Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
43
Favori
66.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben üç aydır şeker kullanmamama rağmen 7 kilo aldım. Halbuki çaya, kahveye falan şeker koymuyorum. Bizim orda Mahmut Abi Baklava Evi diye bir yer var. Geçerken baklava vereyim dedi, yok abi ben şekeri bıraktım dedim. Olum salak mısın, baklavada şeker meker yok dedi.Glikoz mu ne öyle bir şey koyuyorlarmış. O zamandan beri çaya kahveye baklava koyuyorum.Biraz bulanık oluyor ama lezzetli. Acaba o mu kilo yaptı?
  • Şekerle besleyenmeyenler ne yediğini söyleyebilir mi acaba gün içinde,bizim toplumda şekersiz beslenme diye birşey yok pilavı ekmekle yiyorlar yemeyeni dövüyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadistbeyin kullanıcısına yanıt
    Meyve tüketimine de dikkat etmek lazım. Çünkü en tehlikeli şeker fruktoz şekeridir ve karaciger yağlanmasının nedenlerinden bir tanesi.

    Çay şekeri tüketmiyorum diye meyveye saldırmamak lazım.

    Haftada 1-2 gün meyve yenebilir o da 1 ceşit olsa yeterli. Mesela bir gün mandalina başka bir gün muz yemek örnek verilebilir.

    Vitamin ihtiyacını karşılamak için bol bol meyve tüketmek yanlış. Bir yeşil biberde portakaldan 2 3 kat fazla c vitamini var. Sebzeler daha faydalı ve şeker neredeyse yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru bir yaklaşım. Şeker süslenmiş zehirdir. Heleki çayda kullanılan kesme şeker in kristal halden küp hale getirilmesi esnasında bir çok kimyasal kullanmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

    3.5 seneden beri tüketimiyorum. Meyve dışında hurma dışında . Bal filan yemiyorum.

    Ek olarak nofap başla. Oda yararlı etkisi combo yap

    Sekeri biraktiktan sonra Ne gibi degisimler mevcut ustat sizde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmegi de birakmak lazm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 04.10.2017
    Saat: 23.55

    1-) 1 ay boyunca şeker yemeyeceğim.
    2-) 1 ay boyunca Nofap.

    1 ay sonraki değişimleri buraya yazacağım.
    Konu kaldırılırsa yeni konu açarak deneyimimi paylaşacağım.
  • çaydan başka hiç bir şeyde bende kullanmıyorum çayı da sabahları 2 şekerle içerim.Şimdi ben bunu bıraksam o dediğin olumlu değişimleri yaşar mıyım ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mike Toreno

    bu konuyu oku hocam

    hangi konuyu ?

    ya kardeş ikide bir şu konuyu hatırlatma ,zaten evde 2 gündür tatlı yok neşem yerlerde :)
    aman yemeyin ben şahsen çok mutlu oluyorum ,keşke ülkenin yarısı şekeri bıraksa ,bizde böylece gerçek şekerden yapılmış ,ucuz tatlılara gömülsek
    ama hiç inanmıyorum ,birileri yemiyorum deyip çaktırmadan yiyor olmalı ,baksanıza stoklarda hiç eksilme görülmüyor :)

    daha önce çoğu kişi tereyağını bırakmıştı ,bizde ne güzel ucuza yağ yiyorduk ,şimdi gerçek tereyağı için kilosuna 40 tl. istiyorlar

    not :yanlış anlaşılma olmaması için her mesajımda tekrarlamak zorunda kalıyorum ;
    şuan piyasada olan şekerler gerçekten zararlı ,mümkün olduğunca az yada hiç tüketmeyin ,ben pancardan üretilen şeker için söylüyorum (tabi nereden bulacağız o da başka bir sorun)

    pardon ya bu başka bir konu mu :)

    hadi senin hatırın için tekrar baktım :)
    orada gösterilen 70 yaşındaki kadın var ya ,ben sana 100 küsür yaşında sürekli şeker yemiş bir ninemizi göstersem aklınız şaşar (görünce nine dahi diyemezsiniz) ,kadın daha gözlük bile kullanma gereği duymuyor ,ya son zamanlarda el işi yaparken biraz zorlanıyorum diyor :)
    ayrıca benim kan değerlerim zaten normal ,kilo desen ömrüm boyu hiç kilolu olamadım (hatta yakınlarım biraz kilo alsan iyi olur der)

    diğer konuda sürekli belirttiğim olayı bir türlü anlayamadın ,biz ömrümüzün büyük kısmında doğal yaşadık ,şimdiki hayatlar ise çakma denilen türden ve o nedenle şekerden kaçsan başka birine yakalanacaksınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 5 Ekim 2017; 1:12:15 >




  • inceuclusarj kullanıcısına yanıt
    Ben öğle ve akşam yemek yiyorum.

    Öğle ve akşam dengeli şekilde protein seviyesini ayarlıyorum ve kahvaltı tabağı gibi yapıyorum.

    güzel bir peynir, iki yumurta, zeytin, domates hıyar bunlar dilimlenmiş, üstüne kekik, çörekotu, kinoa, konserve balık.. Tepeden sızma zeytin yağı ve biraz limon.

    sonra bir kase yoğurt içine hindistancevizi yağı, chia tohumu, biraz muz ya da elma, çavdar yada yulaf, çiğfındık-badem-ceviz karışımı içine ginseng - propolis - makan root - polen.

    yemek olarak bakliyat kuru, nohut, barbunya vs ve bir parça kırmızı veya beyaz et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 5 Ekim 2017; 0:27:26 >
  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Hocam ekmeği bir anda değil de azaltarak bırakın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şekerden kastın sofra şekeri mi ? Yoksa şeker içeren tüm yiyecekler mi çikolata kola cips kek pasta tatlı o bu şu basit şeker mi ?



    Zaten tükettiğimi söylemem çay içmiyorum yani kullanmıyorum meyve suyu içiyorum haftada denk gelirse kek çikolata falan yiyorum öyle tatlı krizim yoktur canım çektiği vakit haftada 1-2 tatlı yiyorum spangle puding tarzı tatlılar o kadar kısıtlamayın kendinizi vücutçular bile hafta 1 kaçamak yapıyor onun dışında sofra şekeriyle kola içmiyorum nadir yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Aman hindistan cevizi yağından uzak durun. Geçenlerde Amerika'da yapılan bir araştırmayı incelemiştim. Kuyruk yağıyla birebir zararı. saçınıza, cildinize falan sürün ama sakın yiyecek olarak tüketmeyin.
    http://www.bbc.com/news/health-40300145
  • çok fazla ütopya izlemişsin SPOİLER --
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Hocam öğünleriniz klasik bir diyetisyen menüsü gibi, bir tek wasa eksik:) Kahvaltı yapmak lazım ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 5 Ekim 2017; 1:22:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Bira + Yağli kuzu eti + tatli günde yarim kilo garanti
  • Meyve yalanina inananlar varmis cidden. En tehlikeli seker turu meyvede vardir. Sekerden uzak durmak istiyorsaniz ilk olarak paketli sekerli urunlerden ve meyveden uzak durun. Meyve sekerinin diger adi fruktoz'dur. Fruktoz uzak durulmasi gereken sekerlerin basinda gelir. En basitinden glikoz kana karistiktan sonra beyin dahil vucudun her hucresi tarafindan kullanilabilir. Fakat fruktoz(meyve sekeri) sadece karaciger tarafindan enerjiye cevirilebilir. Karaciger'de bunu yag asidine yani damarlarimizi tikayan ve yaglanmamizi saglayan trigliserit'e cevirir. Karacigerde yaglanma ve kilo alimi baslar. Isin kotu tarafi fruktoz surubundaki fruktoz'la, meyveden aldigimiz fruktozun vucutta ugradi tepkimelerde bir fark yoktur. Ikiside ayni etkiyi yapar tek farki paketli gidalarda tek seferde daha fazla almamiz. Bunun yani sira normal seker gibi insulin salgilatmaz vucuda, leptin hormonunu baskilar. Vucudun Hormon-istah dengesi ve vucudun kendi kilo kontrol mekanizmasini bozar. Sekerde uzak duruyorum ayagina kendinizi meyveye vermeyin sandiginiz kadar masum degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 5 Ekim 2017; 9:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de olabildiğince tüketmiyorum ki şekerden bağımsız olarak işlenmiş ürünleri neredeyse hiç tüketmiyorum. Beyaz ekmeği de çok yerdim onu da kestim, çavdarlı dilim ekmeklerden yiyorum günde 3-4 dilim falan. Yalnız bu beslenme düzenimle ufak ufak kilo veriyorum(59.5 kilo-1.75 boy), kiloyu nasıl dengelerim çözemedim :/
  • bizim milletimiz şeker kullanmıyorum lafını çaya ve kahveye şeker atmamaktan öteye götüremiyor malesef. işlem görmüş,paketlenmiş hazır gıdaların bir çoğu özellikle kuru meyveler mısır şurubu vs gibi şeylerle tatlandırılıyor. ayırca şeker yemeyin sözünü şeker yiyin demek kadar yanlış buluyorum. sonuçta her kimyasalın belirli görevleri var. ani enerji patlamaları ve kullanımı genelde karbonhidrat parçalanması sonucunda gerçekleşiyor ve şeker veya glikoz önemli bir karbonhidrat kaynağı.. bu konuda dikkat edilmesi gereken şekerin miktarı ve kaynağı. örneğin şeker kullanmıyorum ama paketlenmiş kuru meyve yiyorum diyen biri aslında tam tersine aşırı miktarda şeker alımı yapıyor vücuduna farkında olmadan. aynı şekilde meyve şekeri zararlı diyen biride meyvenin lif, vitamin ve diğer yararlı maddelerinin hem vücudumuz için faydalı hemde içinde bulunan bu şekerin sindirimi konusunda yardımcı etken maddeler olduğunun farkında olmalıdır. şunu unutmayın nasıl doğanın belirli bir kanunu ve dengesi var ise yararlı ve zararlı bildiğiniz herşey belirli bir dozun üstünde toksik etki gösterir. azı karar çoğu zarar sözü bunu basit bir şekilde açıklamaktadır.biraz konudan konuya atlar gibi oldum ama kusuruma bakmayın. dengeli, sağlıklı(doğal, paketlenmemiş, ev yapımı ürünler) beslenme ve spor sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşamın anahtarıdır.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.