Şimdi Ara

3 Body Problem dizisi Çin'de tepki topladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 Body Problem dizisi Çin'de tepki topladı
    Netflix'in bugüne kadar hayata geçirdiği en dikkat çekici dizilerden biri olan 3 Body Problem, 21 Mart'ta izleyici ile buluştu. Game of Thrones'un yaratıcıları olan D.B. Weiss ve David Benioff'un Alexandre Woo ile birlikte hazırladığı dizi, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak diziyi izleyen herkesin izledikleri şeyden memnun kaldığı söylenemez. Özellikle Çinli izleyiciler bu uyarlamadan epey rahatsız olmuş görünüyor.

Çinli bilim-kurgu yazarı Liu Cixin'in The Three-Body Problem (Üç Cisim Problemi) adlı bilim-kurgu romanından uyarlanan dizi, bu ödüllü romanı ekrana taşırken bazı önemli değişiklikler yapıyor. Batıda diziye gelen eleştiriler genelde bu değişikliklere ve işin politik doğruculuk kısmına odaklanırken, Çin'deki eleştiriler daha çok Çin Kültür Devrimi'nin dizideki tasviri üzerinde yoğunlaşıyor.

Ayrıca Bkz.Star Trek: Section 31 filminin çekimleri tamamlandı

3 Body Problem, Çin Yapımı Versiyonu ile Kıyaslanıyor

Özellikle dizinin daha ilk sahnesinde Kültür Devrimi sırasında gerçekleşen acımasız bir infazın gösterilmesi, Çinli izleyicileri rahatsız etmiş görünüyor. En azından sosyal medyadaki tepkiler buna işaret ediyor. Çin'in sosyal medya platformlarında sıkça dile getirilen bir diğer görüş de 2023 yılında yayınlanan Çin yapımı versiyonun daha iyi olduğu. Three-Body (San ti) adını taşıyan 30 bölümlük Çin yapımı bu dizi, kitapların daha sadık ve daha iyi bir uyarlaması olarak değerlendiriliyor.

Çinli izleyiciler dizinin Kültür Devrimi'ni gösterme şeklinden rahatsız olsa da aslında Liu Cixin'in romanı da bu döneme benzer şekilde yaklaşıyor. Hatta Liu Cixin'in de kitabında bu infaz sahnesini en başına koymak istediği, ancak Çin'de sansüre takılmaması için editörü tarafından bu sahneyi kitabın ortalarına almaya ikna edildiği biliniyor. Nitekim kitabın İngilizce versiyonu yayınlanırken, bu sahne yazarın izniyle yine en başa alınmıştı.

Kaynak:https://edition.cnn.com/2024/03/22/style/china-reaction-netflix-show-3-body-problem-intl-hnk/index.html

• Bk gibi dizi olmuş zaten
    Konu sadece o sahne ve yansıtılış şekliyle de alakalı değil ki
    Baya çöp bir iş olmuş

Bu batılı beyinsizler dünyadaki tek yaşam tarzının kendi bk fikirlerinden ibaret olduğunu sandıkları için arkasında hayvan gibi güzel hikayesi olan bir eseri bile pç etmeyi başarıyorlar

Arkadaş kitapta ne varsa işle aynısını izlet geç işte

Yooooo olamaazzz, dünyada herkes onların bk fikirlerine göre yaşamak zorunda olduğu için böylesine öükemmel bir kitabı bile kendi iğrenç fikirlerini zerk etmeye çalışıyorlar

Yaa Allah'tan Atatürk dönemine fazla burun sokmuyorlar da orada hala temiz kalabiliyor

Kendi "yönetmenlerimiz" bile adam gibi Atatürk filmi çekemediği yerde aman kimse dokunmasın dursun orada Atamız
  • Bk gibi dizi olmuş zaten
    Konu sadece o sahne ve yansıtılış şekliyle de alakalı değil ki
    Baya çöp bir iş olmuş

Bu batılı beyinsizler dünyadaki tek yaşam tarzının kendi bk fikirlerinden ibaret olduğunu sandıkları için arkasında hayvan gibi güzel hikayesi olan bir eseri bile pç etmeyi başarıyorlar

Arkadaş kitapta ne varsa işle aynısını izlet geç işte

Yooooo olamaazzz, dünyada herkes onların bk fikirlerine göre yaşamak zorunda olduğu için böylesine öükemmel bir kitabı bile kendi iğrenç fikirlerini zerk etmeye çalışıyorlar

Yaa Allah'tan Atatürk dönemine fazla burun sokmuyorlar da orada hala temiz kalabiliyor

Kendi "yönetmenlerimiz" bile adam gibi Atatürk filmi çekemediği yerde aman kimse dokunmasın dursun orada Atamız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 24 Mart 2024; 22:17:46 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

https://api.groupdocs.app/metadata/downloadDocument/?path=6a4ff991-c6e4-4708-97e0-c3e53754d41c/Uc_Cisim_Problemi___Cixin_Liu.docx

