|
3 Body Problem dizisi Çin'de tepki topladı (2. sayfa)

-
-
Dizi Netflix içindeki başarılı işlerden, sanırım bir tane oldukça önemsiz dejenere sahnesi var ki Netflix de bu olacak iş değil. İlk defa bu kadar temiz bir Netflix dizisi gördüm uzun bir aradan sonra. Çin olayına gelince, Şeytan Dörtlü olarak da bilinen, Mao döneminde binlerce serçe ve farenin "batıyla yarışımıza köstek oluyorlar" diyerek katledilip soylarının tükenme noktasına gelmesi nedeniyle tarlaların haşere istilası sonrası yaşanan kıtlık ve açlıktan binlerce ölümün baş gösterdiği bir dönem için, bırakın yanlışı az bile gösterim yapmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostmourne Hungers -- 25 Mart 2024; 20:35:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tek bodyli tiplere 3 body problem diye dizi izletirsen alacağın normal şey tepki olur zaten
-
Bilim- KURGU .
Belgesel degil. Bir belgenin teyidini gostermece de degil ...
Teoriler yok Kanunlar yok ... Postulatlar bile yok ...
Bazi bilimsel seyleri kendilerince kurgulamislar . Bu yuzden kimse bu diziyi kitaba gore niye degil veya bilimsellikten uzak filan diye ahkam filan kesmesin kendi caplarinda kaliyorlar . Dunyada herkes bilir ki ortada KURGU var. Tur olarak ta KURGU ...
Kitaptaki bircok detay dizi veya film olarak sigdirmak imkansizdir vakit alir ... Kitaplarda boyle degildir. Kitap okumanin bir hazzi da budur ...
Okul Birinciligi olmaniz anlasilan okulunuzdaki digerlerin zekalari baya vasat olsa gerek. Vasatlar arasinda birinci olmussunuz belli ki.
Velevki en iyi egitim kurumlarindan birinci olsaniz da insan zekasi zamanla dusebiliyor. Bunda cevresel faktorler de ciddi etkiler.
Okul Birincisi olan suan bircok seyi yapardi ve hatta donanimhaber de 1 dakika bile gecirmez ... Gelecege Donus serisi filan tekrardan izlemezdi ... Kitap degil ki tekrardan okumak icin gelismislik farkindalik tezahurunu idrak edebilmis olanlarca anca kitaplar tekrar okunmasi anlamlidir. Birseyi tekrardan okumak ta sadece gelismislik yasanmissa farkli seyler de katabilir ...
Bence sende gerileme var. Seviyesi dusuk populer filmlerin serilerine takilirsin ...
Sayemde farkindaligina bir katkim olmus olabilir . Birsey degil ...
-
Dizide dusurndurucu bircok gondermeler vardir.
-
Geleceğe Dönüş filmindeki bir çok şey gerçeğe dönüştü ki, bilim kurgu severler için bu film 40 yıllık olsa bile bir şaheserdir. Her bilim kurgu filminde kurgu olması o filmin mantıksız olması anlamına gelmez. İçerisinde illaki bilimsel teoriler barındırır ama bunlarda genel olarak mantıklı şeylerdir. Seviyesi düşük dediğin filmler dediğin dünyada milyonlarca takipçisi olan şeyler. Okulumda devlet okulu olmasına rağmen ve ülkenin eğitim sistemini sevmememe rağmen tek düzgün eğitim aldığım kurumdu(Öğretmenleri çok özveriliydi ve ilk defa severek eğitim almıştım. Çünkü öğretmenler çok bilgiliydi onlardan alabildiğim her bilgiyi özümsedim. O yıla kadar dersler çok sıkıcıydı çünkü öğretmekten aciz öğretmenler eğitim veriyordu , tek bildikleri kitaplardaki içeriklerdi ama oradaki bilgi yanlışsa size verilen bildi de yanlış oluyordu. Bir çok kitap hatalıydı ben kendi kendime ffarklı kaynaklardan araştırarak yerine göre daha çok şey öğrendiğim oldu.). Öğretmenler soru sormadan , ben parmağımı kaldırıp herhangi bir derste herhangi bir soruyu çözebilirdim. Çünkü ne sorarsa sorsunlar sınıfta işlendiyse ya da kitap varsa cevabını biliyordum. Yazdığın şeyler farkındalık falan değil saçmalık ve hakaret kendi kendini kandırıyorsun. 