Şimdi Ara

2015 CLS 350 aldım… (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
263
Cevap
3
Favori
20.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni jantlarla cok daha guzel olmuş. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle maşallah diyelim

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, düşünmeniz yeter. 19 lar replikaymış, takarken tam oturtabilmek için spacer takmışlar, ilaveten bijonların birinide normalden uzun kullanmışlar, manevra yaparken çok belli belirsiz bir ses ve sanki direksiyonu çevirirken sürtünme hissi vardı ama dediğim gibi belli belirsiz, çoğu kişinin fark etmeyeceği seviyede… Jantlar değişipte spacer sökülünce daha bariz hale gelmiş, normal bijon takılınca sıkıntı gitti…
    Uzun lafın kısası orjinal iyidir herzaman, başka birşeyi ıydurmaya çalışınca sıkıntı çıkıyor…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dura-Ace kullanıcısına yanıt
    Yeni değil jantlar, orjinali bu, daha güzel görüntü için tercih etmiş önceki sahibi, oğlum uyanmış işe, alırken arabayı orjinalini şart koştum, bana kalsa aklıma bile gelmezdi, bunu orjinal zannederdim…

• Birde Apple carplay olsaydı çok iyi olurdu, navigasyon var ama hem güncel değildir, hemde canlı trafik bilgisi olmayınca işime yaramaz, mecbur telefon tutucu taktım. Aslında şeytan dürtüyor android ekran taktırmak için ama oğlum kesinlikle karşı çıkıyor. Ses ve görüntü sistemleri yapan bir arkadaşım var, o bile karşı çıktı, abi bir sene kullanacaksın en fazla parana yazık diye…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Tahmin etmiştim ilk başta direk onu anımsattı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kesinlikle haklı Bluetooth olsun yeter diyorum ben Android ekran takılı uzun yolda Google maps açmak dışında sadece Bluetooth dan müzik açıyorum okadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bir sene mi,çok ararsın satınca söyleyeyim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Model yükseltirim diyeceeem yeni kasası hiç hoşuma gitmiyor

değmez o paraya.audi a7 olabilir model yükseltme istiyorsan,6 serisi cls ayarında değil bence

Kullanmadım zaten ilk işim değiştirmek oldu, bu arada benim arabada air yok…

sizin araç için var mıdır bilmiyorum ancak aşağıdaki şekilde moduller var, ben a4 te kullanıyorum bir sorun çıkarmadı.

https://tr.aliexpress.com/item/1005003397141234.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.f97f55c31mAPDv&algo_pvid=06743e1c-e60e-48e2-8bde-67d032a89bfa&algo_exp_id=06743e1c-e60e-48e2-8bde-67d032a89bfa-3&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000025596753322%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21TRY%21%214533.84%21%21%21%21%21%402101d8f416549825998254088ef93e%2112000025596753322%21sea

• e250 coupe kullanıcısı ve bir sonraki araç seçeneklerinde cls yi gözleyen biri olarak hayırlı olsun diyorum allah kazasız belasız sürmek nasip etsin. En son yazdığınız gözüme çarptı, benim araçta comand ekran var ancak hareket halinde video oynatmayı kapatıyordu, onun için bir cihaz taktırmıştım. Nav ihtiyaç olmadıgından veya carplay aramamıştım ancak smartbox diye bir cihaz var ekranın orjinalligini bozmadan ana menülerde ek sekme gibi android ekliyor aracın orjinalliginide bozmuyor. Çıkarttıgınız an orjinal ekran vs değişmiyor. Carplay vs de var araştırmanızı öneririm.

• Hocam top speed denediniz mi?

• Öncelikle hayırlı olsun. Hangi A5 modelini sipariş ettiğinizi bilmiyorum ama ben 45TFSI ile nacizane kıyaslayacağım.

Her modelden (2010-2021 arası) 6 adet A5 2.0 TFSI’ı kullanmış, güncel olarak garajında CLS400d ve eski bir CLS350d sahibi biri olarak yorum yapıyorum; Yorumlarım tamamen objektif emin olabilirsiniz.

CLS gerek imaj, gerek konfor, gerek dayanıklılık, gerek malzeme kalitesi konusunda A5’ten fersah fersah üstün.

Kendi adıma konuşmak gerekirse CLS ile araca güvenerek uzun yola içim rahat çıkabiliyorum ama A5 beni her zaman tedirgin ediyor çünkü nerede ne arıza vereceği belli olmayan bir araç, gerek şanzıman gerek motor sorunları nedeniyle her an yolda kalma ihtimaliniz var.

CLS’nin A5’ten geri kalan noktaları tabii ki var, mesela A5’le çok rahat girdiğiniz virajda CLS hafif bir şekilde arkasını bırakarak giriyor ayrıca CLS, A5 göre daha konforlu yapısından dolayı virajlarda yatma eğilimini biraz daha hissettiriyor. Zaten Quattro’yu baska bir 4 çeker sistemle kıyaslamakta biraz anlamsız.

Aynı zamanda 45TFSI, 350d’ye göre çok daha performanslı. 3.0 dizel ünite CLS için biraz hantal kalıyor bu dediğim sizin icin saçma gelecektir çünkü C200d’den sonra şu an ki aracınızın çok performanslı olduğunu düşünüyorsunuzdur ve hantal olduğunu hissetmiyorsunuz ama zamanla hak vereceksiniz bana.

45TFSI çok daha performanslı evet ama ne kadar sürüyor bu performans? 2.0 TFSI uniteler maalesef yüksek süratlerde uzun süre dayanmıyor, 2-3 kere ışıklarda 0-100 gazladıktan sonra yağ sıcaklığının 103 dereceyi geçtiğini görürsünüz ve araç eski tabirle şişmeye başlar yani performansı düşer. Uzun bir yolda 1 saatlik performanslı sürüş sonrası CLS’de herhangi bir performans düşmesi gözükmez ama TFSI ünite ciddi şekilde ısınır ve güç kaybeder. Burada yine CLS avantajlı durumdadır.

CLS’nin diğer dezavantajı ise 350d motorlar yakıt seçer ve DPF dolma durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aldığınız yakıt ince olursa egzozdan islemeye başlar, zamanla enjektörler zarar görür ve ciddi masraf açabilir. Sakın ola ki temizleyici veya oktan arttırıcı maddeler kullanmayın bu sıvılar araca cok ciddi zarar veriyor.

Bu yazdığım 3 madde haricinde tam bir genç baba aracıdır CLS, güle güle kullanın.

Hocam yorumlarında aşırı bir yargılama var. Bari benim düşüncem yazın da size laf söylemeyelim. Birçok kişinin hayali olan araçlar için sırf “ sizin düşünceniz “ diye ezmek,yermek yakışmıyor. Yazamıyorsanız da ona göre davranalım sizin yorumlara.

• kıng365 kullanıcısına yanıt
    Deniyordum ki vaz geçtim, 150 civarında bir titrme başladı, acaba geçer mi, belli bir aralıkta mı diye biraz daha bastım bu sıra 230 kadar çıkmışım ama titreme geçmedi, bende bir daha basmadım. İstanbula döner dönmez rot-balansa götürdü oğlum, üç teker de balans bozukmuş, rot ayarı da bozukmuş onları yaptırdı, haftaya deneyeceğim bakalım düzelmiş mi….

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. A5 40tdi sipariş verdim lakin sipariş verdiğim zaman cls aklımın ucunda bile değildi, yeni kasası bütçemin üzerinde, eskileri ise hiç düşünmüyordum. Bunu oğlum buldu, hem km düşük hemde araba yıpranmamış olduğu için aldım. Yani birbirine alternatif olarak düşünmedim hiç…

Dün yaklaşık 350 km yol yaptım, benim beklentimi ziyadesiyle karşılıyor, tek olumsuz yönü var bence şanzumandan kaynaklı olduğunu düşündüğüm tepki süresi gecikmesi var, gaza oturunca vites küçültene kadar bir gecikme oluyor, sonrası harika…

En hoşuma giden yönüyse sessizliği oldu, hele birde kaymak asfaltta mükemmel, bozuk asfaltta lastik sesi var…

7Gtronic karakteri malesef böyle, aniden gaza basınca bir süre düşünüyor. Spor modda bir nebze daha iyi tepkiler alırsınız.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.