Kısa sürede bakıp silmek gerekir . Mesuliyet kabul etmem ... Kitabın satın alınmasını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 24 Mart 2024; 22:35:18 >
  • Diziye lgbt woke saçmalıkları koyamadık ne koyalım eeeee şey pkk yi özgürlük savaşçısını gibi gösterelim de propaganda yapalım demişler boş dizi yav he he

• İlgili romanları okumadım ve bilmiyorum ancak ben diziyi oldukça beğendim. Bazen tempo düşse de merak konusunu iyi bir şekilde ayakta tutuyor. İşleyiş de güzel. Ancak eksikler de yok değil, havada kalan olaylar da var. Totalde Netflix'te izlenebielcek çok keyifli bir iş.

• Sevemedim. Kitabını da okumadım. Pkk saçmalığını da abartmaya gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uygur Türklerine yapılanların sadece %10'u gösterseler ya, yine kendi menfaatleri çerçevesinde Çin güzellemesi yapıyorlar, muhtemelen atıp tuttukları kadar olmayabilir ama Çin'in son 200 yıllık tarihini de hesaba katarsak gaddarlıkları şaşırtıcı değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Mevzuyu bilmiyorum fakat yapımcı netflix'in misyonu ve onu piyon olan zihniyete bakarsak abartılı sahnelerin olması senaryonun iğdiş edilmiş olması muhtemeldir.
    Çin'in casusluğundan sonra tarihini de irdeleyerek algı oluşturmaya çalışıyorlar.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Aman arkadaşım yorumlarına dikkat et donanımhaber'in en temel kıstası Çin güzellemesi yapmaktır ki muhtemelen Çinliler kendilerini bu kadar sevmezler. Uygur katliamları sözkonusu olunca 3 maymunun üçüde burada ikamet eder.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    dostum isteyeceğimden değil de para versen böyle sevinmezdim ,
    z-lib vardı eskiden erişilemiyor artık malum kitap fiyatları derken bu paylaşım iyi oldu

• Dizi hiç güzel değil.. komedi filmi gibi hiç gerilim bilim kurgu yok..sanki ready one player izliyorum gibi. 5 bölümdeyim ses olsun diye izliyorum..

• ..ordan kapı açılıyor, alevler içerisinde bir atın üzerinde ufak bir kız çocuğu kiliseye dalıyor.. bir sonraki sahnede insanlar göğe doğru savruluyor.. bir sonraki sahne... uzaylı kadın işlediği cinayet sonrası olayı kaydeden kameraya bakarak kendisini kayıttan çıkarabiliyor..

12 yaşındaki bir çocuğa "hayal et" demişler, ortaya bu dizi çıkmış.

3. bölümü zor bitirdim, diğer bölümleri hızlı geçtim. Vaktinizi harcamayın derim.

• msegmx M kullanıcısına yanıt

Ovvvv sen hiç anlamamissin olayı kaç kaç uzaklaş ekrandan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinliler kızıl devrim süreciyle yüzleşmekten gocunmuşlar galiba. Kendi ülkelerinde sansürle hallediyorlar işleri ama dünyaya güçleri yetmiyor işte. Dizideki ilgili sahneler de kitapla birebir uyumlu. Ağlamaya devam edebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 25 Mart 2024; 8:26:38 >
  • Çin tarihini hiç bilmediğimi farkettim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DOĞU TÜRKİSTANDA yaptıklarından dolayı çini sevmiyorum

• Dizi müthiş, henüz bitirmedim ama izlediğim bölümlerde kitaba kıyasla büyük bir sapma yok. Ayrıca sabun köpüğü bir çok son dönem işi içinde tam anlamıyla cevher.

• labtek38 kullanıcısına yanıt

Komünizm etkisinde olan bir Çin ... Halen de öyle hibrit filan gerçi ama hala barındırıyorlar!

• mcebi001 kullanıcısına yanıt

birkaç yıl önce Çin yapımı bir bilim kurgu filmi vardı, Wandering Earth yada buna benzer. Dünyaya, yani koskoca gezegene zincir takip, zincirin diğer ucuna roket bağlıyorlar. Sonra roketleri ateşleyip dünyayı güneş sisteminde gezmeye çıkarıyorlar 😆

ne diyeyim, bu "3 body problem"'den sonra "Çin" ve "bilim-kurgu" kelimelerini aynı cümlede düşünemiyorum bile.

• teröristi kahraman ilan eden diziye imdb de 1 yıldız vermeyen de terörist sevicidir...
    hem kahraman ilan ediyorlar hem de girdiği her savaşı kazandı vs diyip TÜRKİYE ye sataşıyorlar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.