Şimdi Ara

2011 Astra H 1.3 CDTI Easytronic 570 bine alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, üç dört aydır maksimum 600 bin liraya araç bakıyorum. 2011 model ikinci sahibinden Astra H Essentia Konfor 170.000 de araç buldum. Kapı ve ön çamurluk değişeni var başka boya vs yok ağır bir kazası da yok. Daha önce Fiat Bravo 1.6 Multijet Dualogic şanzıman kullandım yarı otomatik şanzımana alışkınım. Araştırdığıma easytronic de aynı sistem farkı yok. Daha önce kullananlar varsa fiyat/performans olarak bu bütçede alınır mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Alacağın kişi değiştirmediyse triger zinciri, baskı-balata ve şanzıman robotları masrafın olur. Max 150-200 bin km aralığında bunları değiştirmen lazım. Gerisi artık şansa kalmış genel olarak tavsiye edilen bir araçtır.

Bu yaşlardaki arabalarda her türlü sorunun çıkması beklenir, yani 15 yaşında mercedes te alsanız Toyota da alsanız sans faktörü önemli ancak alacağınız araç ne kadar bakımlı olursa riski o kadar aşağı çekersiniz.
    Tabi herşey sorun değil birde ömrü zamana/km ye bağlı parçalar var.
    Bu tür yani ömrü zamana/km ye bağlı parçalar icin 1. Dalya 150.000 km diyebiliriz (markaya modele göre artı eksi 50.000) bu dalyada pahaca ağır sarf malzemelerinin bir çoğunun değişim zamanı gelmiştir.
    Nedir bunlar örnek fren diskleri, baskı balata, enjektörler, dpf, triger, v.b....
    Ben bu tür bir araç alacağımda bunların hangilerinin ne zaman değiştiğine odaklaniyorum. Çünkü bunların hepsi biriktirilip, bir sonraki kullanıcıya aktarılıyor olabilir, eğer bunların hepsi sizi bekliyorsa araç düşündüğünüz bütçenin çok üzerine gelecektir. Kaldı ki harcanacak zaman ve emekte çabası.
    O yüzden aracın bakım gecmisine hakim birisinden, bilgi alabildiğiniz (uzun süreli kullanıcı) araçlar üzerinde durmanız sizin yararınıza olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• H kasa icin Cok yüksek fiyat
    500 altına her derdi bilinerek belki alınır

İlk sahibi 130 bine kadar kullanmış alacağım arkadaş da 170 bine kadar kullanmış iki yıldır. Bakımları vs düzenli yarın bakmaya gideceğim. Trigeri sormadım ama soracağım 170 bine kadar değişmiştir diye düşünüyorum. Açıklamaya şu bilgileri yazmış;
    devirdaim pompası (1 sene önce),
    termostatı (3 ay önce),
    muhtelif yerlerdeki kelepçeleri (3 ay önce),
    varta marka 72v akü (1.5 yıl önce),
    ön takım revizesi,
    silecekleri (2 hafta önce),
    tüm far lambaları,
    antifrizi ve genleşme kabı (2 ay önce),
    v kayışı (1.5 sene önce),
    kızdırma bujileri (6 ay önce) gibi parçalar yenilenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KnifeRex -- 25 Temmuz 2025; 8:38:47 >
  • KnifeRex kullanıcısına yanıt

Çok güzel bir örnek olduğu icin yazmaya devam edeyim, (yazacaklarımin hepsi tecrübeye dayalı tahminledir mutlak gerçekmiş gibi değerlendirmeyin)

İlk sahibi arabaya 130.000 km ye kadar binmiş ve görünen o ki standart bakım haricinde yukarıda bahsettiğim parçaların hicbiriyle ilgili bir işlem yapmamış ve aracın bütün pahaca ağır sarf malzemelerini ikinci sahibine bırakmış.

İkinci sahibide arabayı almış ve bu 2 senede bu biriken şeylerden görece ufak olanlarıni sorun çıktıkça gidip yapmış,

Örnegin devirdaim pompasını değişmiş ancak zincir duruyor, kuvvetle muhtemel devirdaim su kaciriyordu zincir ses yapar devirdaim degissek yeter demislerdir ve böyle bir işlem yapmışlar. Ben olsam mesela ikisini bir arada değiştirirdim mesela.

Aracın sanzimaniyla ilgili ilk sahibi muhtemelen birşey yaptirmamistir ikinci sahibininde birşey yaptirmadigi ortada dolayısıyla ve baskı balata masrafı muhtemelen sizi bekliyor.

Enjektörle ilgili hiçbir bilgi yok bu saatten sonra oda her an sizi bekliyor olabilir.

Bu arada aracın km si düşük dolaysiyla bu aracın şehir içinde belkide kısa mesafeli çok fazla kullanıldığının işareti dolaysiyla kurumlara bağlı sıkıntılarda sizi bekliyor olabilir,

Gibi gibi.

Uzun lafın kısası sadece km bazlı olaya bakıp km düşük dolaysiyla bu araç temiz, bu nedenle bu araca emsallerinden daha fazla para verilir ve bu araç alınır demek herzaman çok doğru değil.

Ben ilanları ve o ilanlardaki fiyatları kiyaslarken nasıl düşünmeniz gerektiği noktasında kendimce bir bilgilendirme yaptim.

Bu bilgiler ışığında daha doğru değerlendirme yaparsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KnifeRex kullanıcısına yanıt

Bu arada yazmadan gecmeyeyim

bu araçta çözülemeyen bir su kaçağı olmasida kuvvetle muhtemel.

Bunu nereden çıkardın derseniz

1 yıl önce devirdaim değişmiş, kuvvetle muhtemel araç su eksilttigi için,

Ama araç su.eksiltmeye devam etmiş olacak ki, 3 ay önce termostat ve tüm kelepçeler değişime gitmiş.

Ama buda yeterli olmamış ve 2 ay öncede genleşme kabı değişmiş ve yine çözüm olmamış olabilir.

Yazdıklarımin.hepsi tekrar ediyorum mutlak gerçek değildir sadece tecrubenin sonucu bende oluşan şüphelerdir.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Vazgeçtim almaktan. 1.3 manuel Astra J buldum bir tane kilometre yüksek ama trigeri vs değişmiş temiz araç 530 a bırakıyor ona bakmaya gideceğim.

• Hocam dediklerinize ek olarak genleşme kabı ile birlikte yağ soğutucusu contaları vs değişmesi gerekiyor. Astra çok kullandım. Arıza vermesini beklemeden değiştirilmesi çok iyi olur. 4 yılda bir devirdaim termostat genleşme kabı yağ soğutucu pompası contaları değişirse iyi olur.
    Ama gel gelelim araç segmentine göre çok güzel yol tutuyor. 1.3 dizel ve 1.6 atmosferik motoru var. İkisi de kasayı kaldırmıyor. Özellikle yokuş kalkışlarda. Ama yürüdüğünde yola oturuşu çok iyi. Yazın klima açık olunca bazen yokuşta kalkarken kapatıyordum.

Makyajsız J kasa bakıyorsan hocam manuel şanzımana mutlaka baktır. Makyajsızlarda iki j kasada sıkıntı çıktı çevremde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuXeXeX -- 25 Temmuz 2025; 12:1:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Km yüksek bu km lerde araç alıyorsanız yukarıda hocam çok güzel özetlemiş. En başta ağır bakım olarak zincirin hallolmuş olması lazım easytronic kullandım çok konforsuz gelmişti. Bence manuel almanız daha mantıklı

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • aktifte aynı aracı kullanıyorum. 192.000 kmdeyim. 168.000 kmde aldım 1 yıldır bende. triger zincirini tedbiren değiştirdim harici hiçbir masrafım olmadı. ben alıştım araca ve zevkle kullanıyorum.

• Astra h 1.3 cdti 225.000 de. 210binde 6 ileri Şanzıman revize ettik, volan bilya baskı ve balata değişti en ağır bakımı bu oldu. Zincir sesi daha yok. Güzel ama bu devirde ben o parayı astra h a vermem. Kendi arabama da o parayı isteyemem.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.