiye İdaresi’ne bırakmak zorunda kalmıştı. Benzer uygulama, farklı yöntem ve araçlarla günümüzde de yapılmaktadır ve işte VARLIK FONU bunun bir kılıfıdır. Ülkenin en değerli ve geçerli altın varlığını dışarıya aktarma kolaycılığı, “Kemal Derviş yasalarıyla” Türk hukuk sistemine yerleştirilmiş ve 14 yıldır uygulanmıştır. Özelleştirmeler, toprak satışları, madenler, işletme imtiyazları ve kiralamalarla toplanan paralarla harcama yapılmış, bunlar yetmeyince dışarıdan borç alınmıştır. Bugün gelinen yer, borç alarak borç taksiti ödeme noktasıdır.

    Kaynak:http://www.necmettinerbakan.net/haberler/450-ton-altinimiz-ingiltere-ye-niye-yollandi.html



    Ehemmiyetine binaen, RevengeRain'in verdiği linki de buraya ekliyorum. Onu da sabırla okuyun lütfen.

    https://mobile.twitter.com/yazparov/status/929471958634389506



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 29 Mayıs 2018; 18:46:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 19 milyar dolarlık Altın Rezervi.. Super Güç?? 19 milyar dolarlık rezerv ile?

    3-İTALYA

    Altın rezervi: 2 bin 451,8 ton

    2-ALMANYA

    Altın rezervi: 3 bin 377 ton

    1-ABD

    Altın rezervi: 8 bin 133 ton

    Bir dakika Almanya ve ABD batıyor değilmiydi?? Şükür ki artık AKP liler böyle konuşmayı bıraktı. Buda bir gelişme.

    ABD nin sadece 377 milyar dolarlık Altın Rezervi var. Adamlar harbi dünyanın Dinazoru. Dünyanın 1/4 ne Dünyada %4 luk nüfus payı olan ülke sahip. Baş belası. Ama ABD sınırları içindeki demokrasi, adalet ve eğitim sistemi kiskandiriyor diğer ülkeleri.

    Apple, Microsoft, Google, Facebook, Boeing, IBM, Oracle, İntel, Amd, Nvidia, Ford, Disney, Burgerking, MC Donalds, say say bitmiyor. Apple nin kasasindaki Nakit para 80 milyonluk Turkiyenin Döviz Rezervini ikiye katlıyor.

    Yıllık Cirosu, 80 milyonun yıl boyu çalışıp sattığı ihracatından fazla. Piyasa değeri Turkiyenin GSYIH ni geçmek üzere.

    Money is the New God.
    Altınları rehinciye veren başkası Türkiyeye geri getiren RTE ama yinede suçlu olan RTE

    Bu kafaya nasıl ulaşıyorsunuz siz

    220 ton altın Türkiye’ye geldi 19.04.2018

    Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası nezdinde kendi mülkiyetinde olan altınların tamamını 2017’de Türkiye’ye getirdi. Merkez Bankası`nın Türkiye’deki ve Halk Bankası’nın yurt dışından sağladığı altınlarla birlikte BİST’te 220 ton altın saklanmaya başladı. Ziraat ve Vakıfbank’ın da 95 ton altını getirme çalışmalarına hız verdiği öğrenildi.


    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/220-ton-altin-turkiyeye-geldi/81000/81635/
    İç işler - Inside Job (Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonu mevcut)

    https://m.sinemalar.com/mobileweb/movieInfo/94180

    Bu belgeseli izleyin ve Türkiye gelişiyor, ekonomi çok iyi diyen herkese izlettirin.

    Türkiye bu krizin aynısı veya benzerini yaşayacak. İnsanlar ellerindeki maldan olacak ve çok büyük acılar çekecek.

    ABD bu krizden kurtulmak için deli gibi karşılıksız dolar bastı ve uluslararası borçlarını ödedi. Dünya da bir anda dolar bolluğu oldu ve doların değeri düştü.

    Günün birinde ABD'nin faiz artışı yapıp bu fazla dolarını merkez bankasına geri toplayacağını azıcık aklı olan ülkeler tahmin etti ve dolar bolluğu varken yatırımını eğitim, ar-ge ve üretime yaptılar, şimdi meyvelerini yiyorlar, kriz yaşamıyorlar ve refah seviyeleri ciddi oranda arttı.

    Türkiye'yi yönetenler bu dolar bolluğunu ne yapmıştı, maalesef betona, asfalta ve imam hatiplere gömmüştü. İlkokul çocuğunun bile yapmayacağı hataları arka arkaya yaptılar.