5 yıl öncesine kadar ise okuduklarımı tekrar okumak ya da tekrar izlemekten hiç zevk almıyordum. Çünkü hafızam aşırı iyi idi 10 yıl tekrar okumak ya da izlemek için unutmaya çalıştığım kitaplar ve filmler oldu. Şuan sadece eskisi kadar zeki olmadığımı kabul ediyorum çünkü yaşım çoktan orta yaşlara geldi , hatta yaşımda erken emeklilikten yararlanıp emekli olan insanlar bile var. Gerçi sizin gibilere cevap vermenin anlamı da yok , bu site ise çocukluğumdan beri kullandığım şuan berbat durumda olsa da hala içinde ülkenin sayılı zekilerinin olduğuna eminim. Eskiden bu site ve benzerleri neredeyse her konuda bilgi alabileceğiniz tek yerdi. Birbirimizin eksiklerini tamamladığımız zevkli bilgi sahibi kişilerin barındığı bir yerdi. Erdi Özüağ ve Mesut çevik için bile izlenilecek yerdi. Özellikle Erdi Özüağ teknolojiyi takip edenler için ülkenin bence en iyilerinden bir tanesiydi ve hala youtube'dan takip ediyorum. Donanım haber şuan cidden işe yaramaz olsa ve editörleri de genel olarak işe yaramaz olsa da alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor, arasıra işe yarar bilgiler belki çıkar diye arasıra siteye yüzeysel bakarım. Gerçi sizin gibiler bu forumda aşırı fazla ve siteyi bu hale getirenlerden birisiniz, eskiden sadece yapıcı insanlar olurdu bilgilerine bilgi katarlardı ve eleştirilerini isteyerek kabul ederdim ama hepsi mazide kaldı!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 26 Mart 2024; 9:22:43 >
-
Saygıdeğer Hocam :
Bahsettiğiniz birçok şeyde mutlak sorgusuz haklısınız : Yeni nesiller özellikle Türkiye'de gelişen teknolojilerden bilim aşkına nemalanma neredeyse SIFIR. Teknoloji aptallaştırma aracı öğrenmeme ama eğlence vakit öldürmeye dönüşmüştür. İdealist biri olduğum söylenir uzmanlarca ve olsam ne yazar ortam böyle iken ... Sizde de idealistlik seziyorum .
78 li olarak çocukluğum ve ortamım eğitim odaklı daha idealdi. İnternet yoktu bilgisayarlara Orta okulda tanıştım.
Jules Verne istisna kitaplarıyla ... Jules Verne asıl birçok icada vesile olmuştur ilham da olmuştur. Windows 3.1 lere geçmiştik MS-DOS filan... Oyunlar o zamanlar da vardı müptela edercesine veya bu işin sektör haline gelip hayatımızda ciddi yerler kaplamıyordu. El konsolları filan vardı atariler eğlence merkezleri vardı tetris filan . Commodore 64 filan ile oyun kadar programlama da yapılabiliyordu .... Ansiklopediler de vardı ... Ailemde babam amcam Tubitak Bilim ve Teknik Dergileri eskiden ufacıktı kullanılan dil aşırı akademik te değildi yani onyıllar sonra çıkartılan Bilim ve Teknik Çocuk kadar da değildi . Atlas lar Felsefi kitaplar romanlar filan ... Video Kasetler vardı Betamax VHS filan film kiralamacalar belgeseller vardı ...
Şimdi günümüzdeki birçok alanda niteliksek ve niceliksel gelişmişliğimize imkanlara rağmen bizler ne yapıyoruz? Daha doğrusu evlatlarımıza yarınlarımıza neler sunuyoruz neleri sunamıyoruz veya sunmuyoruz ! .... Bunlara bakınca nice beyinler bu ülkede heba olmakta ... Komplo filan değil... Bir düzen dayatıyor ve bu kendi irademiz gibi gösteriyorlar. Sosyal Mühendislik başta olmak üzere ...
