< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
|
|
Anladım..
Yukarda dediğim gibi 4 mevsim kullanmamış insanlara aldırmamak lazım. |
|
Dört mevsim var şu an bende. Şu an 60ile döndüğüm bir viraji hava 25derecenin üstüne çıktığında 50ile ancak dönüyorum. Çok kayıyor çünkü. Benzer durumu kışın ağır şartlarında da yaşayacağım. Dört mevsim ucuza kaçmaktır. Ben de ucuza kaçtım. Hava şartları 0 ila 25 derece arasındaysa, çok kar yoksa alınır ama bizde öyle şehir yok. Bazı avrupa ülkelerinde mantıklı. Buradaki boş konuşanlara bakmayın. Tek diyecekleri bin mimnunumdur. Klasik kendini avutma şekli. Bizim ülkede ben hata yaptım denmez kolay kolay.
|
|
Ankarada Hankook Kinergy 4s2 kullanıyorum son derece memnunum. Hayatında 4 mevsim kullanmış insanlara aldırmayın. Öncesinde Nokian Weatherproof kullandım, babama da aldırdım 4 sene kullandı sonra Falken AS210 aldı 1-2 ay kadar önce Bu teste bir bakın, kulaktan dolma bilgileri geçin, burada bahsi geçen 4 mevsimler, lastikçilerin 4 mevsim diye tabir ettiği ve halk arasında 4 mevsim denilen normal yaz lastikleri dğeildir. M+S ibaresi olan, 3 zirveli dağ simgesi içinde kar tanesi işaretli, yazın da kullanılabilen kış lastikleridir. https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm The full data from the test can be found at https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
I can be found at www.instagram.com/jonathan__benson
With the promise of one tyre to work in all conditions, all season tyres are a rapidly growing market segment.
To find out which of these all season tyres is best, and whether they can match a summer and winter tyre, the 2020 Tyre Reviews all season tyre test has tested nine of the best 225/45 R17 all season tyres on the market, and included a summer and winter tyre as reference.
Each set of tyres will be tested for their levels of grip in the dry, wet and snow, have their noise and comfort levels assessed, and their rolling resistance measured, meaning this test should be a complete overview of a tyres performance.
Unfortunately we were unable to conduct wear testing for this test, but it's something we will be working on for next years testing.
The overall score weighting was based on 30% wet, 25% dry, 25% snow, 10% noise and comfort, and 10% rolling resistance. Further details of the breakdown can be found in the video.
The tyres on test are:
Bridgestone Weather Control A005
Cooper Discoverer All Season
Continental AllSeasonContact
Giti GitiAllSeason
Goodyear Vector 4 Season Gen 3
Hankook Kinergy 4S2
Michelin CrossClimate+
Nexen N Blue 4Season WH17
Vredestein Quatrac Pro
Winter - Goodyear UltraGrip Performance+
Summer - Goodyear EfficientGrip Performance 2
0:00 Introduction
1:07 Tyres on Test
1:39 Snow Testing
6:19 Wet Testing
10:53 Dry Testing
15:34 Noise and Comfort Testing
17:30 FINAL RESULTS
Website - www.TyreReviews.com
Instagram - www.instagram.com/Tyre_Reviews
Facebook - www.facebook.com/TyreReviews
Tiktok - http://tiktok.com/@tyrereviews
Music by www.epidemicsound.com https://www.youtube.com/watch?v=gHph1mDtCbQBurada mantık şu, yıllık 30.000 km üstü yapıyorsanız 1 set yazlık 1 set kışlık mantıklı ama ben yılda 15.000km yapıyorum. Lastik km olarak ömrünü doldurmadan yıldan ömrünü tamamlıyor ve tekrar lastik almak zorunda kalıyorum. Lastik depolama, yılda 2 defa sök tak işinden de bıktım ve yıllardır 4 mevsim kullanıyorum. Buzda zaten hiçbir lastik işe yaramıyor, çivili Nokian Hakkapeliitta falan lazım buzda. Karda da gayet iş görüyor. Limitleri zorlayan biri değilseniz 4 mevsim ideal. Limitleri zorlayanlar için yazlık Continental PremiumContact6 kışlık da Continental WinterContact TS870 iyidir. Şirkette yılda 50.000 km yaparken tercihim buydu. ![]() |
|
