Şimdi Ara

2. El Araç 100 km de hararet yaptı ve silindirde su kaçağı tespit edildi, ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖZET:


    - Hatasız diye alınan araç noterden sonra 100 km gidip hararet yaptı.

    - Servis 2. Silindire su kaçağı tespit etti

    - 4 ay önce su eksiltme ile ilgili servis kayıtları ortaya çıktı.

    - araç kısa mesafede problemsiz gözüküyor. Sıkıntı uzun sürüşün ardından meydana geliyor.

    - 100-150bin kadar masraf çıkabilir denildi.

    - satıcı hiç bir sorumluluk üstlenmiyor.

    - nasıl bir yol izlemeli ?


    Çarşamba günü izmirden bir şahıstan Ford marka bir araç satın aldım. Aracı kurumsal bir firmada ekspertiz yaptık. Aracı sorunsuz diye aldık.


    Noterden satışını aldık 100 km kadar yol gittikten sonra araç önce çekişten düştü sonra hemen akabinde hararet uyarısı verdi hemen kenara çektim. Kaputu açtım su haznesinde neredeyse su kalmamış ve kalan çok az miktarda su fokurduyor.


    Satan vatandaşı aradım , araçta böyle bir sorun var dedim. Bende sorun yoktu , aracı çok mu zorladın gibi bir şeyler söyledi telefonda. Bende aksine zaten yağmur yağdığı için 80 gibi hızlarla gittiğimi söyledim. Bende sorun yoktu diyip görüşmeyi sonlandırdı.


    Araca su ekledim. 1 saat kadar soğuması için bekledim. Çalıştırdım araç sorunsuz olarak çalıştı ve yola tekrar çıktım. Aracı yaşadığım şehire kadar sürekli suyunu kontrol ederek getirdim. Ertesi gün sabah ne olur ne olmaz diye kaputu açtım baktım yine su hiç kalmamış.


    Aracı çekici ile yetkili Ford servisine götürdüm. Olan biteni anlattım.


    Servis aracı iki gün boyunca test etti. Sonuçta aracı 50-60 km sürüp biraz zorlayınca aynı sorunların ortaya çıktığını ve aracı servise geri getirip baktıklarında 2. Silindirde su olduğunu tespit ettiklerine söylediler. Çok büyük ihtimalle ya kapak ya da komple blok değişir dediler.


    Serviste Aracın 4 ay önce su eksiltme şikayeti ile yetkili serviste kaydı olduğu da bana serviste söylendi. Aracı satan kişiye bunu sorduğumda ; önemli bir olay olmadığını düşündüğü için bana söyleme gereği duymadığını söyledi. Bu ifadesi mesaj ile sabit.


    Velhasıl motorun açılması gerekiyormuş , ancak o zaman kesin bir fatura ortaya çıkacak ama 100-150 bin liraya kadar yolu var dediler. başımızdan kaynar sular döküldü.


    Ayrıca aracın bu sıkıntıları kısa mesafe kullanımlarda yapmadığını serviste söyledi.


    Hatta şu an Expertiz’e gitse yine sorunsuz çıkacağını bile söylediler. Aracın kısa mesafede su eksiltme ya da güçten düşme yaşamadığını usta kendisi söyledi.


    Şimdi araç sahibi ben aracı size sorunsuz verdim , Expertiz yaptırdınız o haliyle kabil ettiniz diyor. Kullanıcı hatasından kaynaklıdır diyip herhangi bir sorumluluk üstlenmiyor.


    sizce hangi yolu izlemeliyim ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by__metallica -- 16 Nisan 2023; 21:59:14 >







  • İhtar çekin, avukat ile satıcıyı korkutun, eğer iade alırsa ne mutlu size değilse geçmiş olsun
  • Exper yoksa geçmiş olsun
  • peripellatea P kullanıcısına yanıt

    Ekspertiz yapıldı ancak raporda su eksiltme yok yazıyor. Araç kısa mesafede su eksiltme yapmıyor.

  • Hocam bir avukattan mutlaka yardım alın. Biliyorsunuz burada ne desek boş veya pratikte karşılığı olmayabiliyor. Elinizdeki tüm belgeleri ve yazışmaları, ekspertiz raporunu da elinize alıp avukata götürün. Vakit kaybetmemeniz için böyle yazdım. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2023; 23:2:25 >
  • geçmiş olsun araç nedir 100-150 bin masraf çok yüksek bir rakam sanki o kadar tutmaz gibi

    satıcının iade alacağını sanmıyorum ama avukat ararsa orta yolu bulursunuz gibi
  • Servis abartmış.Eminim sanayide 10 da 1 fiyatına sadece üst kapak contası ve revizyonu ile halledilir.
  • ekspertizde çıkmadıysa satıcı haklı görülür büyük ihtimal. 150 bin TL neymiş ya, continental GT yada flying spur mu kullanıyorsunuz? o paraya arabanın motoru alınır nerdeyse. sanayide çok çok daha ucuza yaptırabilirsiniz.

  • Hocam Ford'un hangi motoru bu? 1.6 ecoboost mu?
  • 4 ay önceki şikayet nedenmiş onu söylediler mi ? Acaba o esnada contada ince bir çatlak oluştu da şimdi mi belli oldu vs … Hızlı hareket etmeniz önemli hocam(hukuki açıdan) onun dışında çok bilgim olan bir konu değil yorumları takipteyim…Aracı iyi bir Ford özel servisinde de inceletirseniz iyi olur bence belki problem farklı bir detaydandır…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 17 Nisan 2023; 0:46:19 >
  • belli ki conta yanık, dışarıda güvenilir bir usta bulun yaptırın.
    satıcıya bir şey patlar mı avukata danışmak lazım sürekli kısa mesafe kullanıyorsa bilgisi olmayabilir derdim de adam servise kayıt açtırmış.
  • Conta yakmis araç , en fazla kapak egrilmistir ya taşlanır ya da değişir , kapak değişmezse 10 da 1 fiyatına yapılır kapak değişirse üzerine kapak fiyatı eklenir bu kadar , servis in soyledigi fiyatlar alakasız ben olsam asla servise sokmam o arabayı hele Ford servisine asla .
  • Avukat danisin sonuçta biliyormus araba eski değil herhalde hiç dusunmemis yeni araba nasıl kacirir diye.
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Evet hocam 1.6 ecoboost

  • 4 ay önceki su eksiltmenin basit bir kaçaktan olmadığına dair bir belge temin edebiliyorsanız bence dava açın. çünkü satıcının kötü niyetli hareket ettiğini ispat eder.


    satıcı galeri vs bu işin ticaretini yapıyorsa, sızıntı basit sebepli ise bile iade istemiyle yine dava açın.


    yoksa bu motorlarda zaten blok çatlatma, kapak çatlatma, yangın vs yaygın ve bilinen problemler. dolayısı ile alıcı bir dünya toplu dava , geri çağırma vs konu oldu abd'de.... dolayısı ile satıcı şayet normal tüketici ise ve konuyu bilmiyorsa dava pek bir çözüm üretmeyecektir.

  • şansınıza olay cabuk yasanmıs. Hemen tespit tutnagı tutturun sonrada mahkemeye basvurun . Sonrasını avukat halleder. Zaten paranızı ıade etmek zorunda kalacaklar su durumda ama bu ekspertiz raporu olayı mahekme surecıne goturebılır. Ekspertizi hangı fırmada yaptırdınız? pılot garajmı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.