Şimdi Ara

3 çocuklu aile için araç tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
7.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 45-50'ye 2010-2011 Titanium 1.6 TDCİ C-max alın.Çocukları doldurun gezin.Valla ben 2-3'ü beklemem bir tane oğlum olursa direk 5 metre Sw araç alacam

Orijinalden alıntı: Tiramisu35

Merhabalar arkadaşlar, ellerinizden öper üç tane haşarı veledim var,şu anda punto evo kullanıyorum haliyle küçük geliyor önerebileceğiniz neler var acaba?

Çocukların yaşlarıda önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Türküm Türkçe imza atarım....
  • Valla bana kızacaklar.. Yine geldi tipini sevdiğimin diye.. Ama ne yapayım.. Hep böyle konular denk geliyor.. Hatta yazmıyorum son zamanlarda ama buradaki yorumları görünce.. Üzüldüm.. Adama neler önermişsiniz..

Hocam benim 1 evladım var. Bu ay ikincisini de kucağımıza alacağız inş.

Önerilen araçlara bakıyorum da.. Yazık..

Başlıyoruz.. Bütçemiz 45-50bin

Seat Alhambra.. Harika bir araç.. Ama hem çok pahalı.. hem turbo benzin.. hem de DSG'li bir araç.. Bütçeyi aşıyor.. İkinci eli en kötü MPV araç..
    Opel Zafira.. Diri bir araç.. motor seçenekleri kısıtlı.. büyük olmasına rağmen iç hacim çooook eski.. Eğer Corsa/Meriva seviyorsanız mutlu mesut gider.. Piyasası en kötü 2. MPV araç.. Sebep? Çağ dışı donanım ve iç karartıcı iç hacim..

Transporter/Caravelle.. Yahu adam 3 çocuğu ile gezip tozacak.. Punto'dan inen adam bunlarla ne yapsın? Yakıtı çok.. Gereksiz büyük.. Adam hanım kullanacak demiş yapmayın etmeyin..

C max.. Üzgünüm ama C max focus tabanlı, arkada 2 buçuk koltuklu bir MPVcik.. 3 koltuk konması bile zor.. Yakıt ve boyutu sorun değilse eski kasa S max olur..

Geriye ne kalıyor.. 45-50binTL'ye 2009-2010-2011 Citröen Grand Picasso.
    Ne Citröen mi? Iyvv..

Doktor bi sn.. Panik yok.. Neden?
    En önemli sebebi 4.60mt yani bir corolla kadar boya rağmen sınıfının en ferah ve geniş arabası.. (5008'den daha ferah,kızmayın 5008ci kardeşler)
    Arabada diz hava yastığına kadar herşey standart.
    Sınıfının en büyük cam tavanı ile arkada ferah yolculuk.
    Dilediğinizde 7 kişi olur. 3. Sıra koltuklarında 1.86'lık adam İstanbul-Çorlu seyahat edebilmiştir.. Anane-babane-baldız taşımak için bire bir.. Yada çocukları atın arkaya siz önde güvenle gidin..
    Araçtaki süspansiyon 0403 gibi.. tıs tıs.. çukurları duymazsınız ama demir hendeklerden geçerken araba boşsa dan dun.. yavaşça akmak gerek üstünden..
    1.6 HDI motor.. İstanbulda daha 7 lt yakmamıştır.. 70bin kmdir kullanıyorum.. Şuan ortalamam kış lastikleri ile 5.7lt ortalama hız 31km/h..
    Tam otomatik çift yönlü klima yetmez.. C sütununda Mercedes E serisindeki gibi klima kontrolleri mevcut..
    Elektronik El freni.. (Golfteki gibi elle indirmeye gerek yok. Kendisi nidirir/kaldırır)
    Elektrikli yan aynalar.. Geri vitese tak akustik orjinal park sensörü engel nerede ise oradan ötsün.. aynayı otomatik aşağıya indirsin..
    Soğutuculu torpido.. Ama traştan değil.. Eski aracımda kullandığım Tchibo oto buzdolabını sattım gitti.. Torpidodaki kolayı almak için cebelleşmeye gerek yok.. Hemen ortada..
    Far sensörü.. Yağmur sensörü..
    Başınızın üstüne kadar uzanan panaromik ve akustik(lamine)ön cam..
    Arka sırt eğimi ayarlanabilen arka koltuklar..
    Ön iki yolcu için de kolçak..
    6 hoparlör..
    Ses yalıtımı Passatın bir tık aşağısı (2011 Passata göre) Özellikle şehir içi camları kapatınca dışarı ile bağlantı yok..
    ABS-ASR-ESP vs standart..
    1590kg lık ağırlığı ile yandan tır falan geçince hissemezsiniz.. Rayda gibi gidersiniz..
    Hız sabitleyici, limitleyici, radyo kontrolleri ve hatta klima iç sirkülasyon gibi şeyler.. Direksiyonda parmağın ucunda..
    Kapı içleri kadife kaplı.. Koltuklar hem terletmez.. Yumuşacık kadifemsi bir koltuk.. 145bin km'de ne bir yırtık,ne sökük..
    Koltuklar ileri geri hareketli ve ön koltuk arkasında yemek masaları..
    Aracın heryerinde kapaklı kapaksız göz..
    Ön iki koltuk arası vites yok.. el freni yok.. Anne ufak tefekse yolculuk sırasında önden arkaya bile geçebilir..
    Bagaj 550lt koltuk hizası.. 700ltye kadar gayet kolay..

Daha anlatayım mı?

50bine.. Bu özellikleri bulabileceğiniz başka araç varsa.. Satıp ona geçmeye hazırım.. Hatta değişik bir araca geçmek istiyorum ama bulamıyorum..
    DH 2005 Üyesi

• Caddy iyidir

Orijinalden alıntı: drsteel

Yazanların hiç uç çocuk sahibi olan yok gaiiba. 3 çocuk demek 3 tane çocuk koktuğu demek. Bagaj yeterdi demek. Ucuz araba istiyorsan Renault scienic veya Hrant scienic ,Zafira , SEAT alhamra. Pahalı ise Mercedes R veya b serisi . Ford galaksi. Bunlarda bildiğim kadarıyla arkada 3 isodum var. 3 çocuk rahat yolculuk ediyor bagaj hacimleri de iyidir

Merhaba.
    Veledlerden 6 aylık olanı sepete koyuyom, diğerleri 2 ve 4 yaşında onları bağlasan koltukta durmadıkları için arkada kendi hallerinde bırakıyom.

Orijinalden alıntı: redbul_540

Ama.şanzımanı kötü

Şanzıman dediğin yoğun trafikte ısınmaz.. Çek kenara soğusun diye bekle (MMT-EDC)
    Şanzıman dediğin şıkırtı ile gelip, kavrama falan değiştirme korkusu yaşatmaz (DSG)

MCP şanzıman.. forumda abartılıyor çünkü beğenmeyenler ya kısa süre test edenler.. Ya da manuel vitesin hissini yaşamak isteyenlerdir..

MCP sizin kullanım şeklinize adapte olur.. Değişen kavrama noktasını kendisi bulmak gibi iyi yönleri vardır.. Benim eşim 9 aylık hamile.. midem bulanıyor dediğini duymadım.. Ayda 2000km yapıyorum.. Sarıyer gibi dik yerlerde yaşıyorum..

Ha mükemmel mi? Değil..

DSG,Powershift,EDC,MMT,CVT bunların hangisini aratırsanız şikayet bulursunuz..

En objektif olarak 135binkm'ye kadar anahtar değmemesi, ne yağ ne bakım, ne kavrama.. 6 yıl işini yapabilmesini örnek gösteririm..
    Aracın vitese kadar başka kusurları var..

Örneğin bagajdan birşey almak için pratik yol yok.. Arkaya eğilip alacaksınız..
    El değen kapı kolları ve klima tuşları her nasılsa eski sahibi tarafından 70bin km de soyulmuş.. Sonraki 75bin km boyunca bu soyulmaların devam etmemes ne tırnak varmış be kadın dedirtiyor. (bayandan almıştım)
    Silecek suyu sıkınca arkaya kadar su fışkırıyor..
    Süspansiyon tümseklerde sesli çalışıyor..
    Soğuk havalarda trim sesleri var.. (145bin kmde normal bence)
    Ön koltuk öne doğru tam yatmıyor..
    Arkada koltuk dayama yok..
    7 kişi kullanımda bagaj perdesini en arkaya yerleştirmek maharet istiyor.. (S max'de koymak için yer yok o başka)

Bunun dışında onca elektronik donanıma ve meşur fransız işçiliğine rağmen 2008-2013 Picasso Citröenin en çok çalıştığı ve en sorunsuz araçların başında gelir..
    Tipini beğenmeyen..
    Ön göstergeleri beğenmeyen..
    Markayı beğenmeyen..
    Bu sınıf araçları beğenmeyen.. kişiler bile elini vicdanına koyup bu konuda bana güvenebilirler..
    DH 2005 Üyesi

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Birden Passat B8 DSG li aracımı satıp citroene geçesim geldi
    Bende de iki evlat var. Gerçi şuan sığıyoz ama

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

3+2:5 neden küçük bence kullanmaya devam:)

Hiç 3 çocuk la birlikte seyehat nasıl yapılır fikriniz ya yaşam deneyiminiz varmı?

Orijinalden alıntı: reallist55

Birden Passat B8 DSG li aracımı satıp citroene geçesim geldi
    Bende de iki evlat var. Gerçi şuan sığıyoz ama

Her mpv sahibinin kalbinde bir passat variant yatar hocam.. Çocuklar biraz büyüsün ben de birakicam bu minibüsü :)) Passatin asaleti yeter.. Koyu renk bir variant bi de gümüş nikelajlar.. of off..

DH 2005 Üyesi
  • Uç çocuk uzun yol yapılacaksa a şıkkı onlar uyurken yolun yarısı gidilir kendilerine gelinceye kadar bitiş noktasına az mesafe kalmıştır mola verilir yol bitirilir.
    Eğer uyanık gidilecekse arabaya her Türlü nevai konulur. İlerleyen dakikalarda sıkılan çocuğa çizgi filmi açılır. Yoksa sırayla ağlama krizi başlar.

citroen grand picasso 1
    ya da hafif ticariler,
    doblo, connect, cady, partner....vs

Orijinalden alıntı: synthesizer

Valla bana kızacaklar.. Yine geldi tipini sevdiğimin diye.. Ama ne yapayım.. Hep böyle konular denk geliyor.. Hatta yazmıyorum son zamanlarda ama buradaki yorumları görünce.. Üzüldüm.. Adama neler önermişsiniz..

Hocam benim 1 evladım var. Bu ay ikincisini de kucağımıza alacağız inş.

Önerilen araçlara bakıyorum da.. Yazık..

Başlıyoruz.. Bütçemiz 45-50bin

Seat Alhambra.. Harika bir araç.. Ama hem çok pahalı.. hem turbo benzin.. hem de DSG'li bir araç.. Bütçeyi aşıyor.. İkinci eli en kötü MPV araç..
    Opel Zafira.. Diri bir araç.. motor seçenekleri kısıtlı.. büyük olmasına rağmen iç hacim çooook eski.. Eğer Corsa/Meriva seviyorsanız mutlu mesut gider.. Piyasası en kötü 2. MPV araç.. Sebep? Çağ dışı donanım ve iç karartıcı iç hacim..

Transporter/Caravelle.. Yahu adam 3 çocuğu ile gezip tozacak.. Punto'dan inen adam bunlarla ne yapsın? Yakıtı çok.. Gereksiz büyük.. Adam hanım kullanacak demiş yapmayın etmeyin..

C max.. Üzgünüm ama C max focus tabanlı, arkada 2 buçuk koltuklu bir MPVcik.. 3 koltuk konması bile zor.. Yakıt ve boyutu sorun değilse eski kasa S max olur..