Yaz veya kış diye bir teknik kategori yok aslında. Ne standart olarak ne de yasal olarak. Tamamen pazarlamanın kategorizasyonu. Tükiye tozlu ve çamurlu iklim, yaz yağmurlarında çok kazalar oluyor. Ne lastiği alıyorsanız alın bence M+S onayı olsun. Bu onaya sahip lastiklere pazarda dört mevsimlik diyorlar. Biraz maliyeti artırıyor tabi, ya çok iyi hamur olacak yine de çabuk aşınacak veya silika kullanıp çok iyi homojenize edecek proses zinciri olacak. Bunu eskiden yapabilen firmalar sayılıydı. Eski arabayla Cooper, Sumitomo, Goodyear Vector v.s. kullandım. Ebat uyuşmazlığından çoğu zaman da istediğim en iyi lastikleri alamadım. Yeni arabayla beraber Continental premium contact 3 lastik geldi. Kuru bir zeminde konfor ve denge olarak hiç fena değil, ses konfor ve direksiyon olarak Michelin kadar iyi diyebilirim, ucuz değil, en iyilerden. Yeni arabada ABS, ASR, EBD var eski arabada sadece hidrolik acil fren desteği ve atalete duyarlı oranlama var. Fakat yaz, yağmur, ıslak, kuru veya soğuk hava... kışı zaten söylemeyelim yukardaki herhangi bir M+S tutunma olarak elektronik desteklere rağmen o 'premium' contact'tan çok daha iyiler. 40°C'yi geçiyorsanız, çok mesafe de yapıyorsanız ekonomi için yaz lastiği iyi olabilir. Anladığım, üretebilmek için asgari onayı olan lastiklere yaz lastiği diyorlar. Sıcak asfaltta daha iyi tutunuyormuş... Hangi resmi testler, hangi onaylı hız testi veya yük testi bu özel "yaz lastikleri" için daha farklı. Bütün hız ve yük testleri her lastik için aynı. Pazarlama bunları parlatınca devletler önlem alıp, kışın tutunmayan lastiği kullandırmam dediler, özetin özeti bu. |
|
Bence bu desen iyi bir desen. Hangisini kaç kilometre kullandım hatırlamıyorum ama, Nokian Weatherproof (ilk çıkan seri), Bridgestone Weather control A005, Goodyear Eagle Sport 4 Seasons, Laufenn G Fit 4S bunlara ek olarak az biraz da CrossClimate 2 tecrübe ettim ama tam kullandım denemez buna.
Nokian karda çok iyiydi tıpkı kış lastiği gibiydi, ama yazın sıcak asfaltta kolayca patinaja düşüyordu. Buna rağmen fren mesafeleri riskli diyemem, fena değildi. Çabuk deforme olmasıyla nam yaptı. Bridgestone karda ortalama bir performans veriyordu(iyi bir kış lastiği 5/5 dersek Bridgestone dört mevsim 3/5 diyebiliriz), yazın kuru zemin ve ıslak zeminde oldukça iyiydi denilebilir. Ankara’nın benim şahit olduğum kışlarına bu lastik zor yeter. Ancak merkezde düzlük yerde yaşanıyorsa belki… Goodyear dört mevsim lastiği de karda Bridgestone gibi ortalama performans veriyordu, şaşırtıcı tarafı yazlık lastiği andıran desenine rağmen bunu yapabilmesiydi. Şubat ayında depremin yaşandığı gece Seydişehir’de inanılmaz bir kar yağışı patladı, o karda kıyamette bizi sağsalim taşıdı götürdü. Bir gün sonrasında yine karlı buzlu yollarda (Antalya Zirve, tınaztepe bilenler bilir) sorunsuzca yolculuk yapabildik. Islak performansı ve yaz performansı güvenlik zaafiyeti yaratmayacak derecede iyiydi, yumuşak bir lastikti sürüşü güzeldi. (Normal eagle sport ile karıştırılmasın bu 4 seasons olan eagle sport) Laufenn için kış lastiği yönü ağır basan bir hibrit lastik diyebilirim. Kuru zeminde tutunması azalıyor özellikle sıcak havalarda. Aslında tipik bir dört mevsim. Kar performansı Önceki saydıklarımdan hallice (Nokian’a yakın gibi) Crossclimate 2’nin kuru zemini de ıslak zemini de çok başarılıydı. Ama dediğim gibi çok kullanamadım, kar kış olayını tam yorumlayamam. Elbette birçok dört mevsim çıktı hızlı bir şekilde. Hepsine vakıf olmak mümkün olmadığı gibi birçoğunun pazarlama hilesi olarak dört mevsim adı altında piyasaya sürüldüğünü düşünüyorum. Baktığınız Hankook markası gerçekten başarılı ve ben güvenilir olduğunu düşünüyorum. |
4 Mevsim Lastik Tavsiyesi: Her Hava Koşuluna Hazırlıklı Olun
Değişen hava koşullarına ayak uydurabilecek güvenilir lastikler mi arıyorsunuz? 4 mevsim lastikler, tüm yıl boyunca performans göstermek üzere tasarlanmıştır ve çeşitli koşullara uyum sağlar. İşte 4 mevsim lastik tavsiyesi ve en iyi 4 mevsim lastik yorumları.
4 mevsim lastikler, hem yaz hem de kış koşulları için özel olarak tasarlanmıştır. Yaz aylarında iyi tutuş ve ıslak koşullarda uygun drenaj sağlarlar. Kış aylarında ise, kar ve buz üzerinde daha iyi çekiş ve denge sunarlar.
Yıl boyunca lastik değiştirmekten kaçınmak istiyorsanız 4 mevsim lastikler ideal bir seçenektir. Olası hava koşulları değişikliklerine hazırlıklı olmanızı sağlarlar. Piyasada çeşitli 4 mevsim lastik markaları ve modelleri mevcuttur.
En İyi 4 Mevsim Lastik Önerileri:
Continental 4 mevsim lastikleri, yüksek performans ve dayanıklılıklarıyla bilinirler. 205 55 r16 dört mevsim lastik yorumları, bu boyut için yüksek memnuniyet seviyelerini göstermektedir.
4 mevsim lastik seçerken, sürüş tarzınızı, araç türünüzü ve iklim koşullarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, lastiklerin hız derecesi ve yük indeksi gibi teknik özelliklerine de dikkat edin.
İyi 4 mevsim lastikleri, güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sağlar. Her hava koşulunda sizi güvende tutarken, lastik değiştirme maliyetlerinden ve zahmetinden tasarruf etmenize yardımcı olurlar.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 28 Kasım 2021; 13:21:53 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Ankarada Hankook Kinergy 4s2 kullanıyorum son derece memnunum. Hayatında 4 mevsim kullanmış insanlara aldırmayın. Öncesinde Nokian Weatherproof kullandım, babama da aldırdım 4 sene kullandı sonra Falken AS210 aldı 1-2 ay kadar önce Bu teste bir bakın, kulaktan dolma bilgileri geçin, burada bahsi geçen 4 mevsimler, lastikçilerin 4 mevsim diye tabir ettiği ve halk arasında 4 mevsim denilen normal yaz lastikleri dğeildir. M+S ibaresi olan, 3 zirveli dağ simgesi içinde kar tanesi işaretli, yazın da kullanılabilen kış lastikleridir. https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm The full data from the test can be found at https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
I can be found at www.instagram.com/jonathan__benson
With the promise of one tyre to work in all conditions, all season tyres are a rapidly growing market segment.
To find out which of these all season tyres is best, and whether they can match a summer and winter tyre, the 2020 Tyre Reviews all season tyre test has tested nine of the best 225/45 R17 all season tyres on the market, and included a summer and winter tyre as reference.
Each set of tyres will be tested for their levels of grip in the dry, wet and snow, have their noise and comfort levels assessed, and their rolling resistance measured, meaning this test should be a complete overview of a tyres performance.
Unfortunately we were unable to conduct wear testing for this test, but it's something we will be working on for next years testing.
The overall score weighting was based on 30% wet, 25% dry, 25% snow, 10% noise and comfort, and 10% rolling resistance. Further details of the breakdown can be found in the video.
The tyres on test are:
Bridgestone Weather Control A005
Cooper Discoverer All Season
Continental AllSeasonContact
Giti GitiAllSeason
Goodyear Vector 4 Season Gen 3
Hankook Kinergy 4S2
Michelin CrossClimate+
Nexen N Blue 4Season WH17
Vredestein Quatrac Pro
Winter - Goodyear UltraGrip Performance+
Summer - Goodyear EfficientGrip Performance 2
0:00 Introduction
1:07 Tyres on Test
1:39 Snow Testing
6:19 Wet Testing
10:53 Dry Testing
15:34 Noise and Comfort Testing
17:30 FINAL RESULTS
Website - www.TyreReviews.com
Instagram - www.instagram.com/Tyre_Reviews
Facebook - www.facebook.com/TyreReviews
Tiktok - http://tiktok.com/@tyrereviews
Music by www.epidemicsound.com https://www.youtube.com/watch?v=gHph1mDtCbQBurada mantık şu, yıllık 30.000 km üstü yapıyorsanız 1 set yazlık 1 set kışlık mantıklı ama ben yılda 15.000km yapıyorum. Lastik km olarak ömrünü doldurmadan yıldan ömrünü tamamlıyor ve tekrar lastik almak zorunda kalıyorum. Lastik depolama, yılda 2 defa sök tak işinden de bıktım ve yıllardır 4 mevsim kullanıyorum. Buzda zaten hiçbir lastik işe yaramıyor, çivili Nokian Hakkapeliitta falan lazım buzda. Karda da gayet iş görüyor. Limitleri zorlayan biri değilseniz 4 mevsim ideal. Limitleri zorlayanlar için yazlık Continental PremiumContact6 kışlık da Continental WinterContact TS870 iyidir. Şirkette yılda 50.000 km yaparken tercihim buydu. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Kasım 2021; 14:41:43 > |
|
Mobil: iPhone 13 256gb | Kulaklık: JBL Live 2 Pro Otomobil: 2025 Tesla Model Y Juniper Premium SR | 2023 Renault Megane 1.3 tCe EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R | Britax Römer Trifix |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
| _____________________________ |
|
Yaz Lastikleri ve Dört Mevsim Lastikleri Karşılaştırması https://www.bridgestone.com.tr/yaz-lastikleri-ve-dort-mevsim-lastikleri-karsilastirmasiKullanmıyorum... |
| _____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 28 Kasım 2021; 14:14:2 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
gerçekten baya baya karşılaştırma yapmışlar, şok oldum |
|
Mobil: iPhone 13 256gb | Kulaklık: JBL Live 2 Pro Otomobil: 2025 Tesla Model Y Juniper Premium SR | 2023 Renault Megane 1.3 tCe EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R | Britax Römer Trifix |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bridgestone firmasının karşılaştırması kadar bilimsel(!) olmasa da 4 mevsim lastiklerin fren performanslarına bir bakalım; Kuru Zemin ![]() Islak Zemin ![]() Karlı zemin ![]() Kaynak: https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm |
|
|
"Sehir içi yada il merkezine 3-4 ayda 1 gider gelir araç 4 mevsim var hiç sıkıntı çekmedim lassa kullanıyorum tanesi 420 almıştım 2 sene öncen ayda 1 de 32 hava basıyorum bazen 29 a düşüyor bazen düşmüyor bende anlamadım ama 4 mevsim benim işimi görüyor ben öyle uğraşamam sürekli lastik söktür taktır balans ayarlat vs ile" İlk mesajımda aynen bu durumdan bahsetmiştim. Lastiğinizde bu ibare var mı? ![]() Ya da lastiğinizin model ismi nedir? |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 28 Kasım 2021; 15:10:13 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Yaz veya kış diye bir teknik kategori yok aslında. Ne standart olarak ne de yasal olarak. Tamamen pazarlamanın kategorizasyonu. Tükiye tozlu ve çamurlu iklim, yaz yağmurlarında çok kazalar oluyor. Ne lastiği alıyorsanız alın bence M+S onayı olsun. Bu onaya sahip lastiklere pazarda dört mevsimlik diyorlar. Biraz maliyeti artırıyor tabi, ya çok iyi hamur olacak yine de çabuk aşınacak veya silika kullanıp çok iyi homojenize edecek proses zinciri olacak. Bunu eskiden yapabilen firmalar sayılıydı. Eski arabayla Cooper, Sumitomo, Goodyear Vector v.s. kullandım. Ebat uyuşmazlığından çoğu zaman da istediğim en iyi lastikleri alamadım. Yeni arabayla beraber Continental premium contact 3 lastik geldi. Kuru bir zeminde konfor ve denge olarak hiç fena değil, ses konfor ve direksiyon olarak Michelin kadar iyi diyebilirim, ucuz değil, en iyilerden. Yeni arabada ABS, ASR, EBD var eski arabada sadece hidrolik acil fren desteği ve atalete duyarlı oranlama var. Fakat yaz, yağmur, ıslak, kuru veya soğuk hava... kışı zaten söylemeyelim yukardaki herhangi bir M+S tutunma olarak elektronik desteklere rağmen o 'premium' contact'tan çok daha iyiler. 40°C'yi geçiyorsanız, çok mesafe de yapıyorsanız ekonomi için yaz lastiği iyi olabilir. Anladığım, üretebilmek için asgari onayı olan lastiklere yaz lastiği diyorlar. Sıcak asfaltta daha iyi tutunuyormuş... Hangi resmi testler, hangi onaylı hız testi veya yük testi bu özel "yaz lastikleri" için daha farklı. Bütün hız ve yük testleri her lastik için aynı. Pazarlama bunları parlatınca devletler önlem alıp, kışın tutunmayan lastiği kullandırmam dediler, özetin özeti bu. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 28 Kasım 2021; 19:27:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|