Şimdi Ara

2017 Toyota yaris 1.5 multidrive s benzinli vs 2017 clio 1.5 icon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki araç arasında kaldım yaris çok küçük dediler ama clio ile karşılaştırınca öyle iç hacim olarak pek bir fark görmedim, clio daha az yakıyor ve en dolu paket, yaris de yol bilgisayarı ve hız sabitleyicinin olmaması ve sis farının olmaması can sıkıyor fakat toyota çok daha fazla güven veriyor ve genelde sıkıntı yaşamamışlar, ayrica amortisörler olarak yaris daha iyi,bütçem de maksimum 130 bin tl bu iki araçtan hangisini seçmeliyim, ya da sizin farklı bir görüşünüz var mı bir aydır bakıyorum arabalara ve her kafadan bir ses cikiyor bunaldim iyice artık avrupada, amerikada milletin çocuğuna doğum günü hediyesi olarak aldığı arabalara hayvani paralar veriyoruz bir de bir sürü özelliğine dikkat etmek zorunda kalıyoruz, harbiden coğrafya kadermış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • benim için net bir şekilde, tartışmaya girmeksizin clio.

    ayrıca euro ncap clio için beş yıldız. öyle güvensiz bir araba değil.
  • Bütçe 130 bin ise, bu 2 araçtan birini almanız şart mı? O paraya çıkınca daha iyi, geniş, konforlu araçlar alınır. Ama hepsini eledim, bu 2 araçtan biri derseniz öncelik clio olur. Yaris cliodan daha dar olacağını sanmam, içi epey geniş bir araç. Belki bagajı dardır. Güvenlik olarak Clio zaten rüştünü ispat etmiş bir araç (ncap testi ortada). Dolu paket clio öne çıkar şu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Temmuz 2020; 12:18:44 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam var mı bu fiyata önerebileceğiniz 2015 ustu otomotik araçlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam 1.5 yaris’e hız sabitleyici sonradan takılabiliyordu. 300 tl civarı parça fiyatı bir de sanayide montajını yapacak ustaya vereceğiniz ücretle ucuza halledilebilir. Eliniz yatkınsa anlıyorsanız siz bile takabilirsiniz çünkü takılacağı yer vs. hepsi mevcut diye hatırlıyorum. Yaris ile clio iç hacim olarak birbirine çok yakın zaten, sadece yarisin bagaj hacmi az farkla daha küçük olması lazım. Ben olsam yaris tercih ederdim, ikisini de manuel vites olarak kullandım ve yaris daha keyifliydi. Clio da nedense bir olmamışlık bir konfor eksikliği hissettim. Bunlar benim şahsi fikirlerim elbette başka birisi başka hissedebilir ama direksiyon falan çok rahattı clio’ya göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasquinard R kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleyici benim için olmazsa olmaz bir özellik değil zaten hocam evet clio ve yarisin iç hacmi nerdeyse aynı bagaj dışında, gönül ister ki honda jazz alalım ama fiyatları uçmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: king in the north

    Hocam var mı bu fiyata önerebileceğiniz 2015 ustu otomotik araçlar
    Sahibindene girip 2016-2020 aralığında ve azami 130 bin TL ye kadar olan otomatik araçları listelediğimde bol bol A sınıfı araçların yanında İ20, sandero, micra, clio, mitsu space star çıkıyor. Birde compact sınıftan bol bol Easy Egea çıkıyor ama arada urban plus olanlarda var. Açıkçası o paraya çıkacaksam hiç değilse geniş iç hacmi ve bagajı olsun diyerek Egea (urban) tercih ederdim. Ya da daha yaşı büyük olur ama başka modeller olur mesela astra, golf, civic gibi epey model çıkıyor 2010 ve sonrasında. Ama yaşı genş olsun, garantisi devam etsin derseniz açıkçası yerinizde olsam Egea alırdım.

    Ama büyük araç istemiyorsanız, bagajla işim olmaz diyorsanız dizel clio mantıklı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Temmuz 2020; 14:46:51 >




  • hala kuru kavrama şanzıman kullanan clio mu? yaris motor şanzıman mekanik gibi birçok açıdan clio'dan üstündür. sadece clio daha konforlu olabilir.
  • sivert kullanıcısına yanıt
    Peki hocam hybrid mı yoksa benzinli mı daha mantıklı olur yariste, hybridlerin mtv si çok yüksek mtvye göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sivert

    hala kuru kavrama şanzıman kullanan clio mu? yaris motor şanzıman mekanik gibi birçok açıdan clio'dan üstündür. sadece clio daha konforlu olabilir.
    Kuru kavrama olmasının dışında çıkardığı sorun var mı bakmak lazım. Forumdaki konularda EDC için (kararsız kaldığı durumlar olduğu söyleniyor sadece) sorun yaşayana denk gelmedim, varsa da sayılıdır ve uzak durmayı gerektirmez diye düşünüyorum.
  • bi tane jazz var aslında 130 bine, ufak önemsiz -bence- boyası var ama çalıntı hasar kayıtlı diyor. çalındı/bulundu demiş. bu sıkıntı oluyor mu bilmiyorum.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-jazz-cvt-otomatik-831728921/detay
  • Bunu gördüm ilanlarda araç ağır hasar kayıtlı, o yüzden eledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    2016 clio dizel otomatik aracım var 69000 km'de. hiç bir sıkıntı yaşamadım ara ara kararsız kalması dışında
  • Hatunda 1.33 multidrive s Yaris var. Eğer illa iki araç arasındaysanız kesinlikle Clio alın. Hem icon hem dizel hem otomatik. Yariste donanım standart ancak sınıfında en çok öne çıktığı konu güvenlik. Onun dışında yalıtım falan kötü.

    Bütçe 130 bin liraysa C sınıfı da bakılabilir. Sanıyorum en mantıklı seçenek bluehdi-eat6 308 olur. Allure düşük km denk gelmez ama Active donanıma olur derseniz iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca Astra, Focus ve i30-cee'd bakılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault motorları çok az yakar hem bakımı ucuzdur hemde ikinci elde daha hızlı gider.
  • king in the north kullanıcısına yanıt
    uzun süre kullanacaksanız hybrid'e hiç bulaşmayın derim. daha ülkemizde bakım onarım sistemleri oturmuş değil ve sonraki yıllardaki maliyetleri yüksek çıkabilir.
  • kaliteden bir tık ödün verirsiniz ama clio her zaman daha avantajlı kalır.

    1.5dci - edc kombinasyonlu olursa hatta yatırımlık bir araç bile diyebiliriz.

    ayrıca sis farı , hız sabitleme gibi uzun yolda işinize yarayacak özellikler de mevcut olacak..

    parçası da uygun ama işte yarise kıyasla tek sıkıntısı kabin içi yarise kıyasla kalitesiz ve trim sesleri daha fazla duyacaksınız.. gerçi onu da würth silikon sprey ile çözebilirsiniz
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlariniz çok faydalı oldu yaris almaya karar verdik toyota yaris special fun 1.33 spypack modelini düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.