Geriye ne kalıyor.. 45-50binTL'ye 2009-2010-2011 Citröen Grand Picasso.
    Ne Citröen mi? Iyvv..

Doktor bi sn.. Panik yok.. Neden?
    En önemli sebebi 4.60mt yani bir corolla kadar boya rağmen sınıfının en ferah ve geniş arabası.. (5008'den daha ferah,kızmayın 5008ci kardeşler)
    Arabada diz hava yastığına kadar herşey standart.
    Sınıfının en büyük cam tavanı ile arkada ferah yolculuk.
    Dilediğinizde 7 kişi olur. 3. Sıra koltuklarında 1.86'lık adam İstanbul-Çorlu seyahat edebilmiştir.. Anane-babane-baldız taşımak için bire bir.. Yada çocukları atın arkaya siz önde güvenle gidin..
    Araçtaki süspansiyon 0403 gibi.. tıs tıs.. çukurları duymazsınız ama demir hendeklerden geçerken araba boşsa dan dun.. yavaşça akmak gerek üstünden..
    1.6 HDI motor.. İstanbulda daha 7 lt yakmamıştır.. 70bin kmdir kullanıyorum.. Şuan ortalamam kış lastikleri ile 5.7lt ortalama hız 31km/h..
    Tam otomatik çift yönlü klima yetmez.. C sütununda Mercedes E serisindeki gibi klima kontrolleri mevcut..
    Elektronik El freni.. (Golfteki gibi elle indirmeye gerek yok. Kendisi nidirir/kaldırır)
    Elektrikli yan aynalar.. Geri vitese tak akustik orjinal park sensörü engel nerede ise oradan ötsün.. aynayı otomatik aşağıya indirsin..
    Soğutuculu torpido.. Ama traştan değil.. Eski aracımda kullandığım Tchibo oto buzdolabını sattım gitti.. Torpidodaki kolayı almak için cebelleşmeye gerek yok.. Hemen ortada..
    Far sensörü.. Yağmur sensörü..
    Başınızın üstüne kadar uzanan panaromik ve akustik(lamine)ön cam..
    Arka sırt eğimi ayarlanabilen arka koltuklar..
    Ön iki yolcu için de kolçak..
    6 hoparlör..
    Ses yalıtımı Passatın bir tık aşağısı (2011 Passata göre) Özellikle şehir içi camları kapatınca dışarı ile bağlantı yok..
    ABS-ASR-ESP vs standart..
    1590kg lık ağırlığı ile yandan tır falan geçince hissemezsiniz.. Rayda gibi gidersiniz..
    Hız sabitleyici, limitleyici, radyo kontrolleri ve hatta klima iç sirkülasyon gibi şeyler.. Direksiyonda parmağın ucunda..
    Kapı içleri kadife kaplı.. Koltuklar hem terletmez.. Yumuşacık kadifemsi bir koltuk.. 145bin km'de ne bir yırtık,ne sökük..
    Koltuklar ileri geri hareketli ve ön koltuk arkasında yemek masaları..
    Aracın heryerinde kapaklı kapaksız göz..
    Ön iki koltuk arası vites yok.. el freni yok.. Anne ufak tefekse yolculuk sırasında önden arkaya bile geçebilir..
    Bagaj 550lt koltuk hizası.. 700ltye kadar gayet kolay..

Daha anlatayım mı?

50bine.. Bu özellikleri bulabileceğiniz başka araç varsa.. Satıp ona geçmeye hazırım.. Hatta değişik bir araca geçmek istiyorum ama bulamıyorum..

Hocam sağolun uzun uzun anlatmışsınız aslında bizim de istediğimiz opsiyonel olarak 7 kişilik olabilen bir arabaydı araba kısa mesafede kullanılacak dedim ama işte tatillerde Bayram'larda filan gezmeye çıkıyoruz uzun yola oğlum 7 yaşında kızlar da 2,5 ve 1 yaşındalar. Kızları iki kenara Bebek koltuğuna oturttuğumuzda ortadaki o yarım yere de oğlan oturuyor ama mesela uzun yolda diyelim eşim arkaya geçmek istediğinde sıkıntı oluyor bir de bahsettiğiniz araç otomatik vites de mi hocam bize aslında manuel ve dizel bir araba lazım dediğinize bakacağım çok olumlu yönleri varmış özellikle siz ince eleyen sık dokuyan birine benziyorsunuz
    Özellikle büyük araç düşünmüyorum hem yakıt tüketimi fazla hem de vergisi kıvırı zıvırı. Ayrıca çok uzun bir araç olmaması lazım apartmanın altında garaj var ama çok büyük değil uzun araba olarak passatla giren komşumuz var. Yani arabanın garajda durması yine çocuklar için önemli yazın sıcaktan kışın soğuktan yağmurdan etkilenmiyorlar sonuçta

• TURKER75 kullanıcısına yanıt
    Hocam felaket diyim o kadar söyleyim

Bu da çok uzun gibi geldi sanki

Ben de B sınıfı HB araçtan geçtim.. Aslında Mitsubishi Colt tek çocuklu aile için gayet yeterli idi. Ancak eşim çocuk olduktan sonra arkada yolculuk eder olmuştu ve doğru düzgün kimsenin binmediği bu koltuklar hem sert hem de dik bir oturma pozisyonuna sahipti.. Üstüne sert süspansiyon da eklenince rahatsız olmaya başladı.. Söylenmeler başladı..

Sonraki aşamada çocuk koltuğu, bebek çantası, ıvır zıvırlar arabanın içinde ciddi kalabalık yapmaya başladı..
    Bir yere giderken yola çıkmadan önce 5dk eşyaları boyut ve şekline göre bagaja sığdırmaya çalışmak farketmediğim ama sinir bozucu bir iş olmuştu..
    Çocuk koltuğu sonrası aracın arkası anneve çocuğa tahsis olmuştu adeta.. Gerek şaft tüneli.. Gerekse ön koltuğu çok geriye hareket etirememek bizi bezdirdi..

Şimdi bu forumda şu anlattıklarımı anlayabilecek insan sayısı cidden çok azdır.. O nedenle ayrıntılı yazıyorum ki empati kurabilsinler..

Siz 3 çocukla Punto ile devam ediyorsanız belki gündelik hayatta araç ihtiyacınız belki pek yoktur.. Eşler ile de alakalı.. Kimisi mesele yapar kimisi yapmaz.. Benim ki hem anlamaz arabadan ama hem kullanacam der hem de fütursuzca eleştirir.. MArkası modeli yoktur yani..

Picassoya geçerken 5 kişili istiyordum.. 11cm fazla olduğunu öğrenince ve tertemiz bir 7 kişilik denk gelince aldık gitti..

İnanın arabayı park edildiği yerden çıkartmaya korkuyordum o kadar.. Öyle büyük ve geniş gelmişti ki.. Ben bununla İstanbulda ne yapacağım diye ürktüğümü hatırlıyorum.. Kendime güvenmedğimden satın almadan tur bile atmadım.. Çarparım bi yere diye..

Aracımı İstinye bayii aracılığı ile onların bir müşterisinden aldım.. Alır almaz hava kararmaya yakın sahilde 5km gezdim.. Çok kısa sürede aslında sürmenin çok basit olduğunu farkettim..

Uzun uzun arabayı anlatmak niyetim değil.. Aslında Hb araçtan geniş araca geçince neler oldu onu anlatmak istiyorum ama af uzadı biraz..

İlk başta araca inmenin binmenin kolay olması.. pek çok gösteriş odaklı donanımdan daha işime yaradığını farkettim.. Benim için pek çok sensörden daha elzem oldu bu.. Picassonun arka kapısını açtığınızda araca iniş ve biniş şeklyle sedan ve SUV araçların ergonomik olarak ne kadar özürlü olduğunu anlıyorsunuz..

Diğer mevzu şaft tüneli olmayan ve diz mesafesi geniş olan bir araçta anne ve çocuğun ne kadar rahat yolculuk ettiğini görüyorsunuz.. bu sefer otomobil geti götür dışında başlı başına bir keyif aracı olmaya başlıyor..

Kim arkasına yaslanıp, bacak bacak üstüne atarken tepesindeki dev gibi camdan ağaçları, gökdelenleri, köprü ışıklarını izlemek istemez ki.. Bu bahsettiğim zevk.. Ancak evli ve belki de çocuklu ailelerin nlayabileceği birşey.. Araba camdan baktığınızda sizi sürmeye davet etmeli derler ya.. Bunu illa 0-100 7 san olan arabalara isnad etmemek gerek bence.. Mışıl mışıl uyuyan minikler eşliğinde bu şekilde yolculuk etmek de size aracı sevdiriyor..

Bagaj:

Öncelike bayanlar için litre bazında hiçbir değer yeterli değildir.. Buraya öyle fotolar koyarım.. 1 çocukla bu bagaj nedir.. Görgüsüzlük, bilinçsizlik veya cahillik dersiniz ama hakikaten Türk milleti olarak herşeyimiz ile seyahat etmeyi seviyoruz.. Çocuk arabası,park yatak, bisikletler, play oyuncakları, piknik malzemeleri, tadilat malzemeleri, son dakka kararı ile alınan halı-çekmece veya masa ne olursa olsun.. At arkaya götür kafası çok güzelmiş..

6 kişi bir yere gidiyorduk.. 6 koltuk açıktı.. buna rağmen kalan boşluğa 5 adet siesta plastik koltuğu DİK bir şekilde arkaya koydum biliyor musunuz?
    Eşimin kardeşi askere gönderirken ben-eşim-baldız-koltuğunda oğlan-asker-kayınpeder-kayın valide.. Hep birlikte rahatça sığdık araca..

Hep derim.. otomobil sahibi olunca elde edilen özgürlük ve konfor ne ise buna yepyeni bir boyut kazandıran şey 7 kişilik araçlar..
    Ben alırken ya efendim bagajı 7 kişiye yeterli değil diyorlardı.. E iyi de bu pek çok MPV ve SUV için geçerli..
    2 yıl önce ABD'ye gittim 6 kişi ile.. 7 kişilik araç kiralarken o Escalade,Tahoe'leri falan tek tek gördüm.. Yarma gibi araçlar 7 kişilik kullanımda arkaya 2 valiz alıyor..
    Zaten gerek de yok.. Koy port bagaja git gerekiyorsa...

Demem o ki.. Picasso olur olmaz beni ilgilendirmez.. Ama eşinize,çocuklara eziyet etmeyin.. Alın bir 7 koltuklu araç.. 1 ay sonra yine görüşelim :)
    DH 2005 Üyesi

• 3 çocuk varsa KESİNLİKLE 7 koltuklu bir araç bakın. Bütçe filan hiç bir şey belirtmemişsiniz, ondan ötürü bunu yazabiliyorum
    Hocam ben 7 kişilik araçları hiç sevmiyorum. Çok büyük oluyorlar kaba hantal oluyorlar. Birkaç mesajımda bahsetmiştim reno sports tourer güzel mesela o tarz arabaları seviyorum. Ama eşim de yine de ona da sığamayacağımızı düşünüyor bende biraz sıkışılsın ne var kafasındayım. eşim geZmeyi sever hem kalabalık bir aile olduğumuz için aktif olarak arabayla gezer işlerini halleder. Oğlanı okula bırakıp alıyor market çarşı pazar onda e haliyle her gün birkaç kere hatta garajdan çıkıyor punto gibi bir araca alıştığı için upuzun arabayla sorun yaşar diye düşünüyorum kendine sorsanız transporter istiyor ama ben minibüs kullanan bir bayan düşünemiyorum ..

Hocam bir önceki mesajınız okuyunca benim bile Picasso alasım geldi ama MCP yi görünce koşarak uzaklaştım. Aynı prensibe sahip Toyotanın şanzımanını kullandım 20 bin km. Otomatik şanzımandan soğudum resmen.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.