Donanımhaber ortamı bence her forum gibi bir doruğa ulaşır ve yıkılır! ... Adapte olan ayakta kalır . Hayatta olan şey herşeyde de uyarlanabilir ...
Erdi ve Mesut için yeri gelir olağan eleştirilerim de olmuştur açıkta forumda veya özel mesajlarla sessiz de kalıyorlar. Bir tür kibir filan ... Kendilerinin DH den ayrılma gerekçelerini şahsen tam manasıyla bilmem ama eminim ki kendilerinden kaynaklanan kusurlar vs de vardır ...
Erdi tek övünç kaynaı en çok video çeken filan tam bir nicelik odaklı bununla da gurur duyan biridir bu algı değil ayan beyan ifade ediyor da ... Bunlara gerek yok ...
Benim gibilerine de cevap vermemek ile sizde de kibir seziyorum ... İnsanları yaftalamak bir öğretmene yakışmıyor! Yazık evlatlarınıza yazık geleceğimize .
Eskiden üstüme her türlü gelenler moderatörlerin aklını çelip şikayet edenlerden tutun da ve bunları tarafıma özelden vs yazanlara kadar her şeyi gördüm. Ben eskiden altan alırdım sessiz kalırdım.. Bu işe yaramadı yani gerekeni anladıkları dille cevap vermek gerekiyor... Önemli olan kişinin çok donanımlı olması anlamlı kalmıyor eğerki karşındaki mecazen duvarsa ! Duvara profesör ne anlatsa nafile .. Duvar duvardır ... Mesele duvarın farkındalığı oluşması . Bu farkındalık için çabalanmalıdır .
Herkesten de ders çıkarabilmek bir erdemlilik olsa gerek . Ben kendimi öyle bilirim bazen bir çocuk hayatı sade polemiklerden yetişkinliğin getirdiği sorunlardan vs yalın fikirleri de doğrulara idrak edebiliyorum ... Bazen de bir hatalı yanlış vs kötü birinden de ders çıkartabiliyorum ....
Geleceğe Dönüş te geçen zamanlar maalesef çoğu şey gerçekleşmedi. Süzülen kaykay nerede? Nike ın kendi kendilerini bağlayan havalı spor ayakkabılar ne oldu ? Bazı Fanlar Nike baskı yaptı ciddi ciddi lobicilik ile Nike geç te olsa bir şeyler çıkardı ama aynısı değil :) ...
En azından herhangi bir atıktan yakıtla zamanda yolculuk yok . Ana tema buydu zaten yok. Gerisi talidir pek mattah şeyler değildi olsa ne yazar da ...
Bilim-Kurgulardaki amaç ilerde gerçekleşsin diye değil bence ...
-
Dur tahmin edeyim bir cesur centilmen kaslı demokrat amerikalı çine gelip ne kadar merhametli olduğunu falan gösterip insanlara mçmayı öğretiyordur. Sonuçta batılı mçmayı kesin biliyordur
Geçenlerde tvde denk geldiğim bir kore savaşı filminde baş rol amerikalımız rol model haliyle korelilerin azmini taktir edip perişan askere selam falan duruyordu tabi tarihi dizi/film ile yazmaya alışkınlar.
Ekmeğini bile paylaşmayan düşmana gerek bırakmayan psikolojik baskıyı dostuna gösteren imajını doğrudan gösterecek halleri yoktu ya dünya demokrasi beşiğinin..
-
Sizi çok sevdim. Size abi diyebilir miyim?
-
Yasinizi bilmiyorum ama ufaksaniz elbette benim icin pek bir anlami olsa da sizin icin belli ki anlami var .
Halet-i Ruhiyenizi gercekten kestirmem kisa surede zor . Yasadiklarimiz etrafimizdakilerin de anlasilabilirlik ihtiyaci kadar ifade etme paylasma istemlerine de vesile olmak dertlesmek vs anlamlidir kendimizi iyi hissetirir de. Amac sadece hissetmek degil gercekler temelinde iyi hissetmek. Aksi hallerde algisal bir dunyada iyide kotu de gelir ...
Konuya donersek : Aslinda kitabin cikartilmasinda da nice maceralar filan yasanmis. Mesele Netflix in ele alisindan ibaret te degil . Sahsen 3 Body iye ait 3 kitap ve bahsedilen 4. dijital platformda devam edeniyle beraber kiyaslanmasi pek saglikli olmaz. Baska kaynaklarda Dizi de aslinda ilk kitaptan ibaret degil kitabin diger serisinden de harmanlandigi hatta bazilarinca hos oldugu da ifade edilmektedir .
Burada olaya butuncul ele almak gerekir . Dizi keyfinde bilim kurgusu da guzelse ne ala . Kitaba sadik kalinmasi zaten imkansiz . Kitabin ciktigi yildaki bilimsel teknik ortamlara sadik kalinmalidir ki Dizi de gunumuz Dunyasi ile alinmistir. Birseyleri elestirmek icin bazilarin anlamsiz yersiz damar kasmasi ISID ile savasmis Prof bir kadinin asimetrik mudacelesi kurgusal olarak dunyaca taninmis populer bir figur oldugunu bizlere aksettirmekteler. Aksettirmede Turkiye ve PKK uzerine bir durum yoktur. Bunu ifade ettim diye PKK yandasi filan diyenler olacaktir. Utanmadan diziye IMDB de en dusuk puan vermeyenleri PKK li filan diye yaftalayan ve ona destek olanlari burada gorunce SOK oldum! Analoji alaka ortak payda kurgusal olarak ortada PKK ve Turkiye yok! Yersiz duyar kasmaca yersiz tepki vermece ...
Linc kulturu keskin sirke kupune zarar verir ... Bazilari anca yasayarak idrak edecektir. Bazilari baskalarin deneyimlerinden nemalanmak icin kendini yirtarken bazilari burnundan kil aldirmazlar .
Onlar ki yasamadan idrak edemeyenlerdir.
Eski de populer olmus :
3 cisim problemi (dizi) - gündem - ekşi sözlük (eksisozluk.com)
Kitapla birebir olmamasi kendilerince harmanlamalari dert degil. Neticede izlerken ne hissettiriyor. Hos surukleyici turunun guzel eseri midir filan ona bakilir ... Oscar Odullerin dizileri olan : Emmy Odullerine layik midir veya aday olmusta kazanmista niye kazandi diye de elestirmek bence aymazliktir. Dertleri belli baska .
-
şu netflix denen boka niye abone olursunuz anlamam. Her türlü pisliği güzellemek için her filmi çektikleri yetmez bi de üstüne teröristleri kahraman ilan eden şeyler çekerler.
-
3. bölümdeyim, kitabı okuyan biri sonunda ne olacak yazabilir mi? Spoiler olur derse özelden de yazabilir.
-
Netflixte izlediğim en iyi içerik. Her kuruşunu hakediyor. Görsel efekt yeaaa diyenler gelmeden..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yasanmış tarih bilinen coğrafya bilim falan en yüzde 70 i geçirmece. Medya sinema bunu çok iyi yapıyor. Uyduruklar dünyası.
-
Bilim kurgu dizisidir. Bu minval de izledim. İlk 2-3 bölüm oldukça beğeniyle izledim. Sezonun devamı aynı akıcılık ta değildi lakin yerden yere vurulacak kadar kötü de değildi. Her yapımda siyasi mesaj, gizli kavramlar aramak yerine izler geçerim. Komplo teorisyenliginin sonu deliliktir hiç girmem o toplara.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ogretmensiniz sanirim . Sorun degil.
-
Yabancilarin incelemelerine gore 2. sezon daha da guzel olacakmis. Ilk sezon sadece ilk kitaptan uyarlanmamis hafif harmanlama da yapilmis.
