Şimdi Ara

2si1 'İçi güzel' Teknoloji ve Oyun Programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Bu cep telefonlarına taksit yapılmasını engellemenin en temel sebebinin, kart borcu olan insanlara belli bir komisyon karşılığında taksit imkanı sunan tefeci diyebileceğimiz kişilerin, bu yoldan bankalara verdiği ciddi mali zarardan dolayı bankaların hükümetle çalışması sonucu alınmış bir karar olduğunu düşünmekteyim. Bu tefeciler özellikle kolay paraya çevrildiklerinden dolayı kontör ve cep telefonları üzerinden bu işlemleri yapıyor ve kart mağduru insanların borçlarını 10-12 taksitler şeklinde ödemelerini sağlıyorlardı. Aylık milyarlarca lira dönen bu piyasanın önüne ancak bu şekilde geçebilirlerdi ve nitekim kısmen geçmişler gibi. Halen bu işler devam etsede mağazalardan taksit talep eden kişiler faiz ödeyerek tüketici kredisi çektirilip alışveriş yapması sağlandığından bankalar müüşterilerini kaybetmiyor.

  • söktür git ? noluyoruz

  • İki kişilik hoşsohbet programı. Ama biraz daha ayrıntılı ve renkli olmalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZazaTakırdayan38


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZazaTakırdayan38


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: turker03

    1-Keyifler yerinde :D Yıl olmuş 2014 hatta on on-beş gün sonra 2015 olacak hala Mario bekleyen insanlar var arkadaş :D Şaka bir yana saygı duyuyorum fakat nintendo asıl sen yıl 2015 olacak hala mario yapıp tanıtıyorsun, ayıptır yazıktır günahtır.


    Herkes aynı tarz şeylerden zevk alıcak diye bir şey yok bence.Herkes oyunlardaki grafiklerin gerçekçi olmasına takmaz ve sürekli ateş et tadında oyunları sevmez.Nintendo farklı bir kitleye hitap ediyor, insanlar bunu bir türlü çözemiyor bence.Yani baktığında Xbox ya da PS4, tamamen PC ile rekabet halinde olan konsollar ve exc. oyunları dışında bir fark yok, sadece daha kötü grafikler.Exc.lerin de tadı pc oyunları gibi ama tabii oynamak isteyeceğin tarzdalar ve baya kaliteliler ama aynı tarz yani.Nintendo ise tamamen alternatif bir şey, sürekli kendine has oyunlar çıkaran, genel olarak Platform oynamayı seven adamları tatmin edicek ve arkadaşları ya da ailesi ile oynarken daha çok zevk alabilecekleri oyunlar çıkarıyorlar.Otur Smash Bros. ya da Mario Kart oyna tek başına zevk almasına alırsın ama minimum olur, ama geç o oyunun başına arkadaşlarınla falan aldığın zevk muazzam oluyor.Bence Nintendo bu konuda cidden başarılı.

    Evet, aynı IP ler üzerinden çok ilerliyorlar, buna ben de beğenmiyorum pek, evet hep bir Mario, Zelda ya da 3ds'e bir Pokemon gelsin ki, zaten bu oyunlar olmazsa olmaz, sonuçta Zelda için Wii aldım, Wii U alıcağım büyük ihtimal ve Pokemon'un son oyununa direk ön sipariş vermiştim.Bunlar kalmalı fakat yeni IP ler gelmeli, ve bu IP ler, Mario spin-off u olmamalı, yani Yoshi'nin Toad'ın oyunları olarak değil de, yeni bir konsept olarak gelmeli.Nintendo, yeni şeylere biraz kapalı bir hale gelmeye başladı, umarım yeni yaratıcı oyunlar ile karşımıza çıkarlar.

    Ben genel olarak RPG sever bir oyuncuğum, fantastik kurgular, evrenler olsun, orta çağ atmosferi falan daha çok içine çekiyor beni, daha gelişmelerine göre değişik tad verebilen dövüş dinamikleri ve en önemlisi keşfetmeyi seviyorum ben, her köşeye bucağa girer bakarım fakat bir yorum yapmam gerekirse CoD oynıyacağıma gider Mario oynarım ben.Aşağılamak için demiyorum bunu CoD'a ama ne bileyim fps'ler bana çok zevk vermiyor yani, bence senaryosu Bioshock tadında olmadıkça.Tamam Bioshock tadı biraz fazla oldu ama yani seneryosu baya iyi değilse sıkılıyorum bir süre sonra ya.Platform oyunlar daha zevkli bir hal alıyor, özellikle yanında takıldığın birileri olunca.Evet online fpsler de baya zevkli hala geliyor arkadaşlarınla ama hiç bir zaman Nintendo zevki veremediler bana.O yüzden bence Mario'ya ya da Nintendo'ya laf atmadan bir düşünün derim, herkesin artık ilginç bir biçimde benzer şeylere yöneldiği bu dönem de, bazı insanları zevklerinin farklı olabiliceğini bilin diyorum.

    Telefonuna İntendo64 emülatörü indirip Legend of Zelda Ocarina of Time oynamaya başladım.Oldukça zevkli gidiyor.Ama bir şeyi merak ettim.Bu oyunun gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri yapan nedir.Açıklarsanız sevinirim

    Çıktığı yılın çok ilerisin de olması, oynanışın başarılı ve sıradanlaşmadan sürekli değişik şeyler verebilmesi ayrıca zorlayıcı olması zaten en büyük olayı bu, oynanışı, bulmacaları falan aşırı zevkli yani ve hikayesi güzel ve eğlenceli olması ve en önemlisi oynayana zevk vermesi, ben aşırı zevk alarak oynadım, eski versiyonu da bitirmiştim bir kaç kere, 3DS versiyonunu da çıkar çıkmaz bitirmiştim ve her seferinde çok zevk alarak oynadım.Bence bu yani, onu en iyi oyunlardan biri yapan.

    Bende oynarken dediklerinizi fark ettim ama asıl merak ettiğim şu.Talha bu oyunun en iyi adventure oyun olduğunu söylemişti.Ben bunu hakedecek oyun dünyasına veya türüne ne yenilik getirdi?Ben onu merak ediyorum.
    Cevabıniz için teşekkürler.

    Şimdi bunu ilk getirdi, şunu ilk getirdi diyemem, uzun bir araştırma lazım çünkü.Bir özellik söylerim ama onu başka bir oyunda kullanılmış olabilir daha önceden, tam olarak 2000 yılında falan tam anlayarak oynamaya başladığımdan oyunları ki, Zelda'yı da bu dönemde oynadım, tam bilemiyorum yani.Ama daha önce vardı ya da yoktu, bir çok özelliği harmanlayarak ve onları geliştirerek başarılı bir oyun sundu, bence yani dönemin oyunları ile karşılaştırırsan devrim gibi bir şey yapmışlar ve dönemindeki oyunların hepsine ilham verdiği kanaatindeyim ben.O zamanlar Pokemon'la beraber favorimdi, şu an favori listem genişledi ama hala listemdeler.




  • söker atar ahah :D

  • Hadi iyisin yine keyif aldık :) ilim irfan dolu program olmuş :)

