merhaba arkadaşlar bu konuda bir kararsızlık yaşıyorum , doğalgaz iç tesisatı döşeteceğiz eve , kombi, petek var , bu alanda iyi ustası sağlam olan bir firma arıyorum, bazı arkadaşların evinde su borusunu patlatan , elektrik kablolarını parçalayan beceriksiz insanlar oldu, o yüzden hafif bir tırsma oluştu bende, çoğu yer taşerona yaptırıyor, rezil sonuçlar ortaya çıkıyor böyle, sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?
Bugün Peugeot bayisini gezme şansım oldu bu 3 model arasında kararsız kaldım arkadaşlar, sizce hangisini almalıyım, eşim suv gibi olduğu için mokka tercih etti ama ben bagajını ve iç hacmini görünce beğenmedim, b hatchback araba gibi içi , Peugeot 308 önden daha havalı duruyordu astraya göre, arkadan bakınca astra daha güzel duruyordu, iç hacim olarak özellikle arka koltuk için astra daha geniş, ön konsolda 308 daha iyi bir tasarıma sahip ama o direksiyonun küçük olması bana garip geldi gelenekçi olduğum içindir belki bilmiyorum, bu araçları kullanan arkadaşlar yorumlarsa daha iyi bir fikre sahip olabilirim
B suv tavsiye
Arkadaşlar yaklaşık 900 bine kadar bütçem var, aşağıdaki arabalar arasında kaldım, benim için az kilometre yapmış yeni bir araba olması önemli olduğu için 2021-2023 arası benzinli araçlara baktım, alıp en az 7-8 sene kullanmayı düşündüğüm için böyle karar verdim:
1-Skoda kamiq 1.0 premium : olanları bütçeme uygun iç donanım ve özellikleri gerçekten güzel, dış tasarım ise ortalama bence, kafamdaki tek soru 1.0 motor olduğu için uzun kullanımda motorda döküntü yaratır mı düşüncem var, arkadaşlar uzun kullanacaksan 1.0 motordan uzak dur dediler
2- Opel Mokka 1.2 gs : Dış tasarım çok iyi ben buradayım diyor, iç hacmi kamiqe göre biraz dar ama ön konsol kısmı Kamiq’ ten daha iyi, bagajı ise bir suva yakışmayacak darlıkta pek beğenmedim, süspansiyonları ise yumuşak bu açıdan da başarılı. Eat 8 şanzıman olması artı bir özellik
3- peugeot 2008 actıve prime 1.2 puretech: en boş kasasına anca yetiyor paramız, görüntü olarak güzel, iç donanım boş paket olmasına rağmen yine birçok standart özellik var ama yetersiz çok beğenmedim , eat8 şanzıman olması cezbedici, bağaj hacmi gayet yeterli.
