Şimdi Ara

100 bin km de dizel motor biter diyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
0
Favori
6.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ama piyasada 86 model dizel golfe jettaya renoya binenler görüyorum o arabaların motoru mu çok sağlam yoksa 100 bin km lafı büyük bir yalan mı?

• 99.999'da sağlam,100.000'de bitiyor hee teknolojiye bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaştan bmw. Vardı 220.000 idi tıkır tıkır çalışıyordu

• ne bitiyormus 140000 benimki herangi bi sorun yok

• Bendeki de 234.000 km'de. Henüz bitmedi.

100.000 km olayı şehir efsanesi.
  • aracın bakımları herşeyiyle 4 4 lük yapılırsa 500.000 den fazlada gidebilir.
  • Dizellerin motor ömürleri benzinlilere göre daha fazladır. Kamyonlar, tırlar, otobüsler, minibüsler, trenler... Yılda 400bin kilometre yapıyor bunlar.

Edit: 4-5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 5 Ağustos 2013; 11:18:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Dizellerin motor ömürleri benzinlilere göre daha fazladır. Kamyonlar, tırlar, otobüsler, minibüsler, trenler... Yılda 500bin kilometre yapıyor bunlar.

yılda 500.000 km öyle mi?

edit: kusura bakmayın nick'i sonradan gördüm önce görsem cevap yazmaya tenezzül etmezdim, olsun yazdık bir kere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Ağustos 2013; 11:10:52 >

• Dizelin kışın ses yapıyor başka sıkıntısını görmedim , aracim dizel ,temiz yakıt ve bakım sıkıntı olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Dizellerin motor ömürleri benzinlilere göre daha fazladır. Kamyonlar, tırlar, otobüsler, minibüsler, trenler... Yılda 500bin kilometre yapıyor bunlar.

edit: kusura bakmayın nick'i sonradan gördüm önce görsem cevap yazmaya tenezzül etmezdim, olsun yazdık bir kere

Siz hiç kamyonla yolculuk yaptinizmi kendim po bayisiyim kkomyonlar yapiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Hahahah çok güldüm buna

• Kullanıma gore
    ben kullansam 100k sürmez heralde
    fakat 600k km tdi
    450k km dci
    470k km multijet gördüm.
    fakat reno pejo ve fiatın eski nesil 1.9 dizelleri erken bittiğini de soyleyeyim(partnerin 140k da bittiğini gördüm 2003 1.9)

• motor bitmez ama motorun can damarı olan parcalar kullanıma ve aldığın mazota göre biter ( turbo enjektor vs ) gibi
    76binde dci megane enjektör lambası yakıyodu kimbilir nasıl yakıt kullandılar.
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Arkadaş bunlar sürekli çalışan ticari araçlar. Günde ortalama 1500km garanti gidiyorlar. 400bin yazacağıma 5'e basmışım. Derdin laf sokmaksa bilemem. Nickime bakıp yazılarımı oku bence bir şeyler öğrenirsin. Cehaletinle burada milletin diline düşüp duruyorsun.

Ekleme yapayım: Yük gemileri de dizeldir.
  • quote:

O kamyonların tırların yılda 2 sefer turbo değiştirdiklerini de gormedin mi?

• Ya hocam nasıl bir saçmalıktır 100bin Km oldu tamam çöpe sacmalık arabamız 102binde canavar gibi kokluyo mazotu cok memnunuz sadece kaporta kalitesi düşüyor yaşı gereğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

quote:

O kamyonların tırların yılda 2 sefer turbo değiştirdiklerini de gormedin mi?

Turbo bitebilir. Çok hareketli, sürekli 20-40 bin devir aralığında çalışan bir parça sonuçta.
  • Ağızlara dolanmış eskiden kalma bir laf...Adam gibi kullanılırsa çok çokta şanssız değilsen 100bin ne ki...Ama eski modeller ile aralarında dağlar kadar fark var...Eski dizeller daha dayanıklı, direk yemeklik yağ koy banamısın demez yürür gider...Yeni dizellerin hacimleri ufak olduğu için mecburen turbo besleme istiyor, bu da daha fazla parça, daha karşık bir sistem ve daha ince ayar demek...Ne kadar basit o kadar az arıza olasılığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas34

Siz hiç kamyonla yolculuk yaptinizmi kendim po bayisiyim kkomyonlar yapiyor

Her 100 kamyondan kaçı 1 yılda 500.000 km yapıyor?

Sahibinden.com'a baktım; 450.000 km üstünde en genç kamyon 2011 model

topu topu 4 tane 2011 model kamyon ilanı var;
    465.000http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-aydogdu-otomotiv-den-axor-2640-sase-rampali-133331681/detay
    545.000http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-2011-model-scania-g420-kirkayak-130636325/detay
    471.000http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-ercal-otomotiv-den-2011-model-ford-cargo-25.26-kayar-perde-kasa-132934880/detay
    560.000http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-egemer-den-2012-axor-2640-cl-rom-l-70-132797748/detay

Çekicilerde de durum aynı, 450.000 km üstünde en genç olanı 2011 model 14 adet ilan bulunmakta

http://www.sahibinden.com/vasita-ticari-araclar-cekici?a90178_min=2011&a90180_min=450000

Otobüslerde ise 2012 model olup 500.000'i devirenler var ancak sadece 3 tane
    http://www.sahibinden.com/ticari-araclar-otobus?a10759_min=490000&a92918_min=2012

Mesela bu 1,5 yaşını geçmiş, 620.000 km'de
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-otobus-2012-safir-51-kisilik-garantisi-devam-ediyor-133290207/detay

Ekstrem 1-2 örnek vardır ama konu onlar değil, genel için konuşuyoruz

@BebeBiskuvisi
    çok uç örnekler hariç gemilerin hemen hepsi dizelle çalışıyor, steam'li gemi kalmadı artık ancak konu ile son derece alakasız burada turbo beslemeli kara araçlarından bahsediyoruz, hatta otomobillerden bahsediyoruz da, ticari araç motoru ile binek araç motoru elbette farklı olacak, ticari araç motorunun daha dayanıklı olması, bakım periyodunun daha uzun olması zaten beklenen bir durum, otobüs kamyon yılda 500.000 yapıyor diye bunu otomobille ilişkilendirmek pek doğru bir yaklaşım değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 5 Ağustos 2013; 11:35:08 >

• Arif kullanıcısına yanıt
    Sonuçta yapabiliyor Arif. Ziyalık bir durum yok. Neyse bak bugün de bir şey öğrendin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.