    Şimdi ise ABD faizleri artırdı, zamanında karşılıksız bastığı fazla parasını merkez bankasında toplamaya çalışıyor. Doğal olarak yapması gereken de bu zaten.

    Bunun böyle olacağını 2008 de tahmin etmeyen aptal ülkeler ise şimdi bedelini ödüyor ve böyle giderse çok ağır bir şekilde ödeyecekler.
  • Bu yazının altına hemen şu klasik ama acı verici yazıyı atalım madem öyle. Birbirlerini tamamlıyorlar çünkü. Yazının her harfi bizim ülkeyi anlatıyor resmen. Şu 16 yıllık Akp dönemini düşünüp üstüne de şu yazıyı okuduktan sonra hala vicdanı sızlamayan varsa diyecek başka sözüm yoktur.



    Amerikalı ünlü ekonomist John Perkins’in “Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;

    * Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
    * Sonra onlara arabalarımızı satarız..
    * Daha sonra bankalarını satın alırız..
    * O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
    * Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..

    O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız.
    Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez.
    O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

    Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
    Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
    O ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz.
    Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur.
    Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. Plan böyle işler.. (Şu anki durumumuz, 450 milyar dolar dış borç, İngiltere'ye rehin bırakılan altınlar ve hükümetin ardı ardına İngiltere'ye gitmesinin sebebidir bu cümle)

    Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
    “Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz.
    O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
    Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin,
    Birleşmiş Milletlerde bizim için oy verin!.
    Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin!

    Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!”

    Ve bu arada;
    Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..

    Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 29 Mayıs 2018; 8:1:7 >




  • 19 milyar dolar yapıyor. Koskoca devletin rezervine bak. En az 5000 ton altını olmalıydı bu ülkenin. Ama işte devlet tasarruf yapmayınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kepazelik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Benim hesaplamama göre 380 milyar TL yapıyor. Hepsi bizde olsa bile borçları ödemeye yetmezken, hâlâ daha yeni borçlar çıkartmak, hatta Eurobond vb. yöntemlerle geleceği de satmak, ihanet değil de nedir?

    https://forum.donanimhaber.com/ekonomik-buyume-mi-iflas-mi--133029375#133029375

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O altınlar kimin cebine girecek kim bilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 ton altınımız, neden başka ülkede (İngiltere'de) duruyor?


    quote:

    Basel merkezli haber kuruluşu BZBasel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin “altın hazinesi” olan Fort Knox'dan Basel'e Türkiye’ye ait 19 ton altını aktarma kararı aldığını iddia etti.

    Habere göre altınlar, İsviçre merkezli Bank for International Settlements'a (BIS) aktarıldı. 19 Mayıs’ta çıkan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu adımı "ABD yaptırımından korunma amaçlı" olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

    https://odatv.com/erdogan-o-altinlari-isvicreye-mi-goturdu-23051825.html




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merkur M kullanıcısına yanıt
    Bu da başka bir konu ve hepsi de bir ton yanıtsız soruya sahip.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine londraya gitmişler!

    450 ton altınımız, neden başka ülkede (İngiltere'de) duruyor?


    450 ton altınımız, neden başka ülkede (İngiltere'de) duruyor?


    quote:

    Londra'da ekonomi zirvesiAna Sayfa» Ekonomi29.05.2018 08:44


    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, temaslarda bulunmak üzere Londra'ya gitti.Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün Londra’da sürdürüğü temaslara bugün de devam ediyor. Şimşek’e Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da eşlik ediyor. Başbakan Yardımcısı Twitter’dan yaptığı paylaşımda 90 portföy yöneticisiyle gruplar halinde görüşeceklerini söyledi. İkili dün Londra’ya varmıştı, bugün de görüşmeler devam edecek.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki hafta önceki Londra temaslarında Bloomberg’e verdiği bir mülakatta Merkez Bankası’nın yürütmenin sinyallerini alması gerektiğini söylemiş seçimden sonrası için para politikasında değişiklikler yapılabileceğini belirtmişti. Bu açıklama Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda soru işaretlerine neden olmuştu.
    Kaynak Yeniçağ: Londra'da ekonomi zirvesi

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/londrada-ekonomi-zirvesi-193781h.htm




  • Altınları rehinciye veren başkası Türkiyeye geri getiren RTE ama yinede suçlu olan RTE

    Bu kafaya nasıl ulaşıyorsunuz siz

    220 ton altın Türkiye’ye geldi 19.04.2018

    Merkez Bankası, ABD Merkez Bankası nezdinde kendi mülkiyetinde olan altınların tamamını 2017’de Türkiye’ye getirdi. Merkez Bankası`nın Türkiye’deki ve Halk Bankası’nın yurt dışından sağladığı altınlarla birlikte BİST’te 220 ton altın saklanmaya başladı. Ziraat ve Vakıfbank’ın da 95 ton altını getirme çalışmalarına hız verdiği öğrenildi.


