Şimdi Ara

116d(1500 motor) 3 Silindir Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
28.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç alma arayışında bmw sitesinde 1 serisi teknik verilere bakarken 116d modelinin 1496 hacimli 3 silindirli olduğunu gördüm biraz şaşırdım.Eski motora göre 10nM'lik bir artış varmış ama bu motor almak mantıklı olur mu?Alınca uzun bir süre kullanmayı düşünüyorum üzmesin sonra diye aklımda soru işareti oluştu.Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun süreli kullanmak istiyorsanız, bu araçtan almayın. Bende almayı düşündüm ve süper %0 kampanyası vardı, fakat içi sınıfına göre dar, bakım maliyetleri uzun sürede üzebilir. Örn; aracın bakım periyodunu araç kendi belirliyor ve 15.000 de gireceğiniz bakıma 10.000 de git diye uyarı veriyor. Yeni nesillerde böyleymiş. Kocaeli yetkili satıcısı ve servisi söyledi.

Benim arkadaşlarımda 3 tane 2016 520i mevcut durumdan şikayetçiler, bir tanesi 40.000 de 6-7 kere bakıma girdi, normalde bakım periyodu 12.000, ve bunu araba söylüyor.

Bence bunuda düşünebilirsiniz...
    Mutlaka test edin burada ''iyidir yada üzmez'' gibi ifadelerin bir anlamı yok zira ben test ettiğimde

o fiyatı hakedecek şekilde yürümediğini gördüm. Direksiyon, süspansiyon ve sürüş keyfi güzeldi.

Özellikle ara ve ani hızlanmaları bir 1.5 dizele heleki 160 bin lira üstündeki bir araca yakışmayacak düzeyde.

Ayrıca lastik uğultusu da içeride.
  • Ayni motor 4 serisini tasiyor, 1 serisinde uzucegini dusunmem

• Uzun süreli kullanmak istiyorsanız, bu araçtan almayın. Bende almayı düşündüm ve süper %0 kampanyası vardı, fakat içi sınıfına göre dar, bakım maliyetleri uzun sürede üzebilir. Örn; aracın bakım periyodunu araç kendi belirliyor ve 15.000 de gireceğiniz bakıma 10.000 de git diye uyarı veriyor. Yeni nesillerde böyleymiş. Kocaeli yetkili satıcısı ve servisi söyledi.

Benim arkadaşlarımda 3 tane 2016 520i mevcut durumdan şikayetçiler, bir tanesi 40.000 de 6-7 kere bakıma girdi, normalde bakım periyodu 12.000, ve bunu araba söylüyor.

Bence bunuda düşünebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağa mı didin?

Ayni motor 4 serisini tasiyor, 1 serisinde uzucegini dusunmem

B37C15 kodlu motor 4 serisinde kullanılmadı diye biliyorum ama
    hocam onu 95 model lagunamda soyluyordu bakımı yaklaştı haberın olsun yada git bakıma diye .. ama gitmezsen gitmezsin sonuçta yağı vs ne zaman değişiyorsa o zaman değişirsin arabanın ne dedıgınn ne onemı var kı ?

• O motora sahip otomatik şanzımanlı güncel Mini'yi 100 kilometre kadar kullandım. Bir Opel Corsa 1.4 otomatik kullanıcısı olarak çok iyi gittiğini düşünmüştüm. Ayrıca ismine aldanmayın, arkadaşın dediğine göre aracın ağırlığı 1200 kg civarlarındaydı. Şu an ne kullandığınızı bilmiyorum, fakat pişman olacağınızı sanmam.

4 serisindeki 1,5 136 hp benzinli motor

Benim ortdontist arkadaşım bile bu gelirle 2016 520i'yi değiştirmek istiyorsa (bu nedenlerden dolayı), yine bir şey diyemem😇

• Teknik olarak iyi görünüyor ama sadece şehir içi motoru. Uzun yolda motor ve yol sesi bayar. 160bin e 2.el 520i alıp keyifle gezin derim

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Teknik olarak iyi görünüyor ama sadece şehir içi motoru. Uzun yolda motor ve yol sesi bayar. 160bin e 2.el 520i alıp keyifle gezin derim

İkinci el düşünmüyorum.Motor sesi için birkaç videoya baktım çevirdiği devir ve şanzuman oranları iyi gibi geldi yanılmış mıyım acaba?Uzun yolda yapacağım maksimum hız 120 dir arada nadir olarak sollamak amaçlı 140-150 belki 160 görürüm onların rahatsız etme durumu olur mu ses açısından bir fikrim yok açıkçası videolardan da pek anlamam mümkün değil kabine giren sesi.Araca sahip olan birileri varsa forumda ondan gelecek cevaplara bakacağım artık teşekkür ederim

• Benzin düşünürseniz 118i tavsiye ederim. Doluluk artar motor sesi ve bakım maliyeti düşer. Yıllık km kaç bilmiyorum ama. Yakınlarımda araç alımı sıklıkla oluyor. Bende 118i araştırıyorum. Dar bagaj küçük onun haricinde araştırdığım kadarıyla yeterli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süre kullanacaksan 0 km almanda fayda var ama dersen ki sıkıldım değiştiririm kesinlikle ikinci el araç al ve iyi ekspertiz yaptır, 101 nokta iyiydi sanırım, bu arada servis uyarısı olayı, adamlar Türkiyeyi ve servisin ne kadar pahalı olduğunu düşünse kesin kapatırlardı, avrupayi bir olay, basit işler, araç ilgi gösteriyor, bmw sizi yalnız bırakmıyor, servis ilgi görüyor mantığı var ama Türkiye de böyle işlemiyor. 1 serisinin içi bu arada gayet güzel ve yeni kasası da 2 ve 3 serisi gibi hoş duruyor.

Orijinalden alıntı: Bağa mı didin?

Ayni motor 4 serisini tasiyor, 1 serisinde uzucegini dusunmem

4 serisinde 1.5 dizel motor varmis ha?

En sağlam motor ve şanzımana sahip.

Tek arkadan itişli araç.

Eğer iç mekanı sorun etmeyeceksin. En mantıklı tercih.

Aracın gücü konusunda şöyle bak, bu motor 3 serisini taşıyor 1 serisine yetmemesi mümkün değil.

Orijinalden alıntı: urugakhina

1 serisi kendi sınıfınin en iyisi.

Tek arkadan itişli araç.

Aracın gücü konusunda şöyle bak, bu motor 3 serisini taşıyor 1 serisine yetmemesi mümkün değil.

1.5 dizel ünite 3 serisinde hiç kullanılmadı

1.5 3 silindir 136hp lik benzinli ünite ile karıştırıyorsunuz sanırım

Orijinalden alıntı: Gukama

quote:

Tek arkadan itişli araç.

Telefondan olunca tam yazamadim haklısın. 3 silindir olayından bahsetmek istedim ben. Bu biraz da 1.0 motorlara güven olmaması gibi. Insanlara tuhaf geliyo ama 3 silindir gayet iyi.

Tabi gönül ister ki gavurun yaptığı gibi bu paraya gidip ciddi araçlar alabilelim ama piyasa böyle ne yazık ki

• Mutlaka test edin burada ''iyidir yada üzmez'' gibi ifadelerin bir anlamı yok zira ben test ettiğimde

o fiyatı hakedecek şekilde yürümediğini gördüm. Direksiyon, süspansiyon ve sürüş keyfi güzeldi.

Özellikle ara ve ani hızlanmaları bir 1.5 dizele heleki 160 bin lira üstündeki bir araca yakışmayacak düzeyde.

Ayrıca lastik uğultusu da içeride.

Orijinalden alıntı: Gukama

quote:

Tek arkadan itişli araç.

nasıl kullanılmadı ? 3.18 ler 1.5 3 silindir
  • Bana göre de BMW 1 sınıfındaki tek araba gibi araba.Ancak eksiklikleri de yok değil.Mesela rüzgar sesi,yol sesi çok alıyor.İç mekan malzemeler kötü tıkırtı bitmez.Fitillerden yine tıkırtı gelebilir.İniş biniş zor iç mekan dar.Süspansiyon ve lastikler sert.Kısacası aile kullanımı için ideal olduğu söylenemez ama genç kişiler araçta biraz da sürüş keyfi olsun diyorsa gayet alınabilir.İstanbul içi asfaltta sürülecekse tam adamı aslında.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.