Şimdi Ara

2020 Captur 1.3TCE Touch EDC - 2020 Eski kasa 308 1.2puretech Allure EAT8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 650 bin TL bütçe ile ikinci el olarak hangisi tercihiniz olurdu: Birisi C-HB, diğeri B-SUV.

308 avantaj ve dezavantajları:

+ Çok daha zengin donanım

+ Daha kaliteli iç mekan

+ MTV olarak en alt dilimde

+ Şanzıman piyasadaki en iyilerden birisi

- Eski kasa

Captur avantaj ve dezavantajları:

+ Güncel kasa

+ SUV olması

+ Tasarım olarak daha göz alıcı ve daha dikkat çekici

+ Daha ferah iç mekan

- Motor 1.3 gibi görünse de 1.3 - 1.6 aralığında ve MTV 1.6 motorlarla aynı.

- Donanımı daha az

- İç mekan kalitesi 308'den daha düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 27 Aralık 2022; 14:6:46 >

• bütçeniz İyi aslında, ben olsam o bütçe ile C-SUV Reno Kadjar bakardım. 1.2TCe motor-ıslak kavrama 7 ileri EDC şanzımanlı touch roof paket (cam tavanlı), model yılı 2017-18'ler denk gelir o bütçe ile. hem içi bagajı vs. daha geniş ve ferah hemde en alt MTV diliminde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- Dinamik LED farlar

- Anahtarsız giriş çalıştırma

- Cam tavan

- Elektronik park freni

- Hayalet Göstergeler

- 220v priz çıkışı

- Kör nokta uyarısı

- Elektronik Klima (Capturda olmadığından emin değilim)

- Alaşım jantlar (Capturda alaşım görünümlü kapak var)

Yani ciddi bir donanım farkı var. Motor + şanzıman olarak da 308 daha ağır basıyor.

Captur ise son kasa, SUV ve çok göz alıcı bir tasarıma sahip.

Kendim leon kullanıyorum diğer aracım da Skoda kamiq malum b suv kalite sürüş hissi yol tutuş vs olarak çok fark var arada. Gerçekten sevemedim sürüşünü sattım daha 15-20 gün oldu. Tavsiyem kesinlikle 308 size 2. El olarak bir eksi olur ama sürüş zevki olarak sizi tatmin eder.

Daha Fazla Göster
  • capturun ön-arka iz genişliği c segmenti hb ayarında hatta kadjarla birebir aynı, sürüşü segmentinin üstünde ve bir hayli dengeli bir araba. motoru çok daha performanslı ve 4 silindirli olma avantajı var ama çok basmayan biri için ayırt edici mi bilmiyorum, ayrıca mtv'si çok.

308 peugeotu bataktan çıkaran serinin çekirdeğini oluşturan model, karoseri, inanılmaz hafif şasisi, nvh seviyesi,sürüş rafineliği, çevikliği vs her yönden ciddi bir mühendislik ürünü. Direksiyonuna uyum sağlamamak dışından kullanıp da memnun olmamak zor.

Diğer taraftan bence yüksekliği baz almazsak iç hacim olarak geride değil ama arka koltuklar captura kıyasla (capturda raylı koltuklar var) kullanışsız, captur kadar kadar çok yönlü değil ve yakında oldukça demode kalacak.

aile kullanımı için captur, 1-2 kişi için ise 308 bence.

• Bundan 1 ay kadar önce benzer bir ikilem yaşayıp 308 tercih etmiştim. Segment farkı bariz hissediliyor bana göre.

* yeni kasa olması

* daha performanslı olması (140 hp olan versiyon için konuşuyorum)

* daha büyük bagaj hacmi (koltuklar kaydırılacak 100 litre arttıralabiliyor)

* süspansiyon konforunun daha iyi olması

* havalandırmaların ekrandan değilde tuşla yapılması

bu sebepler yüzünden Captur almayı tercih ederdim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.