Diziler filmler aslinda gundemde olan degerlere de deginirler. amac izlenmek ! Yoksa idealist satis yapma derdi olmayan veya izlenme derdi olmayan insanlari paramiz cok isterseniz izleyin ya da izlemeyin diye de kitap veya dizi veya film yapacak degiller ... Izlenilmesi icin de yapiliyor.
En guzel film/diziler dahil hepsinde acik ve gizli mesajlar vardir ... Matrix gizli mesajlari da var gibi . Yani gizli mesaj olgusunun kendisi dert edilmesi cok komik couksu olarak gormekteyim. Bazilarini da anlamiyorum .
-
Yazarin kendisiyle yapilan bir gorusme. Yazarin yaklasimi kitaplarinin ciktigi yillardaki tarihsel olgularin kendisi gibi eski jenerasyondakiler haric yeni nesillerin gunumuzde de pek dikkat cekmedigini ifade etmektedir. Baska bircok detay da vardir .
Bilim Kurgu gibi edebi eserlerin bir ulkede savaslar varsa ic cekismeler varsa pek gelismediginin de ifade etmektedir. Bilim Kurgu Cin de baya eskilere gitmektedir ...
British Libraryyoutube
This event took place on 6 April 2023. The information below is correct as of the publication date. For this exclusive online event, Cixin Liu talks to British physicist, author, broadcaster and science communicator Jim Al-Khalili, host of the BBC Radio 4 programme, The Life Scientific. Cixin Liu is China's best-known author of science fiction: the first Asian writer to receive a Hugo Award. His monumental Three-Body Trilogy – first published between 2006 and 2010, and translated into English by Ken Liu, is Chinese science fiction’s most acclaimed work, and will soon be appearing as a major Netflix series. The trilogy concerns the catastrophic consequences of humanity’s attempt to make contact with extraterrestrials. It is one of the most ambitious works of science fiction ever written: the story begins during the Cultural Revolution and ends 18,906,416 years into the future. There is a scene in ancient Byzantium, and a scene told from the perspective of an ant. The first book is set on Earth, though several of its scenes take place in virtual reality representations of Qin dynasty China and ancient Egypt; by the end of the third book, the stage has expanded to encompass an inter-civilisational war that spans not only the three-dimensional universe but other dimensions too. Jim Al-Khalili is a theoretical physicist at the University of Surrey where he holds a Distinguished Chair in physics as well as a university chair in the public engagement in science. He received his PhD in nuclear reaction theory in 1989 and has published widely in the field. His current interest is in open quantum systems and the application of quantum mechanics in biology. He is a prominent author and broadcaster who has written 14 books on popular science and the history of science, between them translated into 26 languages. His latest book, The World According to Physics, was shortlisted for the Royal Society Book Prize. He is a regular presenter of TV science documentaries, such as the Bafta nominated Chemistry: a volatile history, and he hosts the long-running weekly BBC Radio 4 programme, The Life Scientific. Jim is a past president of the British Science Association and a recipient of the Royal Society Michael Faraday medal and the Wilkins-Bernal-Medawar Medal, the Institute of Physics Kelvin Medal and the Stephen Hawking Medal for Science Communication. He received an OBE in 2007 and a CBE in 2021 for ‘services to science’. Liu Cixin was born in Beijing in 1963. He was an engineer before writing science fiction. In 1989 he wrote Supernova Era and China 2185 and his first published short story, Whalesong, appeared in Science Fiction World in 1999. In the same year his novel With Her Eyes won the Chinese Science Galaxy Award. In 2000 he wrote The Wandering Earth and received the Galaxy Award again. The first volume of The Three-Body Problem was originally serialised in Science Fiction World in 2006 and published as a standalone book in 2008, becoming one of the most successful Chinese science fiction novels of all time. Two other two famous novels are Supernova Era and Ball Lightning. This event accompanies the British Library’s exhibition Chinese and British. The British Library is a charity. Your support helps us open up a world of knowledge and inspiration for everyone. Donate today: https://support.bl.uk/https://www.youtube.com/watch?v=36IvwtjHCEw&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X