4- Suzuki vitara hibrit 4X2 all grip : hibrit olması güzel, dış görünüşü de gayet güzel, ama iç tasarım berbat , yani arabanın dışı ile içi arasında resmen çağ farkı var, ama fiyatı daha uygun, deneme fırsatım da oldu sürüş yol tutuş iyi ama süspansiyonlar sert, bir de hibrit diyorlar ama şehir içinde ortalama 7.5 litre yaktı bu normal mi? Ya da Farklı bir sürüş tekniği mi istiyor anlamadım
İşin özeti kafam çok karışık ve arabamı yeni sattığım için hızlı bir şekilde yeni arabamı almam elzem oldu fiyatlar sürekli artıyor tavsiyeniz nedir 1-2 gün içinde almam gerekiyor
İkisi arasında kaldım arkadaşlar hangisini tavsiye ediyorsunuz , admin önceki başlığımı sildi kural dışı diye şaka gibi kombi sayfasında kombiyle alakalı başlık açmak da suç olmuş 👏👏
merhabalar böyle bir sorunum var malesef, kastettiğim su sesi değil, bildiğin birisi banyo duvarına çekiçle vuruyor, 9 katlı bir apartmanda 5. katta oturuyorum, üst kattakiler (6-7-8-9) banyodaki klozeti kullandıklarında ya da duş aldıklarında aşağıda benim banyo da sanki birisi çekiçle duvara vuruyor gibi ses geliyor ve birkaç saniye sürüyor hadi gündüz neyse de gece uyuyamıyoruz resmen, psikolojim bozuldu resmen, her an bir ses gelecek diye geriliyorum, tam uykuya dolacakken çat diye ses geliyor resmen işkence gibi, birkaç usta getirdim üstteki klozet şamandırası bozuk diyip tamir ettiler, ama sesler yime kesilmedi, yok mu bunun bir çözümü parası neyse vereceğim, yoksa bir gün kafayı kırıp banyoyu balyozla parçalayacam artık, önerilerinizi bekliyorum
700 bine kadar 2019 ve üstü suv
Arkadaşlar arabamı sattım 2019 ve üstü suv bakıyorum aklımda olan modeller
peugeot 2008 ve skoda kamiq 1.5 premium farklı tercihlerli olanlar nedeniyle beraber yazabilirse sevinirim, ya da manyak mısın o paraya şöyle c hatchback alınır diyenler varsa yine fikirlerine açığım
Evet arkadaşlar bu dört araba arasında ikilemdeyim tercihen 2018 ve üstü otomatik olacak, kullanan arkadaşlar yorumlayabilir mi ? gönlüm Honda hrv den yana ama motorun atmosferik olması sıkıntı benim için, Karadeniz’de yaşıyorum, burda ömür biter rampa bitmez o yüzden atmosferikler sıkıntı oluyor diyorlar şu anki arabam Honda jazz atmosferik ve bayılıyor yokuşlarda
Evet arkadaşlar 400 bin bandında tercihen hatchback olacak ve yerden yüksek olacak bir otomatik araç arıyorum, bizim Karadeniz yolları çok zorlu ve bozuk olduğundan yüksekliği önemli, suv istemiyorum torku da iyi olsa tamamdır var mı tavsiye edeceğiniz bir araç
Babanın düğünde gelecek paraya çökmesi
iyi akşamlar nikah ve yemekli bir düğün yapmaya karar verdik, babam düğünde zarfta gelen bahşişler benimdir, dedi salon tutmak için para verdim onun parasını zarflı bahşişlerden çıkarırım dedi, bana da kredi çektirip düğünde kendisinin takması için bilezik aldırdı, borcu ben ödeyeceğim taksit taksit, dedim hadi salona masraf yaptın bahşişler paralar senin olsun, peki düğünde takı takmayacak mısın ? bilezik takıyorum ya dedi, ben de benim aldığım bileziği mi bana takıyorsun dedim, karı koca çalışıyorsun zaten istersen sat borcunu kapat dedi, Yani kısacası sıfır masrafla adam nikahı beleşe getirdi, ortamlarda pirimini de yapacak ben de kredi borcunu çalışıp ödeyeceğim, nasıl olsa karı koca çalışıyoruz ya eşşeğiz biz her türlü öderiz, insanın kendi ailesi bunu yapıyorsa başkaları ne yapmaz artık, sizin görüşleriniz nedir benzer süreci yaşayan illaki vardır.
Opel granlandx vs Peugeot 3008
Birkaç gündür bu iki aracın otomatiklerini kıyaslıyorum bir arabanın %70i demek olan şase, motor, şanzıman aynı ama aralarında 100 bin liralık fiyat farkı var, grandlandx i deneme şansım olmadı, ama tasarım olarak dış ve içi güzel, hatta daha geniş bagaj ve yolcu bölümü var, ama piyasası yok satan yok alan yok sahibinden de bakıyorum İstanbul’da 10 tane felan satan var, nedir bu arabanın sıkıntısı, tutmamasının sebebi bilen var mı
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 216
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 29.408 (Bu ay: 1.527)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 33 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası