Eskiden Mediamarkt'a girerdik, birçok markadan 20 model AV Receiver teşhir edilirdi. Diğer elektronik marketlerde de bulunuyordu. Artık online olarak bile satmıyor bu zincirler. Sadece Falanca Hi-Fi, Filanca Music gibi birkaç şirket satıyor. Almanya'da, Amerika'da $350 civarında olan ürün Türkiye'de €1200+KDV gibi olağanüstü uçuk fiyatlara satılıyor. Instagram'da en az iki aydır karşıma geçici kampanya diye Denon X2800H çıkıyor, 60 binden 48 bine indirmişler. Yurt dışında 17 bin liraya satılıyor. Vergilerle açıklanacak bir durum değil bu. AB'den gelen ürüne gümrük vergisi %30. Kaldı ki televizyon, laptop, Samsung'un ses çözümleri gibi ürünlerin Avrupa fiyatlarına yakın satılabiliyor olması 4 kat fiyatla satanların her türlü bahanesini geçersiz kılıyor. Sony Elektonik'in Türkiye sitesinde receiverlar yok, Digicom artık Pioneer'ın sadece oto ürünlerini satıyor, Denon resmi olarak gelmiş değil. Gümrük limiti yüzünden Amazon'dan alamıyoruz artık. Türkiye'de böyle bir ihtiyaç yok mu da şirketler ürün getirmiyor? Bu geçici bir durum mu? Ben bu paraları ödemek istemiyorum, yurt dışı seyahatine gidince büyükçe bir valize koyup getirmeyi planlıyorum. Yolcu beraberinde elektroniğe €420 sınırı gelmiş ama bugüne kadar yurda girişte valiz aramasına denk gelmedim. Limitten yüksek bir şey seçersem de risk almayı planlıyorum. |
Bildirim