Merhabalar, geçen sene Ağustos ayında SuperOnline 500 Mbps'lik pakete geçiş yaptım. İlk iki ay sorun yoktu ama Kasım-Aralık gibi bir sorun başladı ve hala devam ediyor. Gündüzleri internetimde herhangi bir sorun yokken (500 Mbps download sorunsuz alıyorum), neredeyse her akşam internet hızım düşüyor ve pingim çıkıyor. Hızım 80 ile 200 Mbps arasında gidip geliyor, pingim ise o kadar yüksek oluyorki bazen sitelere bile girmiyor. Aralık ayından beri bu sorun ile uğraşıyorum, onlarca arıza kaydı oluşturdum; modemim değişti, kablolar değişti, binadaki portum değişti ama sorun devam ediyor. Bir türlü çözüm bulamadılar. Binamda FTTB altyapısı var. Gözlemlerim sonucu şunları farkettim:
-Her gece aynı saatte olmuyor, rastgele saatlerde oluyor kimi zaman akşam 8'de kimi zaman 9'da sorun başlıyor.
-Sorunun başladığını oyun oynarken ping artmasıyla ve cmd ping'den anlıyorum, ilk ping artmaya başladığında speedtest'ten test yaptığım zaman bulunduğum şehir değilde çevre şehirlerden sunucu seçiyor.
-Sanki biri portumu değiştiriyormuş gibi bir şey oluyor. Sorun başladıktan belli bir süre sonra pingim normale dönüyor ama hızım hala düşük devam ediyor, ping düzeldikten sonra test yaptığım zaman sunucu olarak geri bulunduğum şehri seçmeye başlıyor. Sorun genelde gece 2-3 gibi bitiyor. Hızım eski haline 500 Mbps'e dönüyor.
Benim aklım almadı. Sizce sorun ne olablir?
Benim apartmanıma 6 ay önce SuperOnline Fiber geldi ama maksimum 100 Mbps veriyorlardı. Daha sonra 1000/500 Mbps paketleri çıktığında geçiş yapmak istediğim zaman altyapımın FTTB olmasından kaynaklı en fazla 100 Mbps alabileceğim söylendi. Normalde uygulamadanda bakınca 1000 ve 500 Mbps paketler gözükmüyordu, dün gece kontrol edince 1000 ve 500 Mbps paketlere geçiş yapılabilir olarak gözüktüğünü farkettim. Geçiş yaptığımda ise direk 500 Mbps vermeye başladı. Nasıl oldu bu? Ben Gigabit-Switch için sorduğumda öyle bir hizmet vermediklerini söylediler.
Birde ben şu an H3600 V9 modem kullanıyorum. WiFi 6 modeme geçiş yapmalı mıyım? WiFi 6 kullanan cihazlarım var ama merak ettiğim sinyal seviyesi daha mı iyidir yoksa H3600 V9 ile devam edim mi?
ZTE H3600 V9 Port Yönlendirme Yok Mu?
Merhaba arkadaşlar, ZTE modem kullanıyorum ve bazı oyunlarda sorun yaşıyorum port yönlendirmem lazım ama arayüzde bulamadım. Yok mu yoksa başka bir adla felan mı sunuluyor?
Merhaba ben Fransızca Öğretmenlik bölümündeyim. İngilizcem iyi, özel sektör için yanına bir dil daha katmak adına Fransızca Öğretmenliği seçtim. Ben KPSS'yi de denemeyi düşünüyorum ama aklımda bir soru var. Ben Fransızca'dan mezun olduktan sonra İngilizce öğretmeni olabilir miyim? Eğer olabilirsem KPSS Alan Sınavlarında İngilizce'ye girmem yeterli mi?
Gigabyte Seri No Garanti Öğrenme
Merhaba, elimde Gigabyte GTX 1660 Ti ekran kartı var ama bu kartın faturası felan yok. Üzerindeki seri no üzerinden satın alındığı mağazayı veya garantisi var mı yok mu öğrenebilir miyim?
Cayma Bedeli Problemi
Merhabalar. Bugün apartmanıma SuperOnline fiber geldi. 130 TL'ye 100 Mbps teklif verdiler. Beni mevcut olarak TTNET'te 50 Mbps 135 TL paketini kullanıyorum. Taahhütümün bitmesine 10 ay kaldı. Geçenlerde bir haber okumuştum 12 ay sonrasında cayma bedeli iadesi yapılmış bir kişiye mahkeme tarafından. Daha sonra biraz daha araştırdığımda DonanimHaberi'n 2018 yılında Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı ile yaptığı videoyu izledim. Orada Başkan bey 12 ay sonrasında cayma bedeli ödemeden taahhüt iptalinde bulunabilirsiniz diyor. Şimdi ben taahhütümü bozarsam herhangi bir ücret ödeyecek miyim? TTNET bana 1400 TL cayma bedeli çıkarttı bugün aradığımda. Emin olamadım.
Samsung 65TU8000 HDR Sorunu
Merhaba, bu ürünü aldım. Genel olarak memnunum ama HDR içeriklerde parlaklık sorunu yaşıyorum, biliyorum TVnin nits değeri yeterli değil. Ben bu HDR özelliğini nasıl kapatırım? Biraz bakındım da herhangi bir şey bulamadım. Veya Netflix gibi programlarda HDR kapatma taktiği felan var mı?
Üst Pakete Geçiş Yapamıyorum
50 Mbps VDSL paketteyim, sorgulattırdığımda 74 Mbps'ye kadar altyapımın desteklediğini öğrendim. Kampanyam dahilinde 75 Mbps'lik bir paket yok 100 Mbps var. 100 Mbps'ye geçip 70 Mbps almayı düşünüyordum ama geçiş yapamazsınız diyorlar, hattımın illa 100 Mbps desteklemesi lazımmış. Altyapısının desteklediğinden fazla paketlere sahip arkadaşlarım var, onlarda TT herhangi bir sorun yaşamadılar. Beni niye geçirmiyorlar anlamadım. Ne yapmam lazım? Bunun bir yolu var mıdır?
Knight Online İçin Minimum Gerekli Parçalar Nedir?
|
Knight Online İçin Minimum Gerekli Parçalar Nedir?
|
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.817
İkinci El Bölümü Mesajları: 30
Konularının görüntülenme sayısı: 39.706 (Bu ay: 698)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.119 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar