|
Toyota'nın artık Corolla'daki motoru 1.5 direk enkjeksiyona dönmüş. 1.6 motor kalkmış. İddialar ise şu: '' Türkiye’de üretilen Toyota Corolla Sedan’ın yeni motor seçeneği olan 1.5L Dynamic Force, Avrupa’daki yeni emisyon standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildi. Toyota’nın yeni 1.5L Dynamic Force motoru, düşük tüketimi ve çevreci özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni 3 silindirli 1.5 litrelik motor, modern TNGA tasarımı sayesinde daha düşük ağırlığa sahip ve daha az yer kaplıyor. Bununla birlikte yakıt tüketim ve CO2 salımlarında yüzde 17 oranında iyileşme sunuyor. Yeni 1.5L Dynamic Force, ileri teknolojisi ve geliştirilen özellikleriyle birlikte daha iyi hava yakıt karışımı sunarak daha yüksek termal verimlilik ve daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni 1.5 litrelik motor, WLTP ölçümlerine göre 127-139 g/km CO2 ve 5.6-6.2 lt/100 km birleşik tüketim değerine sahip. Toyota Corolla Sedan’da tercih edilebilecek 1.5L Dynamic Force motor, 10 ileri otomatik şanzıman veya 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirilebilecek.'' Arkadaşlar 1.5 motor 123 beygir güç, 153 Nm tork üretebiliyor ve (CVT) veya 6 ileri manuel şanzıman ile alınabiliyor. CVT'nin manuel'de 10 ileri sanal oran bulunuyor. Yeni ünite, 132 beygir güç, 159 Nm tork üretebilen 1.6 litre hacimli motorun yerini almış. İlk olarak bazı arkadaşların Toyota ile dalga geçmesi, Japon araçlarından özellikle Honda'nın FC5 faciasını en sert şekilde eleştirmiş(En altta iki konum var.) biri olarak beni üzdü, evet Japon araçlarını bende sevmiyorum, Civic ve Corolla son 5 yıldır B segment VAG grup araçlardan çoğu konuda daha kötü olmasına rağmen LPG uyumuyla ve 20'den fazla yıldır piyasada olan 1.6 motoruyla bir şekilde piyasada tutunmuştu. Şimdi ise 1.6 motor alanların aracı artık üretilmeyen ve tarihe karışan bir araç oldu, belki de 1.6 alanlar en az 7 yıl poüler olacağını hayal ederek aldı ama artık o motoru bir daha göremeyeceğiz. LPG olarak 1.5 motorun eli ise zayıf. LPG uyumu olarak 1.5 motora yüksek fiyatlardan direkt enjeksiyon kiti takııyor, ama 1.6 motor gibi uyum ve ekonomik sürüş söz konusu değil, eski motora takıldığında %45-50 tasarruf iddiasında olan bazı firmalar bu motora %30-35 tasarruftan fazlasını iddia etmiyor, yani hem pahalı, hem uyumsuz hem de ekonomik değil. LPG noktasında avantajı yok denebilir. Fakat bu motordan dolayı Toyota'yı yermemiz değil, övmemiz gerekir. Son 2-3 yılda sırayla beş para etmez D4D 1.4 dizelden kurtuldular, şimdi de 20-25 yıllık VVT-i'dan kurtuldular. Yerine daha uzun maksimum tork bandına sahip, çok güçlü olmayan ama genel olarakta hiç baygın hissettirmeyen, yepyeni bir motor koymuşlar. Burada Ford gibi eski nesil LPG'ye uyumlu motoru tamamen yenileyip 3 silindir yapabilirlerdi ama olsun. (https://forum.donanimhaber.com/turbo-benzinli-honda-larda-yag-yakit-karisma-sorunu--134160819) Dynamic Force motorlu Toyota Camry ![]() Özetle Toyota bizim piyasa için büyük bir hata yapmış, Egea 1.4 Urban Plus 150-160 binlik fiyatı ve LPG uyumuyla büyük bir gol atacak ama doğru olan bu. Toyota'yı çabaladığı için takdir etmeliyiz. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler