Şimdi Ara

240.000 KM'de 2011 Mondeo 1.6 TDCİ alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim merhaba, 240.000 de 2011 Mondeo 1.6 TDCİ alınır mı? Bu motorun ömrü ne kadardır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir otomobil forumu gerçeklerden bu kadar uzak olur. Yüksek km ile bakımsız araba arasındaki farktan habersiz yorum yapılıyor. 240 bin km yüksek bir km değildir. Aracın bakımlı olup olmaması önemlidir. Aynı araç bakımsız hor kullanılmış 70 bin km'de bakımlı 350 bin km'de ki araçtan kötü halde olabilir. Motor kompresyon yapılır, turbo ve enjektörlere bakılır sağlamsa alınır. Bu testlerden 40 bin km'de de geçemeyen arabalar olur. Ayrıca Mondeolar genelde uzun yolda kullanılan araçlardır. Yani motor saati düşük çıkması muhtemeldir. Aslında motorlarda km'den çok motor saatine bakılması gerekir. İstanbul trafiğinde 100 bin km yapmış bir araba ile uzun yolda 250 bin km yapmış bir aracın motor saati birbirine yakın olabilir. Şu 100 bin km üzeri araba alınmaz tayfası bir yok olsa da 2. el piyasası rahatlasa. Al satçı ve bir kısım çakal galericiler kadar kanserler çünkü...
  • O kmdeki dizelden uzak dururdum, ne kadar masraf çıkaracağı belli olmaz. Hele bir de bakımsızsa uğraşıp durursun.

• Ne kadar bakımlı olursa olsun kullanım ömrü bitmeye yakın, değişmesi gereken parçaları muhakkak olacaktır. Alınıp alınmama kararını motorun durumu ve aracın fiyatı belirler. Arabaya sıfır motor yaptırsam da yine piyasanın altında aldım diyebiliyorsan neden alınmasın.

2-Blok sağlam mı?

3-Yağ pompası ne durumda?

Blok sağlam değilse bedava da verseler alma.

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • şu zamandan sonra benzinli muadilinin yarı fiyatına dizel alınabiliyorsa avantajlı.

aksi takdirde hertürlü zarar.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Su forumda 200 bin kmye yuksek deyip motor olu vs yorumlari yapanlari gordukce hicbirseyden anlamadiklarini gorebiliyorum.. 221 binde sattim 1.6 dizeli, sattigim adam 270 bine kadar bindi satti.. Arabanın bakımları zamaninda yapildi.. Egr tikandi temizlettim, bide devirdaim değiştim bir kez o kadar.. Araba var 50 binde les gibi araba var 500 binde cicek gibi.. Yeterki adam gibi bakimlari yapilsin temiz binilsin milyon km yapiyo o motorlar..

• Bir otomobil forumu gerçeklerden bu kadar uzak olur. Yüksek km ile bakımsız araba arasındaki farktan habersiz yorum yapılıyor. 240 bin km yüksek bir km değildir. Aracın bakımlı olup olmaması önemlidir. Aynı araç bakımsız hor kullanılmış 70 bin km'de bakımlı 350 bin km'de ki araçtan kötü halde olabilir. Motor kompresyon yapılır, turbo ve enjektörlere bakılır sağlamsa alınır. Bu testlerden 40 bin km'de de geçemeyen arabalar olur. Ayrıca Mondeolar genelde uzun yolda kullanılan araçlardır. Yani motor saati düşük çıkması muhtemeldir. Aslında motorlarda km'den çok motor saatine bakılması gerekir. İstanbul trafiğinde 100 bin km yapmış bir araba ile uzun yolda 250 bin km yapmış bir aracın motor saati birbirine yakın olabilir. Şu 100 bin km üzeri araba alınmaz tayfası bir yok olsa da 2. el piyasası rahatlasa. Al satçı ve bir kısım çakal galericiler kadar kanserler çünkü...

2022 Honda Civic Eco Executive
  • Yahu dizel araçlar için 200k yüksek gibi yorum yapanlar gerçekten komik. Dizel aracın amacı budur zaten, yüksek km dayanaklılık. Kendimizin zamanında 700k devirmiş toyota corolla dizel aracı var. Hiçte sorun yaşamadık, sanayiye gittiğimizi hatırlamıyorum. Tek önemli şey bakımı, satan kişi düzenli olarak yaptırmış mı ? Babam hep 10bin de bakımını yapar aksatmazdı. Kendim 230k megane kullandım sorunsuz olarak. Şimdi de 120k da başka dizel araç sahibiyim.

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • Fiyatına göre alınır.

• Motor cidden güzel bir motor. Tek sıkıntısı enjektörleri biraz problemli. Enjektörleri kontrol ettirmeden aacı almayın 6-7 bin tl sıfırı revize için 4500 tl kadar isterler. 2 sene ford cmax de o motoru kullandık 115hp 270nm tork ile yeterli yürüyordu. Ben tavsiye ederim eğer araç bakımlı ise...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.