  • Fingolfin. kullanıcısına yanıt
    Tam tersi bende değişik dünyaları, ortaçağı veya antik temalı oyunları seviyorum, mesela final fantasynin bir çok oyununu oynadım, çünkü hep farklı bir dünya farklı olaylar, god of warı grafikten ziyade kratosun tanrılara kafa tutması, antik dünya beni çok etkiledi. Ama 3te filan o hava kalmadı artık eskisi gibi değildi herkese kesiyorduk mesela. Yani mesele grafik filan değil, bence eğer bir makinaya gerekçekten oyun konsolu deniyorsa onun insanlara çeşitlilik sunması gerek, ben pspde aldım, oyun sayısı beklentimin çok altındaydı, sonra vita çıktı onda neredeyse doğru düzgün oyun yoktu, yani makinayı aldın 3 4 tane adam gibi oyun var, diğerlerini de alıp eğlenmek zorundasın başka yok çünkü. Belki de ps1 ve ps2 de bin türlü çeşit çeşit oyuna alışmıştım ondandır bilemeiyorum. Pspvita isterse havada 3 takla atsın benim gözümde sıfır 5 tane oyun oynayacağım yada god of warın 2 3 oyunu oynayacağım diye para vermem. Bugün yeni konsollar çıkışı da beni açıkçası pek heyecanlandırmıyor, çünkü nedir yani tamam gta dışında kaç tane kafa oyun var, oyun yok, çeşit yok olanlar da pahalı. Böyle bir ortam da hala bir tane iki tane aynı oyun aynı karakter nedir yani? Şuna zaten saygı duyuyorum dedim adamın hoşuna gidiyor alıyor tamam, ama nasılsa böyle satılıyor diye böyle yapmak büyük marka olmaya ne kadar katkı sağlar? Sadece nintendo bile değil ps4 oyun yoktu ilk çıktığında insanlar birbirileri ile yarışıyordu alacağız diye mesela. Burada bir fırsat maliyeti var işte, kaç para verip kaç oyun oynayabileceksin? Bu her konsol için geçerli, burada da insanların maddi imkanlarını göz önüne almaları gerekiyor.




  • Talha bence witcher 3 için sübliminal mesaj veriyor her hafta witcher ufaktan çıtlatıyor. :)

  • Emeği geçen herkese teşekkürler , mesut talha ikilisi gerçekten sevildi bence.
  • Tâlha için oyun olsun yeter, nefes alsın yeter gibi :)

  • Çok güzel bir programdı çok güzel noktalara parmak bastınız sonu da ayrı bir şahaneydi zaten

    Witcher 3'ü dört gözle bekliyoruz inşallah bahane ile Türkçe gelir
  • abi jetmen muhabbetini ben mi ciddiye aldım yoksa gerçekten ciddi miydi talha bey konuşurken. Para adamların umrunda değil ki yaşama amacı o hayatını devam ettirebilmesi için uçması lazım sadece zevk yani

  • ya bu talhanın bir oyunu beğendiğini bile görmedim ben :)

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bu tür içerikleri özellikle getirdiğimiz "Donanım Haber" adlı bir programımız var. Bu program daha ziyade genel teknoloji haberlerine yönelik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bu tür içerikleri özellikle getirdiğimiz "Donanım Haber" adlı bir programımız var. Bu program daha ziyade genel teknoloji haberlerine yönelik.

    Gün abi, bu hafta o program yayınlanmadı, her jafta yayınlanırsa çok iyi olur, bence bu sitenin en güzel programı o. Yada iki programı birleştirin 4 kişi olsun herkes birşeylerden bahsetsin daha uzun ve eğlenceli olur bence. En azından arada bir öylede programlar olsun ben keyifle izlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 14 Aralık 2014; 17:56:59 >
  • acsar82 kullanıcısına yanıt
    video yerine bumu çıkıyo.. çarpıdan kapatmak lazım buysa sorun.
    2si1 'İçi güzel' Teknoloji ve Oyun Programı
  • gun kullanıcısına yanıt
    Erdi ile Ender'in yaptığı program mı? Bu arada onun bu hafta yayını oldu mu?
  • mesut üretenleri ordan eleştirmek kolay devlet yonetmek 2si1 çekmeye benzemez ondan kafan almıyodur ithal mal aşıkları sizi

  • Çok eğlenceli bir program olmuş yine ellerinize sağlık :D Aralarda yaptığınız ufak tefek espriler de çok güzeldi:DDD Aslında baya baya güldüm bu program iyi ki varsınız.

  • gran tursimo 7 den birşeyler çıkar mı diye bekledim ama daha bekleyeceğiz sanırım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.