    http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/220-ton-altin-turkiyeye-geldi/81000/81635/




  • Bildiğim kadarıyla ingiltere ülkelerin bankası garantör konumunda,birçok ülkenin ingiltere de rezervi mevcut,çok acil durumlarda kullanmak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye cumhuriyetinin birikimi ve zor günler için emanette tuttuğu altın rezervi çok daha fazla olmalı, onada göz diktilerse sözüm Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasua85 J kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle. Ülkenin tüm kaynaklarını sömürmeye and içmişler âdetâ. Ülke belini bir daha doğrultamasın diye, tüm kaynakları tüketiyorlar, hunharca harcıyorlar. Buna mukâbil borç artıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede okuduğumu hatırlamıyorum da Halkbank'a ceza kesilirse ve bu ceza bize de yansırsa Amerika'nın el koyma olasılığına karşılık 220 ton altın Amerika'dan getirildi. Bunları İngiltere'ye götürecekler oraya yakınlaşacaklar.

    Dediği gibi de oldu.

    Yıllar değişse de hep aynı hataları yapıyoruz. Denize düşen yılana sarılır hesabı. Bütün Dünya'yı sömürüyor bu İngilizler diye bağırırken yine gittiğimiz yer onların yanı.
  • Celal Eren Çelik, Twitter'da uzun ve detaylı şekilde açıkladı bunun nedenini.https://twitter.com/yazparov/status/929471958634389506

    Özet olarak, daha fazla borçlanabilmek için altın rezervini ipotek ettirdiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 29 Mayıs 2018; 12:9:2 >
  • 19 milyar dolarlık Altın Rezervi.. Super Güç?? 19 milyar dolarlık rezerv ile?

    3-İTALYA

    Altın rezervi: 2 bin 451,8 ton

    2-ALMANYA

    Altın rezervi: 3 bin 377 ton

    1-ABD

    Altın rezervi: 8 bin 133 ton

    Bir dakika Almanya ve ABD batıyor değilmiydi?? Şükür ki artık AKP liler böyle konuşmayı bıraktı. Buda bir gelişme.

    ABD nin sadece 377 milyar dolarlık Altın Rezervi var. Adamlar harbi dünyanın Dinazoru. Dünyanın 1/4 ne Dünyada %4 luk nüfus payı olan ülke sahip. Baş belası. Ama ABD sınırları içindeki demokrasi, adalet ve eğitim sistemi kiskandiriyor diğer ülkeleri.

    Apple, Microsoft, Google, Facebook, Boeing, IBM, Oracle, İntel, Amd, Nvidia, Ford, Disney, Burgerking, MC Donalds, say say bitmiyor. Apple nin kasasindaki Nakit para 80 milyonluk Turkiyenin Döviz Rezervini ikiye katlıyor.

    Yıllık Cirosu, 80 milyonun yıl boyu çalışıp sattığı ihracatından fazla. Piyasa değeri Turkiyenin GSYIH ni geçmek üzere.

    Money is the New God.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 29 Mayıs 2018; 12:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AKP'liler önce reddederler, bir süre sonra gerekçeleriyle birlikte kabul ederler. "Çalıyor ama çalışıyor" gibi...

    Bu sebeple onlar, direk itham edilmeyi sevmiyor; "Bunu neden yaptın?" diye sormamızı istiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 29 Mayıs 2018; 13:2:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 450 ton tayyibin babasının malı ya
    onuda satsın rahatlasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    Celal Eren Çelik, Twitter'da uzun ve detaylı şekilde açıkladı bunun nedenini.https://twitter.com/yazparov/status/929471958634389506

    Özet olarak, daha fazla borçlanabilmek için altın rezervini ipotek ettirdiler.
    Sabırla okudum. Anlayana, tek kelimeyle dehşet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 29 Mayıs 2018; 16:26:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ekonomist yeni krediler karşılığında ipotek için ingiltereye verildi diyor. Ama 450Ton altının değeri max 20 Milyar dolar. Türkiyenin dış borcu 450 milyar dolar.

    Yıllık Açığı ise 50 milyar doları buluyor.



    Ayrıca bütçe açığı bile 10 milyar doları bulacak iken, yabancı kredi kuruluşları 20 Milyar dolarlık altına karşı ne kadar borç verecek acaba. Max 100 milyar dolardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.